Şimdi Ara

Canon 50mm 1.8

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
24
Cevap
0
Favori
1.208
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Üç sene önce aldığım 550D artık bana az gelmeye başlayınca 6-7 ay önce Canon 700D aldım. Elimde 18-135 ve 18-55 kit lens var. Daha önceleri fotoğrafçılıkla ilgili pek bilgim olmadığından bu lensler bana yetiyordu fakat şuan başarılı lenslerden kullanmak istiyorum. İlk önce 50mm 1.8 sabit lens almayı düşündüm. Fiyatına göre çok kaliteli sonuçlar çıkaracağını biliyorum fakat sabit lensin beni zorlayacağını düşünüyorum. Şuan için manzara da portre de çekiyorum. Bu lensin kullanıcılarından yardım bekliyorum

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• potre için en ucuz ideal lenstir manzarada yetersiz kalır dar açı oldğundan
  • quote:

Orijinalden alıntı: uniquee_x3

potre için en ucuz ideal lenstir manzarada yetersiz kalır dar açı oldğundan

Öyle bir sorun olduğunu da biliyorum. Peki manzara için de hem fiyat olarak hem de kalite olarak önerebileceğiniz bir objektif var mı?

• sigma 17-70 bunula hem manzara hem potrede çekebilirsin veya sigma 17-50 ve tamron 17-50 olabilir tabi hangisi daha iyi bilemiycem çeşitli siteler var karşılaştıran ancak tamronda af sesi çok gıcırdıyormuş öyle diyorlar
  • 550d den 700d ye gereksiz geçim olmuş body yerine lens alsaydın daha iyi olurdu başarılı lensler malesef pahalı 50mm 1.8 başarılı ancak fiyatına göre başarılı 50 mm 1.4/85mm 1.8 ideal portre lensleridir

zommda lazımsa tak cıkar yerine 17-50 2.8 tamron kullanılır
  • hakanlevent kullanıcısına yanıt
    Yakın bir arkadaşım istediği için satmış bulundum makinemi, bir de artık video sorun oluyordu 550d'de. 700d'yi de ucuz bulduğum için aldım. Şuan 85mm'i de duşunmeye başladım. Teşekkur ederim yorumunuz için.

• uniquee_x3 kullanıcısına yanıt
    Çok teşekkur ederim

• 550d 700d geçişi çok gereksiz olmuş bence şöyle bi 3lü işinizi görür ayrıca 50 1.4 ve 50 1.8 arasındaki farkı burdaki çoğumuz anlamaz anlıyan arkadaşlar baya bi tecrübelidir yani tabiki 1.4 daha iyi ama aradaki fiyat farkına sizin açınızdan değmeyebilir objektiflere geçelim; canon 50 mm 1.8 prime tamron 17-50 2.8 ve canon 50-250 lensle çok güzel bi set kurarsınız zaten crop faktöründen dolayı 50 mm 80 mm gibi olacaktır
  • quote:

Orijinalden alıntı: king size

550d 700d geçişi çok gereksiz olmuş bence şöyle bi 3lü işinizi görür ayrıca 50 1.4 ve 50 1.8 arasındaki farkı burdaki çoğumuz anlamaz anlıyan arkadaşlar baya bi tecrübelidir yani tabiki 1.4 daha iyi ama aradaki fiyat farkına sizin açınızdan değmeyebilir objektiflere geçelim; canon 50 mm 1.8 prime tamron 17-50 2.8 ve canon 50-250 lensle çok güzel bi set kurarsınız zaten crop faktöründen dolayı 50 mm 80 mm gibi olacaktır

Öneriniz için teşekkur ederim. Neden geçiş yaptığımdan bahsetmiştim. Arkadaşım çok istediği için vermiş bulundum ve değerinden faha ucuza 700d bulduğum için bu makineyi aldım. Fotoğrafçılık konusunda bilgi aldığım hoca en ince ayrıntısına kadar anlattığı için 1.8 ile 1.4 arasındaki farka hakimim fakat dediğiniz gibi çok profesyonel olmadığım için ve daha gelişme aşamasının başında olduğum için şuanlık daha uygun fiyatlı olan 50mm 1.8'i duşunuyorum. Ortaya koyduğunuz objektifleri de araştıracağım. Tekrardan sağolun

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi merin -- 18 Ocak 2015; 20:00:53 >

• Merhaba,

Canon 600D kullaniyorum, üzerinde Canon 18-135 ile almistim. Ek olarak sonradan Canon 50mm 1.4 aldim.

