Şimdi Ara

Canavar gibi çalışan kasada birden görüntü gitti.

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü1 Mobil
5 sn
39
Cevap
0
Favori
513
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • 11 yıldır merdiven altında kapalı duran bilgisayarımı dün sabah bir açıp bakayım ne durumda dedim. Normal şekilde açıldı ama şifremi hatırlayamadığım için oturumu kapat dedim. Akşamına düşünüp şifreyi hatırladım sabah kalkınca girerim dedim ve düğmeye basıp açtığım vakit kasa normal şekilde çalıştı ama ekrana asla aktarmadı görüntüyü. Monitör haliyle no signal uyarısı verdi. Kabloları kontrol ettim üfledim, çıkan yok. Birbirinden farklı 3 adet monitör ve vga kablosuyla denedim arkadaşların yardımıyla yine yok. Hepsinde no signal yazdı. Ne yapmam gerek tam olarak ? Normal durup ilk seferde çalışan şey neden böyle yaptı

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• ramler sök tak..

• Bios pili bitmiş olabilir. Pil al.
  • Anarko1 A kullanıcısına yanıt

Önce bir kasayı açıp ramları üfleyip silip takayım sonrada bios pili denilen şeye bakarım hocam. Anladığım terimler değil. Hatta ram çıkarmayı bile bilmem ama yutube da izlicem yarın. Olmazsa bios pili neymiş onu araştırıp izlerim. O da olmadı buradan yazarım ikisini de denedim olmadı diye. İlk mesajımda dediğim gibi 11 yıl çalışmayan kasa canavar gibi çalışıp, sabahına çalışmaması asıl tuhaf olan olay. Resimler gelicek konuya

• Uzun süre kullanmayınca bios pili bitmiştir. Son nefeste açılsa da bitmiştir. Önce kasayı temizle. Ramlerin arasına toz kaçınca da açılmayabilir.

• kasa içini aç tozlarını al teknik bilgin varsa tüm parçaları sök ince tozlarını al termal macun değiştir bios pilinin görüntü ile lakası yok sadece bios sıfırlanır ama yine görüntü gelirdi ama yinede biosu sıfırlamak için pili çıkar sıfırla

• Bios pilini birinden duymuştum. Bir kere de statik elektrik yüzünden böyle olmuştu. Ekran kartını plastiğe koymuştum çıtırtı geldi, biraz daha sürtüp takıp çalıştırmıştım. Kasanın içini ellediyse statik elektirikli parça da olabilir. Tek tek parçaları plastiğe sürtebilir.

Burada bios pili bitince çalışmayabilir diyor. https://pcrehber.com/bios-pili-biterse-ne-olur//

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Anarko1 -- 9 Şubat 2021; 21:41:20 >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Hocam ram ve ekran kartını kontrol edin çalışıyor mu diye.

• Sorunun cevabı burda yazılanların hiçbiri eğer parça sorunlu olsaydı o zamanda sorun çıkarırdı parçada sıkıntı yok pc yi ilk açtığımda sıkıntı yoktu ama 2. Açışımda açılmadı dediniz buda statik elektrik toplamış olabileceği anlamına gelir arkadaki psu düğmesini kapatıp açma tuşuna basın elektrik gidince içinde psu düğmesini açıp tekrardan pc yi başlatın muhtemelen sorunsuz çalışır
  • Dostlar tek tek alıntı yapmadım konu rahat okunsun diye tek paragraf içinde yanıtlayım. Öncelikle ram'leri tüm gücümle üfledim taktım. Arkasından çalıştırdım ve ekran yine gelmedi ancak düüt-düüt-düüt diye kesikli ötmeye başladı yüksek sesle. Kamyonun geri vitese attığında çıkardığı melodi tam olarak. Daha önce hiç böyle ötmemişti (pc e bağlı hoparlör yok). Hatta çok dikkatli dinledim ekran kartından geliyor gibi. Bios pilini ise gördüm (saat pilinin aynısı) yarın takıp çıkaracağım. Statik elektrik konusunda hiç açıp içine ellemedim ama kasanın sağ yan tarafına (kasa paneli kapalıyken) ellediğimde elimi elektrik çarpmıştı (ilk çalıştırdığım sıraydı, görüntü o sıra vardı). Ram ve ekran kartının çalıştığını nasıl anlarım ? Arkadaki psu düğmesini göremedim. Sabah olunca iyice bir bakayım. Onu kapatıp power tuşuna basınca kasa üzerinde ki statik elektriğimi alıyor ?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Dogukan_3002 -- 10 Şubat 2021; 19:15:9 >

• sürekli ses-------------güç kaynağı arızası

birçok kısa bip---------anakart arızası

1 uzun------------------bellek tazelenmesinde hata

1 uzun 1 kısa----------anakart veya bios çipi hatası

1 uzun 2 kısa----------ekran kartı arızası (eski kartlardaki dip switch kaynaklı)

1 uzun 3 kısa----------ekran kartı arızası

2 uzun 1 kısa----------ekran kartı arızası (ramdac kaynaklı)

2 kısa-------------------bellek eşlik hatası (parity)

3 kısa-------------------belleğin ilk 64k’lık bölümünde hata

4 kısa-------------------timer hatası

5 kısa-------------------işlemci hatası

6 kısa-------------------klavye işlemcisi hatası

7 kısa-------------------işlemci hatası

8 kısa-------------------ekran kartı belleğinde okuma/yazma hatası

9 kısa-------------------bios rom hatası

10 kısa------------------cmos okuma/yazma hatası

11 kısa------------------tampon bellek hatası (cache)

bahsettiğiniz ses bu seslerden biri olabilir mi hocam

• quote:

