Şimdi Ara

Odtu ogrencileri ve ortami nasildir

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
40
Cevap
1
Favori
7.950
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
2 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Kampuste daha once 2-3 kere bulunmustum ve gayet hosuma gitmisti herkes kendi halinde, kimseye karisan yok. Ayni konuyu ogrencilerden de dinlemek isterim.

Sahsen medyadaki ve halkimizdaki odtu onyargilaridan coguna rastlamadim

• öğrenci kalitesinin nirvana olduğu türkiye'nin bir elin parmağını geçmeyecek sayıda üniversitelerden biri.

evet sol ağırlıklı bir ideoloji yanlaması var. ama sol adam gelip size saldırmaz, fikrinden dolayı seni kenara çekmez. başka ideolojiye sahipsen sesini çıkartmadan odtüde barınabilirsin.

bunların dısında zaten eğitim olarak müthiştir.
    Yapay Zekanın Yanıtı

ODTÜ Öğrencileri ve Ortamı

Orta Doğu Teknik Üniversitesi (ODTÜ), Türkiye'nin önde gelen teknik üniversitelerinden biridir. Ankara'da bulunan kampüsü, öğrenci dostu ortamı ve akademik mükemmelliği ile bilinmektedir.

Öğrenci Profili

ODTÜ öğrencileri, genellikle akademik olarak başarılı, sosyal sorumluluk sahibi ve yenilikçi fikirli kişilerdir. Üniversite, bilim, mühendislik ve mimarlık alanlarında üstün başarı gösteren öğrencileri çekmektedir.

Siyasi Görüşler

ODTÜ, Türkiye'nin en aktif solcu üniversitelerinden biri olarak bilinir. Öğrenciler, sosyal adalet, insan hakları ve çevrecilik konularında sıklıkla seslerini yükseltmektedirler. Üniversitenin solcu eğilimi, öğrencilerin siyasi bilinçliliği ve aktif katılımı ile beslenmektedir.

Kampüs Ortamı

ODTÜ kampüsü, geniş yeşil alanları, modern binaları ve hareketli öğrenci yaşamıyla dikkat çekmektedir. Öğrenciler, çeşitli kulüpler, topluluklar ve etkinliklerle aktif bir kampüs hayatına sahiptirler. Kampüste ayrıca, zengin bir sosyal ve kültürel ortam sunan kafeler, restoranlar ve tiyatro salonları bulunmaktadır.

Eğitim Kalitesi

ODTÜ, Türkiye'de en yüksek eğitim kalitesine sahip üniversitelerden biridir. Mühendislik ve fen bilimleri alanındaki programları, uluslararası alanda tanınmakta ve yüksek işveren talebine sahiptir. Üniversitenin öğretim üyeleri, alanlarında uzman akademisyenlerdir ve öğrencilere kapsamlı bir öğrenme deneyimi sunmaktadırlar.

Gelecek Vaatleri

ODTÜ'den mezun olan öğrenciler, kariyerlerinde oldukça başarılı olmaktadırlar. Üniversitenin güçlü akademik itibarı, mezunlarına iş piyasasında rekabet avantajı sağlamaktadır. ODTÜ mezunları, Türkiye ve dünyanın her yerinde saygın şirketlerde ve kurumlarda görev almaktadırlar.

Sonuç

ODTÜ, akademik mükemmelliği, siyasi aktifliği ve hareketli kampüs ortamıyla bilinen benzersiz bir üniversitedir. Öğrencileri, sosyal sorumluluk sahibi, yenilikçi ve başarılı bireylerdir. Üniversitenin yüksek eğitim kalitesi ve zengin öğrenci hayatı, ODTÜ'yü Türkiye'de üniversite eğitimi için en çok tercih edilen kurumlardan biri haline getirmektedir.

Yapay Zekanın Yanıtını Genişlet
  • Anasayfa icin up
  • Up
  • ODTÜ'ye bok atanların cogunun entelektüel ve kültürel seviyeleri belli az cok. ODTÜ hakkında yerilecek gömülecek cok yan yok. Türkiyenin en güzel kampüslerinden biri.
  • Aimless_x A kullanıcısına yanıt
    Odtu hayrani olarak soylemem gerekli ki binalarin ici biraz bakimsiz geliyor bana, dis tasarimi hos duruyor 60 larin mimarisine gore ancak icerisi daha guzel tasarlanabilirmis. Odtude misiniz hocam ozelden birkac sey sormam lazim
  • La Pluie kullanıcısına yanıt
    Odtüde değilim fakat defalarca gittim geldim ki en büyük hayalimdi orada okumak maalesef gecen sene nasip olmadı. İstedigim bölümü kacirdim ufak farkla.. Bu sene içinde de ayda bir kere gittim odtüye.
  • öğrenci kalitesinin nirvana olduğu türkiye'nin bir elin parmağını geçmeyecek sayıda üniversitelerden biri.

