Şimdi Ara

ÇANAKKALE SAVAŞI (GARİPLİK VARDI)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
16
Cevap
0
Favori
779
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • 1915'DE ÇANAKKALE SAVAŞINDA AÇLIK OLDUĞUNU BİLİYORUZ.FAKİRLİKTE BUNLARIN İÇİNDE.

ESKİDEN ÖKÜZLERİ,ATLARI V.S HAYVANLARI İLK ÖNCE BESLERLERMİŞ.(GERİSİ İĞRENÇ GELEBİLİR.AMA GARİPLİK VARDI.)
    SONRA HAYVANLAR ÇIKARINCA(KUSUNCA)ONLAR YIKANIP TEKRAR YENİYORMUŞ AMA GARİPLİK VARDI.

AYRICA O SAVAŞTA 150 ASKER ERMENİLERİN KAMPINDA KRİZOL MADDESİYLE KÖR ETTİLER ÇÜNKÜ BU MADDE SUYA 1 DAMLA DAMLATILDIĞINDA SU HAŞLANMIŞ OLUYORDU ASKERLERİ İSE ZORLA SUYA ATTIRDLILAR.DENİZDEN ÇIKANLAR ARTIK KÖRDÜ ÇÜNKÜ GÖZLERİ HAŞLANMIŞTI.İÇLERİNDEN 3 TANESİ KURTULMUŞTU AMA HALA ESİRDİ VE İŞKENCE ÇEKİYORDU.

• Ne demek istediğinizi anlayamadım açıkçası.
  • Bu garipliklerle bu vatan toprakları için savaşılıyor ve bu vatanın evlatı gözüken ne üdüğü belirsizler bu vatanı parçalamak için ellerinde ne geliyorsa yapıyorlar.

Yeriniz cennet olsun kanıyla bu vatan toprağını sulayan şehitlerimiz.
  • eğer daha önce okumayan varsa...

Gelibolu adlı kitabı okumanızı öneririm (bir zelandalı kızın savaştan dönmeyen anzak dedesinin hikayesini anlatıyor...) (320 sayfa)
  • quote:

Orjinalden alıntı: uaGENC

1915'DE ÇANAKKALE SAVAŞINDA AÇLIK OLDUĞUNU BİLİYORUZ.FAKİRLİKTE BUNLARIN İÇİNDE.

ESKİDEN ÖKÜZLERİ,ATLARI V.S HAYVANLARI İLK ÖNCE BESLERLERMİŞ.(GERİSİ İĞRENÇ GELEBİLİR.AMA GARİPLİK VARDI.)
    SONRA HAYVANLAR ÇIKARINCA(KUSUNCA)ONLAR YIKANIP TEKRAR YENİYORMUŞ AMA GARİPLİK VARDI.

AYRICA O SAVAŞTA 150 ASKER ERMENİLERİN KAMPINDA KRİZOL MADDESİYLE KÖR ETTİLER ÇÜNKÜ BU MADDE SUYA 1 DAMLA DAMLATILDIĞINDA SU HAŞLANMIŞ OLUYORDU ASKERLERİ İSE ZORLA SUYA ATTIRDLILAR.DENİZDEN ÇIKANLAR ARTIK KÖRDÜ ÇÜNKÜ GÖZLERİ HAŞLANMIŞTI.İÇLERİNDEN 3 TANESİ KURTULMUŞTU AMA HALA ESİRDİ VE İŞKENCE ÇEKİYORDU.

kardeş iyi anlatmışsın ama değişik örnekler vermişsin
    çok açıklayıcı değil

• Arkadaş açıklayamamış ben yazayım ; Çanakkale geçilemedi diyoruzda
    Çanakkalede bi tane içki satmayan dükkan bulamadım çoktan geçilmiş.
    İkincisi Çanakkale savaşı 1917de yapıldı , 1920 de İstanbul işgal edildi ellerini kollarını sallayarak Çanakkale geçildi . bunda bi gariplik yokmu
  • quote:

Orjinalden alıntı: Miralge

Arkadaş açıklayamamış ben yazayım ; Çanakkale geçilemedi diyoruzda
    İkincisi Çanakkale savaşı 1917de yapıldı , 1920 de İstanbul işgal edildi ellerini kollarını sallayarak Çanakkale geçildi . bunda bi gariplik yokmu

herkes sarhoş olmuş, geçeni görememişler mi? ne bu şimdi?
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Şekil 1.a, Miralge

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Criminal Origin -- 18 Aralık 2007; 8:48:38 >
  • arkadaşlar bişeyleri anlatırken kendi kafanızdan geçenlere göre değilde herkesin anlayabileceği bir dille anlatsanız aklınızdakileri daha anlaşılır ve daha güzel bir forum olur.
  • quote:

ben içki içmem ama içki satmaklamı vatan elden gidiyor.içki içmemeklemi müslüman olunuyor.bunu anlayamadım.içki içmekle satmakla satmamakla ne adam olunuyo nede müslüman.eğer kastettiğin buysa.
  • evet kardeş doğru söylüyorsun
    olay içkiyle veyahut başka birşeyle
    alakalı değil olay bizim kişiliğimizle alakalı
  • Maalesef konuyu anlayamadım...
    Varılmak istenilen nokta nedir?
  • quote:

Orjinalden alıntı: Ömer

Maalesef konuyu anlayamadım...
    Varılmak istenilen nokta nedir?

+1
    zaten tamamı büyük harfle yazılmış yazılar yüzünden kafam acıyor bir de anlam olmayınca iyice acaip bir başlık olmuş...
  • Ben anladım. Gariplik vardı.
  • quote:

Ne yazık ki öyle arkadaşım!
    Bu yüzden Çanakkale gezimizde deniz suyu içmek zorunda kaldık bizde ...
  • quote:

Orjinalden alıntı: Huhukomsu

quote:

Ne yazık ki öyle arkadaşım!
    Bu yüzden Çanakkale gezimizde deniz suyu içmek zorunda kaldık bizde ...

Arkadaş son derece haklı. Yanlız ölümcül bir tarihi hata var orada. Çanakkale savaşları "19 Şubat 1915 - 9 Ocak 1916" tarihleri arasında cereyan etti.

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.