Şimdi Ara

##Sigma 17-70 vs Canon 18-55 KİT LENS KARŞILAŞTIRMASI##

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
67
Cevap
0
Favori
17.410
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

bir iki gündür epey uğraştım ama sonunda tekrar Sigma 17-70 DC Makro lensi aldım. Ama bu sefer oldukça iyi ve düzgün çalışan bir kopya! (Geçtiğimiz yazın almıştım ama fokuslamasında sorun olduğu için iade etmiştim. Bu lensin gerçek performansını bildiğim için de peşini bırakmadım ve muradıma erdim)

Elimdeki mevcut kit lens ile (bendekini başka lenslerle kıyaslamıştım, kit lensim oldukç aiyi bir kopyadır!) yeni aldığım 17-70'i tabiiki çok sıkı bir inecelemeye tabii tuttum.

Sonuçlar beni dehşete düşürdü.
    Şöyleki, 17-70 bütün diyafram ve fokal uzunluklardakit lensten bariz bir şekilde üstün. Hem de fotoğrafın her noktasında. Kenar ve köşelerde üstün olacağına zaten emindim ama, merkez de de böylesine bir fark ummuyordum.

Bazı test fotolarını sizlerin incelemesine sunuyorum:
    (bütün fotoğraflar eşit ışık koşulu ile, tripot üstünde ve remote shutter ile çekildi. Sadece center-point focus kullanıldı. Foku noktası termomoetrenin tam ortasıdır!)

Önce @ f5.6 - 18mm

• Not: Sadece center karşılaştırmalarını yollayacağım. Kenarlardaki fark burda gördüğünüzden çok çok daha fazla 17-70 lehine...

@f8 - 35mm:

• @f8 - 55mm:

• Özür: ilk postumda yanlışlıkla 18mm yazmışım halbuki 55mm idi...
    Şimdi @18mm (diyaframlara dikkat ediniz!! :)

• quote:

Orjinalden alıntı: Alehar

Özür: ilk postumda yanlışlıkla 18mm yazmışım halbuki 55mm idi...
    Şimdi @18mm (diyaframlara dikkat ediniz!! :)

Peki merak ettim, fiyatı ne bu Sigma'nın??
  • Bu hangi makinenin kit lensi bende D50 18-55 var fena sayilmaz ama sigma 70-300 APO DG MACRO daha keskin

basliga hic dikkat etmemisim simdi gordum zaten canon kit lensi cok basarili degilmis duydugum kadariyla bende makineyi 500 euroya satmayi dusunuyorum D50 18-55 1gb SD kart ve cantasiyla nikon D80 tamron 17-50 almayi dusunuyorum

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi _speed_ -- 12 Aralık 2006; 18:45:29 >
  • Bu konudaki ikinci başlığın, emeklerin için teşekkür edirim. Sonuçlar şaşırtıcı değil bence. TÜrkiyede ne kadar mal ettin lensi ?
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Sağolun Rouvax, arkadaşlar,
    sadece iyi ve doğru şeyleri vurgulamaya çalışıyoruz...

Bu lens ile ilk maceram (İstanbul Hayyam pasajında olmuştu) pek iyi olmadığı için, bu sefer bizzat kendim test ederek ve seçerek almak istedim. Bu yüzden de yurtdışından 400$'ın altında getirtmek imkanım varken, Türkiye'de 700YTL bayıldım. 3 yıl da garantisi var.

Belirtmeyi unutmuşum, makinam Canon 300D, bahsi geçen kit lens te tabii Canon EF-18-55 f3.5-5.6
    Bu arada kit lensin de hakkını yemeyelim: FP açısından başarılı olduğu kabul edilir. Bu kabul yapılırken, asıl dikkate alınan, tıpkı iyi bir karpuzun göbeği durumundaki orta kısım keskinlik performansıdır. Fokal uzunluğu 25mm-40mm arasında kullandığınızda ve diyaframı da f5.6 ve üzeri yaptığınızda son derece keskin olur. Fakat ucuz bir lens olduğu için, bu aralıkların dışındaki performansı ve kenar bozulmaları dikkate alınmaz. Bütün fotoları koymadım ama, kit lensin yukarıda yazdığım aralıkta nasıl doping yaptığını biliyorum.

