Şimdi Ara

ÇANAK ANTEN & LNB ve DISEqC SEÇİMİ ---- ACİL YARDIM

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
5
Cevap
0
Favori
2.982
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar dijital TV kartı için çanak anten sistemi kurdurucam ama bana özellikle tv kartlarıyla kullanırken kaliteli LNB ve DISEqC kullanımının önemli olduğunu söylediler.

Tam olarak bilemiyorum yinede, sıradan universal markasız yada markalı ama düşük kalite ucuz (laf salatası yaptımda anlamışsınızdır) lnb lerle kullananlar ve performansından memnun olanlar var mı, yani bulunan kanal sayısı ve bilhassa bulduğu kanalların görüntü kaliteleri ne durumda?

Bana MTI Lnb

http://www.hepsidijital.com/shop/default.asp?gb=urun&id=763&ortak=

ve Switch Master DISEqC

http://www.hepsidijital.com/shop/default.asp?gb=urun&id=262&ortak=

önerdiler. ????

Bir ikinci sorumda hangi parçaları almam lazım?? 2 90 lık çanak + 2 lnb + 1 DISEqC (1 mi 2 tanemi bilemiyorum) + kablo Başka herhangi bişey var mı almam gereken?

Bu konuyu şunun için açtım, böyle MTI, Switch Master la falan alınca 145 ytl gibi bi fiyat çıkıyor, diğer türlü 100 ytl. Değer mi aradaki farka?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sky__walker -- 22 Temmuz 2007; 1:00:57 >

• Mti lnb ler fen değildir. Diseq sw. hangisini alsan olur. iki girişli diseq sw. e 2 çanak bağlayıp tek kablo ile indirirsin. dijital yayınlarda kanal iyi yada kötü diye bişii olmaz. kanal ya vardır ya yoktur. sadece çanakları sağlam seç yeter.
  • arkadaşım. öncelikle seyredeceğin uydulara göre çanak almalısın. tabiiki bulunduğun şehir önemli. ama türksat ve hotbird uyduları için 90 lık yeterli. bunu forumda veya ilgili sitelerde bulabilirsin. çanakların alaşım tabir edilenlerden olursa daha iyi olur. Lnb de 03 db. yeterli. yani o kadar markalara gerek yok. ben birbuçuk sene öncesine kadar skystar 2.6c modeli kullandım gayet piyasada çok satılan en ucuz model ve sistemlerden kendim kurdum. yeterki anten ayarlarını iyi yap. bütün kanalları cam gibi seyredersin. şu marka çanak, bu marka lnb veya diseq farketmiyor. ben gayet en ucuzlarından kullandım. hiç bir sorun yaşamadım. şu anda da sky star 2.6d modeli var. henüz kurmadım. yakın zamanda inşallah kuracağım. ama kesinlikle tavsiye ederim.
  • mesajlarınız için teşekkür ederim.

Yukarıda "çanakları sağlam seç" gibi bir ifade okudum, ne demek acaba? Hangi marka almalıyım?

Not: Hotbird ve Turksat uydularını seyretmek benim için yeterli

Avermedia Hybrid aldım (Analog + Digital + FM) onunla kullanıcam, Avermedia DVB-S pro yu kullananlar memnun olduklarını söylüyorlar inşallah bende memnun kalırım.

Benim için önemli olan görüntü kalitesi, analog yayında parazitlenme oluyor umarım dijitalde bu sorun olmaz.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sky__walker -- 22 Temmuz 2007; 1:01:44 >
  • hocam 2 tane 90 lık alacağına 1 tane 150 lik al
    28.2 dereceye sabitle sonra bi aparat var adını unuttum onu kullanarak ve lnb açılarıyla oynayarak trsat, astra 19,2 ve hotbird 13 ü al istersen araya 1 uydu daha sıkıştırırsın
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Çanak anten seçimi ve montajı
    10 yıl önce açıldı
    Uydu Çanağı ve LNB Tavsiye
    geçen yıl açıldı
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.