Şimdi Ara

Canon 100D / Canon 18-55mm is stm + 50mm f:1.8 stm (ALINDI)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
21
Cevap
0
Favori
1.298
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Canon 700d LENS tavsiye.(Kit + 50mm 1.8/ sigma 17-70/ sigma 18-250)

Panasonic Lumix Dmc Fs10 compact makine kullanıcısıyım dslr makinelere geçmeye karar verdim.

Bu dünya hakkında az çok bilgi sahibiyim.

2000tl bütçe ayırmıştım ama ...

İlk Canon 700d(Sadece body 1500tl.) + 18-55 is stm düşünüyordum. Toplamda 1900tl

Sonra canon 50mm f:1.8 i 250 tl ye alırım diyordum. Portreye başlarım diyordum.

Minimalist bir insanım yanımda çok lens taşımayı pek sevmeyebilirim.

Makrodan, sokak fotoğrafı, geniş açı fotoğrafa kadar ilgim var.

Ama olmazsa olmazım portrelerde alan derinliği(bokeh).

Sonra kit lens yerine sigma 18-250 alayım dedim, geniş aralık çok tavsiye edilmiyor ama keskinlik bakımından kullanıcı yorumları gayet güzel. 900tl civarı bütçeyi az aşacağım. Ama başlangıç için çok geniş bir yelpazede çekim olanağı var.
    Ama ileride kesmezse satmam lazım. Aldığım ürünü zor satan bir insanım.

Sonra tavsiye üzerine Sigma 17-70mm f/2.8-4 DC Macro OS ile tanıştım.

Bir miktar macro performansı 2.8-4 diyafram aralığı bulunuyor.

Alan satmıyor. Uzun süreli yatırım. Ama fiyatı 1300tl.

1500+1300=2800 tl bütçemi baya aştı. Ama tam benlik tak gez işte.

Sigma için, kit lensten iyi ama, aman aman bir fark beklemeyin diyende var, ürünü yerlere göklere sığdıramayan da?

Şimdi soru şu

1) Canon 18-55 is stm + 50mm 1.8 mi

2) Sigma 18-250mm

3) Sigma 17-70mm mi

Sigma 18-250 ustalardan geçer not alamayacak diye düşünüyorum.

Soruyu açarsak, Sigma 17-70, canon Kit lense göre portrelerde alan derinliği farkı çok olur mu?

Bunun yerine canon is stm li kitin yanına + canon 50 mm lik 1.8 prime lens mi mantıklı.

EDİT: Canon 100d 18-55 is stm + Canon 50mm f:1.8 stm alındı.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi biuu -- 29 Şubat 2016; 18:09:52 >

• Hem kalite hem de bahsettiğiniz alanlara uygun olsun ve tek lens olsun diyorsanız 17-70 en mantıklı çözüm yalnız makroda 1:2.3'den fazla büyütemiyor . Yeterli derseniz problem yok . 18-250 güzel bir tak-gez ama sadece öyle , kalite olarak beklentiye girilmeyecek bir lens .
  • 700d yerine 100d düşünürseniz 500 lira civarı daha az para harcamış olursunuz.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • 17-70 in makro özelliği idare eder seviye imiş.

O sebeple macro yeteneği olmayan ama 2.8 sabit diyaframlı sigma 17-50 mi alsam dedim. Az değil 1000tl.

Tak gez olmayacak ama ileride zaten tele objektif illaki alırım dedim.

Hem bu lens ile canon 1.8'i de almama pek gerek kalmayacak gibi.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: VYC Majoris

700d yerine 100d düşünürseniz 500 lira civarı daha az para harcamış olursunuz.

100d yi bende çok düşündüm, 700d nin minyatürü.

Yukarıda yazdığım üzere minimalist bir insanım aslında. 100d işime gelir ama arkadaşım her şeyin minisi de iyi olmaz. Makine elinde dengeli durmaz dedi.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi biuu -- 27 Şubat 2016; 0:08:50 >
  • biuu kullanıcısına yanıt
    Denemeniz lazım. Elleriniz ortalamanın üstünde değilse gayet rahat. 700dnin tutacı daha büyük tabi.

