Şimdi Ara

Fotoselli lamba surekli yanip yanip sonuyor

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
5
Cevap
0
Favori
12.028
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Hic gelen giden olmamasina ragmen surekli yanip sonuyor. Bunun ben dugmelerini cevirdim falan, bir sey oldu. Hayir bir de sonsuz kez cevirebiliyorsun. Belli bir yerden sonra donmeseydi derdim ki ha maksimumda diye ama yok.

Birinde +- yaziyor saga sola cevirince diye. Digerinde gece gunduz isareti var. Ben anlamadim simdi zaten geceye cevirince, gece olunca mi yakiyor yoksa gece olunca mi yakmiyor isiklari? Ve bu fotosel nasil tamir edilir?

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >

• Yapay Zekanın Yanıtı

Fotoselli Lambaların Sürekli Yanıp Sönmesi Sorunu ve Çözümleri

Fotoselli lambalar, hareket sensörü aracılığıyla otomatik olarak yanıp sönen aydınlatma armatürleridir. Ancak, bazı durumlarda bu lambalar sürekli olarak yanıp sönmeye başlayabilir. Bu sorun, günlük yaşamı rahatsız edici hale getirebilir ve enerji israfına neden olabilir.

Sensörlü Lambanın Sürekli Yanıp Sönmesinin Nedenleri

• Arızalı Sensör: Sensör, hareketleri doğru algılamayamayabilir ve bu da lambanın sürekli yanıp sönmesine neden olabilir.
    • Kirli veya Tıkalı Sensör: Sensörün üzerine toz veya kir birikmesi, hareketlerin algılanmasını engelleyebilir.
    • Yanlış Ayarlar: Sensörün hassasiyet veya zaman ayarı yanlış ayarlanmış olabilir.
    • Elektriksel Arızalar: Armatürün kablolarında veya elektrik bağlantısında gevşeklik veya hasar olabilir.
    • Aşırı Sıcaklık: Aşırı sıcaklıklar, sensörün düzgün çalışmasını etkileyebilir.
    • Diğer Elektromanyetik Kaynaklar: Yakındaki cihazlar veya kablosuz sinyaller, sensörü tetikleyerek lambanın yanıp sönmesine neden olabilir.

Sorunu Giderme Adımları

• Sensörü Temizle: Sensörün üzerine biriken toz veya kiri yumuşak bir bezle silerek temizle.
    • Ayarları Kontrol Et: Sensörün hassasiyet ve zaman ayarlarının doğru olduğundan emin ol.
    • Elektrik Bağlantılarını İnceleyin: Kabloların gevşek veya hasarlı olmadığını kontrol et.
    • Sıcaklığı Değerlendir: Lambanın aşırı sıcak bir ortama maruz kalmadığından emin ol.
    • Diğer Elektromanyetik Kaynakları Belirle: Sensörü tetikleyebilecek diğer cihazları veya kablosuz sinyalleri tespit etmeye çalış.
    • Sensörü Değiştir: Yukarıdaki adımları uyguladıktan sonra sorun devam ediyorsa, sensörün değiştirilmesi gerekebilir.

Bu sorun giderme adımlarını uygulayarak, sensörlü lambanın sürekli yanıp sönmesi sorununu çözebilirsin. Sorun devam ederse, kalifiye bir elektrikçiye danışman.

Yapay Zekanın Yanıtını Genişlet
  • Ya yerinden çıkmıştır ya da zaten çıkıktı, sona gelince durması gerek aldığın yere götür.
  • mavi-kaplan M kullanıcısına yanıt
    En son durumdayken calisiyordu normal, ama hemen sonuyordu, artirayim diye bakarken yanlis butonu cevirmisim. Hayir sonsuz kez donuyor butonu da nasil yapmislar insan sinir koyar.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • CSB yazmayan adam C kullanıcısına yanıt
    Elinden gelirse aç belki sadece mil yerinden çıkmıştır, sen de çok şanssızmışsın.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.