Şimdi Ara

Havas ilmi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
41
Cevap
0
Favori
4.500
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Bu konu hakkında bilgisi olanlar var mı?

• Yapay Zekanın Yanıtı

Hava Bilimi: Büyü müdür?

Hava bilimi, Dünya'nın atmosferini ve atmosferik olayları inceleyen bilim dalıdır. Hava durumunu tahmin etmek, iklim değişikliğini anlamak ve hava kirliliği gibi çevresel sorunları çözmek için kullanılır. Hava bilimi, büyü ile hiçbir ilgisi olmayan, bilimsel bir disiplindir.

Hava bilimi, atmosferin bileşimi, yapısı ve dinamiklerini inceler. Atmosferin bileşimindeki değişiklikler hava durumu olaylarına neden olur. Hava bilimi, bu değişiklikleri ölçerek ve inceleyerek tahminler yapar.

İklim değişikliği, uzun vadeli hava durumu modellerinde meydana gelen değişiklikleri ifade eder. Hava bilimi, iklim değişikliğinin nedenlerini ve etkilerini inceler. Bu bilgiler, iklim değişikliğine adaptasyon ve azaltma stratejileri geliştirilmesine yardımcı olur.

Hava kirliliği, havaya salınan zararlı maddelerdir. Hava bilimi, hava kirliliğinin kaynaklarını, etkilerini ve azaltılması için önlemleri inceler. Hava kirliliği insan sağlığına, çevreye ve ekonomiye zarar verebilir.

Hava bilimi, günlük hayatımızda önemli bir rol oynar. Hava durumu tahminleri, günlük planlarımızı yapmamıza yardımcı olur. İklim değişikliği hakkındaki bilgiler, çevresel kararlar almamıza rehberlik eder. Hava kirliliği hakkındaki bilgiler ise sağlığımızı ve çevremizi korumamıza yardımcı olur.

Sonuç

Hava bilimi, büyü ile hiçbir ilgisi olmayan bilimsel bir disiplindir. Atmosferin incelenmesi yoluyla hava durumunu tahmin etmek, iklim değişikliğini anlamak ve hava kirliliğini azaltmak için kullanılır. Hava bilimi, günlük hayatımızda önemli bir rol oynamaktadır.

Yapay Zekanın Yanıtını Genişlet
  • Büyü ilmi demektir.Havas ilminde amaç,cinleri kullanarak istenilen şeyin kolayca elde edilmesi olabilir.İnsanları birilerine aşık etmek,korkutmak hatta öldürmek için cinler kullanılır.
    Cinlerin insanlara bazı şeyler yapması sağlanmaya çalışılır,veya bir cin hüddam yani hizmetçi olarak alınır ve bu cin istenilen işlerde kullanılır.
  • quote:

Orijinalden alıntı: homo_sapiens

Büyü ilmi demektir.Havas ilminde amaç,cinleri kullanarak istenilen şeyin kolayca elde edilmesi olabilir.İnsanları birilerine aşık etmek,korkutmak hatta öldürmek için cinler kullanılır.
    Cinlerin insanlara bazı şeyler yapması sağlanmaya çalışılır,veya bir cin hüddam yani hizmetçi olarak alınır ve bu cin istenilen işlerde kullanılır.
    havas ilminin ne olduğunu biz avamın tam olarak bilmesi mümkün değil.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi vese -- 23 Temmuz 2006; 11:16:46 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: vese

havas ilminin ne olduğunu biz avamın tam olarak bilmesi mümkün değil.

Alıntıları Göster
    sanırm yeni duydum
  • quote:

Orijinalden alıntı: twin_

sanırm yeni duydum

Alıntıları Göster
    literatürde havas ilmi diye birşeyin olduğunu zannetmiyorum. evet bu iş her ne ise onu yapanlar buna "ilim" payesi veriyorlar ama böyle bir ilim yok..
  • quote:

Orijinalden alıntı: the_point

literatürde havas ilmi diye birşeyin olduğunu zannetmiyorum. evet bu iş her ne ise onu yapanlar buna "ilim" payesi veriyorlar ama böyle bir ilim yok..

