Genelkurmay Başkanlığının internet sitesinde, Çanakkale kara savaşlarıyla ilgili, ilk kez gün ışığına çıkan görüntülerin de yer aldığı bir video yayımlandı. Türk Silahlı Kuvvetleri
Foto Film Merkezi Komutanlığı tarafından 26 Şubat 2009'da hazırlandığı bildirilen ve Çanakkale kara savaşlarının 94. yıl dönümü dolayısıyla yayımlanan video, 18 dakika 35 saniye sürüyor.
''Çanakkale Geçilmez'' yazısı ve ''Çanakkale İçinde Aynalı Çarşı'' türküsüyle başlayan videoda, Çanakkale'de çarpışan Türk askerinin cephedeki ve cephe gerisindeki durumuna ilişkin görüntüler bulunuyor.
Videoda, Atatürk'ün cephede çekilmiş fotoğraflarının da bulunduğu bir dizi fotoğrafa da yer verildi.
şehitler için illere göre liste belirtmek aslında güzel değildir. Yinede elinize sağlık. Yalnız Kerkük türklerinde orada şehit olup mezarı olan şehitler var ama Kerkük listede yok. Lütfen araştırın ve gereken bilgileri ekleyin.
Bunlar sadece kayıtlı şehitler galiba. Listelerdeki şehitlerimizin toplam 48 bin gözüküyor. İsimleri, cisimleri kaydedilebilmiş olanlar. Daha çok şehidimiz var. Tanınmayacak halde olan nice mehmetçiklerimiz vardır o savaşta.
şimdi kemikleri sızlıyodur şehitlerimizin... anca yalandan üzülüyoruz aglıyoruz sızlıyoruz başka bişey yaptıgımız yok trübünlere oynamaktan...
quote:
Orjinalden alıntı: metete
Saygıyla anıyoruz, borcumuz büyük...
Bu sabah haberlerde okumuştum.ne kadar onlara layıkız bilemiyorum
quote:
Orjinalden alıntı: Ruknu
quote:
Orjinalden alıntı: metete
Saygıyla anıyoruz, borcumuz büyük...
Bu sabah haberlerde okumuştum.ne kadar onlara layıkız bilemiyorum
bunu belirtecek bir sayi yada olcecek bir alet yok
Atalarımız bizler için calarını feda ettiler, borcumuzu asla ödeyemeyiz. Bizler de gelecek nesiller için çok çalışmalı,onlara güzel bir memleket bırakmalıyız ki gelecek nesiller de bizlere borcunu ödeyemesin ve bizim neslimizi de saygıyla sevgiyle ansınlar. Ancak böyle yaparak ülkemizi mutlu ve huzurlu yarınlara taşıyabiliriz.
izlerken duygulandım.acaba hangimiz canını gözünü kırpmadan vatana feda eden şehitlerimize layık olabildik.
Allah rahmet eylesin hepsine...
yeni mesaja git
Yeni mesajları sizin için sürekli kontrol ediyoruz, bir mesaj yazılırsa otomatik yükleyeceğiz.Bir Daha Gösterme