Şimdi Ara

Camiye Çıplak Ayakla Gelene Ücretsiz Çorap (2. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
47
Cevap
0
Favori
2.099
Tıklama
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
-5 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    Namazın gerekliliklerinin içinde çorapla alakalı bir durum yoktur. Çorabın yaz kış camide giyilmesinin istenmesi MANTAR HASTALIKLARININ bulaşmaması için bir önlemdir. Yalnız çorapla gelmekle de bitmiyor. Islak çorapla gelmek de sağlık açısından tehlikelidir. Müslüman kendi temizliğiyle birlikte diğer insanların da sağlığını düşünmekle mükelleftir. Konuyu dini açıdan değil insan sağlığı açısından değerlendirirseniz hak vermeniz muhtemeldir.
  • Ben de geçenlerde bir camide (Yer Kocaeli/ Köseköy) gördüm. Askıda Çorap uygulaması vardı. Hoşuma gitti ama askıda hiç çorap kalmamıştı.

Ne zaman haberiniz oldu mübarekler

Camiye Çıplak Ayakla Gelene Ücretsiz Çorap

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi tornado34 -- 2 Haziran 2015; 12:22:39 >

• adam gidiyo abdes alıyo ıslak ayakla içeri giriyo sonra başkası o ıslak halıya elini yüzünü sürüyo ıyy
  • kokudan ziyade mantar olan çıplak ayağın bastığı yerden, başka bir insanın vücuduna veya ayaklarına mantar bulaşabilme ihtimalini önler çorapla toplu ibadet edilen yerlere girmek.
  • çorap almak için hafız olacak adamlar tanıyorum
  • cosark kullanıcısına yanıt
    ...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi publicengineer -- 7 Ağustos 2015; 22:36:36 >
  • 1 Günde 5 vakit
    365*5=1825 çorap

3 tanesi 1 tlden
    1825/3=608,33
  • Bu sıcak fırsat değil, milletin mantarlı hanzoluğunu önlemek için alınmış bir tedbir.

Benim alnımı koyduğum yere ne olduğu belirsiz kimse çıplak ayakla basamaz. Bulaşıcı hastalık riskine karşılık yapıyorlar bunu
  • Arkadaşlar çorap almak için çıplak ayakla gittiğim camide ayakkabımı çaldılar pes
  • quote:

Orijinalden alıntı: enige

Konuya kesinlikle laf etmiyorum yanlış anlaşılmasın lütfen ama. Yahu en uyuz olduğum şey cami de çorap ya da capri ya da kolsuz t-shirt olaylarıdır. Yaşı büyük olmuş sözde dindar adamların gazıyla yapılan işler bunlar. Namazda erkek için vacip olan göbeğin üst kısmından; diz kapağının altına kadar kapalı olmasıdır. Yoksa giyin bir atlet bir de capri git namazını kıl arkadaşım, bu Yaradanla-kul arasındaki hesaplaşmadır. (camide bunun kavgasını yapıp adama aynı bu lafı söyledikten sonra imam'ında bana evet haklısın demesiyle yaşanmış bir olaydır. isteyen çorapla isteyen çorapsız gider namaz kılar).

Hocam mesele çorap değil bütün gün ayakkabının içinde çıplak ayakla halıya basma basmaki başka biri gelip kafasını ağzını yüzünü sürmesin.Yoksa dediklerine katılıyorum

• Abdest alınmış bir ayaktan tiksinen veya henüz ortada bir hastalık yokken hastalık bulaşmasından korkan kişi temizlik vesvesesine kapılmıştır. Bu kalbi bir hastalıktır. Kabul etse de etmese de bu böyledir.