evet sol ağırlıklı bir ideoloji yanlaması var. ama sol adam gelip size saldırmaz, fikrinden dolayı seni kenara çekmez. başka ideolojiye sahipsen sesini çıkartmadan odtüde barınabilirsin.

bunların dısında zaten eğitim olarak müthiştir.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • 1 yıl Odtü’de okudum. Sanıldığının aksine kimse size solcu ol gibi baskı falan yapmıyor. Herkes kendi halinde. Sol ağırlıklı bir üniversite. Bazen ufak kavgalar oluyor ama bunlar solcular ve sağcılar arasında. Bunlar da şöyle. Kendi halinde takılan adama hiç kimse bir şey yapmıyor. Topluluklar var. Klüpler yani. Sol görüşlü siyaset güden topluluklar var kollektif gençlik tarzı ismini hatırlamıyorum bu tarz topluluklar var. Bir de sağcı dinine sıkıya sıkıya bağlı kesimler oluyor bazen. Bunlar arasında bazen sürtüşmeler oluyor. Benim olduğum sene büyük olay olarak 1 2 tane olmuştu. Onda da medyaya da yansımıştı. Çivili sopalarla birbirlerini kovalamışlardı. Ama dediğim gibi bunlar o gruplar arasında oldu. Bir gün biri gelip bana hadi solcu ol neden solcu değilsin neden şöylesin neden böylesin demedi. Keza arkadaşlarıma da öyle. Kapalı kızlar vardı. Onlar bile odtü’nün ortamını seviyorlardı. Bazı tipleri tasvip etmeseler de kimsenin kimseye karışamaması ideolojisini benimsemişlerdi. O yüzden hep özgür üniversite diye lanse ediliyor boşa değil. Çok absürd bir hareket yap ortamda millet en fazla 3 saniye kafasını çevirip bakarlar sonra işlerine dönerler. Absürdlüklere bile alışmış insanlar.

Ama sen dersen ki ben başkalarının hareketlerinden hoşlanmam bana batar falan o zaman ya katlancaksın ya da yazmayacaksın. Mesela devrimde bir kızla bir erkeği kucak kucağa görebilirsin. Öpüşürken görebilirsin. Milleti dans ederken görebilirsin. Akrobasi hareketleri yaparken görebilirsin. Bunlar sana batarsa bilemem. Her çeşit insan var. Asosyali de var, sosyali de var, zengini de var, fakiri de var.

Ortam yapmak istersen bunda zorlanmazsın çünkü çok fazla topluluk var. Gamerların bile topluluğu var birlikte lol turnuvası falan yapıyorlar. Sol görüşlü düşünce toplulukları var marksistler topluluğu gibi bir şey vardı mesela. Merak edersen etkinliklerine katılıyorsun, bilgi anlamında kendilerini geliştiriyorlar sunumlar yapıyorlar. Sualtı sporları topluluğu var, önce eğitimini veriyorlar ilkbahar döneminde de kaş’a falan dalmaya gidiyorlar. Bir topluluğa gittin mi hemen ortamın oluyor zaten. Tüm üniversiteler öyle zaten. Odtü’nün avantajı topluluk çeşitliliğinin çok olması. Kampüs güzel voleybol oynarsın, amerikan futbolu, rugby gibi şeyler yaparsın. Spor salonları ben giderken 1 tlydi onu da ücretsiz yapmışlar galiba. Havuz var havuza gidersin. Kışın kapalı var yazın hem kapalı hem açık var. Var da var yani.

Tabi bütün iş sende bitiyor. Sen nasıl bir insan isen ya da nasıl bir insan olmak istiyorsan imkanları ona göre kullanırsın.

• ortam güzel de çok gerizekalı insan da var mesela egoist tipler, odtü tutturduğu için burnu havada ama bilmiyolarki odtüde 50 000 e de bölüm var çok bi marifet değil yani odtülü olmak
  • Derste molotof kokteyli yapıyorlar

Şaka bir yana yüksek puanlı öğrencilerin öyle kavga dövüşe ayıracak vakti yok. Sorunlu fakülteler genelde düşük puanlı olanlar.
  • Odtü de okuyorum, içerisi süper. Kimse kimseye karışmıyor. Baskı yok

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Gktupc -- 14 Ağustos 2018; 5:12:28 >
  • Kız erkek beraber sıçıyorlar.