• 30 dolara yan sanayi battery grip satılıyor . Tek tutuş için 500 lira vermek benim açımdan biraz mantıksız . Hem A37 hem de A58 kullanıyorum tıpkı 100D ve 700D gibi bir ikili . Tutuşundan çok nadir 135-400 kullanırken rahatsız oldum . ellerim çok iri değil ama çok ufak da sayılmaz . Yan sanayi battery grip de kullanarak daha stabil hale getirmiştim .
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • 100d incelerken çapraz odaklamanın sadece 1 tane olduğu 700d de 9 tane olduğunu ve netlemede gerekli bir durum olduğunu öğrendim.

Daha sonra üst modellerde daha çok af noktası olduğunu gördüm.

Fotografium sitesinin video incelemesinde 700d için wifi olduğundan bahsetmiş bende öyle olduğunu düşünmüştüm. Meğerse yokmuş.

Bu saatten sonra Wifi'nin benim için olmazsa olmaz.

Sonra aklım 750d ye yattı.

wifi/gps

Digic-6 işlemci

AF II netleme sistemi

19 ve tümü çapraz netleme noktası

24.2 mp olması ile

750d çok çok önde.

2000 olan bütçemi zaten 2500e çıkardım. O sebeple lens tercihinden şimdilik vazgeçtim.

Sadece body 2200 tl. Acaba canon 50mm f:1.8mm alsam bunun ile amatör fotoğrafçılığa adım atamaz mıyım? Zaten önceliğim bokeh.

Ya body fiyatı gerçekten çok yüksek biraz düşmesini mi beklesem, n11 kampanyası mı yakalamaya çalışsam bilemedim.

Bu mesaja eklenen görseller:

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi biuu -- 26 Şubat 2016; 9:56:08 >

• Gövde seçiminde yapılan en büyük yanlışlardan birisi kullanılmayacak özelliklere para vermek veya bazı özellikleri olduğundan daha iyi görmek.

750D çok çok önde bir gövde değil. Sensörde pek iyileştirme yok, çözünürlük farkı 24mp/18mp=1.33 olarak düşünülürse büyük fark var gibi gözükebilir ama öyle hesaplanmaz, 100 tane de çapraz noktası olsa %99 sadece ortadaki noktayı kullanacaksınız, 100'de de AF II sistemi var. Wifi olmazsa olmaz şeklinde düşünürseniz diğerleri eleniyor ama eye-fi kartlar da var bu iş için. 100D gövde ile 750D givde arasında 1200 lira fark var. Bence aradaki farklar en fazla 500 liraya değer. 2000 liranın üstüne çıkacak olsam 70D alırdım. En azından sınıf atlanmış olurdu.

İnsanlar dslr makinelere geçeyim diyor ama en alttaki makineyi bile alsalar büyük sıçrama olacağını ve büyük ihtimalle yeteceğini bilmiyorlar. Sonra 1000 lira ile başlanan serüven 2000-3000 liralara gidiyor ve aldıktan sonra kullanıma göre paranın tam karşılığını alma hissiyatını yaşayamıyorlar. Halbuki 1000 liraya alan adam sonuna kadar bu hissi yaşıyor. Amaç kaliteli fotoğraf almaksa lensin kalitesi gövdeye göre 10 kat daha önemli. Gövdeler %90 oranında aynı fotoğrafı verirken lenslerde büyük farklar olabilir. Tüm parayı gövdeye yatırıp vasat lenslerle sistem yapılacağına Canon 350D alıp iyi lenslerle kullanılsa daha yüksek kalite alınır.

Bunları size değil, genele söylüyorum.