Normal şartlarda cebinde akrep olan insanların toplanıp cami girişine çorap koymaları ne kadar da ilginç. Böyle bir girişimde bulunması Allah'ın dinine eksiklik nispet etmektir. Çünkü çıplak ayakla namaz kılmak insanlar için bir sakınca teşkil etse Rabbimiz mescide girerken çorap giymeyi farz kılardı. Oysa Allah bunu helal kılmıştır. Helaller de haramlar da bellidir ve Allah haddi aşanları sevmez. Allah'ın haram kılmadığı birşeyden hoşlanmamak da neyin nesi? Bir de çıplak ayakla içeri girene laf ederler, çocuksa ve güçleri yetiyorsa kulağından kolundan tutup dışarı çıkarana bile şahit oldum. Allah'ın mescidinde kendi hükümlerini uygulamaya çalışan zorbalar...

Eğer maksat temizlikte çıplak ayaklar çoraplardan daha temizdir. Bir adamın çorabını leğene koyun, çplak bir adamın ayağında olmayan kir çoraptan çıkacaktır. Camiyi birşey kirletiyorsa o çoraptır, çıplak ayak değil. Aynı insanlar kendi evlerinde halıya çıplak ayaklarıyla basmıyorlar mı? Yataklarına çıplak ayakla girmiyorlar mı? Ha sen kendi ailenin çıplak ayağından tiksinmiyorsan, camiye gelen adamın ayağından tiksiniyorsan bu ancak senin kibrindir.

Eğer maksat hastalıktan sakınmak ise hastalık ellerden de geçer. O zaman eldiven de taksınlar. Yüzden de geçer, o zaman maske dağıtsınlar. Verdiğimiz havadan da geçer, gaz maskesi mi takalım? Bu iş böyle çözülmez. Allah'a tevekkül etmek gerek. 1400 yıldır camilere çorapsız giriliyor ve bir tane bu sebepten hastalık vakası yok.

Akşama kadar TV karşısında kadın programları, para kazanmak için insanları hastalık hastası yapan doktorlar izlenirse olacağı bu. Mikroplardan korkar hale gelen bir temizlik vesvesesi hastası olur çıkarsın. Çıplak ayaktan mantar bulaşır diye korkuyorsan, evden dışarı çıkma sen. Mikrop kapar ölüverirsin...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi fuducuk -- 3 Haziran 2015; 14:28:17 >

• fuducuk kullanıcısına yanıt
    Hocam sen yanlış gelmişsin. Ayak mantarının çorapla birlikte ve çorapsız olarak bulaşma riskini biliyor musunuz?

Mantar nedir bilir misin? Yüzde, elde kolay kolay oluşmaz; insan bedeninin en pis yerinde oluşur. O sebeple verdiğin örnekler çok yanlış ve saçma.

Temizlikte Allah'ın (c.c.) emridir. Kokan bir ayak beni camiiden soğutuyor, mantarlı olabilme ihtimali olan bir çıplak ayağın bastığı yere benim secde etmem beni namazdan kaçırıyor.

Bir müslümanın temizliği sorgulanıyorsa, sorgulayan değilde sorgulanan acaba ne yaptım diye düşünmelidir.

Şayet günde 5 kere abdest alan ayak kokuyorsa ben o kişinin aldığı abdestten şüphe duyarım. Müslüman müslümana temizlik olarak o güveni veremiyorsa ve cemaat şüpheyle bakıyorsa namazını evinde kılsın daha iyidir.

İmandan gelen temizliği görmezden gelerek pis kokulu bedenleriyle camiide baş ucumda dururlarsa ben bir daha o cemaate katılmam.

• quote:

Orijinalden alıntı: Eufloria

adam gidiyo abdes alıyo ıslak ayakla içeri giriyo sonra başkası o ıslak halıya elini yüzünü sürüyo ıyy

Yumurtada tavukdan çıkıyor.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Kediyeyolgösterenadam

quote:

adam gidiyo abdes alıyo ıslak ayakla içeri giriyo sonra başkası o ıslak halıya elini yüzünü sürüyo ıyy

Allah'ın hikmeti ayrı...İnsanın temizlik anlayışı ayrı...

• quote:

Orijinalden alıntı: D@rbeli M@tk@p

quote:

Orijinalden alıntı: Kediyeyolgösterenadam

quote:

Allah'ın hikmeti ayrı...İnsanın temizlik anlayışı ayrı...

