Şimdi Ara

canon 450d vs pentax k10d, acaip kararsız kaldım şu saatte-aldım pentax k10d

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
34
Cevap
0
Favori
3.218
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • arkadaşlar slm şu saatte yeni konu açmama neden oldu cvplarsanız sevinirim bu iki cihaz arasında kaldım sizler nedersiniz bu arada canon 450d giriş pentax k10d orta seviye kalıyor sınıfları farklı gibi ama aklıma takılan aslında canlı önizleme olayı bunun olmaması bi eksiklik hissettirirmi tam karar veremedim, birde tabi canonun çok yeni bi model olması da biraz kafa mı karıştırıyor ..fiyatlar konusunda ise aynı arada 20 ytl gibi oynuyor ve ikiside sıfır .yani son tahlilde ne dersiniz .almaya gittiniz hangisini alır gelirdiniz. tşk ederim
    konuya bakıp da cihazları merak eden arkadaşlar içinde 2 link veriyorum

http://www.letsgodigital.org/tr/camera/review/164/page_9.html

http://www.letsgodigital.org/tr/camera/review/130/page_6.html

bu kadar yorumdan sonra k10d-samsung gx 10 alacam tabi uygun fiyatlı bir tanesini bulursam

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi burak.han -- 6 Temmuz 2008; 0:13:00 >

• Ben k10d derim eğer lens bulmak sorun olmayacaksa. Sırf live view gözönünde bulundurularak tercih yapılmamalı bence.Forumda 450d kullanan arkadaşların çok keskin ve canlı renkler aldığını görebilirsin.O da güzel bir makine yeni olması sadece fiyatını yukarı çeker çekincek birşey yok bence.
    link biraz yardımcı olur.Özellikle sensör büyüklüğüne dikkat.
    http://www.dpreview.com/reviews/compare_post.asp?method=sidebyside&cameras=canon_eos450d%2Cpentax_k10d&show=all

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi _ANuBiS_ -- 30 Haziran 2008; 2:41:35 >

• quote:

Orijinalden alıntı: _ANuBiS_

Ben k10d derim eğer lens bulmak sorun olmayacaksa. Sırf live view gözönünde bulundurularak tercih yapılmamalı bence.Forumda 450d kullanan arkadaşların çok keskin ve canlı renkler aldığını görebilirsin.O da güzel bir makine yeni olması sadece fiyatını yukarı çeker çekincek birşey yok bence.
    link biraz yardımcı olur.Özellikle sensör büyüklüğüne dikkat.
    http://www.dpreview.com/reviews/compare_post.asp?method=sidebyside&cameras=canon_eos450d%2Cpentax_k10d&show=all
    Bende bu iki model arasında çok gidip geldim.Japonyaya giden bir arkadaş 450 d'yi 1200 ytl gibi bir fiyata getiririm deyince bende 450 d almaya karar verdim.Olsun varsın sensör daha küçük olsun ama makine daha yeni olsun.

• quote:

Orijinalden alıntı: kont_andre

Bende bu iki model arasında çok gidip geldim.Japonyaya giden bir arkadaş 450 d'yi 1200 ytl gibi bir fiyata getiririm deyince bende 450 d almaya karar verdim.Olsun varsın sensör daha küçük olsun ama makine daha yeni olsun.

Alıntıları Göster
    Benim detaylı bir araştırmam olmadı. Ancak hangi foruma girersem gireyim, bu kıyaslamada k10d yi önerdiler... Bilgine...
  • quote:

Orijinalden alıntı: FatihKOC

Benim detaylı bir araştırmam olmadı. Ancak hangi foruma girersem gireyim, bu kıyaslamada k10d yi önerdiler... Bilgine...

Alıntıları Göster
    K10d

Fiyat konusunda eminmisin 1.343 YTL / 5 TAKSİT

http://www.fotozeynep.com.tr/?do=shop&show=viewproduct&productid=1559

BUGÜN SON GÜN UNUTMA ÖTV %20 GELİYOR ELİNİ ÇABUK TUT

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi d.t.s. -- 30 Haziran 2008; 9:59:24 >

• quote:

Orijinalden alıntı: d.t.s.

K10d

Fiyat konusunda eminmisin 1.343 YTL / 5 TAKSİT

http://www.fotozeynep.com.tr/?do=shop&show=viewproduct&productid=1559

BUGÜN SON GÜN UNUTMA ÖTV %20 GELİYOR ELİNİ ÇABUK TUT

Alıntıları Göster
    tşk ederim arkadaşlar yorumlarınız için. uzun uzun inceleme fırsatım olmuştu mediamarktta k10d yi ve çok beğenmiştim. ama dediğim gibi insan kararsız kalabiliyor sizinde yorumlarınızla şu makinanın siparişini vereyim o zaman .siparişi verdikten sonra birde portre çekimi için lens peşine düşebilirim daha almadan masraf çıkarmaya başladı:)

• quote:

Orijinalden alıntı: burak.han

tşk ederim arkadaşlar yorumlarınız için. uzun uzun inceleme fırsatım olmuştu mediamarktta k10d yi ve çok beğenmiştim. ama dediğim gibi insan kararsız kalabiliyor sizinde yorumlarınızla şu makinanın siparişini vereyim o zaman .siparişi verdikten sonra birde portre çekimi için lens peşine düşebilirim daha almadan masraf çıkarmaya başladı:)

Alıntıları Göster
    İleriye dönük yatırım yapıcaksan nikon veya canon almanı öneririm

• quote:

Orijinalden alıntı: emryrgc

Alıntıları Göster
    Geçen ay ben de aynı ikilemde kalmıştım. Ama 2000 (O zamanki fiyatı) YTL bir makineye bağlamaktansa K10D nin eşi olan Samsung GX-10 alıp parayı lense yatırdım.
  • quote:

Alıntıları Göster
    pentax ileriye dönük yatırım olmuyor demek????
  • quote:

Orijinalden alıntı: 10_ur

pentax ileriye dönük yatırım olmuyor demek????

Alıntıları Göster
    Şimdi al bir sürü lens işleri bitince satmaya kalk veya sıkılırsan alıcı bulmak zor.Nikon canon kadar piyasası yok yani veya ucuza satarsın aksesuar bulamazsın edemezsin yani
  • quote:

Şimdi al bir sürü lens işleri bitince satmaya kalk veya sıkılırsan alıcı bulmak zor.Nikon canon kadar piyasası yok yani veya ucuza satarsın aksesuar bulamazsın edemezsin yani

Alıntıları Göster
    Her iki model farklı segmentlerde. Pentax K10D sunduğu özellikler ve RAW performansıyla öne çıkıyor. Pentax alırsan lens sıkıntısı çekeceğini de sanmam. Piyasada bol alternatif var. Karar sana kalmış ama burada benim tercihim kuşkusuz K10D olurdu.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Katze -- 30 Haziran 2008; 11:58:52 >
  • quote:

Alıntıları Göster
    @tuvnera mediamarkt (mersin) de ikisine de baktım -çok uzun şekilde inceledim gx10 açıktı çekim falanda yaptım-aynı olduklarını biliyordum ve medimarktaki samsung gx 10 da indirim vardı worldcarda 5 taksitte yapıyorlardı tam alacaktım daha doğrusu almak için kapıdan geri döndüm ama meğer o fiyat teşhir ürünü için geçerliymiş almadım tabi.ama cihaz çok hoşuma gitti samsung gx 10 un yalnız yazılımı daha derli toplu gibi menü ekranı ve ayar kısımları bana daha kullanıcı dostu gibi geldi.
    @ katze evet dediğin gibi aralarında sınıf farkı var ve elime alıp incelediğimde boyut kilo:) ve bi ağır abilik farkıda var-pozitif yönde bence bu farklılıklar- sahibinden . com da uygun fiyata satan var ya ondan yada şimdi iniyorum bakalım burdaki spotçuların oraya ordan bakacam artık kısmet(inş benim bi dslr like alma serüvenim var onun gibi olmaz düşündüğüm cihaz pana dmc fz 50 ydi-alamadık tabi:) yatırım olayı olarak düşünmedim hiç aslında elimde bi kompakt var 6 yıldır kullanıyorum dijital tabi değiştirme ihtiyacı duymadım yani aldımmı birdaha kolay kolay bırakmam gibi.
    bütün arkadaşların yorumları çok önemli ve karar vermemde yardımcı oluyor tşk ederim .

bu arada yorum yazan arkadaşların hepsini dh.pentax yada canon forumlarından da izliyorum ellerinize sağlık süper fotolar var.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi burak.han -- 30 Haziran 2008; 12:16:53 >

• quote:

@tuvnera mediamarkt (mersin) de ikisine de baktım -çok uzun şekilde inceledim gx10 açıktı çekim falanda yaptım-aynı olduklarını biliyordum ve medimarktaki samsung gx 10 da indirim vardı worldcarda 5 taksitte yapıyorlardı tam alacaktım daha doğrusu almak için kapıdan geri döndüm ama meğer o fiyat teşhir ürünü için geçerliymiş almadım tabi.ama cihaz çok hoşuma gitti samsung gx 10 un yalnız yazılımı daha derli toplu gibi menü ekranı ve ayar kısımları bana daha kullanıcı dostu gibi geldi.
    @ katze evet dediğin gibi aralarında sınıf farkı var ve elime alıp incelediğimde boyut kilo:) ve bi ağır abilik farkıda var-pozitif yönde bence bu farklılıklar- sahibinden . com da uygun fiyata satan var ya ondan yada şimdi iniyorum bakalım burdaki spotçuların oraya ordan bakacam artık kısmet(inş benim bi dslr like alma serüvenim var onun gibi olmaz düşündüğüm cihaz pana dmc fz 50 ydi-alamadık tabi:) yatırım olayı olarak düşünmedim hiç aslında elimde bi kompakt var 6 yıldır kullanıyorum dijital tabi değiştirme ihtiyacı duymadım yani aldımmı birdaha kolay kolay bırakmam gibi.
    bütün arkadaşların yorumları çok önemli ve karar vermemde yardımcı oluyor tşk ederim .

bu arada yorum yazan arkadaşların hepsini dh.pentax yada canon forumlarından da izliyorum ellerinize sağlık süper fotolar var.

