Şimdi Ara

Canon 100D / Canon 18-55mm is stm + 50mm f:1.8 stm (ALINDI) (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
21
Cevap
0
Favori
1.298
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş
  • Almış olduğum ürünler hakkında geri dönüşte bulunmak istedim.

Öncelikle cihazın manuel ayarlarına tamamıyla hakimim.

Amatör fotoğrafçılık hakkında yeterince bilgi sahibi olmama rağmen tanıdık vasıtasıyla gezilere katılmak, çevre edinmek, kompozisyonu geliştirebilmek amacıyla fotoğrafçılık kursuna gidiyorum.

İlk derste hocam, makinemi dslr-like olarak nitelendirdi. Üzerinde 50mm vardı.

Kibarca like değil, değiştirilebilir objektifli en küçük dslr olduğunu anlattım. Buna içerledim biraz. Ama mühim olan başkalarının değil benim düşüncelerim.

Küçük olması çok hoşuma gitti. Çok alıştım.

Kursa katılanlar hep canon kullanıcısı.

Kıyaslanan iki cihaz üzerinden örnek vereyim.

1200d çok zayıf malzeme kalitesine sahip. Kesinlikle 100d yerine tercih etmeyin.

700d tercih etmediğime çok memnun oldum. Büyük olmasının benim için avantajı yokmuş. Tuş fazlalığı kalabalık yaratmış.

100d lens üzerinde ve yanında 50mm objektif ile canon 100eg çanta içinde tam sığıyor. 50mm in 68mm lik parasoleyi var yer kaplıyor.

700d ile sıkıntı olacağı aşikar. Minimalist karakterime tam uydu bu set.

50mm objektiften çok ama çok memnunum, genelde üzerinde hep bu var. Kit lense göre daha dar olmasına rağmen iç mekan çekimlerinde dahi hep bu objektifi kullanıyorum. 1.8 diyaframın açıklığı hayat kurtarıcı. Işık artsın diye enstanteneyi 1/30 un altına düşürme gereksinim hiç olmuyor. İsoyu 400ün üzerine çıkarmama da hiç gerek kalmıyor. Bu sebeple her daim titreşimsiz fotoğraflar elde ediyorum.

18-55i 50mmden daha az kullandım. 1.8 diyaframlı objektifi hiç üstünden çıkarasım yok çünkü. Bunu yerine yine prime canon 24mm f2.8 alsaymışım yada tam geniş açı 10-18 canon alsaymışım keşke dedim.

Acele edip iyi ki 55-250 almamışım. Öyle bir önceliğim gerçekten hiç yokmuş.

Teleden ziyade geniş açıyı daha çok seviyormuşum oysa.

Özetle Full frame body alınmayacaksa 100d yi herkese tavsiye ederim.

Hatta elektronik vizör olmasa aynasız bile tercih etsem olacakmış.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi biuu -- 8 Nisan 2016; 23:23:52 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.