Şimdi Ara

Canlı fiyat değişimleri ve fiyat geçmişi (12. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
4 Misafir - 4 Masaüstü
5 sn
246
Cevap
53
Favori
20.354
Tıklama
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
22 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 910111213
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    mantığın çok yanlış böyle bir servis sunmak isteyip şirketleşmeden eft ile ödeme alarak kaçak dövüşürsen maliyenin radarına bankaların bildirimiyle kendiliğinden takılabileceğin gibi, verdiğin hizmete kızıp 189'a şikayet eden birinin sayesinde de takılabilirsin, çok basit düşün bir üye gelip senden fiyat kıyaslaması yaparken tam da senin cron olarak belirlediğin zaman aralığında bir indirim başlar da para verdiği halde zarar eden birisi olursa hakkında şikayet konuları başlar dolandırıcı, diğer firmanın adamı vs. diye btc ltc eth vs. gibi kripto birimler haricinde kaçak dövüşe asla ve asla girme, yaşın daha genç hiç şansını zorlama derim devletle, zira zorlayabilecek gücün olsa imkansızlıklardan projeler vs. yarım kalmaz bir finansman ayarlanır, aman diyeyim o yüzden

uzun vadede maintenance gideri olarak buraya kıyasla düşük kalabilecek dubai freezone bölgeleri ya da kıbrıs da işin başka bir alternatifi, ödemeni paymentwall vs. üzerinden rahatça alırsın hesabına atarsın, ama parayı buraya getirme konusunda mücadele başlar, telekom sektörü üzerinden çeşitli nanelerle dönüyor rahatça ama bu da legal bir konu değil, anlatılmaz yaşanır diyelim zaten başlangıç maliyeti de ayrı bir problem buralarda, malum kuruluş için ödenen belli paralar var yıllık aidatlar haricinde, burada şahıs şirketi komik paralara kurulabiliyor ama oralarda biraz sıkıntı bu başlangıçlar

sistem için de bu kadar kasmana gerek yok, digitalocean gibi bir yerden api ile ana droplet üzerinden blacklist check yaparak crawler imajı kurulu droplet oluşturup silebilirsin, nosql falan kasmak yerine mariadb ile tokudb kullanarak standart php opcache ile gayet güzel sonuçlar yakalayabilirsin mümkündür, maliyeti senin hesabından benim dediğim noktalara çeker çekmesine ama asıl nokta bizim konuştuğumuz bu rakamlar sdlc süreçlerinin nasıl karşılanacağına dair bir çözüm sunmuyor, yani asıl gider sunucu değil adam/saat maliyeti olacak ki ailem benim kazancıma bakıyor diyorsun bu çok büyük sıkıntı

zaten üstteki kısımları halletsen bile aylık bu forumdakilerin geniş çaplı olarak üye olup 25-30tl vereceğini düşünüyorsan da çok yanılıyorsun derim, her gün kullandığı spotify üyeliği için 4 kişi daha bulup çakma aile yaratarak maliyet düşürmeye çalışan insanların olduğu meşhur bir ölücüler platformu burası malum, genç girişimcilerin en büyük eksikliği fikrinin etkisine kapılarak hedef kitlesini tanımlayamaması, ben de zamanında böyleydim o yüzden söylüyorum, seni ezmeye çalıştığımı falan düşünme lütfen

• quote:

Orijinalden alıntı: Dracos

mantığın çok yanlış böyle bir servis sunmak isteyip şirketleşmeden eft ile ödeme alarak kaçak dövüşürsen maliyenin radarına bankaların bildirimiyle kendiliğinden takılabileceğin gibi, verdiğin hizmete kızıp 189'a şikayet eden birinin sayesinde de takılabilirsin, çok basit düşün bir üye gelip senden fiyat kıyaslaması yaparken tam da senin cron olarak belirlediğin zaman aralığında bir indirim başlar da para verdiği halde zarar eden birisi olursa hakkında şikayet konuları başlar dolandırıcı, diğer firmanın adamı vs. diye btc ltc eth vs. gibi kripto birimler haricinde kaçak dövüşe asla ve asla girme, yaşın daha genç hiç şansını zorlama derim devletle, zira zorlayabilecek gücün olsa imkansızlıklardan projeler vs. yarım kalmaz bir finansman ayarlanır, aman diyeyim o yüzden