Kızların pembe sıçmadığını öğrenmek üzücü olabilir.bunun dışında bazı mühendislik bölümleri haricinde ortalama bir üniversite.
  • quote:

Orijinalden alıntı: İstikbalGöklerde

1 yıl Odtü’de okudum. Sanıldığının aksine kimse size solcu ol gibi baskı falan yapmıyor. Herkes kendi halinde. Sol ağırlıklı bir üniversite. Bazen ufak kavgalar oluyor ama bunlar solcular ve sağcılar arasında. Bunlar da şöyle. Kendi halinde takılan adama hiç kimse bir şey yapmıyor. Topluluklar var. Klüpler yani. Sol görüşlü siyaset güden topluluklar var kollektif gençlik tarzı ismini hatırlamıyorum bu tarz topluluklar var. Bir de sağcı dinine sıkıya sıkıya bağlı kesimler oluyor bazen. Bunlar arasında bazen sürtüşmeler oluyor. Benim olduğum sene büyük olay olarak 1 2 tane olmuştu. Onda da medyaya da yansımıştı. Çivili sopalarla birbirlerini kovalamışlardı. Ama dediğim gibi bunlar o gruplar arasında oldu. Bir gün biri gelip bana hadi solcu ol neden solcu değilsin neden şöylesin neden böylesin demedi. Keza arkadaşlarıma da öyle. Kapalı kızlar vardı. Onlar bile odtü’nün ortamını seviyorlardı. Bazı tipleri tasvip etmeseler de kimsenin kimseye karışamaması ideolojisini benimsemişlerdi. O yüzden hep özgür üniversite diye lanse ediliyor boşa değil. Çok absürd bir hareket yap ortamda millet en fazla 3 saniye kafasını çevirip bakarlar sonra işlerine dönerler. Absürdlüklere bile alışmış insanlar.

Ama sen dersen ki ben başkalarının hareketlerinden hoşlanmam bana batar falan o zaman ya katlancaksın ya da yazmayacaksın. Mesela devrimde bir kızla bir erkeği kucak kucağa görebilirsin. Öpüşürken görebilirsin. Milleti dans ederken görebilirsin. Akrobasi hareketleri yaparken görebilirsin. Bunlar sana batarsa bilemem. Her çeşit insan var. Asosyali de var, sosyali de var, zengini de var, fakiri de var.

Ortam yapmak istersen bunda zorlanmazsın çünkü çok fazla topluluk var. Gamerların bile topluluğu var birlikte lol turnuvası falan yapıyorlar. Sol görüşlü düşünce toplulukları var marksistler topluluğu gibi bir şey vardı mesela. Merak edersen etkinliklerine katılıyorsun, bilgi anlamında kendilerini geliştiriyorlar sunumlar yapıyorlar. Sualtı sporları topluluğu var, önce eğitimini veriyorlar ilkbahar döneminde de kaş’a falan dalmaya gidiyorlar. Bir topluluğa gittin mi hemen ortamın oluyor zaten. Tüm üniversiteler öyle zaten. Odtü’nün avantajı topluluk çeşitliliğinin çok olması. Kampüs güzel voleybol oynarsın, amerikan futbolu, rugby gibi şeyler yaparsın. Spor salonları ben giderken 1 tlydi onu da ücretsiz yapmışlar galiba. Havuz var havuza gidersin. Kışın kapalı var yazın hem kapalı hem açık var. Var da var yani.

Tabi bütün iş sende bitiyor. Sen nasıl bir insan isen ya da nasıl bir insan olmak istiyorsan imkanları ona göre kullanırsın.
    Reis yavaş ODTÜ yazdıracan zorla. Valla İstanbul'dan ayrılmak istemediğim için İTÜ yazdım.

• Bu dediklerimi 3 aşağı 5 yukarı itü’de de yaşarsın kardeşim sıkıntı yok
  • Hangi bölüm yazdınız hocam itüde?
  • quote:

Orijinalden alıntı: TheFourBarMechanism

Hangi bölüm yazdınız hocam itüde?
    Ekonomi
  • Hayırlı olsun
  • Hocam dağ kadrosuna bakarsan aklında fikir oluşabilir
  • quote:

Orijinalden alıntı: TheFourBarMechanism

Hayırlı olsun
    Teşekkürler hocam siz nereyi yazdınız ?
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.