Şimdi Ara

Tüm Türk Tarihini Anlatan Kitap Önerisi?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
20
Cevap
2
Favori
11.318
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Selam dostlar ve abiler, hazır tatile girmişken tüm Türk tarihini içeren bir kitap arıyorum. Hunlar'dan Göktürkler'e, Uygurlar, Selçuklu, Osmanlı gibi tüm Türk devletlerini anlatan bir tarih kitabı arıyorum. Tavsiyeniz var mı?

Şuan Türklerin Tarihi isimli bir kitap buldum. Jean Paul Roux tarafından yazılmış, tavsiye eder misiniz?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi EverettZ15 -- 26 Ocak 2016; 19:53:58 >

• Dostum istediğin gibi bir kitap pek mümkün olmayabilir zira tarihçilerin belirli bir döneme yönelik çalışmaları vardır bu benim bilgim belki istediğin gibi bir kitap mevcuttur ben bilmiyorumdur benim cehaletime ver öyle birşey varsa .... Roux hiç okumadım ama iyi bir Türkolog olduğunu duymuştum :)
  • Sanırım Kök Tengri'nin Çocukları ve Müslüman Türk Devletleri Tarihi isimli bu iki kitabı alacağım. İlki ilk Türk devletlerini, ikincisi ise İslam sonrası Türk Devletlerini anlatıyor. Sanırım bu iki kitap tümünü kapsıyordur.
  • Roux'nun o kitabını okumuştum, daha çok yüzeysel bilgiler veriyor ve bilgilerin çoğu ilk döneme ait.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • takip. varsa öyle kitap bende okumak isterim ama koskoca türk tarihinin tek kitaptan anlatılabileceğini zannetmiyorum.
  • Jean Paul Roux nun kitabını okudum,tavsiye ederim okumanızı.

Bahsedilen dönem 1500-2000 yıl neredeyse tek bir kitap olduğunu sanmıyorum,olsa da sıradan okul tarih kitapları gibi olur.

Takipteyim önerilen bir kitap olursa bende yararlanmak isterim.
  • Ansiklopedi alacaksın dostum. Genel Türk Tarihi Ansiklopedisi.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Bu söylediğin ancak özet halinde genel bilgiler vererek olabilir. Ayrıntılı bir Türk tarihi için cilt cilt ansiklopediler gereklidir (as bayrakları as) ama sana bu konuda önerebileceğim kitap Türklerin Tarihi-İlber Ortaylı olur.

• EverettZ15 kullanıcısına yanıt
    Türklerin tarihi (Recep Şükrü Apuhan) 10 numara bir kitaptır tavsiye ederim
  • erol güngör-tarihte türkler okumadım ama okucam
  • quote:

Orijinalden alıntı: onallahmet

Bu söylediğin ancak özet halinde genel bilgiler vererek olabilir. Ayrıntılı bir Türk tarihi için cilt cilt ansiklopediler gereklidir (as bayrakları as) ama sana bu konuda önerebileceğim kitap Türklerin Tarihi-İlber Ortaylı olur.

İlber Ortaylı'nın kitabı soru-cevap şeklindedir. Aradığını bulamazsın. Okumadan önce genel bir bilgi sahibi olmalısın.
  • Türkün Tarihi- Dr. Arslan Tekin, ilk türk devletini kuran Hunlardan Osmanlıya, Türkiyeye kadar anlatılıyor.
    Bana kitabın dili biraz ağır geldi, detaylı bir kitap. Biraz daha yalın bir dili olsaymış iyi olurmuş.
  • Ayrıntılı istiyorsan onlarca cilt lazım ama yukarıda zaten genel bilgi veren kitaplar yazılmış.

• mesajım bulunsun.
  • Türklerin Altın Kitabı, diye eski bir kitap var. Bulabiliyorsanız mutlaka okuyun.
  • O 4 ciltlik ansiklopedi. İnternette bulunuyor. Küçükken severek okumuştum yetişkin gözüyle bilmiyorum tatmin eder herhalde

• Öyle bir kitap yok. Osmanlı için Uzunçarşılı, İnalcık, Jorga, Zinkeisen yeterli olacaktır. 19. yy için Bülent Tanör'ün Osmanlı-Türk Anayasal Gelişmeleri ve Ortaylı'nın İmparatorluğun En Uzun Yüzyılı gayet iyi. Cumhuriyet de dahil olmak üzere Feroz Ahmad, Bernard Lewis ve Zürcher'in kitapları üniversitelerde klasiktir. 1960 sonrası için İletişim yayınları Türkiye Tarihi ders kitabımızdı. Onun dışında Cem yayınevinin 5 ciltlik Türkiye tarihi kitabı var. Son olarak da Yordam kitaptan Osmanlıdan Günümüze Türkiye'de siyasal hayat. Osmanlı öncesi için maalesef bilgim yok. Üniversitelerde okutulan kitaplara göz atmalısın.
  • Türk'ün Tarihi kitabına bak

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Parça parça oku. Geneli daha yavaşça olsa da daha iyi anlarsın. Katıksız genel tarih kitabının bilgi içeriği düşüktür çok kalın değilse.

• Türkler (kitabevi yayınları)
    İbni fazlan seyahatnamesi (bedir yayı)
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.