• Bana göre de tek ortada AF noktası ve AEL çalışıyorsa gerisi teferruat

Şaka bir yana bence de eğer 2000 lira üzerine çıkacaksanız 70D veya temiz bir 5D mark II bakın . Wifi için de ;

http://www.amazon.com/Toshiba-Flash-Wireless-Memory-PFW032U-1CCW/dp/B00UOYPZP2/ref=sr_1_3?s=electronics&ie=UTF8&qid=1456484604&sr=1-3&keywords=wifi+sd+card

şöyle bir kart iş görecektir sanırım .

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi CavaLieR-G -- 26 Şubat 2016; 13:05:06 >

• Normalde hiç başım ağrımaz birkaç gündür araştırma yapmaktan fena halde başım ağrıyor.

Ve sanırım yerden göğe kadar haklısınız.

Tekno marketlerde 100d yi bir elime alayım inceleyim bari.

100d body 1100tl civarı. Olmazsa olmazım dediğim wifiden vazgeçsem...

Ama kit lens kesinlikle düşünmüyorum. Diğer olmazsa olmazım uçurulmuş arka plan yani bokeh.

100d ve sigma 17-70 istediğim flu arka planı verir mi acaba? Olmadı düşük teleden de vazgeçer 17-50 sigma alırım dedim.

Pixell-peeper sitesinde inceledim fotolar fena değil ama ille 50mm 1.8 alma ihtiyacı olur mu ileride.

Bu arada 50mm 1.8 ii den de vazgeçtim , malzeme kalitesi ve 7 kanatlı diyaframdan ötürü 1.8 stm düşünürüm kesmez derseniz.

2500tl bütçe belirledim ya ille sonuna kadar harcayacağım. Çanta ve uv filtre için 100tl düşersek 2400tl kaldı.

• Bende baya araştırdım bende 700d modelini almayı düşünüyorum. Eğer ki elinde fırsatın varsa yurtdışından bi tanıdığa getirtebilirsen body + 18-55 mm is STM lens 400 dolar ile 500 dolar arasında değişiyor ki bu internet sitesi fiyatları belki yerelde daha ucuza bile bulunabilir. Ve Türkiye'de body fiyatı 1500 lira iken lens dahil 1500 liraya alabilme fırsatınız buluyorsun peşinde birde 50 mm eklersin. Güzel bi iş cikartmiş olursun hem bütcen de zorlanmamis olur.

• Arkadaşlar sanırım kararımı verdim gibi.

Canon 100D(canon 100eg çanta + 8gb kart hediyeli) 1199tl
    https://fotografium.com/urun/canon-100d-body-dslr-fotograf-makinesi-6391

Sigma 17-50mm f/2.8 EX DC OS HSM (Uv Filtre ve Parasoley Hediyeli !) 1155tl
    https://fotografium.com/urun/sigma-17-50mm-f-2-8-ex-dc-os-hsm-lens

Kart ve uv filtre dandik çıkabilir ama ilk zamanlarda işimi görecek.

Lens, 0.28m yakınlaşma mesafesi ile bir miktar yakın çekim, 17mm ile bir miktar geniş açı, sabit 2.8 diyaframı ile 50mm'de tatminkar portre imkanı veriyor.

Borcunu bitirince tele lens olarak canon 55-250 stm ile seti uzun yıllar kullanırım dedim.

İleride Portre için canon 50mm 1.4 bile alabilirim.

Ne dersiniz uygun mudur?
    Bu mesaja eklenen görseller:

• Bugün tekno marketlerde 100d ve 700d yi inceledim. Üzerlerinde 18-55 stm vardı.

Boyut olarak 100d yi içime sindirdim. Malzeme olarak özellikle yön tuşlarını kalitesi içime sinmedi pek. Tutuşta pek sıkıntı yok. Bazen serçe parmağımı alttan desteklediğimi fark ettim sadece.

700d için 400-500tl fazla veresim gelmedi. İleride bu iş heves olarak kalmaz ve gövde bana yetmemeye başlarsa üst segmentlere geçerim.