Yumurtayıda halıyıda yıkıyoruz. Onu demeye çalışıyorum.

• Kediyeyolgösterenadam kullanıcısına yanıt
    Haklısın...Ama yumurtayı yemeden evvel yıkayıp yiyorsun...Peki camideki halı en son ne zaman temizlendi? Bunu bilebiliyor muyuz?
  • D@rbeli M@tk@p kullanıcısına yanıt
    Her hafta temizleniyor. İmam efendiye sorabilirsin kardeşim. Camii bu, temizlik ögretisi yapılan yer.

• quote:

Orijinalden alıntı: fuducuk

Abdest alınmış bir ayaktan tiksinen veya hastalık bulaşmasından korkan kişi temizlik vesvesesine kapılmıştır.

Normal şartlarda cebinde akrep olan insanların toplanıp cami girişine çorap koymaları ne kadar da ilginç. Böyle bir girişimde bulunması Allah'ın dinine eksiklik nispet etmektir. Çünkü çıplak ayakla namaz kılmak insanlar için bir sakınca teşkil etse Rabbimiz mescide girerken çorap giymeyi farz kılardı. Oysa Allah bunu helal kılmıştır. Helaller de haramlar da bellidir ve Allah haddi aşanları sevmez. Allah'ın haram kılmadığı birşeyden hoşlanmamak da neyin nesi? Bir de çıplak ayakla içeri girene laf ederler, çocuksa ve güçleri yetiyorsa kulağından kolundan tutup dışarı çıkarana bile şahit oldum. Allah'ın mescidinde kendi hükümlerini uygulamaya çalışan zorbalar...

Eğer maksat temizlikte çıplak ayaklar çoraplardan daha temizdir. Bir adamın çorabını leğene koyun, çplak bir adamın ayağında olmayan kir çoraptan çıkacaktır. Camiyi birşey kirletiyorsa o çoraptır, çıplak ayak değil. Aynı insanlar kendi evlerinde halıya çıplak ayaklarıyla basmıyorlar mı? Yataklarına çıplak ayakla girmiyorlar mı? Ha sen kendi ailenin çıplak ayağından tiksinmiyorsan, camiye gelen adamın ayağından tiksiniyorsan bu ancak senin kibrindir.

Eğer maksat hastalıktan sakınmak ise hastalık ellerden de geçer. O zaman eldiven de taksınlar. Yüzden de geçer, o zaman maske dağıtsınlar. Verdiğimiz havadan da geçer, gaz maskesi mi takalım? Bu iş böyle çözülmez. Allah'a tevekkül etmek gerek. 1400 yıldır camilere çorapsız giriliyor ve bir tane bu sebepten hastalık vakası yok.

Akşama kadar TV karşısında kadın programları, para kazanmak için insanları hastalık hastası yapan doktorlar izlenirse olacağı bu. Mikroplardan korkar hale gelen bir temizlik vesvesesi hastası olur çıkarsın. Çıplak ayaktan mantar bulaşır diye korkuyorsan, evden dışarı çıkma sen. Mikrop kapar ölüverirsin...

Yav yara vardır, mantar vardır, sedef vardır, egzema vardır ya da hiç bir şey olmasa bile kokuyordu.Ben niye bunlara katlanayım ?

• Bakıyorsun elinde I Phone S6. Fakat giydiği çorap kokuyor. Bakıyorsan takım elbiseli adam, çorabı yırtık pırtık. Hadi durumu olmayanı anlarım da,alabilecek adam neden buna dikkat etmez. çorap ya bu. Bir toplantıya gittiğinizde, kız arkadaşınızla buluştuğunuzda gösterdiğiniz giyim titizliğini camiye gelirken göstermiyorsunuz, göstermiyoruz.
  • fuducuk kullanıcısına yanıt
    arkadaslar sana gereken cevabı zaten vermiş.benm tek tek anlatmama gerek kalmamıs.senin bi kendine bakman lazım önce.sıkıntı var belli
  • 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.