Arkadaşlar kitap tarafsız bir şekilde yazılmış, yazar ideolojisine göre olayları yorumlamış olmamalı.
hocam ilber ortaylı kitapları objektif diye biliyorum onun kitaplarına göz atın isterseniz daha okumadım ama cumhuriyetin ilk yüzyılı(1923-2023) kitabı güzel diyorlar
quote:
Orijinalden alıntı: asosyal adam
hocam ilber ortaylı kitapları objektif diye biliyorum onun kitaplarına göz atın isterseniz daha okumadım ama cumhuriyetin ilk yüzyılı(1923-2023) kitabı güzel diyorlar
Armagedon Türkiye-İsrail Gizli Savaşı Yazar: Aydoğan Vatandaş
Ahmet Ümit kukla cinayet romanı ama 80 den 96ya uzanan güzel roman
Taha Akyol iyidir İlber hoca zaten malum
İlber hocayi onerebilirim.
Altan oymen onerebilirim eger yakin tarihimize ilgin varsa
quote:
Orijinalden alıntı: ownerplus
Altan oymen onerebilirim eger yakin tarihimize ilgin varsa
yavuz bahadıroğlu ve mustafa armağandan uzak dur.
quote:
Orijinalden alıntı: Rookie PG
Yeni yeni kitap okumaya başlayan birisiyim mustafa armağan ismini duydum ama kim olduğunu bilmiyorum kimdir neden uzak durmalıyız?
quote:
Orijinalden alıntı: 11Omeer
quote:
Orijinalden alıntı: Rookie PG
Yeni yeni kitap okumaya başlayan birisiyim mustafa armağan ismini duydum ama kim olduğunu bilmiyorum kimdir neden uzak durmalıyız?
hocam kitap okumak ayrı bir şey tarih okumak ayrı bir şey. yanlış bilgilerle dolu bir tarih kitabı okumanın geri dönüşü yoktur, o yanlışları zor temizlersin belleğinden. mustafa armağan ve yavuz bahadıroğlu demişim yukarıda bu iki isme başkaları da eklenebilir ancak bu iki isim son zamanlarda çok popüler. okumanı tavsiye etmem, belge uydurdukları, yalan söyledikleri ispat edilmiş adamlar bunlar. ha sen benim gibi her internette konuşana da pek takılma kendin araştır farklı yorumları tart öyle karar ver
Rookie PGR
kullanıcısına yanıt
Teşekkür ederim araştırayım biraz daha ama not aldım dediğinizi
quote:
Orijinalden alıntı: 11Omeer
Teşekkür ederim araştırayım biraz daha ama not aldım dediğinizi
Selman Kayabaşı'nın Kafkas Ruleti, Teşkilat ve Operasyon serilerini ısrarla öneriyorum siyasete farklı bakmanızı sağlayacağından şüphem yok.
Türkiye'nin yakın tarihi hakkındaki en efsane kitap kesinlikle Eric Jan Zürcher'in yazdığı Modernleşen Türkiye'nin Tarihi'dir.
quote:
Orijinalden alıntı: sesegayi batiran adam
Türkiye'nin yakın tarihi hakkındaki en efsane kitap kesinlikle Eric Jan Zürcher'in yazdığı Modernleşen Türkiye'nin Tarihi'dir.