uzun vadede maintenance gideri olarak buraya kıyasla düşük kalabilecek dubai freezone bölgeleri ya da kıbrıs da işin başka bir alternatifi, ödemeni paymentwall vs. üzerinden rahatça alırsın hesabına atarsın, ama parayı buraya getirme konusunda mücadele başlar, telekom sektörü üzerinden çeşitli nanelerle dönüyor rahatça ama bu da legal bir konu değil, anlatılmaz yaşanır diyelim zaten başlangıç maliyeti de ayrı bir problem buralarda, malum kuruluş için ödenen belli paralar var yıllık aidatlar haricinde, burada şahıs şirketi komik paralara kurulabiliyor ama oralarda biraz sıkıntı bu başlangıçlar

sistem için de bu kadar kasmana gerek yok, digitalocean gibi bir yerden api ile ana droplet üzerinden blacklist check yaparak crawler imajı kurulu droplet oluşturup silebilirsin, nosql falan kasmak yerine mariadb ile tokudb kullanarak standart php opcache ile gayet güzel sonuçlar yakalayabilirsin mümkündür, maliyeti senin hesabından benim dediğim noktalara çeker çekmesine ama asıl nokta bizim konuştuğumuz bu rakamlar sdlc süreçlerinin nasıl karşılanacağına dair bir çözüm sunmuyor, yani asıl gider sunucu değil adam/saat maliyeti olacak ki ailem benim kazancıma bakıyor diyorsun bu çok büyük sıkıntı

zaten üstteki kısımları halletsen bile aylık bu forumdakilerin geniş çaplı olarak üye olup 25-30tl vereceğini düşünüyorsan da çok yanılıyorsun derim, her gün kullandığı spotify üyeliği için 4 kişi daha bulup çakma aile yaratarak maliyet düşürmeye çalışan insanların olduğu meşhur bir ölücüler platformu burası malum, genç girişimcilerin en büyük eksikliği fikrinin etkisine kapılarak hedef kitlesini tanımlayamaması, ben de zamanında böyleydim o yüzden söylüyorum, seni ezmeye çalıştığımı falan düşünme lütfen

oncelikle sistemde over engineering yok, cunku ben sistemi suanki haline gore degil 1 belki 2 sene sonraki haline ve ihtiyaclarina gore dizayn etmeye calistim. graph vs. kullanmadan sadece siteleri crawl ederek elde ettigin datayla product matching yapman pek olasi degil. ayrica fiyatfil daha baslangictayken yaklasik 350.000 urunun fiyatindaki degisiklikleri max 1-2 dakika icerisinde yakaliyordu, yeni eklenecek ve 50.000 urunu olan bir e-ticaret sitesini ortalama 10-15 dakikada tamamen iceri alabiliyordu. crawlerlarin calisma yogunlugunu sen hesap et buradan :O

sisteme normalde kimse uye olup ayda 25-30tl vermez biraz iddiali bir yaklasim, buraya uye olup aldigi urunlerle al-sat yaparak ayda binlerce lira kar edebilecek insanlar var. ya da hatali fiyatli urunleri kovalayip, hediye ceki vs. icin satin alacak baska bir kitle var. fakat ben ucretli uyelikli bir model yapmayi bu proje icin hic dusunmedim, dusunmuyorum da zaten. para kazanabilecek cok fazla model var ama bu modeller sistem buyudugunde hayata gecebilecek seyler (fiyatfil uzerinden yapilan satislarda komisyon icin bile anlassan uzun bir sure yeterli gelir).

eft isini de sadece ornek olarak soyledim. yoksa tabii ki oyle bir model kuracak kadar kafayi yemedim :))

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kizilzenci -- 9 Şubat 2017; 21:7:7 >

• kizilzenci K kullanıcısına yanıt
    Fiyatfil.com

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
    Twitter.com dan özel mesaj atmıştım hocam bakabildiniz mi

• quote:

Orijinalden alıntı: kizilzenci

quote:

oncelikle sistemde over engineering yok, cunku ben sistemi suanki haline gore degil 1 belki 2 sene sonraki haline ve ihtiyaclarina gore dizayn etmeye calistim. graph vs. kullanmadan sadece siteleri crawl ederek elde ettigin datayla product matching yapman pek olasi degil. ayrica fiyatfil daha baslangictayken yaklasik 350.000 urunun fiyatindaki degisiklikleri max 1-2 dakika icerisinde yakaliyordu, yeni eklenecek ve 50.000 urunu olan bir e-ticaret sitesini ortalama 10-15 dakikada tamamen iceri alabiliyordu. crawlerlarin calisma yogunlugunu sen hesap et buradan :O

sisteme normalde kimse uye olup ayda 25-30tl vermez biraz iddiali bir yaklasim, buraya uye olup aldigi urunlerle al-sat yaparak ayda binlerce lira kar edebilecek insanlar var. ya da hatali fiyatli urunleri kovalayip, hediye ceki vs. icin satin alacak baska bir kitle var. fakat ben ucretli uyelikli bir model yapmayi bu proje icin hic dusunmedim, dusunmuyorum da zaten. para kazanabilecek cok fazla model var ama bu modeller sistem buyudugunde hayata gecebilecek seyler (fiyatfil uzerinden yapilan satislarda komisyon icin bile anlassan uzun bir sure yeterli gelir).

eft isini de sadece ornek olarak soyledim. yoksa tabii ki oyle bir model kuracak kadar kafayi yemedim :))

Kapalı bir grup olacak ise bana düşen desteğe hazırım

• quote:

Orijinalden alıntı: drvimu

quote:

quote:

Orijinalden alıntı: pckopat_doktor

Arkadaşlar o iş öyle olmuyor.

Özellikle Web tabanlı işlerde yap bırak kendi çalışsın deme şansınız yok. Hergün belli bir zaman ve emek harcamak, düzenli takip etmek, kontrolleri aksatmamak gerekir.

Maliyet 2. planda olan bir durumdur. Çünkü çözülebilir. Sponsor bulunabilir. Ha keza burada bile pamuk eller cebe denilse bu sitenin 10 yıllık server maliyetini 1 gecede toplayabileceğimizi düşünüyorum.

Ama dediğim gibi büyük ihtimalle düzenli bir iş sahibi olduğu için kardeşimiz bu projesine gerekli zamanı ayıramamış. Ayrıca şu anda üzerinde çalıştığı proje bu projesine göre daha büyük bir potansiyele sahip ve getirisi büyük bir iş gibi görünüyor.

Benim kendisine naçizane tavsiyem projeyi uygun gördüğü bir kardeşimize uygun koşullar belirlenmek kaydıyla devretmesi olurdu. Benim naçizane görüşüm bu projenin ölmemesi yönündedir.

Evet haklisiniz. Acikcasi benim icin maddiyat karar alirken onemli bir etken, yukarida da dedigim gibi okurken gecindirmek zorunda oldugum bir ailem var.

Suan kullandigim teknoloji stacki(nodejs,mongodb,postgresql,neo4j,redis,docker) ile gelistirmeye devam edebilecek ve Istanbul'da olan varsa hem devir olayini hem de onun sartlarini gorusebiliriz.

ben size twitterdan yazmaya devam ediyorum da cevap yazmadınzı hocam :)

hocam baksana işine gelenlere cevpa yazmış sadece

• quote:

Orijinalden alıntı: yedikeresekiz

quote:

Orijinalden alıntı: drvimu

quote:

quote:

Orijinalden alıntı: pckopat_doktor

Arkadaşlar o iş öyle olmuyor.

Özellikle Web tabanlı işlerde yap bırak kendi çalışsın deme şansınız yok. Hergün belli bir zaman ve emek harcamak, düzenli takip etmek, kontrolleri aksatmamak gerekir.

Maliyet 2. planda olan bir durumdur. Çünkü çözülebilir. Sponsor bulunabilir. Ha keza burada bile pamuk eller cebe denilse bu sitenin 10 yıllık server maliyetini 1 gecede toplayabileceğimizi düşünüyorum.

Ama dediğim gibi büyük ihtimalle düzenli bir iş sahibi olduğu için kardeşimiz bu projesine gerekli zamanı ayıramamış. Ayrıca şu anda üzerinde çalıştığı proje bu projesine göre daha büyük bir potansiyele sahip ve getirisi büyük bir iş gibi görünüyor.

Benim kendisine naçizane tavsiyem projeyi uygun gördüğü bir kardeşimize uygun koşullar belirlenmek kaydıyla devretmesi olurdu. Benim naçizane görüşüm bu projenin ölmemesi yönündedir.

Evet haklisiniz. Acikcasi benim icin maddiyat karar alirken onemli bir etken, yukarida da dedigim gibi okurken gecindirmek zorunda oldugum bir ailem var.

