< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı > |
Canavar gibi çalışan kasada birden görüntü gitti. (2. sayfa)
-
-
Güç kaynağının içini açsana bakalım kaç ton toz birikmiş :D -
11 yıl çalışmayan kasada portlarda (Pci-e, işlemci, ram v.s.) nemlen e ve korozyon dahi olabiliyor. (Gördüm, bende şaşırdım ama oluyor.)
Ekran kartını, ramleri sökün ve iletken kısımlarını silgi ile silin. Silgi artığı kalmadığından emin olduğunuzda takın ve deneyin. (Bildiğiniz kurşun kalem silgisi)
Aldığınız ses anakarttaki buzzer dan geliyor. Ekran kartında böyle bir donanım yoktur. :)
Ayrıca sesli uyarı alabiliyorsanız anakartınız hata kontrolü, port kontrolü yapabiliyor demektir. İşlemcide de sorun olduğunu sanmıyorum çünkü işlemci aktif değilse yine sesli uyarı veremiyor birçok anakart. Dolayısıyla dediklerimi bir deneyin.
Kasanın elektrik çarpması ile ilgili prizinizin topraklamasını kontrol edin. Yeterli değil ya da hiç yoksa bu tür sorunlar olabiliyor.
Not: BIOS pilini değiştirdim demişsiniz. Bios pilini tekrar çıkartın, power supply' dan kabloyu da çıkarttıktan sonra yaklaşık 15-20 dk bekleyin. BIOS default ayarlara dönsün. (CMOS Clear jumperını kısa devre yaptırmayı biliyorsanız başka) Pili tekrar takmadan ve harici ekran kartı takılı değilken onboard ekran kartına monitör bağlıyken power kablosunu takıp çalıştırın. Açılırsa güvenli şekilde kapatıp, power kablosunu çekip pili takın ve harici ekran kartını deneyin. Ancak biostan harici ekran kartını aktifleştirdikten sonra deneyin.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi slowfood -- 12 Şubat 2021; 8:12:6 >
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
-
quote:
Orijinalden alıntı: Dogukan_3002
Normal çalışan pc'min ramlarını çıkarıp buna takayım mı ? (Bozulur mu)
Ram olmadı anakartı da çıkarıp takarım komple..ram tiplerinin aynı olması lazım uyması için ama zannetmiyorum aynı olacağını aynı ise deneyebilirsiniz
-
quote:
Orijinalden alıntı: slowfood
11 yıl çalışmayan kasada portlarda (Pci-e, işlemci, ram v.s.) nemlen e ve korozyon dahi olabiliyor. (Gördüm, bende şaşırdım ama oluyor.)
Ekran kartını, ramleri sökün ve iletken kısımlarını silgi ile silin. Silgi artığı kalmadığından emin olduğunuzda takın ve deneyin. (Bildiğiniz kurşun kalem silgisi)
Aldığınız ses anakarttaki buzzer dan geliyor. Ekran kartında böyle bir donanım yoktur. :)
Ayrıca sesli uyarı alabiliyorsanız anakartınız hata kontrolü, port kontrolü yapabiliyor demektir. İşlemcide de sorun olduğunu sanmıyorum çünkü işlemci aktif değilse yine sesli uyarı veremiyor birçok anakart. Dolayısıyla dediklerimi bir deneyin.
Kasanın elektrik çarpması ile ilgili prizinizin topraklamasını kontrol edin. Yeterli değil ya da hiç yoksa bu tür sorunlar olabiliyor.
Not: BIOS pilini değiştirdim demişsiniz. Bios pilini tekrar çıkartın, power supply' dan kabloyu da çıkarttıktan sonra yaklaşık 15-20 dk bekleyin. BIOS default ayarlara dönsün. (CMOS Clear jumperını kısa devre yaptırmayı biliyorsanız başka) Pili tekrar takmadan ve harici ekran kartı takılı değilken onboard ekran kartına monitör bağlıyken power kablosunu takıp çalıştırın. Açılırsa güvenli şekilde kapatıp, power kablosunu çekip pili takın ve harici ekran kartını deneyin. Ancak biostan harici ekran kartını aktifleştirdikten sonra deneyin.yazarken tarayıcım kapandı. kısaca yazayım üstat. tamamdır silgi ile silicem ram'leri. sesli uyarı alabildim evet mantıklı geliyor dediğiniz. bios pilini çıkardım. power supply söktüm. sonrasında yazdıklarınızı sırasıyla eve geçince uygulucam. şimdilik böyle kaldı (termal macunum yok, sürseydim iyiydi tabi bitmiş)
seni mi kırıcam ulpro açıyorum hemen dönünce, yarım kaldı.
söke söke bir anakart kaldı. toplayamazsam ayrı konu açarım
seni gidi bios pil
macun tarihi eser
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Dogukan_3002 -- 12 Şubat 2021; 11:30:7 >
-
Bu arada bugün öğrendim. (Donanım konusundan bayağı uzak kalmışım.) Anakartınıza modlu xeon 5450 işlemci takılabiliyor ve bios mod dosyasını da şuradan buldum;
xeon771to775biosmod.blogspot.comECS G31T-M7 (V1.0)_XEON BIOS MOD (2007-2010-2011-2015 Microcode)https://xeon771to775biosmod.blogspot.com/2019/09/ecs-g31t-m7-v10xeon-bios-mod-2007-2010.html?m=1
Bende de g41 chipsetli bir board vardı. Onu toparladım geçen gün. Sonra bir araştırma yaparken bu özelliği gördüm. Sanırım web sunucu yapacağım bendeki makinayı. Kolay gelsin.
