Şimdi Ara

Canlı fiyat değişimleri ve fiyat geçmişi (11. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
246
Cevap
53
Favori
20.362
Tıklama
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
22 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 910111213
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: newrophat

öncelikle arkadaşın twitter adresinden gördüğüm kadarıyla cin gibi bir çocuk , kafa zehir belli fakat ne yapmak istediğini pek bilmiyor gibi . yada belirli birşeyden belirli bir zaman sonra sıkılma gibi , belki ruhsal bir durum bilemeyiz .

siteye gelince yukarıda söylediklerim özelinde ; muhtemelen bu site fikri alelacele hayata geçip donanımhaber basamak olarak kullanılarak birilerine pazarlanmış . yakında daha gelişmiş halde, üzerinde profesyonelce çalışılmış büyük bir firma tarafından .......com diye yeni bir site çıkar .

bu mesajımda burada dursun .

aynen. bu konuyla ilgili bir mesaj bile atmamamsından buna benzer bi şeyin olma ihtimali yüksek
  • Arkadaslar bu projenin bana aylik 500-600TL arasinda bir masrafi vardi(ben okurken ailesini gecindirmeye calisan biriyim suan o yuzden ufak bir para degil benim icin bu), aslinda planim projeyi 6-7 ay acik tutup kullanan insan sayisi arttiginda en azindan kendi masraflarini karsilayacak kadar kazandiracak bazi adimlar atmakti.

Fakat olaylar su sekilde ilerledi;
    1- Projeyi okulumun TTO'suna sundum ve projeye okulun yatirim yapabilecegi bilgisini aldim.
    2- TTO'nun yatirim yapabilmesi icin bazi zorunluluklar ve kriterler var bunlara zaman harcadim (yaklasik 1 ayim gitti)
    3- TTO'nun yatirim sekli ve miktari hosuma gitmedigi icin oradan projemi geri cektim ve projeye inanan bir arkadasim yatirim bulma gorevini ustlendi
    4- Arkadasim hala yatirim ariyor (ama Turkiye'de melek yatirimcilik kelepir fiyata projenin yarisina cokmek anlamina geliyor sanirim)

Benim hali hazirda gelir elde ettigim(ve haliyle uzerinde calismak zorunda oldugum) baska bir projem ve yari zamanli olarak calistigim bir sirket var. Bunlarin disinda okuluma da devam ediyorum yani bana inanan ve destek olan bir kaynak bulamadigim surece kisa vadede gelecegini net goremedigim bir proje icin (Fiyatfil) daha fazla efor (yazilimci veya girisimci-yatirimci aramak, gelir modelleri olusturmak vs. vs- olarak) gostermem mumkun degil.

Fiyatfil'i ben cok sevmistim, kafamda buyudugunde yapilacak ve piyasayi sarsacak cok cok modeller vardi (bankalar ile anlasip uyelerine finansman saglayabilmesi, ucuz urunlerden kendi stogunu olusturmasi gibi gibi) ama suan icin proje durmus durumda.

Bu durumdan dolayi hepinize bir aciklama ve ozur borcluydum, saglicakla kalin.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kizilzenci -- 8 Şubat 2017; 17:38:27 >

• kizilzenci K kullanıcısına yanıt
    "HAYIR"lısı olsun, umarım yakın zamanda istediğiniz gibi destek bulursunuz.
  • Bu forum idaresi ayakta uyumasa sana destek saglamakla kalmaz seni bünyesine katmaya çalışırdı.
  • Böyle bir proje için aylık 600 lira gider paramı arkadaşım ya.

Burada insanlara o kadar umut verdin olmayan birşeyi yapabildiğini gösterdin ama şimdi parayı bahane ederek projeyi bırakıyorsun.

Bir ücretli üyelik yapıp kullanıma sunsaydın zaten fazlasıyla çıkmıştı o para.

Hayata sunabilecek birine bu projeyi aynen devretmeni temenni ediyorum.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Beocan

Böyle bir proje için aylık 600 lira gider paramı arkadaşım ya.

Burada insanlara o kadar umut verdin olmayan birşeyi yapabildiğini gösterdin ama şimdi parayı bahane ederek projeyi bırakıyorsun.