100d üzerindeki lens ile oğlumun portresini çektim. Compact makinemden sonra Bokeh etkisi muazzam geldi bana. Tabi resmi bilgisayarda görmek gerek ama makinede görüntü harika.

Şöyle bir set düşündüm.

100d + 18-55 stm 1438tl
    Canon 50mm 1.8 stm 444tl
    100eg çanta ve kart.
    İndirimlerle 1840tl ye falan gelecek.

(n11 kuponları ile 77+11tl indirimler olacak)

Sadece şunu tam anlamadım. Bu 100d de bulunmayan 9 çapraz af noktasının olmayışı ne gibi sıkıntı doğurur. Hareketli kuş resmi falan çekmeme mani olur mu?

Ayrıca 100eg çanta gereksiz büyük geldi. Eos üçgen omuz çantası mı almalıyım?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi biuu -- 9 Nisan 2016; 11:01:24 >

• 18 55 i almayin hic kullanmayacaksiniz. 50mm yanina 10-18 iyi olur. 1050 liraya 100d body bulursunuz. 100d iyi bir secim 700d ye o parayi vermeyin çok bir fark yok değmez. Canon olarak düşünüyorsanız limitiniz en fazla 2 bin ise 100d biçilmiş kaftan ama ben daha iyi bir govde istiyorum canon olsun istiyorum derseniz ne 750d nede 70d o parayi hak ediyor. Limiti biraz daha artirip 6d gibi govdelere yonelin. Nikon almak isterseniz d7100 gövde 2300 liraya sıfır bulunuyor. İlk olarak 35mm 1.8g yeterli olur oda 700 lira sıfırı. 3000 liraya en iyi crop makine bence biraz daha limit cikarsa 2.el full frame makinelere yonelin.

• quote:

Orijinalden alıntı: 6leon

18 55 i almayin hic kullanmayacaksiniz. 50mm yanina 10-18 iyi olur. 1050 liraya 100d body bulursunuz. 100d iyi bir secim 700d ye o parayi vermeyin çok bir fark yok değmez. Canon olarak düşünüyorsanız limitiniz en fazla 2 bin ise 100d biçilmiş kaftan ama ben daha iyi bir govde istiyorum canon olsun istiyorum derseniz ne 750d nede 70d o parayi hak ediyor. Limiti biraz daha artirip 6d gibi govdelere yonelin. Nikon almak isterseniz d7100 gövde 2300 liraya sıfır bulunuyor. İlk olarak 35mm 1.8g yeterli olur oda 700 lira sıfırı. 3000 liraya en iyi crop makine bence biraz daha limit cikarsa 2.el full frame makinelere yonelin.

10-18 alınası bir geniş açı ama şimdilik ihtiyacım var mı kestiremem. Yanına da 50 mm alsam çoğu aralık eksik kalacak.

100d gövdeyi fiyatından ötürü kesinleştirdim.

Akşam sipariş veriyordum ucundan döndüm.

2 set ile arada kaldım.

1) Sigma 17-50mm 2.8 1150tl
    2) Canon 18-55 stm + 50 mm 1.8 stm Toplamda 650tl gibi gibi

İhtiyaçlarım portrelerde bokeh etkisi, manzara, aile çekimi. Borçlardan sonra 70-300 yada 55-200 gibi bir tele ile seti birkaç yıl kullanırım düşüncem var.

1. tercihi çok alasım var. Toplam 2340 tl
    +Tak çıkar derdim olmayacak.
    +sürekli f:2.8
    +Ex serisi kaliteli bir lens
    +Minik bir çanta ile taşı. Tek parasoley
    + Tele objektif ile set tamamdır gibi bir şey. ( çok da aramayabilirim)
    +1mm daha geniş açı

- Pahalı
    - Makineden bile ağır(560gr) ve hacimli 72mm filtre çapı. (100d üzerinde komik durur mu?)
    - Alacağım yer 6 taksit yapıyor, zorlayacak.