Orijinalden alıntı: Dogukan_3002

Dostlar tek tek alıntı yapmadım konu rahat okunsun diye tek paragraf içinde yanıtlayım. Öncelikle ram'leri tüm gücümle üfledim taktım. Arkasından çalıştırdım ve ekran yine gelmedi ancak düüt-düüt-düüt diye kesikli ötmeye başladı yüksek sesle. Kamyonun geri vitese attığında çıkardığı melodi tam olarak. Daha önce hiç böyle ötmemişti (pc e bağlı hoparlör yok). Hatta çok dikkatli dinledim ekran kartından geliyor gibi. Bios pilini ise gördüm (saat pilinin aynısı) yarın takıp çıkaracağım. Statik elektrik konusunda hiç açıp içine ellemedim ama kasanın sağ yan tarafına (kasa paneli kapalıyken) ellediğimde elimi elektrik çarpmıştı (ilk çalıştırdığım sıraydı, görüntü o sıra vardı). Ram ve ekran kartının çalıştığını nasıl anlarım ? Arkadaki psu düğmesini göremedim. Sabah olunca iyice bir bakayım. Onu kapatıp power tuşuna basınca kasa üzerinde ki statik elektriğimi alıyor ?
    Bip seslerinin anlamları vardır nette bulduğum bilgiyi sizinle paylaşıyor

1bib açılırken bilgisayarınız sağlıklı bir şekilde açılıyor demek !
    ton yok = guc yok
    devamli ton = guc kaynagi arızalı
    devamli kısa ton = arızalı ana-kart
    1 uzun = Ram yenileme
    1 uzun, 1 kısa = arızalı ana-kart veya ROM-Basic
    1 uzun, 2 kısa = video kart hatası veya dip switch (XT icin )
    1 uzun, 3 kısa = Ekran kartında hata
    1 kısa = Normal Açılış
    2 uzun, 1 kısa = monitör adaptör senkro hatası
    2 kısa = parity hatası (hafiza-ram toplam)
    3 kısa = ilk 64 K RAM hatası
    4 kısa = zaman sayacı arızalı
    5 kısa = işlemci arızası (prosessor arızalı ) veya vidoe Ram **
    6 kısa = klavye işlemcisi hatası
    7 kısa = Sanal işlemci mode ayar (AT icin)
    8 kısa = Video Ram yanlis yazma
    9 kısa = ROM bios toplam hatası

• armagan_60 A kullanıcısına yanıt

İlk defa duydum bunu da. Hiç bilmiyodum bip seslerinin anlamı olduğunu. Tam olarak biip - biip - biip - biip diye ötüyor 1 saniye arayla.. hatta video çekeyim sabah atarım.

Resimler;

Bios pili bu saat pili dimi :) ?

• Bu arada bir çok kısa bip sınıfına giriyor bence bu ses. Karşılığı anakart arızası yazıyor üstte. Eğer anakart olsa hiç tepki vermemesi gerekmez miydi ? En azından kasanın ışığı yanıyor ama hiç ram işlemci tıkırtısı yok. Sadece geri planda von von von bir uğultu var.

• Hocam önce ekran kartını çıkartıp çalıştırmayı deneyin sonra sırayla ramleri çıkartıp deneyin arızalı mi diye

• quote:

Orijinalden alıntı: Dogukan_3002

İlk defa duydum bunu da. Hiç bilmiyodum bip seslerinin anlamı olduğunu. Tam olarak biip - biip - biip - biip diye ötüyor 1 saniye arayla.. hatta video çekeyim sabah atarım.

Resimler;

Bios pili bu saat pili dimi :) ?

yanlış saymadıysam 4 kısa bip zamanlayıcı hatası yani bios pili bitik yada yuvası arızalı yuvada oksitlenme varsa temizleyin ve yeni pille deneyin ama her ne kadar zamanlayıcı hatası görünsede pil bitik olsa dahi ekrana görüntü gelmesi llazım ekran kartı arızalı olsa belli bir noktoya kadar görüntüyü verir sonra keserdi bence 1 ram 2 anakartta sorun var

• Ekran kartı gitmiş. Başka yerde arama.
  • quote:

Orijinalden alıntı: 18arif

Ekran kartı gitmiş. Başka yerde arama.

ekran kartını çıkardım, direk bilgisayarın kendi çıkışına bağlıcam dönünce sağolun hocam. ramlerin yerini de değiştiricem. duruma göre yazarım

• dynd kullanıcısına yanıt

Ramları çıkardım üfledim taktım (yerlerini değiştim ve tek olarakta her birini taktım)

Bios pilini değiştim.

Ekran kartını çıkarıp (fanı çalışıyor ekran kartının) anakart vga girişine bağladım direk (sonuç yok)

Görüntü gelmedi ama 3 defa sırayla kısa bip yapıyor.

Biip-biip-biip = biip-biip-biip = biip-biip-biip aynen böyle ötüyor. (Eşittir işaretlerinde 1 saniye boşluk var)

Öteki pc nin ramlarini çıkarıp buna takayım mı test amaçlı hocam. Yoruldum da uğraşmaya doğrusu..

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.