Oyle degil iste o isler, azicik proje uretmeyi seven ve bunlari hayata gecirebilecek teknik yeterlilige sahip biriyseniz 2 ayda bir boyle degisik islere baslayabiliyorsunuz. Ben henuz duzgun para kazanmiyorken, adam akilli birikimim yokken aylik gelirimin %10 civarini bir yere baglayacak lukse sahip degilim maalesef.
  • quote:

Orijinalden alıntı: kizilzenci

quote:

Oyle degil iste o isler, azicik proje uretmeyi seven ve bunlari hayata gecirebilecek teknik yeterlilige sahip biriyseniz 2 ayda bir boyle degisik islere baslayabiliyorsunuz. Ben henuz duzgun para kazanmiyorken, adam akilli birikimim yokken aylik gelirimin %10 civarini bir yere baglayacak lukse sahip degilim maalesef.

hocam siteye giriş ücretli olsa olur mu

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi drvimu -- 9 Şubat 2017; 10:28:27 >

• quote:

Orijinalden alıntı: drvimu

quote:

quote:

Sn drvimu Suanki fiyatları tam bilmiyorum 10K tekil ziyaretci 100K goruntulenme googleden kac tl kazandırır
    webmaster arkadaslar yazsada bilgilensek. Site ücrete gerek kalmaksızın kendini kurtarır dıye dusunmekteyim.
    Ayrıca 1 sene yayında kalsa biraz rütüs ile kızılzencinin tüm yaşamsal giderlerini bile karsılar diye düşünmekteyim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi tnt-2 -- 9 Şubat 2017; 11:4:17 >

• quote:

Orijinalden alıntı: tnt-2

quote:

Orijinalden alıntı: drvimu

quote:

quote:

Sn drvimu Suanki fiyatları tam bilmiyorum 10K tekil ziyaretci 100K goruntulenme googleden kac tl kazandırır
    webmaster arkadaslar yazsada bilgilensek. Site ücrete gerek kalmaksızın kendini kurtarır dıye dusunmekteyim.
    Ayrıca 1 sene yayında kalsa biraz rütüs ile kizilzencinin tüm yaşamsal giderlerini bile karsılar diye düşünmekteyim.

abi ben bana düşen bir durum varsa destek olmak isterim.
    o yüzden siteye girişi en azından tam aktif olana kadar ücretli şekilde kullanabileceğimi ( kizilzenci ) batuhan beye söylemek istedim

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi drvimu -- 9 Şubat 2017; 10:55:12 >

• quote:

Arkadaslar bu projenin bana aylik 500-600TL arasinda bir masrafi vardi(ben okurken ailesini gecindirmeye calisan biriyim suan o yuzden ufak bir para degil benim icin bu), aslinda planim projeyi 6-7 ay acik tutup kullanan insan sayisi arttiginda en azindan kendi masraflarini karsilayacak kadar kazandiracak bazi adimlar atmakti.

Fakat olaylar su sekilde ilerledi;
    1- Projeyi okulumun TTO'suna sundum ve projeye okulun yatirim yapabilecegi bilgisini aldim.
    2- TTO'nun yatirim yapabilmesi icin bazi zorunluluklar ve kriterler var bunlara zaman harcadim (yaklasik 1 ayim gitti)
    3- TTO'nun yatirim sekli ve miktari hosuma gitmedigi icin oradan projemi geri cektim ve projeye inanan bir arkadasim yatirim bulma gorevini ustlendi
    4- Arkadasim hala yatirim ariyor (ama Turkiye'de melek yatirimcilik kelepir fiyata projenin yarisina cokmek anlamina geliyor sanirim)

Benim hali hazirda gelir elde ettigim(ve haliyle uzerinde calismak zorunda oldugum) baska bir projem ve yari zamanli olarak calistigim bir sirket var. Bunlarin disinda okuluma da devam ediyorum yani bana inanan ve destek olan bir kaynak bulamadigim surece kisa vadede gelecegini net goremedigim bir proje icin (Fiyatfil) daha fazla efor (yazilimci veya girisimci-yatirimci aramak, gelir modelleri olusturmak vs. vs- olarak) gostermem mumkun degil.

Fiyatfil'i ben cok sevmistim, kafamda buyudugunde yapilacak ve piyasayi sarsacak cok cok modeller vardi (bankalar ile anlasip uyelerine finansman saglayabilmesi, ucuz urunlerden kendi stogunu olusturmasi gibi gibi) ama suan icin proje durmus durumda.