? sigma 17-50, canon 50mm 1.8 i aratır mı hala karar veremedim.

2. Tercihim Toplam 1840tl gibi
    +ucuz ve 9 taksit
    +bokeh etkisi tartışılamaz
    +hafif, 2 objektif 1 sigma yapmıyor.
    +İkiside stm, 50mm olan 7 diyafram yapraklı ve önceki seriye göre daha iyi malzeme kalitesi

-18-55 diyafram değeri kötü
    -tak çıkar yapmak zorundayım(ki hiç istemiyorum)
    - 2 parasoley taşıyacağım
    -18-55 mutlaka kesmeyecek, değiştirmek istediğimde yine 17-50 ye geçersem değer kaybettirecek

Özetle Arada 500 tl var. Fotoğraf kalitesinde 500tl li fark var olacak mı bilmem ama birisi pratik, diğerleri de hafif.

Bu ikilemden çıkarsam bugün sipariş vermek istiyorum artık.

• Kararımı verdim alışverişimin ilk parçasını yaptım.

Seçimimi 2. tercihten yana kullandım.

Fotografium canlı destekten aldığım bilgiye göre 50mm 1.8 herkesin çantasında bulunmalı, bence 17-50 sigmanın yanına almalısınız deyince ucuz olan tercihimi kullandım.

İleride ne çekmek istediğime yoğunlaşınca pahalı lenslere yönelme kararı aldım.

n11'den 1438 tl'ye Canon 100d+ 18-55 is stm satın aldım.

11 TL, 33 TL, 55 TL, 77 TL ve 111 TL kupon kazandım. Axess son kampanyası ile 20tl de chip para gelecek.

Alışveriş tamamlanınca...

77tl kuponu, 444tl olan Canon50 mm stm de = 367tl

11tl olan kuponu çanta ve kart siparişinde kullanacağım.

Burası ekipman tavsiye bölümü değil ama...

*16gb sandisk ultra düşündüm, yazma hızı min 10m/s imiş. Uygun mudur? (pek video çekmem)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi biuu -- 29 Şubat 2016; 12:31:05 >

• Hayırlı olsun, yazıları okudum aldığınız lensler uzunca bir süre götürür sizi teknik sıkıntı çıkmazsa. Gövdeye gelince eğer 'ben genellikle hareketli şeylerin fotoğrafını çekeceğim' diyorsanız yani çalışmalarınız hareket odaklı olacaksa çapraz af nokta sayısının fazla olması sizin için daha iyi olurdu diyebilirim ama elindeki makinenin merkez noktasında en azından 1 adet çapraf af noktası olduğunu varsayıyorum, bu da az çok yeterli olur o tarz konular için, biri daha çabuk netlemeye yardımcı oluyor diğeri daha az yardımcı oluyor öyle düşünün

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Yazmayı_Severim -- 29 Şubat 2016; 15:50:03 >
    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yazmayı_Severim kullanıcısına yanıt
    Çok teşekkür ederim. Af hep kafamı kurcaladı ama ne getirip ne götüreceğine tam hakim değildim, genel kanı yeterli olacağı yönünde olunca siparişi tamamladım.

Bahsettiğiniz hareket, pan tekniği ise araç gibi hareketli objeleri çekmeyi çok isterim. (odaklama manuel olmalıymış zaten)

Yok, uçan kuş vb ise bizim buralarda pek martı bulunmaz zaten. :D

Bu tür hareketli objeler için tele objektif gerekebilir, şuan için tele aciliyetimin olduğunu düşünmüyorum.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi biuu -- 29 Şubat 2016; 13:55:09 >
  • biuu kullanıcısına yanıt
    Yok pan tekniğinde sıkıntı yaşatmaz, zaten merkez nokta ve sürekli netleme modu kullanılıyordu onda 👍 ya da ben o şekil dışında yapmadım hiç 😌

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Yazmayı_Severim -- 29 Şubat 2016; 16:01:22 >
    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.