Şimdi Ara

Şair olacak çocuklar için etkinlik kitapları

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
2
Cevap
0
Favori
109
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

Çocukların dil eğitiminde kelime haznesinin, konuşma ve anlama beceresinin ne kadar önemli olduğunu hepimiz biliyoruz. Bu konuda ebeveynler kadar öğretmenlere, öğretmenler kadar yayın camiasına, televizyonlara, youtube kanallarına, kısaca medyaya büyük görev düşüyor.

Üstelik dilde yozlaşma ve sosyal iletişim becerilerinde gerileme çocuklar ve gençler için büyük bir sorun teşkil ediyor. İç karartıcı bu cümlelerden sonra su taşıyan karınca misali bir hazırlığımdan bahsetmek istiyorum.

Uyaklı kelimeler ve şiirler hakkında PODCAST

Ücretsiz ve indirilebilir bir şekilde çocuklar için bir podcast serisine başladım. Şair Abi Mehmet adıyla çocuklar için kısa sohbetler şeklinde uzun bir seri düşünüyorum. Görüntülü hazırlamadım çünkü farklı olması açısından dinlenebilir, hayal edilebilir ve o sırada çocukların elindeki kalem ve kağıtla temas halinde olmalarını istedim.

Dinlemek için www.saircocuk.com/podcast sitemi ziyaret edebilirsiniz.

Ayrıca etkinlik kitaplarından da bahsetmek istiyorum.

ŞAİR ÇOCUK SETİ

İlk Uyak Kitabım, İlk Şiir Kitabım ve İlk Uyak Sözlüğüm kitaplarından oluşan set ilkokul 7-11 yaş çocuklar için hazırlandı. Alıştırmalarla uyakları keşfedecek, lakap ve mahlas seçerek şiir yazmanın eğlenceli dünyasını keşfedecekler. Benim en sevdiğim kısım "tekrar düşün" bölümleri. Burada çocuklara etkileşimli bir süreç tasarlamaya çalıştım. Ailesi, arkadaşları ve tanımadığı kişilerle bile soru sorup cevap alarak yazdıkları şiirleri tekrar yazmalarını istedim.

Ayrıca eğlence-DEYİM etiketleri güzel Türkçemizin unutulmaya yüz tutmuş, çocuklarımızın hiç kullanmadığı deyimleri hayatlarına katmak için eğlenceli bir yol sunuyor.

Seti buradan inceleyebilirsiniz: www.saircocuk.com

Teşekküler.

Şiir ve tekerlemeler konusunda büyük bir boşluk var. Ben görüştüğüm anaokulu ve ilkokul öğretmenlerini destekleyecek materyaller üretmek için çalışıyorum.

Değerli yorumlarınızı ve görüşlerinizi beklerim teşekkürler.

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.