Alıntıları Göster
    Bir ara israil gizli servisinin bilgi alışverişinde cinlerden faydalandığı şeklinde birşey duymuştum. ne derece doğru bilinmez.
    İlim-bilim konusuna gelince. Benim anladığım kadarı ile bilim bilimdir. İlimin ise ne olduğu belli değildir. Bilim demeye dilimizin varmadığı şeylere ilim diyoruz.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Target Human -- 23 Temmuz 2006; 15:17:02 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Target Human

Bir ara israil gizli servisinin bilgi alışverişinde cinlerden faydalandığı şeklinde birşey duymuştum. ne derece doğru bilinmez.
    İlim-bilim konusuna gelince. Benim anladığım kadarı ile bilim bilimdir. İlimin ise ne olduğu belli değildir. Bilim demeye dilimizin varmadığı şeylere ilim diyoruz.

Alıntıları Göster
    güncelliyorum, tam bir cevap alamadık.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Gizli İlimler Kütüphanesi
    6 yıl önce açıldı
    Kitab-ı Mukaddes Tavsiye
    8 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: Yeni Türkü

güncelliyorum, tam bir cevap alamadık.

Alıntıları Göster
    Aslında vese açıklamış.Avamın tam olarak bilmediği ilim diye.Muhteviyatını tam olarak bilmesek de ismini açıklamasınıkısmen yapabiliriz.Allah cc'nin dostluğunu kazanmış insanların kendilerine Rabbül Alemin cc'nin bir hediyesi olan kalp ilmi,leduni ilim,batıni ilim yani havas ilmidir.Ufak manası ile ferasettir.Yani Mü'minin bakıp diğer kimselerin kalbindekileri görmesidir.Her insan çalışarak bu ilme sahip olabilir ama rızayı ilahi dahilinde sahip olmak isteyenler bir mürşide gitmelidir.

• quote:

Orijinalden alıntı: Gücdevani

Aslında vese açıklamış.Avamın tam olarak bilmediği ilim diye.Muhteviyatını tam olarak bilmesek de ismini açıklamasınıkısmen yapabiliriz.Allah cc'nin dostluğunu kazanmış insanların kendilerine Rabbül Alemin cc'nin bir hediyesi olan kalp ilmi,leduni ilim,batıni ilim yani havas ilmidir.Ufak manası ile ferasettir.Yani Mü'minin bakıp diğer kimselerin kalbindekileri görmesidir.Her insan çalışarak bu ilme sahip olabilir ama rızayı ilahi dahilinde sahip olmak isteyenler bir mürşide gitmelidir.

Alıntıları Göster
    Ezoterizmin karşılığı gibi duruyor.

• quote:

Orijinalden alıntı: kaotika

Ezoterizmin karşılığı gibi duruyor.

Alıntıları Göster
    Tam olarak ezoterizmin karşılığı diyemeyiz.Havas ilminde kullanılan cinlerdir.Tabi benim anlattığım kısmı genelde kötü olarak kullanılan kısmıdır.İslam dininde büyü büyük günahtır.Arkadaşın dediği gibi rıza-ı ilahi dahilinde kullanılmayan havas ilmi genelde kötü işler için kullanılır.Örn:celb-i muhabbet büyüsü
  • quote:

Orijinalden alıntı: homo_sapiens

Tam olarak ezoterizmin karşılığı diyemeyiz.Havas ilminde kullanılan cinlerdir.Tabi benim anlattığım kısmı genelde kötü olarak kullanılan kısmıdır.İslam dininde büyü büyük günahtır.Arkadaşın dediği gibi rıza-ı ilahi dahilinde kullanılmayan havas ilmi genelde kötü işler için kullanılır.Örn:celb-i muhabbet büyüsü

Alıntıları Göster
    Havas ve Avam bu iki tabir toplumun 2 sınıfını ifade eder

Havas= Büyük ilim adamlardı Şimdi kiprofösörler araştırmacılar vs vs
    Avam= halk köylüler temel düzeyde ilk okul veya orta okul seviyesinde bilgi dağırcığı olanlar.

Demektir.