Alıntıları Göster
    canon 40d

• quote:

Orijinalden alıntı: ŞahEser

canon 40d

Alıntıları Göster
    450D veya 40D
  • quote:

Orijinalden alıntı: Àhmet

450D veya 40D

Alıntıları Göster
    ikisinide kullanabilme imkanım oldu kesinlikle 450D derim...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi trancedjmix -- 30 Haziran 2008; 16:13:13 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: trancedjmix

ikisinide kullanabilme imkanım oldu kesinlikle 450D derim...

Alıntıları Göster
    @trancedjmix aslında aklım ve gönlüm k10d de ama malesef alamadım ne burdan nede netten satıcıya ulaşılamıyor .neyse kesin 450d demişsiniz bunu biraz daha açarmısınız tşk.
    @ishtare hocam 40d tamam güzel nefis hoş da nasıl alalım bi araba parası ama dev gibi bugün biraz onun body sinide izledim valla para hazır 1 yıldır cihazlara ulaşamıyorum alınık ilanı açacam bu gidişle

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi burak.han -- 30 Haziran 2008; 22:36:23 >

• quote:

@trancedjmix aslında aklım ve gönlüm k10d de ama malesef alamadım ne burdan nede netten satıcıya ulaşılamıyor .neyse kesin 450d demişsiniz bunu biraz daha açarmısınız tşk.
    @ishtare hocam 40d tamam güzel nefis hoş da nasıl alalım bi araba parası ama dev gibi bugün biraz onun body sinide izledim valla para hazır 1 yıldır cihazlara ulaşamıyorum alınık ilanı açacam bu gidişle

Alıntıları Göster
    K10D nın raw performansı 450D den ileride
    yine K10D için:
    gövdeye entegre görüntü sabitleme de çok güzel(ve çok değerli) br özellik
    eklem yerlerinin çok sağlam olması(su-toz geçirmeme) benim için hayati önem taşıyor
    renk doygunluğu mükemmel
    yine param olsa ve kararsız kalsam K10D alıırm

• quote:

K10D nın raw performansı 450D den ileride
    yine K10D için:
    gövdeye entegre görüntü sabitleme de çok güzel(ve çok değerli) br özellik
    eklem yerlerinin çok sağlam olması(su-toz geçirmeme) benim için hayati önem taşıyor
    renk doygunluğu mükemmel
    yine param olsa ve kararsız kalsam K10D alıırm

Alıntıları Göster
    Ayrıca 11 odaklı AF'nin 9 tanesinin Cross-Type olması da bir artı. Bu özelliği destekleyen diğer modellerden örnek vermek gerekirse: D2x ve 40D olabilir. 350D, 400D, D80, A100 gibi modellerde de 1 adet Cross-Type sensör bulunur. Canon'un 1D serisinde de 7 adet vardır.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Katze -- 1 Temmuz 2008; 12:12:16 >

• quote:

Orijinalden alıntı: Katze

Ayrıca 11 odaklı AF'nin 9 tanesinin Cross-Type olması da bir artı. Bu özelliği destekleyen diğer modellerden örnek vermek gerekirse: D2x ve 40D olabilir. 350D, 400D, D80, A100 gibi modellerde de 1 adet Cross-Type sensör bulunur. Canon'un 1D serisinde de 7 adet vardır.

Alıntıları Göster
    quote:

Orjinalden alıntı: Katze

Ayrıca 11 odaklı AF'nin 9 tanesinin Cross-Type olması da bir artı. Bu özelliği destekleyen diğer modellerden örnek vermek gerekirse: D2x ve 40D olabilir. 350D, 400D, D80, A100 gibi modellerde de 1 adet Cross-Type sensör bulunur. Canon'un 1Ds serisinde de 7 adet vardır.

yanii K10D açık ara önde

• quote:

quote:

Orjinalden alıntı: Katze

Ayrıca 11 odaklı AF'nin 9 tanesinin Cross-Type olması da bir artı. Bu özelliği destekleyen diğer modellerden örnek vermek gerekirse: D2x ve 40D olabilir. 350D, 400D, D80, A100 gibi modellerde de 1 adet Cross-Type sensör bulunur. Canon'un 1Ds serisinde de 7 adet vardır.

yanii K10D açık ara önde

Alıntıları Göster
    D300'de 15 adet var (Tabii fiyat kapsam dışı)

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.