Bu arada, 17-70 ise nerdeyse bütün fokal uzunluklarda ve diyaframlarda yukarda gördüğünüz performansı veriyor ve en güçlü özelliği de bu bence. Manzara ve portra çekimleri için ideal tek lens. Bu arada 17mm ile 18mm arasında da epey geniş açı farkı var!

İlk 17-70 lensimi 50mmf1.8 ile kıyaslamıştım. Doğru odaklandığında, keskinliğinin 50mm ile nerdeyse eşit olduğunu söyleyebilirim.

Yani bu lensi aldığınızda, hem manzara, hem portre, hem makro, hem de 50mm f4 lensiniz oluyor :)

ÖNEMLİ NOT: Malesef siteye resim koyarken tek resimde bile 200KB limitinin altına inmem gerekiyor. Bu yüzden hem crop oldukça küçük hem de jpeg compression oranı %70 lerde. Yani fotolarda gördüğünüz kumlanma ve netlik kaybı bu sıkıştırmadan kaynaklanıyor. Orjinallerinde hiç noise olmadığı gibi, çok daha keskin. Bana fotoğrafların orjinallerini free olarak koyabileceğim bir site söylerseniz paylaşıma açarım. Merak ediyorsanız orjinallerini görmenizde büyük fayda var.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Alehar -- 12 Aralık 2006; 20:39:02 >

• Öncelikle güle güle kullan Alehar kardeş..

yanlız bana 700YTL biraz çok kaçmış gibime geldi.. Canını sıkmak gibi olmasın ama Hayyamda "2. el" 17-40 L buldum mesela 600$ gibi güzel bi fiyat verdi, 1 yılda garanti verioruz dio. Almışken EX olsaydı yada APO.
    O da fiyatı yükseltirdi ama...
  • Açıkçası ben oraları çok denedim, başka bir topikte Amerika'dan iade ürünleri buralarda nasıl sattıklarını, sorunlu olma ihtimallerini felan yazdım.

Özellikle lensler diğer hiç bir ürüne benzemiyor. Kalite kontrol yöntemleri çok iyi değil. Aynı lensin farklı kopyaları arasında dağlar kadar fark olabliliyor. Neticede merceklerin ürtim kalitesi ve montaj kalitesi ölümcül şekilde belirleyici ve hepsi birbirinden farklı oluyor.
    Yeni başlayan arkadaşları ürkütmemek için çok detaya girmiyorum ama, şunu söyleyeyim bu benim toplamda detaylı test edip incelediğim altıncı 17-70. Hepsinin arasındaki farklar inanılmazdı.

Bu benim evladiyelik kullanacağım bir lens olduğu için bu parayı verdim.

Aşağıda konu ile ilgili başka bir topikte açıklamam var:
    http://forum.donanimhaber.com/m_10925117/tm.htm

Alehar
    Yüzbaşı

12 Aralık 2006; 15:30:29

--------------------------------------------------------------------------------

Arkadaşlar, özellikle üretimden kalkmış veya kalkmakta olan ürünlerdeki kampanyalara ve satıcılara dikkat edelim. Özellikle de böyle high-end teknoloji cihazlarında...

ABD-Avrupa ve Uzakdoğu pazarında, ürünler satın alındıktan sonra, beğenmeyenler veya sorunlu olanlar 15 gün içerisinde sorgu sual olmaksızın iade edilir. Bu ürünler yine o pazarlarda "open-box" veya kusurlu ise onarıldıktan sonra "refurbished product" olarak çok daha düşük fiyata satılır.

İşte burada bazı uyanık Türk insanımız (tabii sadece bize özgü değil) devreye girer ve bu malları bir şekilde toplayıp el altından kaçak olarak yurda sokar, sirkeci, doğubank gibi yerlerde fahiş karlarla ama normal fiyatından düşüğe satarlar.

Beni yanlış almayın, gidip distribütörlerden kazıklanalım demiyorum ama, dikkatli olun. Parayı vermeden önce iyice test edin, bir sorunu, kusuru olmadığına emin olun. Fotoğraf makinalarında ve lenslerde yaşanan en büyük sorun odaklayamama, yeterince net çekememe gibi sorunlardır ve malesef siyah-beyaz ayrımı gibi net değildir. Anlamak uzun ve güç olabilir. Acele etmeyin, iyi inceleyin.

