Şimdi Ara

Canon 600D : 18-55 / 50MM Lens Farkı ?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
6
Cevap
0
Favori
3.621
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar 600D Makinaya sahibim 18-55 Stabil IS2 Lensi ile. Lakin 50MM Lensi 18-55 Lens'den daha küçükken nasıl oluyorda 18-55 lens'den kat kat çok güzel fotoğraf çekebiliyor ?

Nedir acaba bu lensin özelliği neden bukadar iyi olabilir ? Yani uzağa odaklanamayan bir lens gibi duruyor sadece yakın çekimler için ama nasıl oluyor bu yardımcı olurmusunuz ? Fark nedir aralarında ki ?

• iki lense de sahip birisi olarak yazıyorum şöyleki objektifdeki lens sayısı ve teknoloji ne kadar azalırsa ve zoom yerine prime yani sabit olursa kalite ters orantılı olarak yükselir düşük diyafram değerine sahip olması daha güzel arka plan öldürmeye ve düşük ışıkta daha yüksek enstantene hızına yarar
    tek kusuru diyafram bıçağı sayısıdır 5 bıçaklı olduğu için tam yuvarlak bokeh elde edilemiyor bir de düşük ışıkta netleme biraz zor oluyor ama ben genel manada çok memnunum

sonuç olarak lensin büyüklüğü ile fotoğraf kalitesi arasında mantıklı bir bağlantı en azından ben kuramıyorum
  • DSLR sistemlere çok yabancı olan kişiler için (bunu senin için söylemiyorum), lensin büyüklüğü onlara sanki ne kadar profesyonel oldugunla doğru orantılıymış gibi geliyor Portre çekmek için 85mm takıyorsun, pozlar gelmeye başlıyor ama oradan zoom lensli(hele bir de beyaz olursa! ) bir dslr sahibi geçince dikkat direkt oraya dönüyor adamdaki makineye bağlı lens yarım metre ya harikadır mükemmeldir çok daha prof(!) tur bu adam algısı yerleşiyor zihinlere

Gerçekte ise 18-55 ile 50mm arasındaki fark yukarıdaki arkadaşın söylediği gibi az optik elemandan kaynaklanıyor sanırsam. Bir de zoom aralığı arttıkça kalite keskinlik düşüyor diye biliyorum. Mesela ilk makine alanların çoğu 18-135 in yanında 18-55 hiçbir şey oldugunu söylerken benim bildiğim 18-55 optik kalite anlamında daha iyi bir lens 18-135ten

• haklısın cwr 3x optik zoom üstünde keskinlik belli ölçüde kaybolur 18-55 bilinenin aksine yeterli keskinlikte ve performanstadır.
    dezavantajı diyafram aralığı olarak gösterise de özellikle gündüz çekimlerinde ben 50 mm yerine 18-55 kullanıyorum
  • quote:

Orijinalden alıntı: cwr

DSLR sistemlere çok yabancı olan kişiler için (bunu senin için söylemiyorum), lensin büyüklüğü onlara sanki ne kadar profesyonel oldugunla doğru orantılıymış gibi geliyor Portre çekmek için 85mm takıyorsun, pozlar gelmeye başlıyor ama oradan zoom lensli(hele bir de beyaz olursa! ) bir dslr sahibi geçince dikkat direkt oraya dönüyor adamdaki makineye bağlı lens yarım metre ya harikadır mükemmeldir çok daha prof(!) tur bu adam algısı yerleşiyor zihinlere

Gerçekte ise 18-55 ile 50mm arasındaki fark yukarıdaki arkadaşın söylediği gibi az optik elemandan kaynaklanıyor sanırsam. Bir de zoom aralığı arttıkça kalite keskinlik düşüyor diye biliyorum. Mesela ilk makine alanların çoğu 18-135 in yanında 18-55 hiçbir şey oldugunu söylerken benim bildiğim 18-55 optik kalite anlamında daha iyi bir lens 18-135ten

Sizi yakalamışken 1 2 soru daha sorayım ben o zaman. Şimdi şöyle söyliyeyim 18-55 MM Lens benim için şuanlık yeterli lakin gece çekimleri için böyle söylenemez yani 50MM Lens sanırsam yakın pozlamalarda biraz daha iyi 50MM Lens'de gece çekimleri 18-55 MM Lensin çekimlerinden iyimidir acaba ? Ayriyetten 50MM lens ile normal bir uzaklıkta çekim yapılsa kalite düşer mi ? Son sorum ise geceleri çekim yapmak için makinayı titretmemeniz lazım deniyor yani sabit ve düz kalıcak deniyor bu benim için elde biraz zor tripot'ları dışarıda kullanmak istemiyorum nedir acaba bu olay tam olarak ?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi BR9 -- 17 Ocak 2013; 11:07:27 >

• quote:

Orijinalden alıntı: [ Slim Shady ]

quote:

Orijinalden alıntı: cwr

DSLR sistemlere çok yabancı olan kişiler için (bunu senin için söylemiyorum), lensin büyüklüğü onlara sanki ne kadar profesyonel oldugunla doğru orantılıymış gibi geliyor Portre çekmek için 85mm takıyorsun, pozlar gelmeye başlıyor ama oradan zoom lensli(hele bir de beyaz olursa! ) bir dslr sahibi geçince dikkat direkt oraya dönüyor adamdaki makineye bağlı lens yarım metre ya harikadır mükemmeldir çok daha prof(!) tur bu adam algısı yerleşiyor zihinlere

Sizi yakalamışken 1 2 soru daha sorayım ben o zaman. Şimdi şöyle söyliyeyim 18-55 MM Lens benim için şuanlık yeterli lakin gece çekimleri için böyle söylenemez yani 50MM Lens sanırsam yakın pozlamalarda biraz daha iyi 50MM Lens'de gece çekimleri 18-55 MM Lensin çekimlerinden iyimidir acaba ? Ayriyetten 50MM lens ile normal bir uzaklıkta çekim yapılsa kalite düşer mi ? Son sorum ise geceleri çekim yapmak için makinayı titretmemeniz lazım deniyor yani sabit ve düz kalıcak deniyor bu benim için elde biraz zor tripot'ları dışarıda kullanmak istemiyorum nedir acaba bu olay tam olarak ?

Gece çekimlerinde 50mm 1.8 bariz daha iyi neden çünkü diyaframı 1.8 e kadar düşebiliyor yani bu nedemek diyaframın iyice açılması objektife çok daha fazla ışık girmesi demek. Gece net çıkmamasının sebebi makinenin yeterli ışık alamaması yüzünden enstantene değerini(ışığın makinaya girme süresi, perdenin açık kalma süresi foto esnasında) arttırıyor dolayısıyla da en ufak titreşimde görüntü flulaşıyor netlik kayboluyor. İşte bu esnada 50mm ile iyice diyaframı açıp çekim yaparsan makina ordan kurtardıgı ışıkla daha hızlı bir enstantanede çeker görüntede fluluk da azalır

Ama gece sabit obje çekimlerinde tripod candır

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Canon 600D 18-55
    7 ay önce açıldı
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.