yaa bu parabol yada offset diye iki çanak türü var nasıl oluyor bunlar ne farkları var ve hangisi iyi olur bilgi verirseniz sevinirim teşekkürler
Kesinlikle ofset çanak tavsiye ederim çünki 90 lık bir ofset çanak ile aldığın performansı ancak 110 lukbir parabol çanak ile alabilirsin.
Türkiyede yaşiyorsan offset canak almalisin. parapol canaklar pek satilmiyor. tabii 2 metre canak filan dusunuyosan parabol alabilirsin.
ben malatyada yasıyorum 120 lik bi çanak almayı düşünüyorum hispasat astra gibi uyduları çekermi acaba 120 lik offset yada 120 lik parabol
offset çanak sistemde lnb taşıyıcı genelde alttan çıkan bir profil üzerindedir. parabol sistemde ise üç veya dört adet profil çanak antenin tam ortasında lnb'yi tutmaktadır. offset daha ucuz olmakla beraber yüksek çaplarda parabol anten kulanılmaktdır.
dostum 120cm lik offset çanağın peformansı 150lik parabole eşittir.Ayrıca kar ve yağmur tutmaz offset çanak.Malatyada hispasatı almak için 120lik offset almalısın bence çünkü parabolde aynı verimi almazsın.Ayrıca offset çanakların bildiğim kadarıyla fiyatı daha yüksek
quote:
Orjinalden alıntı: ikizanafor
ben malatyada yasıyorum 120 lik bi çanak almayı düşünüyorum hispasat astra gibi uyduları çekermi acaba 120 lik offset yada 120 lik parabol
yeni mesaja git
Yeni mesajları sizin için sürekli kontrol ediyoruz, bir mesaj yazılırsa otomatik yükleyeceğiz.Bir Daha Gösterme