Şimdi Ara

ÇANAKSIZ UYDU ALICISI

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü1 Mobil
5 sn
9
Cevap
0
Favori
2.160
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Bir kaç gündür, basın yayın organlarında yer alan bir haber var. Haber şöyle; "İznik'te bir elektronikçi ile arkadaşı tarafından üretilen uydu cihazı, çanak anten, LNB, kablo ve internete gereksinim duyulmadan, tüm televizyon kanallarının izlenmesine imkan sağlıyor."
    Bunun nasıl olabileceği hakkında fikri olan var mı?

• quote:

Orijinalden alıntı: mco

Bir kaç gündür, basın yayın organlarında yer alan bir haber var. Haber şöyle; "İznik'te bir elektronikçi ile arkadaşı tarafından üretilen uydu cihazı, çanak anten, LNB, kablo ve internete gereksinim duyulmadan, tüm televizyon kanallarının izlenmesine imkan sağlıyor."
    Bunun nasıl olabileceği hakkında fikri olan var mı?

link vermeniz mümkün müdür?
  • İddialaşmak istemem ama bana biraz hikaye gibi geldi.
    Nasıl yapıldığının anlaşılır bir izahı olmadan pek olası görmüyorum.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kukubara -- 9 Temmuz 2015; 21:28:19 >
  • Resimdeki devrenin temsili olduğunu varsayıyorum, zira burada üretilmiş olması pek olası değil.
    Ayrıca bir elektronikçi ve arkadaşını aşan bir tasarıma benziyor.
  • aynen. normal bir uydu alıcııyı modifiye etmiş olabilir orada arkadaş. zira kart buram buram çin kokuyor!
    lnb girişine ne yaptı da lnb'siz alıyor acaba?? sabah ben de haberlerde seyrettim, patant başvurusu falan da yapmışlar.
  • Sağ üst köşedeki halkalar anten olabilir mi acaba? Ebay de lineer anten ile uydu görüntüsü alan cihazlar mevcut onu devre üzerine yerleştirmeyi başarmışsa yapmış olabilir.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • devrenin yukarı sağ üstte duble streo mini gitar jackın takıldığı yer sanırım anteni. zira dikkatle bakarsanız erkek soketteki 2 kablo oradan kesilerek 2 çıkış a düşürülmüş
  • GPS sistemine göre olduğunu düşünüyorum. GPS'de de en az 3 uydu ile haberleşme içerisinde olmalı. ancak bütün GPS'lerde bir çanak anten yok.
    zaten adam röportajda da GPS gibi olduğunu kendisi söyledi. GPS'de uydulardan gelen tüm sinyaller değerlendirilir, ve kendisi için uygun olan
    sadece o 3 uydudan gelen sinyaller dikkate alınır. eğer yönlendirecek antenin yoksa, gelen tüm sinyallerden sana uygun olanı sen kendine göre
    yönlendirirsin. temel mantık budur. bunu da adamın yazılımla yaptığını düşünüyorum, zira doğru yazılım ile donanıma yön vermek mümkündür.
    anten olması ise şarttır, küçük bir bakır parçası dahi olsa: bir anten mutlaka olması gerekmekte. kulaklık jakı ise, o kısım zaten tuner katıdır.
    yıllardır uydu tamiri ile uğraştım, oradaki çok küçük smd-bga tuner yükseltici entegresi ve çevre elemanlarını nerede görsem tanırım.

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.