Şimdi Ara

Canınız Sıkıldıysa Bir El ATIN :))

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
13
Cevap
0
Favori
426
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • İyi akşamlar. Bir Öneri İsteğim Var Sizden.Yeni Bir Bilgisayar Düzeceğim.Anakart Tavsiyesi Lazım.İşlemcim i7 3770 buna uygun bir anakart lazım 100-300 tl arası. Öncelikle Hangi Tip Soket lazım Onu Öğrenebbilirsem çok makbule geçer.

Herkese İyi Forumlar !

• ikinci el z68 veya z77 anakart alırsan 4.2 ghz'e overclock yapma imkanı olur, uzun yıllar işlemci darboğaz problemi yaşatmaz.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • neden 3770 işlemci????? neye göre bu işlemci???
  • quote:

Orijinalden alıntı: metalci imam

1155 soket olması lazım.http://www.vatanbilgisayar.com/z77-a-intel-z77-soket-1155-ddr3-2400mhzocsata-30-usb-30-dvivga-anakart.html?srt=UP#genel-bakis Buna bakabilirsiniz.

Link için sağolun bide 1155 miş tamam.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Darklord Sauron

ikinci el z68 veya z77 anakart alırsan 4.2 ghz'e overclock yapma imkanı olur, uzun yıllar işlemci darboğaz problemi yaşatmaz.

Sağolun da overclock 3770k ya yapılıyor diye biliyordum. O nasıl olacak ?
  • 3770'in fabrika çıkış çarpanı 34
    z serisi chipset'lerle +8'e kadar çarpan artırılabilir; 4 çekirdek aktif olması için +6 çarpan verilebilir.
    bclk'yı da 105 yaparsan 105*40 = 4200 mhz olur. kilitli işlemcilerin overclock sınırı budur.

• uyumlu olur ama dediğim şeyi yapamazsın

• Darklord Sauron kullanıcısına yanıt
    e bende var 1 tane yedek dün yaptım taktım işlemciyi olmadı ? o açılma sesi (dıt) gelmedi. İ3 taktım çalıştı nedenini biliyormusunuz ?
  • burada desteklesiği yazıyor:

http://www.gigabyte.com.tr/products/page/mb/ga-h61m-s2pvrev_10

bios update yapmaya çalış, olmazsa başka bir problem vardır bence.

edit:
    denediğin i3 işlemci 2. nesil ise problem büyük ihtimalle update'le çözülür, eğer o da 3. nesilse update'in işe yarayacağını zannetmiyorum.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Darklord Sauron -- 16 Haziran 2014; 10:36:51 >
  • Darklord Sauron kullanıcısına yanıt
    evet i3 2100. update yapmaya çalışıyorum bu arada tüm destekleriniz için tşk ederim
  • seçtiğin kart için teknofiyat'a bak.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.