-
Olmadı hepsini denedim. Ancak ramları silgiyle sildikten sonra takarken yada çıkarırken kasa aniden kapanmaya başladı. Eğer ramlar ile oynamazsam pc çalışıyor öyle. Bu sırada Bios pili takılı değildi tabi.quote:
Orijinalden alıntı: slowfood
Bu arada bugün öğrendim. (Donanım konusundan bayağı uzak kalmışım.) Anakartınıza modlu xeon 5450 işlemci takılabiliyor ve bios mod dosyasını da şuradan buldum;
https://xeon771to775biosmod.blogspot.com/2019/09/ecs-g31t-m7-v10xeon-bios-mod-2007-2010.html?m=1
Bende de g41 chipsetli bir board vardı. Onu toparladım geçen gün. Sonra bir araştırma yaparken bu özelliği gördüm. Sanırım web sunucu yapacağım bendeki makinayı. Kolay gelsin.
Bios pilini takıp start dediğim de ise, ramlara dokunmasam da 3 defa kısa bip yapıp hemen kendiliğinden kapanıyor.
< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
-
Sistem açıkken ramleri çıkartıp takmamışsınızdır diye umuyorum.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Öncekinde açıkken taktım tepki vermedi, silgiyle sildikten sonra kapalıyken taktım ama açtığımda yine görüntü gelmedi. Sonra kapatmadan ram'i çıkardım, ciiuv sesiyle kapandı kasa. Tabi yerlerini falan değiştim açtım tekrar ama hala 3 bip devam. Görüntü gelemedi gitti.quote:
Orijinalden alıntı: slowfoodSistem açıkken ramleri çıkartıp takmamışsınızdır diye umuyorum.
< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı > -
Sanıyorum artık pek yapacak birşey kalmadı. Ancak aklınızda olsun. Sistem açıkken çıkartılıp takılabilecek şeyler usb portlara bağlı olan cihazlar, hot swap özelliği olan sata disklerdir. Bunun dışında ps/2 bağlantısı olan klavye, fare dahi sistem açıkken sökülüp takılmaz.
Anladım. Peki yeni ram alsam çalışır mı ? Neredeyse tüm parçalar denendi ve hâla 3 kez bip sesi yapıyor.quote:
Orijinalden alıntı: slowfoodSanıyorum artık pek yapacak birşey kalmadı. Ancak aklınızda olsun. Sistem açıkken çıkartılıp takılabilecek şeyler usb portlara bağlı olan cihazlar, hot swap özelliği olan sata disklerdir. Bunun dışında ps/2 bağlantısı olan klavye, fare dahi sistem açıkken sökülüp takılmaz.
Eğer yaptığınız işlem sonrasında ram slotlarına hasar verilmediyse çalışabilir. Çünkü hala anakart ve işlemciden umut var gibi görünüyor. Bir de şu uyarı sesini video ya da ses kaydı gibi bir yöntemle burada paylaşma imkanınız var mı?
Telefondan paketimle giriyorum ama pazaftesi günü video çekip yüklerim öyleyse. Şimdilik şöyle tarif edeyim. Bipler kısa kısa olarak üç defa arka arkaya çalıp, 1 saniye soluklanıyor ve aynı şekilde devam ediyor.quote:
Orijinalden alıntı: slowfoodEğer yaptığınız işlem sonrasında ram slotlarına hasar verilmediyse çalışabilir. Çünkü hala anakart ve işlemciden umut var gibi görünüyor. Bir de şu uyarı sesini video ya da ses kaydı gibi bir yöntemle burada paylaşma imkanınız var mı?
Biip,biip,biip - biip,biip,biip - biip,biip,biip
Bu linkten anakartınızın kullanım klavuzunu indirebilirsiniz;
Link acayipmiş. :) Sayfa adresi de şu;
https://www.ecs.com.tw/en-us/Product/Motherboard/G31T-M7_V1.0/download
Bu klavuzun 51. Sayfasında 3lü sürekli bip sesinin ram bellek görülemediği hatası olduğunu belirtiyor. Ya ramleri tek tek deneyecek ya da yeni, çalıştığından emin olduğunuz bir ram ile deneyeceksiniz. Ancal bu durumda dahi artık açılmama ihtimali var. Çünkü sistem açıkken ram çıkartıp taktığınızda portların zarar görmüş olma ihtimali var.
Bir not; Anakartınız DDR2 667 Mhz ya da 800 Mhz ve max 4 Gb ram destekliyor. Bunların haricinde bir ram bellek ile sakın deneme yapmayın.
-
Çıkan ramlerimin üzerinde yazan şu; ddr2 800 (6) 2g x16 markaları a data.
Vatan pc ye götürsem toplama yerinde deneme yaparlar mı ?
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Dogukan_3002 -- 20 Şubat 2021; 17:11:19 >
Anakart ya da ram almayacaksanız sanırım yapmazlar. Ancak benim kesin birşey söylemem doğru olmaz bakarsınız yardımcı olurlar. Bir sormakta fayda var.
Pazartesi sabahı sorarım. Duruma göre yazarım buraya hemen. Artık ramdan de değilse kesin slotlar gidik :/quote:
Orijinalden alıntı: slowfoodAnakart ya da ram almayacaksanız sanırım yapmazlar. Ancak benim kesin birşey söylemem doğru olmaz bakarsınız yardımcı olurlar. Bir sormakta fayda var.
Tamir etseler kaça patlar bana acaba
Sanıyorum son mesajınızdan 1 veya 2 gün sonra sorunsuz çalışan makinemin anakartı mefta oldu. Bir gün önce gece kapattım. Sabah açtığımda tüm usb portlarını ve sata portlarını görmüyordu. Uzay montaja aldığımda tamamen gitti. Sinirden gülüyorum. :D
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X