Suan kullandigim teknoloji stacki(nodejs,mongodb,postgresql,neo4j,redis,docker) ile gelistirmeye devam edebilecek ve Istanbul'da olan varsa hem devir olayini hem de onun sartlarini gorusebiliriz.

ben size twitterdan yazmaya devam ediyorum da cevap yazmadınzı hocam :)

hocam baksana işine gelenlere cevpa yazmış sadece

Öyle olduğunu sanmıyorum hocam

Belki yoğunluk nedeniyle görmemiştir diye düşünüyorum

• quote:

quote:

Hocam pm attım bakabilir misiniz

• drvimu kullanıcısına yanıt
    Sen ekmek kokusu aldın hocam. Bu işin peşini bırakmazsın
  • quote:

Orijinalden alıntı: @sL@N

Sen ekmek kokusu aldın hocam. Bu işin peşini bırakmazsın

Aslansın

Hocam önceki mesajlarım duruyor. Bence süper bir site
    Benim derdim hepsiburada ile. O yüzden çok çok ilgiliyim

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi drvimu -- 11 Şubat 2017; 23:31:22 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: webbie

Sanırım biraz da eleştiriye ihtiyacınız olacak.

Öncelikle, yaptığınız sistem karşı tarafın trafiğini ciddi şekilde artırabilir. Yani, aynı anda 10.000 sorgulama yapma ihtimaliniz, sistemin popülerliği arttığında karşınıza çıkacak bir durumdur. Böyle bir durumda, karşı taraf sizin yaptığınız bu işlemi izlemeye başlar ve ilk olarak sizin kullandığınız IP numarasını engeller. Siz farklı bir IP ile devam ederseniz ya da IP değiştirme sistemi kurarsanız, bu sefer karşınıza o şirketin avukatı dikilir. Eğer iş bu boyuta varırsa, sitelerinde yer alan ve hakları kendilerine ait olan bilgileri ticari amaçla kullandığınız için sizden şikayetçi olurlar ve büyük ihtimalle kazanırlar.

Onlara cevap olarak "Ama ben sizin yerinize bir hizmet sunuyorum ve işinizi kolaylaştırıyorum" derseniz, "Bizim işimizi kolaylaştırmandan dolayı sitemize giriş sayısı çok düştü ve bunun yanı sıra sunucularımız kilitlendi. Bu da bize maliyet ve zarar olarak döndü." şeklinde bir cevap alabilirsiniz.

Sizin yaptığınız sisteme site crawler denir ve bu sistemi cimri.com, akakce.com ve bilio.com gibi siteler farklı bir amaçla kullanıyorlar. Ancak bu siteler, crawl işlemini yapmadan önce, karşıdaki site ile sözleşme yaparlar ve bu sözleşmeye rağmen bile karşıdaki site bazen bu işlemi durdurur.

Fikriniz güzel, fakat işin programlama tarafı dışında da boyutları var. Bu boyutları iyi hesaplamalısınız. Aksi halde, elinizdeki yetenek sizin en büyük derdiniz olabilir.

Saygılar...

Cidden çok güldüm :)

Sadece ban olayına değinmek istiyorum bu cevabım sistemi kuran arkadaşa. Aşırı derece basit çözümleri var için rahat olsun :)

Bide google dava mı açsak nedir ya bütün web geçmişini tutuyor yasakmış demek ki :) Herkese giriyor çıkıyor, youtube bant genişliğini bedavaya sömürüyor. Kimse de dava açmadı tüh.

• mtax kullanıcısına yanıt
    support.google.com
    Block search indexing with 'noindex' - Search Console Help
    https://support.google.com/webmasters/answer/93710?hl=en

support.google.com
    Qualify your outbound links to Google - Search Console Help
    https://support.google.com/webmasters/answer/96569?hl=en

yandex.com
    Meta tags that Yandex takes into account - Webmaster. Help
    https://yandex.com/support/webmaster/controlling-robot/html.xml

www.bing.com
    Which Robots Metatags Does Bing Support? - Bing Webmaster Tools
    https://www.bing.com/webmaster/help/which-robots-metatags-does-bing-support-5198d240

vs. vs., kim kime istemeden giriyor çıkıyor pardon?