Bu durumdan dolayi hepinize bir aciklama ve ozur borcluydum, saglicakla kalin.

hocam öncelikle hiçbişi yazmadan ortadan kaybolduğunuz için tepki gösterdim. ama açıklama yapmanız iyi omluş. keşke başta yapsaydını bizde bilerek yorum yapardık. ücret işine gelince. böyle bir siteyi kullanmayı ücretli yapmayı deneyebilirdiniz. ben mesela hwem desterk olmak amacıyla hemde ücret ödeyerek özel bir imkan sahibi olmak amacıyla katılırdım. ha o da olmadı bu işin reklamı var. burda binlerce insan var hepimiz işin ucundan tutar elimizden geleni yapardık. hala da yapabiliriz. bence bir daha düşünün

• Birçok alternatif ile bu site devam edebilirdi. Kapatmadan önce burada fikir danışabilseydiniz çok daha iyi olurdu. Aklıma gelenler;

- Ücretli üyelik.
    - Bağış.
    - Fazla sayıda kişinin katılacağı bir fon ile %49 DH üyelerine ait bir site olması. Toplan tutar belirlenerek ortaklık isteyenlere hisse satılması.

bu fikirler arttırılabilir. Zaten zaman içerisinde site büyük teklifler alacaktır.
  • Arkadaşlar o iş öyle olmuyor.

Özellikle Web tabanlı işlerde yap bırak kendi çalışsın deme şansınız yok. Hergün belli bir zaman ve emek harcamak, düzenli takip etmek, kontrolleri aksatmamak gerekir.

Maliyet 2. planda olan bir durumdur. Çünkü çözülebilir. Sponsor bulunabilir. Ha keza burada bile pamuk eller cebe denilse bu sitenin 10 yıllık server maliyetini 1 gecede toplayabileceğimizi düşünüyorum.

Ama dediğim gibi büyük ihtimalle düzenli bir iş sahibi olduğu için kardeşimiz bu projesine gerekli zamanı ayıramamış. Ayrıca şu anda üzerinde çalıştığı proje bu projesine göre daha büyük bir potansiyele sahip ve getirisi büyük bir iş gibi görünüyor.

Benim kendisine naçizane tavsiyem projeyi uygun gördüğü bir kardeşimize uygun koşullar belirlenmek kaydıyla devretmesi olurdu. Benim naçizane görüşüm bu projenin ölmemesi yönündedir.

• bedrim kullanıcısına yanıt
    şahsi olarak hakaret vs. algılamayın, ama işin dinamiğini bilmeyenlerin yaptığı yorumlar hurriyet.com.tr deki haber altı yorumlardan farksız oluyor

sadece son kullanıcıya yönelik gelir sağlama imkanı olmayan bir modelden bahsediyoruz, bağış işi zaten yaş, stk olmadığı için sürekli bir bağış toplama izni vs. bulunamaz, ancak bir tüketici derneği vs. ön ayak olur da böyle bir modeli sürdürmek isterse dönebilir bu şekilde ki derneklerin ülkedeki faaliyetleri ortada, yarısı boş beleş zaman öldürüyor, yarısı yurtiçi ve yurtdışı bağış adı altında para aklıyor, onlar da komisyon almaya çalışır

ücretli üyelikte bir kişi ücretli üye olur gelir ordaki veriyi ücretsiz yerlerde paylaşır üyelik sisteminin verimliliği de bitmiş olur, ücreti tahsil edebilmek için sanal pos üyeliğine para verme kısmını da hadi iyzico vs. bir altyapı ile çözdüğümüzü düşünelim, zaten ticari faaliyet olacağı için 1/3 ü vergi olarak gidecek (kdv + gv/kv), üyelik ücreti aylık 1tl olsa göze batmaz belki ama 5tl olursa kimse gelmez, 1tl den sırf vergiyi çıkınca şu an bölümde bulunan 1000 kişinin tamamı üye olsa yıllık 8000 lira kalır, aylık en az 250 lira muhasebe ücreti var 3000 lira da ordan gitti kaldı 5000tl, stopaj vs. ödememek için sanal ofis tutulsa en ucuzu olarak düşünsek 150tl den 1800tl ordan da kaldı 3200tl, tek iş olarak bu düşünülemeyeceği için sgk gideri vs. yazmıyorum başka sigortalılık durumu olur diye, e geri kalan para masraflara ve yıllık buraya harcanacak emeğe kalıyor

masraf olarak da en azından ucu ucuna yetecek olsa bile aylık $20 sunucu masrafı, ana server ip adresinin olası şikayet ıvır zıvır vs. ile engellenmemesi için crawler amaçlı hosting/basit sunucuların da masrafları vs. eklendiğinde yıllık 1500-2000tl yi bulur, geri kalan parayla da birkaç akşam rakıya çıkar artık ekip herhalde o gazla çalışırlar

