Şimdi Ara

Yeni Sistemde Oyun Oynarken Bir Anda Ekran Kartı Duruyor Görüntü Gidiyor Lütfen Yardı

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Syleesh Daha Az
1 Kayıtlı Üye ve 1 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
22
Cevap
0
Favori
746
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • İyi günler 5 gün önce inventusdan sistem topladım dün elime geçti windowsu 10'u kurup hemen ardından driverleri kurdum ve rustu indirdim girdim 30-35'dk sonra bir anda fps düşmeye başladı ve ekrandan görüntü gitti ama kulaklıktan sesler geliyordu bir daha girdim kasayı açtım yine oynadım 35-40'dk sonra yine fps düşmeye başladı sıcaklığa baktım 65 derece ve fanlar durmuştu ve o anda görüntü gitti pc'yi resetlemden görüntü gelmiyor.
    Sistem özeliklerim: i5 6600k, sapphire r9 380, kingston hyperx furry 8gb 2666mhz, 240 gb kingston hyperx furry ssd, cooler master master case, cooler master RS750 güç kaynağı, hyper 212 evo işlemci soğutcu.
    İnventusu aradım ekran kartını gönderin kontrol edelim dediler sizce sorun ekran kartındamı başka yerde sorun olma ihtimali varmı? Ve nedense hangi oyunda olsun fps hiç stabil değildi.
    Sizce ürünün yenisimi gelir? Alalı 5 gun bile olmadı.
    Soranlara diyeyim tüm drivleri silip baştan kurdum windows 8.1'de denedim sonuç ayni csgo gibi basit oyunlarda sorun olmuyor ama sadece yüksek grafikli oyunlarda oluyor.

• Psu'da şüpheli olabilir.

Sisteminizi 3dmark yada furmark gibi programlarla test yapmanızı tavsiye ederim. Kesin sorun testte anlaşılır.
  • Hocam ekran kartını servise verdim artık psuya nerden test yapacağım?
  • Parçaların hepsini inventus'tan aldıysan keşke komple kasayı gönderseydin. Ama şimdi net olarak şundan dolayı diyemeyiz ama yüksek ihtimalle ekran kartı ve psu'dan kaynaklanıyodur.
  • Anlamadığım sorun çıkmasın diye kaliteli psu alıyor psuda sorun varsa kafayı yerım zaten
    Bide anlamadığım sadece yüksek grafikli oyunlarda oluyor kasa çalışıyor ama ekran kartı duruyor ses felan geliyor yani.
  • puLAs P kullanıcısına yanıt
    Keşke öyle yapaydım adamlar 12 saat test yapıp öyle gönderdiler nasıl teste bu anlamadım.
  • Onboard'dan kendi sistemini açabiliyormusun? Kısacası onboard varmı sisteminde?

O şekildede test yap farketmez. Mühim olan psu'da bir sakatlık olup olmaması, onboard yoksa en yakın bilgisayarcıda test yapabilirsin.

Gerçi ekran kartını servise vermişsin. Büyük ihtimal ekran kartıdır benimkisi sadece emin olman için söyledim:)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Heliosaga -- 12 Nisan 2016; 16:50:09 >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Şuan onborda kullanıyorum hangi programı indirip test yapayim ?
  • Furmark olabilir.

http://www.ozone3d.net/benchmarks/fur/

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Heliosaga -- 12 Nisan 2016; 17:00:03 >
  • Hocam şimdi aklıma geldi her oyunda olmuyordu 3 saat kadar mgs5 tpp oynadım ulturda hiç sorun olmadı csgo'da baya oynadım bazi oyunlarda oluyor.
  • Dediğim programla en az bir saatlik bir test yaparsanız ve psu'da herhangi bir anormallik olmazsa sağlam olduğu anlaşılır.

Güç değişkenliğine göre psu yüke geçer yada tam yükte çalışmayabilir bu normaldir.
  • Burdan nereye tıklayacağım ?
    Bu mesaja eklenen görseller:

Yeni Sistemde Oyun Oynarken Bir Anda Ekran Kartı Duruyor Görüntü Gidiyor Lütfen Yardı
  • 1 Saat test yapacağım ekran yine gitmez ise sorun yok ama giderse yada sistem kapanırsa sorun psu'da yani.
  • Burdan hangi yerlerı açmam lazım ve hangi testi yapmam lazım?

• Burn in test'e tıklayabilirsin.

Yada 1080p de 15 dakikalık teste tıklayabilirsin.

O seçenekler bir nevi test ayarları gibi düşün.

p.s: Bir üst sorun için cevap; evet aynı sorun olursa psu kesin şüphelidir.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Heliosaga -- 12 Nisan 2016; 17:29:58 >
  • Test bitti hiç ekran kapanmadı yada pcden garip bir ses gelmedi hocam.

• Kasanın içi testeyken buz gibiydi sıcaklık artmadı yani.
  • O zaman ekran kartındadır sorun. Inventus seni pişman etmez değiştirirler kartını merak etme

geçmiş olsun:)
  • Teşekkür ederim zaten sorun ekran kartında ise değişim yaparız dedi tekink servisdeki adam. Bide kasanın arka kısmındaki fan biraz garip ses çıkarıyor anlamadım tam olarak sanki cd rom yazar gibi ama değişik biraz.
  • Hayatımda ilk defa amd aldım ve sorun çıktı biraz soğudum yani
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.