• Dracos D kullanıcısına yanıt
    Sadece basit bir sorum var ; beni indexleme demek karşı tarafın bunu yapmasına engel olabiliyor mu ?
  • bu güzel projenin devam etmesi dileğiyle.
    bu olay uluslararası alanda davalara falan konu olup büyüklerin başının ezilmesiyle tatlıya bağlanmış bir durum, yani kısaca bot eğer robots.txt ya da meta tag görürse bırakıyor zorlamayı

tabii bu custom yazılan botları kapsamıyor, google bot çekemezken ben aynı sayfayı curl ile alabilirim vs. vs., manuel engellemek için user agent ya da cidr engeli kullanıyoruz genelde
  • Dracos D kullanıcısına yanıt
    Yakınında ki insanlara sabır dilerim. Dır dır dır dır. Gereksiz , alakasız. Neyse geri kalanı sana değil. Ddos ataklarında basit bir sistem var . Kurban pc lerden ping göndermek. Aynı mantıkla veride çekilebilir. Bunu da illa zor yolla yapmana gerek yok. Tor ağlarından da yapabilirsin . Herkesin görebildiği girebildiği bir siteyi loglamanın suç olduğu yerde ağır bir cehalet vardır. USA da ki bütün akademik makaleler ücretsizdir. Ama bunların arasında bir şey bulmak için arama motorlarını kullanırsınız ve ücretsiz olana para ödersiniz. Bugün bazı aptal firmalar ve aptal yönetenleri bunlara engel olmaya çalışsalar da , ilerde yeni firmalar öne çıkmak için bu tarz şeylere izin verecektir. Sonrası zaten kendiliğinden gelir. Tabi dünya da buna izin veren firmalarda var. Bknz Amazon :)

Bu arada illa bu işi yasal olarak yapacağım diyorsan çektiğin fiyatları örnek olarak günlük bir excel tablosuna aktarıp sonra bu tabloyu başka bir sitede normal olarak yayınlayabilirsin. Tabi gerçekte istediğin anlık olayından taviz verirsin ama tamamen yasaldır. Nasıl burda bugün elma ; a'da 5 TL b'de 5TL yazmam gibi bir şey olur :)

XING
    Muhammed Tolgahan ALAN - Phone - NotePC Teknisyen - Samsung Servis Merkezi
    https://www.xing.com/profile/MuhammedTolgahan_ALAN

bu üstün bilgi düzeyinle bizi aydınlattığın için teşekkürler, yakınlarım adına da ayrıca teşekkür ederim, gerçekten ihtiyaçları vardı böyle bir desteğe, excel liste yaptığımızda yasal olarak suçlu olmayacağımızı da üstün hukuki bilgilerinle öğretmiş oldun, bir kez daha teşekkürler, nerede öğrendin sahi bu kadar şeyi, mobilya atölyesinde mi telefoncuda mı?

amerikada, pardon "usa"da (daha şekil oluyor herhalde sen daha iyi bilirsin), makaleler ücretsiz, şu verdiğim link de zaten ismet dayının ticari girişimi, ismetin i si ile başlıyor zaten adı da bak ieee, ismet çakal olduğu için parayla satıyor ama muhammed ücretsiz olduğunu biliyor, muhammed gibi akıllı olun

keşke daha önce tanışsaydık, dsrc vanet projesi için devlet teşviği de varken makalelere gerizekalı gibi ne paralar verdik valla, o paralarla ooh neler neler yapardık şimdi düşünüyorum da, iyi ki varsın bundan sonra asla para vermem, ticari kullanım için çünkü hiç gerek yok insanlar mal biz kullanalım diye hayrına makale yazıyorlar, ismet gibiler sömürüyor bizi, ah ismet dayı ah

yalnız forumu ilk açtığımda bu üstün bilgilere sahip adamın, dos atakla fiyat çektirecek kadar pırıl pırıl zekaya sahip o yüce adamın, benim çevreme sabır dileyecek kadar merhametli adamın css ve developer tools kullanmayı bilmiyor olması beni çok üzdü gerçekten, sen bana o kadar yardımcı oldun ben de sana biraz küçük de olsa bir yardımda bulunayım bak

developer.chrome.com
    Chrome DevTools Overview - Google Chrome
    https://developer.chrome.com/devtools

• quote:

XING
    Muhammed Tolgahan ALAN - Phone - NotePC Teknisyen - Samsung Servis Merkezi
    https://www.xing.com/profile/MuhammedTolgahan_ALAN

bu üstün bilgi düzeyinle bizi aydınlattığın için teşekkürler, yakınlarım adına da ayrıca teşekkür ederim, gerçekten ihtiyaçları vardı böyle bir desteğe, excel liste yaptığımızda yasal olarak suçlu olmayacağımızı da üstün hukuki bilgilerinle öğretmiş oldun, bir kez daha teşekkürler, nerede öğrendin sahi bu kadar şeyi, mobilya atölyesinde mi telefoncuda mı?

amerikada, pardon "usa"da (daha şekil oluyor herhalde sen daha iyi bilirsin), makaleler ücretsiz, şu verdiğim link de zaten ismet dayının ticari girişimi, ismetin i si ile başlıyor zaten adı da bak ieee, ismet çakal olduğu için parayla satıyor ama muhammed ücretsiz olduğunu biliyor, muhammed gibi akıllı olun

keşke daha önce tanışsaydık, dsrc vanet projesi için devlet teşviği de varken makalelere gerizekalı gibi ne paralar verdik valla, o paralarla ooh neler neler yapardık şimdi düşünüyorum da, iyi ki varsın bundan sonra asla para vermem, ticari kullanım için çünkü hiç gerek yok insanlar mal biz kullanalım diye hayrına makale yazıyorlar, ismet gibiler sömürüyor bizi, ah ismet dayı ah

yalnız forumu ilk açtığımda bu üstün bilgilere sahip adamın, dos atakla fiyat çektirecek kadar pırıl pırıl zekaya sahip o yüce adamın, benim çevreme sabır dileyecek kadar merhametli adamın css ve developer tools kullanmayı bilmiyor olması beni çok üzdü gerçekten, sen bana o kadar yardımcı oldun ben de sana biraz küçük de olsa bir yardımda bulunayım bak

developer.chrome.com
    Chrome DevTools Overview - Google Chrome
    https://developer.chrome.com/devtools

Çocukluğuna inmek lazım diyeceğim bu yaşadığın eziklik için, lakin şimdi o anı ben bile hayal etmek istemem. Dünyaya geliyorsun ve dünyanın bunun hakkında yapabileceği hiçbir şey yok. Ondan sonrası sana değil dedim yeni gelinler gibi illa üstüne alınmak istedin. Link verdin noldu ? Vuhuuu link vermiş vay bee.
    Her olayın yapılış şekli suç unsurunda ki cezayı değiştirir. Mesela yolda bir hayvana çarpmak ve öldürmenin hapis cezası yok. Ama sen "insan" kısmına girdiğin için var. Bu hayvanlara hakaret ama n'parsın.

Espiri zekan , pardon zeka dedim alışık olmadığın bir şey. Sosyal medyadan duyduğun şeyleri azıcık uyarlayabilmek. Ama iyi , iyi . Sonuçta evrim devam ediyor yetişirsin sende.

Ddos atağı ile veri çek demedim, benzer bir mantık önerdim. Ama senin mabad ile kafatası içersindeki oluşum arasında direk bir kanal varsa böyle anlaman normaldir. Derler ya eşşeklik baki kalır. 1. derece de kanıtısın desem yeridir . Para vermişte etmişte aman aman aman anasının kuzusu. Ne kadar paran gitti ? Bak nasıl üzüldüm. Yok be şaka ne üzülüceğim. Belli ki yontma taş devrinde ki düşünme yapısıyla, yanlış yazdığım bir cümle bir bilgi aramışsın forumda. Yazık valla. Onu yapacağına para harcasaydın . Egonu şişirseydin.

Kimse zaten css toolsları bilmiyor. Google amca bile bir tek bunu senin için indexliyor. Paran var ya ondan. Devlet desteği oluyor mu bu css toolslar da ?

İsmet dayının selamı var , uşak seni çağırıyormuş.

Mesaj kas mesaj. Senin gibi önemli insanların buralara link atması , yani o kadar dolu vakit nasıl dolacak. Böğük paraları harcamayı forumda öğrenmen lazım.

Hocam mesaj attım ama cevap gelmedi bir sıkıntı mı oldu

• Arkadaşlar tüm bu polemiklerden uzak olarak, merakımdan bir şey sormak istiyorum; böyle bir uygulama ne türden bir suç tipine vücut verebilir? Ayrıca hangi türden davalarla karşı karşıya kalınabilir?

• 
Sayfa: önceki 910111213
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.