şimdi reklam alınabilir vs. kısmından gelenler de çıkabilir, çoğumuz ublock abp vs. eklentiler kullanıyoruz, youtube için bile kaç bin tane view üzerinden bu eklentilerle millete aylık 100 lira falan gelmeye başlamış durumda, normal ptc reklam sistemi de o yüzden bu da sürdürülebilir bir gelir modeli değil, hani ciddi sponsor bulunursa bilmem ne inşaat firması konut projesi vs. gibi anca yürür onlar da sabit üyeye yönelik yere girmez daha çok view kastıracak yere gelir

yani hadi böyle genç arkadaşlar daha okurken bir gazla girebilir de, açık konuşayım bizim gibi kaç senedir sektörde olan tecrübe kazanmış insanların bu tarz şeylere girişmesi imkansız

• quote:

Orijinalden alıntı: Dracos

şahsi olarak hakaret vs. algılamayın, ama işin dinamiğini bilmeyenlerin yaptığı yorumlar hurriyet.com.tr deki haber altı yorumlardan farksız oluyor

sadece son kullanıcıya yönelik gelir sağlama imkanı olmayan bir modelden bahsediyoruz, bağış işi zaten yaş, stk olmadığı için sürekli bir bağış toplama izni vs. bulunamaz, ancak bir tüketici derneği vs. ön ayak olur da böyle bir modeli sürdürmek isterse dönebilir bu şekilde ki derneklerin ülkedeki faaliyetleri ortada, yarısı boş beleş zaman öldürüyor, yarısı yurtiçi ve yurtdışı bağış adı altında para aklıyor, onlar da komisyon almaya çalışır

ücretli üyelikte bir kişi ücretli üye olur gelir ordaki veriyi ücretsiz yerlerde paylaşır üyelik sisteminin verimliliği de bitmiş olur, ücreti tahsil edebilmek için sanal pos üyeliğine para verme kısmını da hadi iyzico vs. bir altyapı ile çözdüğümüzü düşünelim, zaten ticari faaliyet olacağı için 1/3 ü vergi olarak gidecek (kdv + gv/kv), üyelik ücreti aylık 1tl olsa göze batmaz belki ama 5tl olursa kimse gelmez, 1tl den sırf vergiyi çıkınca şu an bölümde bulunan 1000 kişinin tamamı üye olsa yıllık 8000 lira kalır, aylık en az 250 lira muhasebe ücreti var 3000 lira da ordan gitti kaldı 5000tl, stopaj vs. ödememek için sanal ofis tutulsa en ucuzu olarak düşünsek 150tl den 1800tl ordan da kaldı 3200tl, tek iş olarak bu düşünülemeyeceği için sgk gideri vs. yazmıyorum başka sigortalılık durumu olur diye, e geri kalan para masraflara ve yıllık buraya harcanacak emeğe kalıyor

masraf olarak da en azından ucu ucuna yetecek olsa bile aylık $20 sunucu masrafı, ana server ip adresinin olası şikayet ıvır zıvır vs. ile engellenmemesi için crawler amaçlı hosting/basit sunucuların da masrafları vs. eklendiğinde yıllık 1500-2000tl yi bulur, geri kalan parayla da birkaç akşam rakıya çıkar artık ekip herhalde o gazla çalışırlar

şimdi reklam alınabilir vs. kısmından gelenler de çıkabilir, çoğumuz ublock abp vs. eklentiler kullanıyoruz, youtube için bile kaç bin tane view üzerinden bu eklentilerle millete aylık 100 lira falan gelmeye başlamış durumda, normal ptc reklam sistemi de o yüzden bu da sürdürülebilir bir gelir modeli değil, hani ciddi sponsor bulunursa bilmem ne inşaat firması konut projesi vs. gibi anca yürür onlar da sabit üyeye yönelik yere girmez daha çok view kastıracak yere gelir

yani hadi böyle genç arkadaşlar daha okurken bir gazla girebilir de, açık konuşayım bizim gibi kaç senedir sektörde olan tecrübe kazanmış insanların bu tarz şeylere girişmesi imkansız

Maddi cekincelerimi guzel aciklamissiniz tesekkur ederim.

Bunun disinda server masrafi gunde 10 kisi de girse 50.000 kisi de girse 500-600TL civarinda olacakti orada lineer bir artis yok. Crawler yapisindan(containerization yapilmis, surekli self spawn yapip ip degistiren bir yapi) ve nosql+sql+graphdb+cache sunucularindan dolayi o 500-600TL minimum masrafti.

Projeyi ucretli hale getirsem, baslarla ayda 25-30TL gibi bir sey yapmam lazim ve bunu da EFT/HAVALe ile almam lazim (sanal pos icin sirketlesmek gerekiyor). Yani o is biraz sikintili.