Size tavsiyem:

18-55' i elinizden cikarin, keza 18-135 var dediniz.

50mm sabit lens kalite olarak kit lense göre cok üstün, elbette manzara falan cekemezsiniz ancak portre, makro falan cok iyi is cikariyor.
    Tak cikar yapmaniz lazim. Neopren güzel bir objektif koruyucu birde fotograf cantasi sart.
  • 18-105 mm e göre bariz üstünlüğü var mı 50 mm lensin.
  • Yorumlarınız için çok teşekkur ederim

• revaniato R kullanıcısına yanıt
    50mm sabit lenstir. Burda bakmanız gereken şey min f değeri
  • Ben de geçen ay 700d aldım.
    Sizce portre çekimi çekimi için kit lens yeterli mi arkadaşlar?
    Çektiğim sample fotoğraf ve videoya aşağıda ki linkten bakabilirsiniz arkadaşlar.
    http://www.teknogezgin.com/canon-eos-700d-fotograf-ve-video-testi/

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ygrammar -- 18 Şubat 2015; 0:09:57 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Teknogezgin

Ben de geçen ay 700d aldım.
    Çektiğim sample fotoğraf ve videoya aşağıda ki linkten bakabilirsiniz arkadaşlar.

Merhabalar, öncelikle hayırlı olsun. Fotoğrafçılıkla ilgili az çok bilginiz var sanırsam. En iyi portre sonuçlarını 80-135mm arası veriyor. Bu yüzden ne kadar yeterli olur ona siz karar verin. Tabii makinedeki Crop Factor'u de unutmamak lazım. Ben hem forumdaki hem de arkadaşlarımın tavsiyeleri üzerine 50mm f/1.4 aldım. Ama sonuçlara bakacak olursak 1.8 ile arasında aman aman bir fark yok. Tabii gece çekimlerinde daha güzel sonuçlar veriyor. Sana tavsiyem bu iki lens olabilir portre için, Crop Factor ile yaklaşık 80mm'e denk geliyor çünkü. Bir müddet sonra kit lensler işini görmemeye başlayacaktır.

• quote:

Orijinalden alıntı: merin

quote:

Merhabalar, öncelikle hayırlı olsun. Fotoğrafçılıkla ilgili az çok bilginiz var sanırsam. En iyi portre sonuçlarını 80-135mm arası veriyor. Bu yüzden ne kadar yeterli olur ona siz karar verin. Tabii makinedeki Crop Factor'u de unutmamak lazım. Ben hem forumdaki hem de arkadaşlarımın tavsiyeleri üzerine 50mm f/1.4 aldım. Ama sonuçlara bakacak olursak 1.8 ile arasında aman aman bir fark yok. Tabii gece çekimlerinde daha güzel sonuçlar veriyor. Sana tavsiyem bu iki lens olabilir portre için, Crop Factor ile yaklaşık 80mm'e denk geliyor çünkü. Bir müddet sonra kit lensler işini görmemeye başlayacaktır.

Bilgiler için teşekkürler. Para biriktip Canon 50 mm 1.4 ü almayı düşünüyorum. Şuan 950 lira civarında satılıyor. Siz ne kadara almıştınız? Gece çekimlerinde bu lens kit lense göre çok üstünlük sağlar mı?

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: merin

quote:

Bilgiler için teşekkürler. Para biriktip Canon 50 mm 1.4 ü almayı düşünüyorum. Şuan 950 lira civarında satılıyor. Siz ne kadara almıştınız? Gece çekimlerinde bu lens kit lense göre çok üstünlük sağlar mı?

18-55mm bildiğim kadarıyla en açık f/3.5 değerini veriyor. 50mm ise f/1.4, arasındaki değer farkı gece çekimlerinde çok daha kolaylık sağlar. Fakat 50mm'in sabit odaklı olduğundan da zorluk çıkarabilir sizin adınıza. Ben yakın bir arkadaşımın aracılığıyla 800 TL civarında aldım lensi.

