Şimdi Ara

Ekipman Yenileme Tavsiyesi (Anten, LNB, Kablo, F Konnektör)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
8
Cevap
0
Favori
1.370
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar merhaba. Konuyu nereye açsam bilemedim ama en uygun bölüm sanırım burası oluyor.

Kapalı ve yağmurlu havalarda sinyal sorunu yaşıyoruz ve uydu ekipmanını tümüyle yenileme kararı aldık. Ofset bile değil 10 seneyi geçik eski tip çanak var ve artık küflenmiş durumda. Kablolar desen kalitesiz, LNB ise ne olduğu belli değil. İşte bu sebeplerden dolayı tümden bir yenileme yapacağız ama kaliteli olan ürünlerden alacağız. HB ya da n11'den hesaplı olacak şekilde.

Türksat ve Astra için iki ayrı çanak alınacak. Sanırım en iyi şifresiz içerik ve kaliteli sinyal alınabilen yabancı uydu Astra imiş. Uygun fiyatlı ve kaliteli olarak SAB çokça önerilmiş. Türksat için 80 cm çapında bir SAB uygun mudur? 97 cm'lik modelin fiyatı biraz fazla gibi. Astra için ideal çap kaç cm bilmiyorum.

Kablo olarak RG6-U6 öneriliyor. Hangi üreticinin kablosunu almalıyım? Çünkü bu tip kabloları da üreten bir sürü üretici var.

LNB olarak Inverto Black Ultra herkesin favorisi. Sharp da önerilmiş sizce hangisi alınmalı? Zaten bir kere alıyoruz iyisinden olsun diyorum. Turksat ve Hotbird için marka model farkı var mıdır? Genelde Türksat için sıradan bir LNB alsanız da olur denmiş ama ben işimi şansa bırakmak istemiyorum. Evde iki adet FHD televizyon var. Biri çocuk odasında diğeri de oturma odasında. Yani çiftli LNB modeli gerekiyor sanırım. O yüzden ona göre tavsiyede bulunabilirseniz daha sağlıklı olur. Bir de tunere ve LNB'ye bağlanan f konnektör var. Onun için hangisini önerirsiniz? Sıkmalılar kablo sağlığı açısından daha iyiymiş sanırım.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Mr. Jingles -- 30 Mayıs 2018; 3:46:52 >
    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >

• Güzel bir konu, Bende yenileme yapmayı düşünüyorum kısmen. Kablom ve LNB'im yeni olmasına rağmen yağmurlu havalarda yayının kesilmesi tam olarak bitmiş değil. Anlaşılan yeni çanak alacağız

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Santral =tekniksat veya Teletek ikisinde olur

LNB = inverto black.bunu bende kullanıyorum memnunum.

Kablo= reçber rg6 u6

Çanak= Astra Marmara bölgesi için 85 lik yeterli.marka çok önemli değil ince ayar yaptırmanız iyi bir usta bulmanız önemli.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi naci54 -- 30 Mayıs 2018; 11:15:0 >
  • naci54 kullanıcısına yanıt
    Santral nedir hocam? Biz ege bölgesindeyiz hocam Aydın tarafında oturuyoruz.

Hocam LNB konusunda çok farklı yorumlar var. Türksat için 20 liralık yeter diyenler var. Genelde Türksat harici yabancı uydular için Inverto öneriliyor.

• Oruç başına vurmuş merkezi sistem sandım 😀. santral merkezi sistem için.lnb seçimi uyduya göre değil yağmura göre seçilmeli.nverto yağmurdan en az etkilenen lnb dir .kendim kullanıyorum memnunum.ege bölgesi için 85 lik çanak yeterli.

• naci54 kullanıcısına yanıt
    Hocam Türksat için BAFF 85 cm nasıl olur? Fiyatı uygun ama sinyal alma kalitesi nasıldır bilmiyorum. SAB modellere baktım ama 80 var 85'lik yok. Daha büyük çaplı olarak 97'lik var onu Astra için almayı düşünüyorum. Türksat için 97 cm gereksiz bir büyüklük gibi geliyor. Türksat için 80 cm SAB mı 85 cm BAFF mı alsam bilemedim. Kalite olarak SAB bir adım önde gibi görünüyor. Ama kötü hava koşulları yüzünden genelde herkes minimum 85 cm boy konusunda hemfikir.

Tabi bir de fiyat konusu var. 80'lik SAB ortalama 120-150 arası fiyatlara sahip 97'lik ise 250 lira. İki tane çanak alınacağı için 500'e patlayacak miktar biraz yüksek. Daha bunun kablosu var LNB'si var. Bir de SAB'ın 80'lik modellerinde siyah beyaz fiyat farkı var. Siyahında antrasit yazıyor ve fiyat olarak daha ucuz. Sinyal kalitesine etki ediyor mu?

Sonuç olarak sorum şu Türksat için 80'lik SAB mı 85'lik BAFF mı yoksa 97'lik SAB mı uygun?

urun.n11.com
    Baff B-85 Cm Offset Çanak Anten - n11.com
    https://urun.n11.com/lnb-ve-canak/baff-b-85-cm-offset-canak-anten-P102342704

Sab Çanak Anten Antrasit 80Cm

http://www.hepsiburada.com/sab-canak-anten-antrasit-80cm-p-EVANTENS80A?magaza=GelalAVM

Sab Çanak Anten Beyaz 80Cm

http://www.hepsiburada.com/sab-canak-anten-beyaz-80cm-p-EVANTENS80LG?magaza=Antenci

• Türksat için 60 - 65 cm canak yeterli fazlası görüntü kirliliği büyük çanaklar rüzgardan fazla etkileniyor .
    Fiyat olarakta uygun 60 cm bi çanak 45 ,50 tl
    Bende 65 cm lik digiturk çanagı var türksatı sorunsuz izliyorum rüzgardan yağmurdanda etkilenmiyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-69EABE05A -- 31 Mayıs 2018; 17:16:22 >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Teşekkürler o halde aşağı yukarı alacağım ürünler belli oldu.

Türksat için 80 cm SAB

Astra 19.2 için 97 cm SAB

Reçber RG6-U6 kablo

Inverto Black Ultra LNB

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.