Benim bu ise sponsor ya da bu projeye yatirimci bulmadan devam etmem zor maalesef

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kizilzenci -- 9 Şubat 2017; 14:9:30 >

• quote:

Orijinalden alıntı: pckopat_doktor

Arkadaşlar o iş öyle olmuyor.

Özellikle Web tabanlı işlerde yap bırak kendi çalışsın deme şansınız yok. Hergün belli bir zaman ve emek harcamak, düzenli takip etmek, kontrolleri aksatmamak gerekir.

Maliyet 2. planda olan bir durumdur. Çünkü çözülebilir. Sponsor bulunabilir. Ha keza burada bile pamuk eller cebe denilse bu sitenin 10 yıllık server maliyetini 1 gecede toplayabileceğimizi düşünüyorum.

Ama dediğim gibi büyük ihtimalle düzenli bir iş sahibi olduğu için kardeşimiz bu projesine gerekli zamanı ayıramamış. Ayrıca şu anda üzerinde çalıştığı proje bu projesine göre daha büyük bir potansiyele sahip ve getirisi büyük bir iş gibi görünüyor.

Benim kendisine naçizane tavsiyem projeyi uygun gördüğü bir kardeşimize uygun koşullar belirlenmek kaydıyla devretmesi olurdu. Benim naçizane görüşüm bu projenin ölmemesi yönündedir.

Evet haklisiniz. Acikcasi benim icin maddiyat karar alirken onemli bir etken, yukarida da dedigim gibi okurken gecindirmek zorunda oldugum bir ailem var.

Suan kullandigim teknoloji stacki(nodejs,mongodb,postgresql,neo4j,redis,docker) ile gelistirmeye devam edebilecek ve Istanbul'da olan varsa hem devir olayini hem de onun sartlarini gorusebiliriz.

• quote:

quote:

Evet haklisiniz. Acikcasi benim icin maddiyat karar alirken onemli bir etken, yukarida da dedigim gibi okurken gecindirmek zorunda oldugum bir ailem var.

Suan kullandigim teknoloji stacki(nodejs,mongodb,postgresql,neo4j,redis,docker) ile gelistirmeye devam edebilecek ve Istanbul'da olan varsa hem devir olayini hem de onun sartlarini gorusebiliriz.

hocam devir falan düşünmeyin
    bu işin zekası sizsiniz

• quote:

quote:

ben size twitterdan yazmaya devam ediyorum da cevap yazmadınzı hocam :)

• Dracos D kullanıcısına yanıt
    İşin dinamiğini bildiğimi söylemedim zaten. Sadece kullanıcıların faydasına bir site olduğunu ve devam etmesi gerektiğini düşünerek çözüm getirmeye çalıştım.

Siz işin dinamiğini bildiğinize göre buyrun siz çözüm önerin.
  • quote:

quote:

kendisiyle twitterdan konuştum

adam gerçekten çok naif dürüst ve temiz biri

umarım geleceğin parlak olur

emeklerinin karşılığını alırsın hocam

ne olursa olsun takip etmeye devam edeceğim

fiyatfil.com

• bedrim kullanıcısına yanıt
    bu tarz bir işe girişmek için pragmatik çözümler gerekir, bu iş için de ekonomik şartlar itibariyle mümkün olmayan 2 çözüm var

1) melek yatırımcı ile görüşülür, proje %100 ona verilir ama development süreci boyunca yazılımcıyı ayakta tutmak için finansal destek verilir, sonrasında ciro ortağı yapılır, dikkat edin kar payı ortağı değil çünkü şirkete zarar ettirmek çok basit bir iştir, kar yüksek olunca bu tarz şirketlerde en basit şekliyle tanınırlığı artırmak adı altında araç satın alınır satış pazarlama ekibi kurulur biriken kar sıfırlanıp zarar gösterilir, ciro olursa bir tarafını yırtsa gene de o söz konusu rakam ödenmek zorunda olur

2) n11 in ilk başladığı dönemlerinde olduğu gibi pazarda yerini bulmaya çalışan taze bir e-ticaret firması bulunur, onun üzerinden biraz da o tarafı güzelleyerek arka çıkmak suretiyle örtülü bir ortaklık kurulabilir, bu tarz bir yatırımı da kimse yapmaz şu an, ortada para olmadığı için kamu banka ve ortaklıklarının kar ve sermayelerini hesap vermeden kontrol edebilmek adına a.ş. üzerine fon kurup kaynak yaratmaya çalışıyor adamlar, özel sektörden de böyle bir sapık hiç çıkmaz yani

• 
Sayfa: önceki 910111213
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.