Öncelikle her ikinize de teşekkür ederim verdiğiniz cevaplar için. Canon 50mm 1.4 alıp kullanacağım. 1.2 lere de bakmıştım ancak çok fazla bakmadım açıkçası. Nedeni fiyatını görünce fazla araştırmamaya karar verdim. Eğer para kazanırsak artık 1.2 ilerleyen zamanlarda düşünürüm ancak çok yakın hatta 1 - 2 sene düşünebileceğimi zannetmiyorum.
Bokeh farklarını yukarı mesajlarda arkadaşlar bahsetmiş 1.4 ile 1.8 arasında lensin cam kalite farkı ve bundan doğan keskinlik farkları vardır.
Ben 1.4 kullanıyorum keskinlik aradığım için tercih etmiştim, fakat bu işi ticari olarak yapmayacaksanız ve para kazanmayacaksanız, hobi olarak kullanıyorsanız kesinlikle 1.8 ucuz olan versiyonu'nu tercih edin aradaki para farkı saklayarak başka bir lens tercihinizde kullanırsınız ve size destek olur :)
50mm dar gelir tamron 17-50 al. gerci ben de ikisi de var. tek basina 50mm cok fazla is gormuyor.
Konu bütçeyse eğer uygun adaptörlerle M42 bayonetli ya da Canon FD lensleri öneriyorum.
MF lensler hız açısından bariz yetersiz kalsa da, "ben sakin sakin fotoğrafımı çekerim" diyorsanız keskinlik açısından küçük paralarla güzel sonuçlar alabiliyorsunuz
yeni mesaja git
Yeni mesajları sizin için sürekli kontrol ediyoruz, bir mesaj yazılırsa otomatik yükleyeceğiz.Bir Daha Gösterme