Havas İlmi diye tabir edilen büyük alimlerin uğraştığı Avamın anlayamayacağı konulardır(ilimlerdir).

bu konular matamatik fizik kimya biyoloji vs ile ilgili olabileceği gibi havas ilmi tabiri genellikle din ve felsefe konularında kullanılan bir ifadedir.

konuyu cinler gibi alem-i gayba ait ilimler olarak sınırlandırma bence doğru değil Ama o işlerle uğraşan kimselerin halktan üstün olduklarını bu konularda uzman olduklarını düşünmeden dolayı uğraştıkları şeylere Havas ilmi demişler.

• quote:

Orijinalden alıntı: Gücdevani

Alıntıları Göster
    Olağanüstü bir hal ya da olay;

Peygamberlerden a.s kaynaklanırsa MUCİZE,

Alimlerden, velilerden kaynaklanırsa KERAMET,

Müminlerden kaynaklanırsa FİRASET,

Kafirden kaynaklanırsa İSTİDRAC(SİHİR) olarak adlandırılır.

İlm-i Ledun ya da havas ilmi de biçok arkadaşımızın bahsettiği üzere özel bir ilimdir, çalışarak ulaşmak -hele ki bu devirde- neredeyse imkansızdır.

Cinlerle münasebette bulunmak ya da büyü gibi işlerle uğraşmak dinimizin katiyyen yasakladığı şeylerdir. (Büyü diye birşey vardır ve haktır)

• quote:

Orijinalden alıntı: cc.ali

İlm-i Ledun ya da havas ilmi de biçok arkadaşımızın bahsettiği üzere özel bir ilimdir, çalışarak ulaşmak -hele ki bu devirde- neredeyse imkansızdır.

Cinlerle münasebette bulunmak ya da büyü gibi işlerle uğraşmak dinimizin katiyyen yasakladığı şeylerdir. (Büyü diye birşey vardır ve haktır)

Alıntıları Göster
    BÜYÜ DİYE BİR ŞEY VARDIR VE HAKTIR?

HAYIR BEN ÖYLE OLDUĞUNU SANMIYORUM

BÜYÜ HARAMDIR, KULLANILMASI YASAKLANMIŞTIR

BİZDEN ÖNCEKİ BİR ÇOK KAVİM BÜYÜ KULLANDI DİYE GAZABA UĞRAMIŞTIR,

SADECE ALLAH C.C IN İSTEDİĞİ VE İZİN VERDİĞİ KULLAR KULLANMIŞTIR BÜYÜYÜ ÖRNEĞİN

SÜLEYMAN PEYGAMBER, MUSA PEYGAMBER VS.

ZATEN BİZİM GİBİ ZAYIF KULLARIN BÜYÜ KULLANMASI YARARIMIZA DEĞİL, BİLAKIS HELÂKIMIZA NEDEN OLACAKTIR

quote:

Orjinalden alıntı: cc.ali

• quote:

Orijinalden alıntı: zlyha

BÜYÜ DİYE BİR ŞEY VARDIR VE HAKTIR?

HAYIR BEN ÖYLE OLDUĞUNU SANMIYORUM

BÜYÜ HARAMDIR, KULLANILMASI YASAKLANMIŞTIR

BİZDEN ÖNCEKİ BİR ÇOK KAVİM BÜYÜ KULLANDI DİYE GAZABA UĞRAMIŞTIR,

SADECE ALLAH C.C IN İSTEDİĞİ VE İZİN VERDİĞİ KULLAR KULLANMIŞTIR BÜYÜYÜ ÖRNEĞİN

SÜLEYMAN PEYGAMBER, MUSA PEYGAMBER VS.

ZATEN BİZİM GİBİ ZAYIF KULLARIN BÜYÜ KULLANMASI YARARIMIZA DEĞİL, BİLAKIS HELÂKIMIZA NEDEN OLACAKTIR

quote:

Orjinalden alıntı: cc.ali

Alıntıları Göster
    BÜYÜ VARDIR, YANİ TESİR EDEBİLİR. ANCAK HARAMDIR.İSLAM BÜYÜYÜ VE BÜYÜCÜLÜĞÜ KESİNLİKLE YASAKLAMIŞTIR.

