Şimdi Ara

Canakkale sorulari..

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
10
Cevap
0
Favori
557
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaslar mayis sonu. Gibi araba ioe 4 gunluk bi c.kale gezisi planliyorum,buna mukabil asagidaki soru yada tum sorularima yardimci olmanizi rica ediyorum.

1 hangi yaka da otel yada pansiyonda kalmam daha iyi olur gezilecek yerlere uzaklik acisindan,anadolumu avrupa yakasimi?

2.mutlaka gor dediginiz nereleri var,misal bi arkadas aynali carsi meshur amapekte bisey yokdegmez dedi?

3arabali vapur karsilikli hangi iocelerde var,kac saatte bir var?

4istanbuldan arabali vapur ile gitmek mumkunmu,kac saat suruyor?

5muhakkak tat dediginiz yoresel hangi tatlar, nerede yemeli,icmeli gitmisken dediginiz bir yemek,icecek vb?

6 canakkaleden bozcaada yada gokce ada icin deniz ulasimi nerelerden var(buda konaklama yeri secerken onemli benim icin)?

7 ayrica eklemek istediginz varsa belirtirseniz sevinirim

Simdiden tesekkurler..

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Çanakkale'de okuyan bir öğrenci olarak kendi gördüğüm/bildiğim kadarıyla yorum yapayım...

1- Anadolu yakasında kalmanızı tavsiye ederim. Yani Çanakkale merkezde kalın. Avrupa yakasında genelde şehitlikler var gezilecek. Anadolu kısmında ise Assos, Truva gibi antik kentler, çeşitli müze ve ören yerleri var.

2- Gelibolu yarımadasındaki şehitlikler,
    - Truva antik kenti,
    - Assos,
    - Çanakkale arkeoloji müzesi(vaktiniz varsa ziyarete kesinlikle değer.ben çok beğendim şahsen),
    - Aynalı Çarşı(hediyelik eşya vs. satılır.görülmeli bence)
    - Çimenlik Kalesi, Deniz Müzesi (ikisi de aynı saha içinde ve kordonun çok yakınında)

Aklıma gelenler ve en bilinen yerler bunlar.

3- Gestaş Deniz Ulaşım'ın web sitesinde hangi ilçeler arası ve saatleri yazılı. Uzun olduğu için yazma gereği duymadım.
    Bu da sitesi:http://www.gestasdenizulasim.com.tr/bilgiler.php?mid=16

4- İstanbul'dan direkt Çanakkale'ye yok.

5- Alıntıdır. Ezine peynirini ve peynir helvasını tatmıştım. Ayrıca sardalye balık evi'nde sardalya yiyebilirsiniz. Çok güzeldir.
    ---Ezine Peyniri: Çanakkale denince akla ilk gelen lezzetlerden biridir Ezine peyniri. Ünü tüm ülkeye yayılmış olan bu peyniri tatmanın yanı sıra eve dönerken de mutlaka yanınıza alın.
    ---Sardalya Balığı: Çanakkale ve yöresinde en çok çıkan balık olan sardalya Çanakkale mutfağında baş role sahiptir. Sardalya ızgara, sardalya kroket, sardalya tuzlama, sardalya pilaki, sardalya salatası, sardalya dolması, asma yaprağında sardalya mutlaka tatmanız gereken yemeklerden.
    ---Peynir Helvası: Çanakkale ile özdeşleşmiş olan ve denemenizi önerdiğimiz bu tatlı taze peynir ve şeker ile yapılır.
    ---Çanakkale sofraları börekleri ile de oldukça ünlüdür. Kaymaklı lorlu biber böreği, kabaklı saroz böreği ve Gelibolu böreği bunlardan en ünlüleridir.
    ---Akıtma, simit lokumu, kaçamak, piruhi, hıdrellez yahnisi, tavuklu mantı ve bakla keşkeği Çanakkale mutfağının yerel lezzetlerindendir.

6- Bozdaadaya ulaşım için Geyikli'den Bozcaada feribotuna binmeniz gerek. Geyikli, Çanakkale'nin güneyindedir.
    Gökçeada içinse Kabatepe Limanı'ndan feribota binmeniz gerek. Kabatepe limanı Gelibolu yarımadasındadır.
    Yukarıda verdiğim linkte bu adalar için de saatler yazıyor.
    Haritadan aldığım ekran görüntüsünü aşağıda paylaşıyorum. Feribot yolunu da görebilirsiniz...

7- Ayrıca bi önerimi paylaşmak isterim. Bu dediğiniz yerlerin hepsini gezecek misiniz?(adalar da dahil). Hepsini gezme niyetiniz varsa konaklamanızın bi kısmını Eceabat veya Gökçeada'da (avrupa yakasını gezeceğiniz zaman), kalan kısmını da Çanakkale merkezde geçirmeniz(merkez ve civarını gezeceğiniz zaman) daha iyi olur kanımca.

Canakkale sorulari..

• Tesekkur ederım on numara bır yazı olmus,emegıne saglık cok faydası olacaktır bana..

Ayrıca dıger arkadaslar ıcınde hala gecerlı sorularım,beklıyorum

@mrsmrc
  • Guncel..

• 4 günlük yeter mi bilmem ama programı şu şekilde yapabilirsiniz. 1 gün Bozcaada, 1 gün Gökçeada, 1 gün Gelibolu yarımadası şehitlik turu, 1 gün Truva antik kenti ve Çanakkale merkezde takılırsınız.

Peynir helvasını Kadir Yaşar'dan almanızı tavsiye ederim çok güzel yapıyor. Yerini kime sorsanız gösterirler zaten aynalı çarşıya yakın bir yerde.
  • quote:

Orijinalden alıntı: chameleon41

4 günlük yeter mi bilmem ama programı şu şekilde yapabilirsiniz. 1 gün Bozcaada, 1 gün Gökçeada, 1 gün Gelibolu yarımadası şehitlik turu, 1 gün Truva antik kenti ve Çanakkale merkezde takılırsınız.

Peynir helvasını Kadir Yaşar'dan almanızı tavsiye ederim çok güzel yapıyor. Yerini kime sorsanız gösterirler zaten aynalı çarşıya yakın bir yerde.

Oladi adalari iptal ederimdiye dusunuyorum,olurda konakladigim yerin yaninda. Denize girme imkanim oursa canakkaleden denizede girmeden dinmek istemiyrum acikcasi

• büyük truva oteli der tek geçerim
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: Webperfect

büyük truva oteli der tek geçerim

Cok kazik sosyete otelse bana gelmez,ama bakacagim bu otele tesekkurler

• quote:

Orijinalden alıntı: stevejones

quote:

Orijinalden alıntı: chameleon41

4 günlük yeter mi bilmem ama programı şu şekilde yapabilirsiniz. 1 gün Bozcaada, 1 gün Gökçeada, 1 gün Gelibolu yarımadası şehitlik turu, 1 gün Truva antik kenti ve Çanakkale merkezde takılırsınız.

Oladi adalari iptal ederimdiye dusunuyorum,olurda konakladigim yerin yaninda. Denize girme imkanim oursa canakkaleden denizede girmeden dinmek istemiyrum acikcasi

Denize girmek istersen haziran ortası veya sonunda gitmeni tavsiye ederim. Mayıs sonu deniz soğuk olabilir.

• Bozcaadaya gitmeyili yıllar oldu genelde gökçeadaya gidiyorum(Çanakkaleliyim) acaba bozcaadada apart otel fiyatları ne kadardır?
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.