Şimdi Ara

Kitab-ı Mukaddes Tavsiye

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
8
Cevap
0
Favori
533
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • İmanım biraz zayıf, bu yüzden 4 kutsal kitabı da sırasıyla okumayı düşünüyorum. İnternette pdfler var ama ben daha çok kalemle çize çize okumak istiyorum.
    Böyle 3 kitap bir arada, ya da ayrı ayrı tavsiye edebileceğiniz bi yayınevi var mı? Yoksa sinagog ve kiliselere gidip ordan mı almalı, çevirileri ne kadar iyidir?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• İncil çevirileri maalesef berbat. O yüzden iki tercih kalıyor;

1- İngilizce okumak

2- Eski yazılı versiyonları (Osmanlıca) okumak.

Ayrıca görüyorum ki klasik 4 kitap deyimine takılmışsın.

Kitab-ı Mukaddes bizde Zebur diye bilinen Mezmurları ve Tevrat'ın bazı kısımlarını da yani Eski Ahit'i de içerir.

Ha bana kalırsa İncil sıradan bir hikaye kitabıdır. Kuran'la arasındaki fark barizdir. Ki zaten hikaye kitabı olmasını da yadırgamamak lazım sonuçta yazılmış bir kitap.
  • İncil kutsal kitap değil ki, bir nevi biyografi kitabı. Hz. İsa'nın aldığı vahiyler ile yazılmamıştır, yanılmıyorsam vefatından 70 sene sonra yazılmaya başlandı. Birçok kitap ortaya çıkınca da İznik Konsili toplandı ve burada yapılan çalışmalar sonucunda dört tanesi seçildi. "Tanrı geldi, konsil başkanı oldu," dediler ve böylece seçilen dört kitaba yönelik itirazlar da bastırıldı.

Musevilik ise yine bildiğim kadarıyla evrensel bir din değil, yalnızca Yakup Peygamber'in soyundan gelen İsrailoğulları'na gelmiş olarak görülüyor, en azından Yahudiler bu şekilde görüyor. Hatta bir ara Yahudiler, Türklerin yer aldığı Musevi mezhebi olan Karaim'e dahil olanların mezar taşlarını bu yüzden yıkmışlardı; zira onlara göre bu din, yalnızca onların dini. Vadedilmiş Topraklar da yalnızca onlara vadedilmiştir. Ne kadar milliyetçi ve tutucu olduklarını görmek için Yahudi Devleti kurulurken ölü bir dil olan İbrani Dili'ni sırf din dili diye dirilterek resmi dil yapmalarına bakmak yeterli olur.

Bittabi, yine de hepsini okuyun ve tercihinizi ona göre yapın. Yalnızca başlamadan önce yüzüysel bir bilgi olsun diye yazdım. Aslında Hristiyanlık'a bağlı olarak ortaya çıkan diğer dinleri de araştırabilirsiniz. Aynı durum İslamiyet için de var, geçerliliğini koruyan yok ama bir zamanlar olmuş. Evet, Kur'an'da açıkça son peygamberin geldiğinden bahsedilse de kendini peygamber olarak ilan ederek Kur'an'a bağlı bir yan din kurup sayıları hiç de az olmayan takipçi kitlesi bulan kişiler var.

• quote:

Orijinalden alıntı: E-Nazmi

İncil çevirileri maalesef berbat. O yüzden iki tercih kalıyor;

1- İngilizce okumak

2- Eski yazılı versiyonları (Osmanlıca) okumak.

Ayrıca görüyorum ki klasik 4 kitap deyimine takılmışsın.

Kitab-ı Mukaddes bizde Zebur diye bilinen Mezmurları ve Tevrat'ın bazı kısımlarını da yani Eski Ahit'i de içerir.

Ha bana kalırsa İncil sıradan bir hikaye kitabıdır. Kuran'la arasındaki fark barizdir. Ki zaten hikaye kitabı olmasını da yadırgamamak lazım sonuçta yazılmış bir kitap.

İkisini de yapma imkanım yok maalesef.

• Ben Kur'an'dan önce çok az İncil ve Tevrat okudum, Tevrat bayağı kaynak kitap gibi anlatıyor da anlatıyor Soy ağacı falan var, tabii ne kadarı doğru bilemem. Sonra Kur'an'ı okumaya ve araştırmaya başladım, sonuç 5 vakit namaz oldu. Herkes böyle olur demiyorum, ama bana içlerinden inanılacak gibi gelen bir tek Kur'an geldi çünkü Kur'an'da İncil ve Tevrat hakkında, hatta genel olarak Yahudiler hakkında söylenenler doğru. Irkçı olduğumu falan düşünen olursa Talmud'a bakmalarını öneririm. Talmud Yahudilerin inandığı bir kitap, ve Yahudilere yapılan bayağı da bir torpil var içinde Yahudiler kendilerini inanmayanlardan yani diğer bütün insanlardan üstün görüyor, onlar seçilmiş kişi yani. Böyle ön bilgileri vereyim, araştırırsan şaşırma. Yine de kendini okutan bir kitaptı Tevrat, ben ara verdim Kur'an'ı bitirip geçmeyi düşünüyorum.

• quote:

Orijinalden alıntı: alp3446

Ben Kur'an'dan önce çok az İncil ve Tevrat okudum, Tevrat bayağı kaynak kitap gibi anlatıyor da anlatıyor Soy ağacı falan var, tabii ne kadarı doğru bilemem. Sonra Kur'an'ı okumaya ve araştırmaya başladım, sonuç 5 vakit namaz oldu. Herkes böyle olur demiyorum, ama bana içlerinden inanılacak gibi gelen bir tek Kur'an geldi çünkü Kur'an'da İncil ve Tevrat hakkında, hatta genel olarak Yahudiler hakkında söylenenler doğru. Irkçı olduğumu falan düşünen olursa Talmud'a bakmalarını öneririm. Talmud Yahudilerin inandığı bir kitap, ve Yahudilere yapılan bayağı da bir torpil var içinde Yahudiler kendilerini inanmayanlardan yani diğer bütün insanlardan üstün görüyor, onlar seçilmiş kişi yani. Böyle ön bilgileri vereyim, araştırırsan şaşırma. Yine de kendini okutan bir kitaptı Tevrat, ben ara verdim Kur'an'ı bitirip geçmeyi düşünüyorum.

Tevratı Leviliviler bölümüne kadar pdf olarak okudum ama işte ekrandan okuyunca devam edemedim.

Hani inananlar varsa yanlış anlamasın ama o tanrıyla güreş bölümü ve leviliviler bölümündeki ölçümler bana kutsal kitaptan çok marangozluk kitabı gibi gelmişti.

Fakat yine de baştan sona tamamını okumak istiyorum

• Göklerin hükümranlığı yaklaştı !!!!!!!!!

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    İsmi Azam Duası ve Açıklama
    8 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • Yukarı.

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.