BÜYÜ ÖĞRENENLER HAKKINDA KURAN-I KERİM ŞÖYLE BUYURUR;

" KENDİLERİNE ZARAR VERECEK, FAYDALIM OLMAYACAK ŞEYLER ÖĞRENİYORLARDI" BAKARA SURESİ 102

"DÜĞÜMLERE ÜFLEYEN BÜYÜCÜLERİN ŞERRİNDEN ALLAH (C.C) SIĞINIRIM" FELAK SURESİ 4

PEYGAMBER EFENDİMİZ ŞÖYLE BUYURUR;

"BÜYÜ YAPAN KİŞİ KÜFRE GİRMİŞTİR"

"BÜYÜCÜYE, MÜNECCİME, GAİBDEN HABER VEREN KİMSEYE İNANAN KİŞİ KURAN-I KERİM I İNKAR ETMİŞTİR."

• -kendinde bir şey var görüntüsü verip karşısındakinin
    -parasını aklını huzurunu ailesini
    -mahvetme uğraşıdır
  • quote:

Orijinalden alıntı: aksın

-kendinde bir şey var görüntüsü verip karşısındakinin
    -parasını aklını huzurunu ailesini
    -mahvetme uğraşıdır
    kendimi bildim bileli mistik hersey beni çekmiştir, bu sebeple havas ilmini fazlasıyla merak ediyorum ama bir ustasıyla karşılamadım daha belkide sadece hayal
  • quote:

Orijinalden alıntı: Mahlegan

Bu mesaj silindi.

Alıntıları Göster
    Büyü diye bir şey yok beyler gaza gelmeyin. kaç kişi cin gördü hayatında? herkes anlatır durur dıdısının dıdısı görmüş diye.

İslamda büyü yasaklanmış... Ya hu birraz mantık... Böyle bir şey olsa isviçreli bilim adamları cin bilimdalı yapar üniversitede bölüm açardı.

Hodri meydan diyorum, salın bütün cinleri üzerime. çarpın beni

• Selamun aleykum

Bu konunun ilim olduğu hususu tartışmalı. Vesvasın hevesi gibi bir anlamı da var.

Cin ya da can denen varlıklar aslı ateş olan varlıklar olarak adlandırılmış. Bu açıdan insanın veya hayatın temeli cin ya da cannu olarak adlandırılmakta.

Ancak kitabi manada yaratılıştaki hayrı sorgulayan melek ya da kudret manasına da gelmekte.

Oz itibariyle yaratılışındaki hayır unsuru sorgulanan kimse cin taifesine uğramış addedilir.

Kitabi manası ile baba olma hakkını kullanmayan veya babalık hakkını devreden varlık manası da vardır.

Deniz atı gibi erkeğin doğurduğu veya cinsiyet değiştirebilen balıklar gibi canlılar bu açıdan cin taifesine tabidir denebilir. Ateş ve su kökenli yaratılışlarda tartışılagelen bir yaratılıştır.

Suyun ve ateşin ilmi olarak da değerlendirilmesi de mumkundur. Bu nedenle zaman kavramı da değişiklik yapmayı amaçlayan kimselerin cin veya can ilmiyle uğraştığı kabul edilebilir. Tay bast veya zaman makinası gibi alet edevatla uğraşmak belkısın tahtını getirmek gibi zamanı manipule eden işler cannuların işlerinden kabul edilir.

Beyan edildiği üzere cin asıl olarak şeytanın turdeşi değil meleğin yansımasıdır.

Bu açıdan meleğin sorgusu olarak şiddetlidir. Kişinin yaratılışındaki hayrışiddetli olarak sorgular. Cin çarpması tabir olarak yanlış sayılır. Kuran veya kitap veya ilim çarpması olarak adlandırılabilir.

En şiddetli hal kulluğun dışına çıkılması ve rasullerin eğitimine ve karşılaştıkları zorluklara şahit edilme halidir.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Mevsimyaz kullanıcısına yanıt
    Selamlar kardeş, ilim de hayal olmaz, hayal de bir ilimdir. Her şey Allah'ın sonsuz ilminin bir parçası. Lakin hakikat İlm-i Ledün.
  • quote:

Orijinalden alıntı: El-Ehad

Selamlar kardeş, ilim de hayal olmaz, hayal de bir ilimdir. Her şey Allah'ın sonsuz ilminin bir parçası. Lakin hakikat İlm-i Ledün.

güzel yazmışsın muhterem,agzına sağlık ama sıfıra sıfır elde var sıfır
  • 
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.