Şimdi Ara

canon 450d vs pentax k10d, acaip kararsız kaldım şu saatte-aldım pentax k10d (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
34
Cevap
0
Favori
3.223
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş

• arkadaşlar bu Cross-Type sensör ne anlama gelio ya da ne işe yarıyo, ilk kez duydum...
  • quote:

Orjinalden alıntı: odzi

arkadaşlar bu Cross-Type sensör ne anlama gelio ya da ne işe yarıyo, ilk kez duydum...

Alıntıdır:

Pentax K10D'nin 11 noktalı AF sisteminde, merkez 9 nokta cross-type (çapraz tip) sensore sahip. Standart otofokus sensorleri ile kontrast bir yonde ölçülür ve ona göre fokus sağlanır. K10D'deki cross-type sensore sahip otofokus noktaları ise kontrast'ı hem yatay hem de dikey olarak belirlerler. Bu da çok daha hızlı ve doğru otofokus yapabilmenin yanı sıra düşük ışıkta veya az kontrastlı objelerde fokus yapmayı başarabilme anlamına geliyor.

Cross-type sensorler kontrastı iki yönde birden algılarlar ve Standart sensörlere göre
    çok daha hızlı fokus yaparlar..
    Makinaların vizörlerinden bakıldığında görmüş olmuş olduğumuz AF noktalarında bu algılayıcılardan (cross-type sensörler) bulunur.Bunların sayısı, makinanın fokus hızını, düşük ışıkta ki fokus performansını ve doğru noktayı fokuslama başarısını doğrudan etkiler.
    Bu tip sensörlerin sayıca fazlalığı makinanın yatay ve dikey konumdaki çekimlerinde de aynı oranda kontrast algılama yeteneğini arttırır.Çünkü normal�de fotoğraf makinaları yatay konumda daha başarılı kontrast algılama yeteneğine sahiptirler.

Cross-Type sensörlerinin sayıca fazla olmasının bir faydasıda F/2.8 veya F/4 diyaframa sahip makinalarda fokus hızının çok iyi bir noktaya çıkmasına sebeb olur.Tabii bunun üretim maliyetlerine doğrudan etkisinide unutmamamız lazım.
    Pentax K10D de Mart ayında çıkartacağı F/2.8 Star serisi objektifleri ile K10D yi fokus hızında maksimum performansa ulaştırmayı hedeflemiş görünüyor.
    Aşağıda bazı dslr in sensörleri üzerinde barındırdığı Cross-type algılayıcı sayılarını verdim.

K10D
     canon 450d vs pentax k10d, acaip kararsız kaldım şu saatte-aldım pentax k10d

Pentax K10D de bu sensörlerden 9 tane bulunuyor.Yani vizörden baktığımızda gördüğümüz 11 AF noktasından 9 tanesi Cross-Type algılayıcıya sahip.

D80 ve D200'de de birer tane cross-type sensor bulunur ve bu sensörler merkezdedirler.

Nikon D2X de bu sensörlerden tıpkı Pentax K10D de olduğu gibi 9 tane vardır.

Canon 350D, 400D, 30D de bu sensörlerden bir adet bulunur.

Sony A100 de de bu sensörden bir tane vardır.

Canon nun 1D serisinde ise 7 tane vardır.

Diğer makinalar
     canon 450d vs pentax k10d, acaip kararsız kaldım şu saatte-aldım pentax k10d

Kısaca özetlemek gerekirse Canon 350d, 400d, 30d veya Nikon d80, d200 ,Sony A100 gibi kameralar sadece birer tane merkez AF noktası cross-type sensore sahipken, K10d gibi
    düşük fiyatlı bir dslr'da 9 tane cross-type sensor bulunmaktadır.
    Buradan şu anlamıda çıkarmak mümkündür �ki K10D ye kaliteli bir lens takıldığında bu makina fokus hızında ,doğru noktaya fokusu başarabilmede ,makinanın yatay,dikey ve çapraz durumda kullanılmasının bir önemi olmaksızın kendisinden çok daha pahalı profesyonel kameralar ile boy ölçüşebilecek seviyedir.Makinanızda bu özelliği günlük kullanım içinde özellikle servo modunda iken, tracking yani fokusun takip etme hızındaki başarısından kolaylıkla anlayabilirsiniz.

