Şimdi Ara

LENS TAVSİYESİ CANON EOS 550D İÇİN

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
4 Misafir (1 Mobil) - 3 Masaüstü1 Mobil
5 sn
15
Cevap
2
Favori
25.715
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

İlk DSLR makinem olacak. Makineyi belirlerdim Canon EOS 550D. Ama lensler konusunda tereddüt içindeyim. Uzun bir süredir
    araştırıyorum ve araştırırken çok şey öğrendim. Aşağıya almaya niyetlendiğim ama kara veremediğim lensleri yazıyorum.
    Tecrübeli arkadaşlar tecrübelerini paylaşırlarsa sevinirim.

Body için gittigidyorda 1540 TL %5 indirim çeki ile beraber 1463 TL fiyat var. Body ve aşağıda ki lensler için Hayyam/Doğubank fiyatları daha mı uygundur?

GENEL KULLANIM İÇİN
    Canon EF-S 15-85mm f/3.5-5.6 IS USM - Gittigidiyorda sıfır 1140 TL ye buldum. Amazon fiyatı ile aşağı yukarı aynı 730 USD

Tamron SP AF 17-50mm f/2.8 XR Di-II VC LD Aspherical (IF) - bu lens içinde 545 USD (820 TL) fiyat aldım.

Sigma 17-70mm F/2.8-4 DC Macro OS HSM - 445 USD (670 TL) fiyat aldım

SABİT ODAKLI
    Canon Normal EF 50mm f/1.4 USM - 423 USD(635 TL). Sahibinden.com da ikinci elleri 600 TL civarında.

Sigma Normal 30mm f/1.4 EX DC HSM - 521 USD (780 TL). Gittigidiyor ikinci eli 499 TL.

Canon 28mm f/1.8 USM - Bunun için fiyat almadım ama aşağı yukarı sigma 30mm kadar olması lazım.

Arkadaşımın nişanı var bu yaz. Ev içinde ve bir bahçede toplu olarak ve genel olarak kalabalığı hem fotoğraflayacağım hem de videoya
    çekeceğim. 50mm bu iş için biraz fazla dar açı gibi geliyor bana ama keskinlik olarak diğer her iki lenstende çok daha iyi. 28/30mm ile
    50mm arasında geniş açı olarak çok fazla fark var mıdır?

TELE
    Canon EF 70-300mm f/4-5.6 IS USM - 753 USD(1130 TL)

Canon EF-S 55-250mm f/4-5.6 IS - 319 USD(480 TL)

Tamron ve Sigma lensler konusunda son kalite kontrollerinin iyi yapılmadığı ve kötü kopya ile karşılaşma riskinin Canon marka lenslere göre
    çok fazla olduğunu söylüyorlar. Lensler Amerika'dan geleceği için eğer böyle bir sorun olursa uğraşması çok zor olur diye düşünüyorum.

Yukarıda yazdığım lenler konusunda deneyim ve/veya bilgi sahibi olan herkesin yorumlarını bekliyorum. Tabi alternatiflerde önerebilirsiniz.

Şimdiden yorumlar için teşekkürler.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi AlgoMan -- 19 Nisan 2010; 23:24:23 >

• Genel kullanım için yorumlayayım. 500d ile birlikte ilk olarak sigma 17-70mm almıştım os hsm falan yoktu o vakit. Neyse biraz denemeden sonra 2.8 in sabit olmayışı ve keskinlik meselesi yüzünden Tamron 17-50mm aldım tabi vc de yoktu ben alırken. Tamron keskinlik olarak daha iyi f2.8 in sabit olması da cabası. 15-85 denemdim ama ayrıca zoom lens alacaksanız bu kadar geniş aralığa gerek yok kalite düşer diye biliyorum.

Sabit odaklılardan 50mm f1.8 kullanıyorum keskinliği süper f2.8 ve üzerinde. Yanlız çok dar kalıyor iç mekan çekimleri için. Ama portre çekimleri için çok iyi. f1.4 olanı ile daha güzel bokeh alırsınız ve tabi gövde kalitesi kat kat üstün f1.8 den. Diğerlerini kullanmadım.

Son olarak bende çok araştırdım zoom lens olayını. 55-250 alacaktım ama tatmin etmeyeceğini anladığım için vaz geçtim. 70-300 daha iyi ama okadar para vermişken 70-200 f4 L alıp kefini sürün derim. Hatta bütçeyi zorlayıp f 2.8 alın. Ben amacamın 70-200 f2.8 L lensini kullanıyorum ihtiyacım oldukça süper bir alet gerçekten. ıs olayına gelince, zoom lenste gereksiz gibi tripod kullanmak en iyisi....

• genel kullanım için tamron 17-50, tele için canon 55-250 öneriyorum.
    prime için ise önce açıya karar ver derim 50mm mi 30mm mi
  • quote:

Orijinalden alıntı: skylineGTR_34

Genel kullanım için yorumlayayım. 500d ile birlikte ilk olarak sigma 17-70mm almıştım os hsm falan yoktu o vakit. Neyse biraz denemeden sonra 2.8 in sabit olmayışı ve keskinlik meselesi yüzünden Tamron 17-50mm aldım tabi vc de yoktu ben alırken. Tamron keskinlik olarak daha iyi f2.8 in sabit olması da cabası. 15-85 denemdim ama ayrıca zoom lens alacaksanız bu kadar geniş aralığa gerek yok kalite düşer diye biliyorum.

