Şimdi Ara

Sadece RF Girişi Olan Televizyon İçin Ne Yapılabilir?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
6
Cevap
0
Favori
3.517
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

Evde sadece RF girişi olan benden yaşlı bir televizyon var. Şimdi anten bağlayıp kullanıyorum ama uydu alıcı takmak istiyorum. Yeni televizyon alacak durum da yok ve zaten TV eski olduğu için değiştirmeye kıyamıyorum. Bunu çözmek için aklıma bazı şeyler geldi.

1) RF Çıkışı Olan bir Uydu Alıcı Almak: Bunu yaptım. Hiremco F2 uydu alıcısı aldım ancak ürün F3 modeli çıktı. Yine de bağladım ama görüntü çok kötü. Uydu alıcıya anten bağlamadım. Sadece menünün nasıl göründüğüne baktım. F2 modeli aksine F3 modelinde RF frekansı değişmediği için fazla şans bırakmıyor.

2) Akıllı Kutu Almak: Bu seçeneği Scart çıkışlı bir uydu alıcıyı RF olarak bağlamak için düşündüm. Ama bu yöntemin ne kadar sağlıklı olduğunu bilmiyorum. 15-20 TL arası kutular varken 50-100 TL arası frekansı ayarlanabilir kutular da mevcut piyasada.

3) Analog Uydu Alıcıyla RF'ye dönüştürmek: Bunu bir forumda okudum ama nerede okudum bilemiyorum. Elimde eski bir analog uydu alıcı var ama henüz bulamadım. Eğer analog uydu alıcıda iki tane scart varsa ve bunlardan biri DVD Player falan bağlamak için kullanılıyorsa işe yarayabilir. Dijital uydu alıcının scart çıkışı analog uydu alıcının scart girişine bağlacak. Daha sonra analog alıcının RF çıkışından televizyona görüntü aktarılacak. Olur mu bilmiyorum.

Sizce bunlardan hangisi mantıklı olur? Siz böyle bir şey kullanıyorsanız hangisini kullanırsınız?

• 100 tl ye ikinci el scart girişi olan tv al 25-30 tl ye de uydu alıcı ...
    Ne uğraşıyorsun...

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: yirthan

100 tl ye ikinci el scart girişi olan tv al 25-30 tl ye de uydu alıcı ...
    Ne uğraşıyorsun...

Teşekkür ederim hocam. Aslında haklısınız ama televizyonu değiştirmek istemiyorum. Buna çözüm bulamazsam zaten seneye gidecek. 2015 yılında analog karasal yayın durduruluyor diye biliyorum.

Bu gün aldığım ürünün üretici firması beni aradı. Elinizdeki hatalı modeli gönderin, biz istediğinizi gönderelim dediler. Şaşırmakla birlikte bu durum çok hoşuma gitti. Yeni ürün gelince onu bir deneyeyim diyorum. Olmazsa bir de babamların kullandığı uydu alıcı var. Onda da RF çıkışı var. O uyarsa onu kendim alıp babama yeni olanı verebilirim. Bunları bir deneyeyim. :)

• Hasan07-36 kullanıcısına yanıt
    Anladım. Kolay gelsin..

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • yirthan kullanıcısına yanıt
    Sağ olun hocam. İnşallah yeni elime geçecek uydu alıcı veya babamdaki uydu alıcı düzgün görüntü verir.

Tavsiyesi olan arkadaşlar tavsiyelerini yazarsa sevinirim.
  • Babamın uydu alıcıyla deneme yaptım. Onun RF frekansı değiştirilebiliyormuş. Gayet tatmin edici görüntü veriyor. Öyle içindeymiş gibi falan değil ama 20 yıllık televizyondan ne beklenirse onu veriyor. Tabi sadece menüde dolaşabildim çanak anten henüz bağlı olmadığı için.

Bir de başka deneme yaptım. Dijital uydu alıcıyı RF çıkışından televizyona doğrudan bağlamak yerine dijital alıcının Scart TV çıkışını analog uydu alıcının DVR Scart girişine bağladım. Analog uydu alıcıyı da RF çıkışından televizyona bağladım. Bu şekilde de görüntü almayı başardım. Yani dijital uydu alıcı görüntüyü analog olana veriyor. Analog olan da televizyona veriyor.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.