Şimdi Ara

18 dbi olan bu anten Wireless sinyalini arttırırmı ?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
24
Cevap
0
Favori
6.436
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Birkaç gün önce TTnet net limitsiz 8 mbps tarifesine abone oldum ( hat 7 max.mbps destekliyor ) 3 katlı binanın orta katındayım benim olduğum katta çekim gücü iyi modemin olduğu odanın tam üst ve alt katında ise çekim gücü 2 yada 3 çubuk çekiyor uzaklaştıkça 1'e kadar düşüyor.
    Wireless Sinyalini alt ve üst daire için arttırmak istiyorum netten araştırırken bu anteni buldum sizce alınabilirmi,ne kadar verim alabilirm,istediğim çekim gücüne ulaşabilirmiyim ?

http://www.sanalpazar.com/18-Dbi-2.4-Ghz-Booster-Wireless-Anten__isp10162351

Kullandığım modem :TP-Link TD-W8968 - 300Mbps Kablosuz N USB ADSL2+ Modem Router
    http://www.tp-link.com.tr/products/details/?model=TD-W8968

yada bu iş için en ideal ve en az masraflı çözüm ne olabilir ?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Legend_84 -- 31 Ağustos 2013; 11:18:06 >

• valla hocam faydası olur diyecem ama anten DBİ değerinden çok senin modemin anten çıkışı bu anteni besleyebilecekmi bence sen onu bir araştır.

verici olarak 18 DBİ anten teorik olarak tabiki daha fazla mesafeye yayın yapar ama işte dediğim gibi modem anten çıkışlarının güçlü olması gerekir diye düşünüyorum
  • quote:

Orijinalden alıntı: tda 1562q

valla hocam faydası olur diyecem ama anten DBİ değerinden çok senin modemin anten çıkışı bu anteni besleyebilecekmi bence sen onu bir araştır.

verici olarak 18 DBİ anten teorik olarak tabiki daha fazla mesafeye yayın yapar ama işte dediğim gibi modem anten çıkışlarının güçlü olması gerekir diye düşünüyorum

Modemin desteleyip desteklemeyeceğini nasıl öğreniriz ?
  • modemin anten çıkış gücü nekadar o önemli. tabiki takarsın çalışır. genelde 5 dbi çıkış verir modemler.
  • asonket kullanıcısına yanıt
    peki eğer 5 db çıkış veriyorsa ozaman bu 18 db lik anten bir işe yaramazmı ?
  • quote:

Orijinalden alıntı: erhan_kilic

quote:

valla hocam faydası olur diyecem ama anten DBİ değerinden çok senin modemin anten çıkışı bu anteni besleyebilecekmi bence sen onu bir araştır.

o modemin gücü 500mw o antenlede tabiki 2 tane alırsan üzerinde bulunan antenlere göre bir artış olabilir tabiki üzerindekiler 5 dbi olması gerek ama 18 dbinin gücünü tam anlamıyla alabileceğini sanmıyorum çünki elindeki cihaz standart bi cihaz olduğu için

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • 18dbi tabiki sinyali artırır ama modemin anten çıkışı da önemli.
  • quote:

Orijinalden alıntı: savliilker

quote:

quote:

o modemin gücü 500mw o antenlede tabiki 2 tane alırsan üzerinde bulunan antenlere göre bir artış olabilir tabiki üzerindekiler 5 dbi olması gerek ama 18 dbinin gücünü tam anlamıyla alabileceğini sanmıyorum çünki elindeki cihaz standart bi cihaz olduğu için

o zaman alsakta pek bir faydası olmaz heralde?

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: savliilker

quote:

quote:

o zaman alsakta pek bir faydası olmaz heralde?

sanmıyorum hocam ama denemenizde fayda var bi tane ürün var genellikle dış ortamlar için ev içinde işe yararmı bilmiyorum ama linkini ekliyorum buraya

http://www.tp-link.com.tr/products/details/?model=TL-WA5210G

kısaca özellikleri şunlar:

IEEE 802.11b/g, maksimum 54Mbps'ye kadar kablosuz hız desteği
    Dış ortamdaki hava koşullarına karşı 4000V yıldırım ve 15KV ESD koruması
    12dBi çift kutuplu dahili anten ile 15km'ye kadar kablosuz bağlantı imkanı
    Sinyal mesafesini ve link hızını arttıran yüksek çıkış gücü
    Esnek ve bağımsız bağlantılar için Pasif POE desteği

kendi içinde 12 dbi anten var ayrıca ayrica harici anten takabilioyosun alacağın 18 dblik anteni buna takarsan ki o anende gercekten 18 dbi varsa işe yarayabilir

• Bununda fiyatı çok yüksek hocam ben daha ucuz bir yöntemle işi halletmek istiyorum.
  • quote:

Bununda fiyatı çok yüksek hocam ben daha ucuz bir yöntemle işi halletmek istiyorum.

o zaman elinizdeki modeme o antenleri takıp deneyeblirsiniz hocam size kalmıs
  • Hocam suanda yanlıs bilgikendirme yapılmıs. Tp link 5210g ye gerek yok. Ve sizin paylaşmıs oldugunuz anten 18dbi olmasına imakan yok. Kendiniz omni anten alsanız yeter. Sonuçta internet çekiyor sadece sinyal güçlendirmeniz lazım. Sanalpazardaki antenler sahte cıkabiliyor.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: animeci

Hocam suanda yanlıs bilgikendirme yapılmıs. Tp link 5210g ye gerek yok. Ve sizin paylaşmıs oldugunuz anten 18dbi olmasına imakan yok. Kendiniz omni anten alsanız yeter. Sonuçta internet çekiyor sadece sinyal güçlendirmeniz lazım. Sanalpazardaki antenler sahte cıkabiliyor.

omni anten nedir ne işe yarar ?
  • Hocam omni anten çubuk seklinde antendir. 360 derece yayın yapar

• animeci kullanıcısına yanıt
    Peki fiyatları nedir nasıl evin içinde nasıl kullanılır bilgi verirmisiniz ?
  • Fiyatları hakkında fazla bilgim yok omni anten kullanmıyorum. Mevcut anteni soküp yerine yeni aldıgınız anteni takabiirsiniz. Wifi ile ilgi forumlarda. Modem markasını soyleyerek bilgi alabilirsiniz.

• anten haricinde başka çözümlere bakmanızı öneririm.
    antene falan boşuna para harcarsınız
  • quote:

Orijinalden alıntı: inexyz

anten haricinde başka çözümlere bakmanızı öneririm.
    antene falan boşuna para harcarsınız

Hangi çözümü tavsiye edersiniz ( Kablo Çekme Hariç ) ?
  • Ev içi kullanacaksanız powerline adaptörlere bakmanızı tavsiye ederim. Bu tip anten alıp kullandığımda istediğim etkinliği yakalayamamıştım.
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.