Şimdi Ara

çanak ve uydu alıcısı hakkında bir kaç soru :)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
2
Cevap
0
Favori
1.664
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • merhaba arkadaşlar benim uydu alıcıları ve çanaklar hakkında hiç bir bilgim olmadığından size bi kaç soru sormak istiyorum..
    1. uydu alıcısıyla çanağın markası farklı olursa yinede bağlanabilirmi yani bir sorun çıkarırmı?
    2. bizim apartmanın çatısında çanaklar var onlara bağlattırsam bir sorun olurmu yani türksat hotbird gibi kanalları çekermi ?
    3. su 4 çıkıslı lnb leri çanağa taktırtsam 4 tane çanak gibimi çalısıo ? 4 çıkısılı lnb nin linki buhttp://www.hepsiburada.com/atlanta-4-cikisli-lnb/productDetails.aspx?categoryid=157193&productid=evatlandortlu
    4. ben türksat hotbird ve avrupa kanallarını felan izlemek istiyorum bunun için bi kaç çanak mı almak gerek yoksa lnb lerle işi halledebilirmiyiz ?

arkadaşlar sorularım bunlar kusruma bakmayın çanaklar ve uydu alıcıları hakkında çok cahilim yanlıs birşey yazdıysam özür diliyorum....yardımlarınızı bekliyorum....

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mcansl -- 24 Nisan 2009; 0:30:46 >

• 1. Çanağın veya lnb nin uydu alıcısı ile aynı markada olmamasının bi sakıncası yok. Çanak (metal kısım) uydudan gelen sinyali tek bir noktada toplayıp lnb ye yansıtır. Lnb de çanakdan gelen düşük frekanslı sinyali güçlendirip, daha yüksek bir frekansa çevirmektedir.

2. Tabiyki çeker ama önce çanağın sahibi ile anlaşıp çok çıkışlı lnb taktırıp kullanabilirsiniz.

3. Tam 4 tane çanak gibi oluyor yani 4 tane uydu alıcısı takıp aynı anda farklı kanalları izleyebiliyorsunuz veya 4 ayrı kişi de kendi evinde kullanabiliyor. (Ortaklaşa)

4. Türksat 3A (42.0°E) ve Hotbird (13.0°E) dir dolayısıyla farkı yönlere bakar iki farklı çanak gerektirir. Kıbleye bakan çanak Türksat 3A uydusudur çanağın arkasına geçip sağa kolunuza doğruda hodbird bakar

yani ;

çanak ve uydu alıcısı hakkında bir kaç soru :)

Ayrıca çanağı kurmak ve uydu alıcıyı bağlamak ile kanallar izlenemez. Türksat tam olarak sayılmaz ama hotbird uydusunda yanılmıyorsam çoğu kanallar şifreli

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    tv ve uydudan anlayan var mı
    8 ay önce açıldı
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.