Şimdi Ara

Çanak Antenle Digitürk Kanalları Bulmak

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
12
Cevap
0
Favori
1.944
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Normal bir çanak antenle Digitürk kanallarını bulabilir miyim ya da izleyebilir miyim ?

• Bulabilirsiniz, izleyebilirsiniz. Önce anteni uyduya odaklamak/odaklatmak gerekir.

Daha sonra universal herhangi bir uydu cihazı ile W3 uydusunu taratıp, bu uydudaki
    şifresiz yayın yapan kanalları izleyebilirsiniz.

Bu uydudaki şifreli kanalları universak uydu alıcı ile izlemek istiyorsanız, paylaşım özelliği
    bulunan uydu cihazından edinmelisiniz. Örneğin; Dreambox'lar...

Kolay gelsin.
  • quote:

Orijinalden alıntı: serkanguzel_

Bulabilirsiniz, izleyebilirsiniz. Önce anteni uyduya odaklamak/odaklatmak gerekir.

Daha sonra universal herhangi bir uydu cihazı ile W3 uydusunu taratıp, bu uydudaki
    şifresiz yayın yapan kanalları izleyebilirsiniz.

Bu uydudaki şifreli kanalları universak uydu alıcı ile izlemek istiyorsanız, paylaşım özelliği
    bulunan uydu cihazından edinmelisiniz. Örneğin; Dreambox'lar...

Kolay gelsin.

Dreambox'ım var zaten şimdi yapmam gereken tek şey anteni çevirmek mi ?
  • Evet aynen öyle...
  • quote:

Evet aynen öyle...

Teşekkür ederim :) Peki digitürkün yönünü nasıl bulabilirim ?
  • En kaba tarif ile çevrenizde 7 dereceye çevrilmiş çanakları hiza alarak bulabilirsiniz.

Pusula (compas)'nız var ise, pusula yardımı ile de bulabilirsiniz.

Çanağın dikeylık açısı (azimut) ise, kullanılan çanak tipine göre değişir.
    (Parabol, parabol-offset, offset gibi 3 değişik çanak tipi yaygın olarak kullanılmaktadır.)

Yuakarıdaki tarifler ile çanağın kabaca yönünü bulabilirsiniz.

Çanağın uyduya tam odaklandırılıp, sinyal alınabilmesi için, çatıya uydu cihazı+televizyon
    yada uydu bulucu gibi aparatlar gereklidir. Kaba odaklama ile şansa sinyal alabilirseniz,
    eve cep telefonu bağlanıp, evdekilerden yardım alarak sinyali optimum düzeye çıkarma
    şansınızda var.

Kolay gelsin.
  • quote:

En kaba tarif ile çevrenizde 7 dereceye çevrilmiş çanakları hiza alarak bulabilirsiniz.

Pusula (compas)'nız var ise, pusula yardımı ile de bulabilirsiniz.

Çanağın dikeylık açısı (azimut) ise, kullanılan çanak tipine göre değişir.
    (Parabol, parabol-offset, offset gibi 3 değişik çanak tipi yaygın olarak kullanılmaktadır.)

Yuakarıdaki tarifler ile çanağın kabaca yönünü bulabilirsiniz.

Çanağın uyduya tam odaklandırılıp, sinyal alınabilmesi için, çatıya uydu cihazı+televizyon
    yada uydu bulucu gibi aparatlar gereklidir. Kaba odaklama ile şansa sinyal alabilirseniz,
    eve cep telefonu bağlanıp, evdekilerden yardım alarak sinyali optimum düzeye çıkarma
    şansınızda var.

Kolay gelsin.

Teşekkür ederim biliyorum fazla rahatsız ettim ama benim çanak çatıda değil balkonda demire sabitli dolayısıyla fazla oynatamıyorum bu durum için öneriniz var mı çanağı sökmekten başka ?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi KopRules -- 17 Ağustos 2011; 0:26:20 >

• arkdaşım manuel frekans gir w3 yani eutelsat e7 uydusunu seç girecegin trt1 veya skyturk frekasnı olsun çünkü bunlar şfiresiz ardından balkonun hangi cepheye bakıyor bilmiyourm ama dışarıda bak çanak antenlere sol tarafa dönük çanaklar turksat uydusudur sağ tarafa dönük uydularda hotbird uydusudur sen sağ tarafa dönük olan çanaklara göre çanagını döndüreceksin digiturk uydusu hotbird uydusundan önce gelir hızlı döndürmeden aşagı yukarı saga sola döndürerek bulabilrisin.
  • quote:

Orijinalden alıntı: bigdede

arkdaşım manuel frekans gir w3 yani eutelsat e7 uydusunu seç girecegin trt1 veya skyturk frekasnı olsun çünkü bunlar şfiresiz ardından balkonun hangi cepheye bakıyor bilmiyourm ama dışarıda bak çanak antenlere sol tarafa dönük çanaklar turksat uydusudur sağ tarafa dönük uydularda hotbird uydusudur sen sağ tarafa dönük olan çanaklara göre çanagını döndüreceksin digiturk uydusu hotbird uydusundan önce gelir hızlı döndürmeden aşagı yukarı saga sola döndürerek bulabilrisin.

Anlıyorum ama problem orda zaten çanak demire sabitli ve neredeyse hiç kımıldatamıyorum illa ordan sökmem mi gerek çanağı başka yolu var mıdır ?

• Tüm çanaklarda, yön ve diklik açısı yapılabilir. Yani standart üretilmiş çanaklardan
    bahsediyorum.

Çanağınız, standart üretilmiş çanaklardan biri ise, ayar için açık ağızlı, yıldız, kurbağcık tabir
    edilen anahtarlarla gevşetip, ayar yapabilirsiniz.

Kolay gelsin.
  • quote:

Tüm çanaklarda, yön ve diklik açısı yapılabilir. Yani standart üretilmiş çanaklardan
    bahsediyorum.

Çanağınız, standart üretilmiş çanaklardan biri ise, ayar için açık ağızlı, yıldız, kurbağcık tabir
    edilen anahtarlarla gevşetip, ayar yapabilirsiniz.

Kolay gelsin.

Teşekkürler
  • :)
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.