Sadece uyarmak istedim... Tavsiyem, ürünü aldıktan sonra sorun tespit ettiğinizde geri para iadesi yapacağına emin olmadığınız yerlerden alış veriş yapmayın. "garanti biziz abi!" lafına da çok itimat etmeyin. Aldıktan sonra elinizde sorunlu bir makina ve ödediğiniz paranızla kalabilme ihitmali var.
    kolay gelsin.

Alehar
    ----------------------------------------
    "Yaptığınız herşey size geri döner!"

• quote:

Orjinalden alıntı: BzBz

Öncelikle güle güle kullan Alehar kardeş..

yanlız bana 700YTL biraz çok kaçmış gibime geldi.. Canını sıkmak gibi olmasın ama Hayyamda "2. el" 17-40 L buldum mesela 600$ gibi güzel bi fiyat verdi, 1 yılda garanti verioruz dio. Almışken EX olsaydı yada APO.
    O da fiyatı yükseltirdi ama...

Bu arada aklıma geldi, Hayyam da bahsettiğin 2. el 17-40L, Üst katlardaki Aydınlar Foto da ise, muhtemelen onu bu yazın denedim. Malesef performansı 17-70 ten oldukça daha kötüydü. Şaşırtıcı değil mi?
  • Alehar paylaşım için teşekkürler..

Pentax K10D alma arefesinde olan birisi olarak bende sigma 17-70 ile pentax 16-45 arasında gidip geliyorum, gerçi sigma biraz daha ağır basıyor hem fazladan 25mm (crop faktörü ile 37.5mm) hemde macro özelliği ile iyi bir seçenek gibi duruyor. senin karşılaştırmanda tam zamanında olmuş. eline sağlık..
  • Alehar , teşekkürler. kıyaslamak olanağı verdin.
    özellikle son yüklediğin, şu ünlem işareti olan. her şeyi anlatıyor.
  • sigma
    quote:

Orjinalden alıntı: acemi38

Alehar paylaşım için teşekkürler..

Pentax K10D alma arefesinde olan birisi olarak bende sigma 17-70 ile pentax 16-45 arasında gidip geliyorum, gerçi sigma biraz daha ağır basıyor hem fazladan 25mm (crop faktörü ile 37.5mm) hemde macro özelliği ile iyi bir seçenek gibi duruyor. senin karşılaştırmanda tam zamanında olmuş. eline sağlık..

Sigma bu lensin pentax için modelini üretiyor mu ?
  • quote:

Orjinalden alıntı: Rouvax

sigma

Sigma bu lensin pentax için modelini üretiyor mu ?

Evet üretiyor.

Dahada güzeli. Bükey fotoğrafçılık pentaxların istenirse sigma kit lens (17-70 ve 70-300 apo macro) ile alınabileceğini söyledi.
  • alehar ; acik havada sabit diyaframda (kit lenstede 17-70mm'de de ayni diyafram degerini kullanip mesela f/11 veya f/9 gibi ) cekimler yapip gonderirsen 17-70mm nin kalitesi daha belirgin sekilde ortaya cikacaktir diye dusunuyorum .... bu arada hayrili olsun objektifin

objektifin MTF50 ( MTF50 fotograflarda keskinligi olcmek icin kullanilan degerler ve normlarin tumu ) grafiklerine gore en iyi performasi verdigi f-stop degerleri f/8 f/10 arasinda geziniyor bu degerler arasinda cekilmis ornekler gonderebilirmisin boylelikle bende kendi lenslerimin keskinlik degerleri ile karsilastirabilecegim...