http://www.foto-moto.org/forum/archive/index.php/thread-361.html

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ikarahal -- 1 Temmuz 2008; 9:32:37 >

• @ ikarahal

Detaylı açıklama için teşekkürler.
  • @ ikarahal tşkler açıklama için

(konuda çok geçen) kontrast(:zıtlık /
    görsellerde, siyah ile beyaz değer arasında ki geçiş hızı tarafından belirlenen kavram
    renklerin ya da lekelerin arasındaki açıklık, koyuluk farkı. diyerek kafamızda tam olarak resmi şekillendirebiliriz .(kimse alınmasın kendime yazdım açıklamayı:)
    açıklamalar alıntıdır.[

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi burak.han -- 1 Temmuz 2008; 14:02:12 >
  • Goruldugu gibi K10D sınıf ve altyapı olarak canon 450D den cok otede bir makina. Canon 40D sınıfında.
    Ondan bile iyi. Canlı onizleme isin sus kısmı daha cok. Fotograf kalitesine bir etkisi yok. Bunca foto muhabir, doga fotografcısı, pro kesim canlı onizlemeye pek bakmaz. Altyapıya bakar. Pentaprizma visor, patentli nanoteknolojili sensor temizleme, dairesel calısan IS, cross type sensor, 22'bit lik konvertör, 16 bit' lik RAW, su ve toz gecirmeyen govde yapısı, SAFOX VIII fokus sistemi gibi faktorlere bakınca olayın boyutu anlasılıyor zaten. K10D ise altyapı konusunda bayagı iddealı goruldugu gibi.

Yukardada verdigim bu linkte guzel turkce bir inceleme var K10D icin:

• quote:

Orjinalden alıntı: ikarahal

iddealı
    Yukardada

iddialı

yukarıda da
  • quote:

Orjinalden alıntı: ikarahal

Goruldugu gibi K10D sınıf ve altyapı olarak canon 450D den cok otede bir makina. Canon 40D sınıfında.
    Ondan bile iyi. Canlı onizleme isin sus kısmı daha cok. Fotograf kalitesine bir etkisi yok. Bunca foto muhabir, doga fotografcısı, pro kesim canlı onizlemeye pek bakmaz. Altyapıya bakar. Pentaprizma visor, patentli nanoteknolojili sensor temizleme, dairesel calısan IS, cross type sensor, 22'bit lik konvertör, 16 bit' lik RAW, su ve toz gecirmeyen govde yapısı, SAFOX VIII fokus sistemi gibi faktorlere bakınca olayın boyutu anlasılıyor zaten. K10D ise altyapı konusunda bayagı iddealı goruldugu gibi.

Yukardada verdigim bu linkte guzel turkce bir inceleme var K10D icin:

mükemmel bir incelemel
    dslr almak isteyen bir kişi sonuna kadar okumalı

• sahibinden e k10d- gx 10 için 3 ayrı teklif verdim bakalım sonuç çıkacakmı
    Canon EOS 450D / Digital Rebel XSi Canon EOS 1000D / Digital Rebel XS Pentax K200D Pentax K10D karşılaştırması

http://www.dpreview.com/reviews/compare_post.asp?method=sidebyside&cameras=canon_eos450d%2Ccanon_eos1000d%2Cpentax_k200d%2Cpentax_k10d&show=all

Pentax K10D Pentax K100D Super Pentax K200D Canon EOS 450D karşılaştırması

http://www.letsgodigital.org/tr/camera/specification/compare/1806-1608-1763-1361.html

yukarıdada açıklandığı gibi sınıfları oldukça farklı ama en popüler cihazlardan birkaçının teknik özellik karşılaştırmalarıda böyle
    foto-moto açıklaması mükemmel

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi burak.han -- 1 Temmuz 2008; 15:20:43 >

• pentax k10d aldım bilgi ve yorumlarını yazan arkadaşlara tşk ederim
  • güle güle kullan
    quote:

Orjinalden alıntı: scott

pentax k10d aldım bilgi ve yorumlarını yazan arkadaşlara tşk ederim
  • @dgnzcn tşk ederim
  • quote:

ii günlerde sorunsuzca kullanman dileğiyle ;)
  • quote:

Orjinalden alıntı: 10_ur

quote:

ii günlerde sorunsuzca kullanman dileğiyle ;)

çok saol @10_ur baya yardımcı oldun eyv.
  • 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.