Sabit odaklılardan 50mm f1.8 kullanıyorum keskinliği süper f2.8 ve üzerinde. Yanlız çok dar kalıyor iç mekan çekimleri için. Ama portre çekimleri için çok iyi. f1.4 olanı ile daha güzel bokeh alırsınız ve tabi gövde kalitesi kat kat üstün f1.8 den. Diğerlerini kullanmadım.

Son olarak bende çok araştırdım zoom lens olayını. 55-250 alacaktım ama tatmin etmeyeceğini anladığım için vaz geçtim. 70-300 daha iyi ama okadar para vermişken 70-200 f4 L alıp kefini sürün derim. Hatta bütçeyi zorlayıp f 2.8 alın. Ben amacamın 70-200 f2.8 L lensini kullanıyorum ihtiyacım oldukça süper bir alet gerçekten. ıs olayına gelince, zoom lenste gereksiz gibi tripod kullanmak en iyisi....

Cevap için teşekkürler. Tabi kullanmadım ama incelemeler ve kullanıcı yorumlarına göre Canon 15-85 hem Tamron hem de Sigma'dan merkez ve kenarlarda daha keskin. Özellikle kenarlarda çok iyi. AF si sorunsuz, çok hızlı ve çok sessiz. Çoğu yerde keskinlik açısından gizli L serisi diyorlar. Yeni nesil 4 stop IS var üzerinde. Kısacası çok iyi bir lens ama fiyatı çok yüksek. Tamronun F/2,8 olması çok güzel ve fiyatı çok daha uygun ama sorunlu bir lens bana denk gelirse diyede çekiniyorum. Canon bu parayı hakediyor mu?

Aslında 28mm veya 30mm istiyorum ama onlarında keskinlikleri özellikle kenarlar kötü. Ama geniş bir açı elde edebilmek için mecburen bu ikisinden birisini almam gerekiyor başka alternatif yok zaten bu fiyat aralığında. Sizce Canon 28mm f/1,8 mi yoksa Sigma 30mm f/1,4 mü? Keskinlikleri aynı gibi.

70-200 f4 ve hele f2,8 çok güzel ama IS olmaması bence çok büyük eksik. Her zaman tripod kullanamassınız. Çok param olsa zaten hiç düşünmeden
    70-200 f/2,8 II IS USM alırım yeni çıkan. Müthiş bir keskinliği var ama 2500 USD civarı. 70-300 IS USM 55-250 nin fiyat olarak 2 katı hatta daha fazla. Bu farka değer mi sizce?

• en başta 30mm 1.4'ü 500'e bulabilirsen ben hemen alabilirim en az 650-700 lira ödemen lazım onun için...

Eğer seti prime'dan yana kurarsan 30mm 1.4 ve 50mm 1.4 bence çoğu işin görür ama en az 1200 tl falan ödemen lazım bu iki lens için... Bunların arkasına da msl bi 70-200 F4 USM iyi gider...

Yada bence Tamron 17-50 gibi bir lens alıp yanıan 85mm 1.8 alabilirsin... 17-50'nin VC'li versiyonu opitk olarak İX XR DI İİ versiyonundan çok iyi değil açıkçası eski model f/p olarak daha çekici....
  • makro lens alacağım 2 lens arasında kaldım .

Canon 28mm f 2.8 Lens ve yine Canon 5omm 1.8

yarı yarıya fiyat farkı var aralarında.. 500 /250

50'lik işimi görecek gibi duruyor ama bu 28lik hakkında pek bilgim yok.. alınsa pisman edicek bir ürünmüdür acaba.
  • İkisi de makro lens değil
  • EF-S 60mm f/2.8 USM Macro
    EF 100mm f/2.8 USM Macro
  • İlerde ff düşünüyorsan 24-105
  • Bana uygun bi fiyata ve sağlam portre lens lazım en uygun lensleri yazarmısınız
    ?
  • quote:

Orijinalden alıntı: MuhsinAtes

Bana uygun bi fiyata ve sağlam portre lens lazım en uygun lensleri yazarmısınız
    ?

50 mm f/1.8
    mediamarktta 300 lira hayyam da 200 e bulursun.Herkesin çantasında bulunmalı.
  • Eğer genel kullanım için Sigma 17-70mm F/2.8-4 DC Macro OS HSM - 445 USD (670 TL) olanı çok rahat alabilirsin veya onun yerine sana Canon EF 24-70 F2.8 tavsiye ederim.
  • merhaba yemek sunum fotograflari icin hangi lens tavsiye edersiniz

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • yemek sunum kahve sunum fotograflar icin hangi lens kullanilmalidir

• 24 mm 2.8 crop icin gayet iyi bi prime lenstir.Açısı da gayet iyi keskinligi de

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.