MTF50 de nedir ben botle birsey duymadin diyenler icin kucuk bir yazi ....

http://www.imatest.com/docs/sharpness.html

• teşekkür ederim zalman (mutlu son:)

Hafta sonunu iple çekiyorum dediğin gibi açıkhavada çekimler yapacağım. Umarım güneşli olur.
    Bu arada evde yaptığım testlerden gördüğüm kadarıyla, bendeki 17-70, f4-f5.6 gibi değerlerde f8 değerine göre daha sharp. Hatta f2.8, f3.5 gibi geniş diyaframlarda da beklediğimden daha sharp!!

http://www.photozone.de/8Reviews/lenses/sigma_1770_2845/index.htm
    sitesindeki MTF resolution chartlarına göre de merkez bölge en keskin f5.6'da oluyor... Bu MTF ler sanırım bendeki 17-70'e tam uyuyor. Ama hafta sonu netleşecek durum.

Ayrıca normalde 70mm long end de netlikte biraz düşüş olması gerekir di ama gördüğüm fotolarda gözlerime inanamadım. 70mm de "razor sharp"!!

Keşke eski 50mm f1.8 elimde olsaydı da onla karşılaştırabilseydim.
    Bu lens tamamlamak için listemdeki bir sonraki alacağım lens ise Canom 70-300f4-5.6IS
    Aylardır Erkayalar yenilerini getirtemedi. Artık yurtdışına çıkınca iyisini seçmeye çalışacağım..

• tele ve sabit odakli olmak uzere sana birkac lens onerecegim hepside cok pahali degil ustelik en az canon un modellerikadar basarililar bence bu modelleri incelemeden canon'un lenslerinden tercih etmeni ( cuvalla para odemeni ) istemem

http://www.sigma-photo.com/lenses/lenses_all_details.asp?id=3300&navigator=6 sigma 30mm f/1.4

http://www.sigma-photo.com/lenses/lenses_all_details.asp?id=3303&navigator=3 sigma 70-300mm makro

http://www.tamron.com/lenses/prod/70300_di_a017.asp

bu lenslerin is si olmamasina ragmen cok basarili lensler gibi gozukuyor firmalarindaki mtf diagramlarina gore..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi zalman -- 14 Aralık 2006; 16:59:37 >

• Teşekkür ederim.
    Söylediğin lensleri çoktan inceledim. Firmaların kendi MTF lerini geç bence. Lens inceleme ve kıyaslamasını yapan bir iki tane iyi site var. Ayrıca frend miranda sitesinde de çok sayıda kullanıcı yorumları var.
    kendilerini de kısmen deneme imkanım oldu. Bir de asıl kaynağım dpreview sitesinin forumu, buraya çok takılırım.

Malesef 70-300IS 'in yanına bile yaklaşamıyorlar. Bende EF55-200f4.5-5.6 vardı. Bahsettiğin lensler de bu lens ayarında, hatta 300mm de çok soft kalıyorlar...

Keşke tamron 70-300Di biraz daha iyi olsaydı, onu almayı düşünebilirdim. Ama bendeki 55-200 lensi kalitesi kesmediği için sattım.

Ayrıca 70-300IS de bulunan son nesil IS ortalam 3 stop avantaj sağlıyor ki 300mm için önemli bir özellik. Bu lens Canon'un gizli L serisi lensi diye biliniyor. Malesef başka çarem yok gibi...

quote:

Orjinalden alıntı: zalman

tele ve sabit odakli olmak uzere sana birkac lens onerecegim hepside cok pahali degil ustelik en az canon un modellerikadar basarililar bence bu modelleri incelemeden canon'un lenslerinden tercih etmeni ( cuvalla para odemeni ) istemem

http://www.sigma-photo.com/lenses/lenses_all_details.asp?id=3300&navigator=6 sigma 30mm f/1.4

http://www.sigma-photo.com/lenses/lenses_all_details.asp?id=3303&navigator=3 sigma 70-300mm makro

http://www.tamron.com/lenses/prod/70300_di_a017.asp

bu lenslerin is si olmamasina ragmen cok basarili lensler gibi gozukuyor firmalarindaki mtf diagramlarina gore..

• benimde aslinda iyi bir tele lense ihtiyacim var , gozume ZUIKO DIGITAL ED 50-200mm F2.8-3.5 lensi kestirdim ama 850$ lik fiyat beni biraz caydiriyor .... birde alehar sana birsey sorayim canon govdelerde 3. parti lens kullanildiginda makina acilista error veriyormus bununla ilgili bir bilgin varmi ?
  • 
Sayfa: 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.