• Konuya buradan devam ederek sorayım.
    18 - 200 Canon lensim var. Işık konusunu biraz öğrenmeye başladım, raw çekip PS de oynuyorum biraz. Başlangıca göre çok daha iyiyim. Acemiliği yavaş yavaş atıyorum üzerimden.

50mm 1.8 ve 50mm 1.4 arasında kaldım. fiyatları neredeyse 3 ile 4 katı. Performansta bu verilen ücretler değer mi. Portre ve ürün çekmeyi düşünüyorum. Full Frame cihazım yok ama yine de alternatif 85mm düşünmeli miyim. Düşünürsem 85 mm de en fazla 1.8 alabilirim. Yani 85 mm 1.4 almaya bütçem yetmez.

Bir alternatif de 50 mm 1.8 alıp daha sonra satıp 85mm veya 50mm 1.4 e geçebilirim. Ancak ileride de olsa 85mm 1.4 alabileceğimi düşünmüyorum. Böyle bir geçiş gereksiz macera aramak mı olur ?

Bir başka alternatif eğer 85mm düşünmem gerekir ise 50mm den sonra gerekirse makro tüpü veya benzeri bir şey ile 85mm olarak lensi kullanabilir miyim, böyle bir şey yaparsam performans olarak ne ölçüde kalırım.

Teşekkürler...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi X Files -- 19 Şubat 2015; 1:58:15 >

• X Files kullanıcısına yanıt
    Bu lenslerin tümünü kullanan arkadaşlar bence daha fazla yardım edebilirler sana. Benim diyebileceğim şey 50mm 1.4 ile 1.8 arasında gerçekten çok bir fark olmadığı izlenimim olur.

• quote:

Orijinalden alıntı: X Files

Konuya buradan devam ederek sorayım.
    18 - 200 Canon lensim var. Işık konusunu biraz öğrenmeye başladım, raw çekip PS de oynuyorum biraz. Başlangıca göre çok daha iyiyim. Acemiliği yavaş yavaş atıyorum üzerimden.

50mm 1.8 ve 50mm 1.4 arasında kaldım. fiyatları neredeyse 3 ile 4 katı. Performansta bu verilen ücretler değer mi. Portre ve ürün çekmeyi düşünüyorum. Full Frame cihazım yok ama yine de alternatif 85mm düşünmeli miyim. Düşünürsem 85 mm de en fazla 1.8 alabilirim. Yani 85 mm 1.4 almaya bütçem yetmez.

Bir alternatif de 50 mm 1.8 alıp daha sonra satıp 85mm veya 50mm 1.4 e geçebilirim. Ancak ileride de olsa 85mm 1.4 alabileceğimi düşünmüyorum. Böyle bir geçiş gereksiz macera aramak mı olur ?

Bir başka alternatif eğer 85mm düşünmem gerekir ise 50mm den sonra gerekirse makro tüpü veya benzeri bir şey ile 85mm olarak lensi kullanabilir miyim, böyle bir şey yaparsam performans olarak ne ölçüde kalırım.

Teşekkürler...

FF bir makineniz yoksa 85mm lens almanında bir anlamı yok.
    85mm tavsiye edilmesinin nedeni insan yüzünün simetrisi 85mm de gerçeğe en yakın olandır. 1.6 veya 1.5 croplu makinede 85mmin hazzını alamazsınız.
    Bir diğer sorunun cevabı 50mm 1.8 ile 1.4, hatta 1.2 arasındaki farkı vericeğim fotoğrafa bakarak anlayabilirsiniz. (1.8 yedigen. 1.4 beşgen 1.2 yuvarlak)
    Fotoğrafdaki ışık noktalarının köşelerine bakarsanız beşgen ve yuvarlak olduğunu farkedeceksiniz. Kenar yumuşaklığı en iyi olan f 1.2 lens ve daha sonra f1.4 olandır. Bu size arka planı daha yumuşak ve odak noktası daha keskin fotoğraflar çekmenize olanak sağlar.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Y2kmtt -- 21 Şubat 2015; 11:04:12 >

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.