ARKADAŞLAR ÖNCELIKLE HERKESE MERHABA.ARANIZA YENI KATILDIM VEDE KENDIME CANON 550D ALDIM.YANINDAN GELEN STANDART 18-55 LENSI VAR.FAKAT BEN DAHA COK KUCUK YIGENIMI VEDE MANZARA FOTOLARI CEKICEM.IKINCI TAKVIYE LENS OLARAK SIZCE NE ALMALAYIM.ASAGIDA LINKI OLAN LENS SIZCE NASIL?YADA BANA BASKA NASIL BIR LENS TAVSIYE EDERSINIZ BUTCEM KISITLI.
Bahsettiğin çekimler için 70-300mm'ye gerek yok, elindeki lens tam bu işe yarıyor zaten. Daha iyisi Tamron 17-50mm olabilir, bütçe kısıtlıysa hiç gerek yok değiştirmene. Canon 18-55mm IS iyi bir lenstir zaten.
@ahmetfettah, Öncelikle makinanız hayırlı olsun İyi günlerde kullanın. 2. si Büyük harflerle eğer bir noktayı belirleme dışında tüm mesajı yazmayın. Forum ortamında bu tür yazma, muhatabınıza BAĞIRMA anlamına gelir. Gelelim sorunuza Bütçe kısıtlı ise 18-55 mm IS' nin yanına bu lensin devamı olan Canon 55-250 mm IS' yi tavsiye ederim Depremden önce GG2 de 250-300 TL TR garantili 450 TL civarındaydı. 2008 TIPA ödüllü F/P canavarı bir lenstir. Bende kullanıyorum. Zoom lenslerde IS olmasına özellikle dikkat edin. Son derece keskin ve çerçeve genelinde temiz fotograflar verir. Daha sonra da sabit odaklı Canon 50 mm f:1.8 alsanız yeterli olur.
quote:
Orijinalden alıntı: ahmetfettah
ARKADAŞLAR ÖNCELIKLE HERKESE MERHABA.ARANIZA YENI KATILDIM VEDE KENDIME CANON 550D ALDIM.YANINDAN GELEN STANDART 18-55 LENSI VAR.FAKAT BEN DAHA COK KUCUK YIGENIMI VEDE MANZARA FOTOLARI CEKICEM.IKINCI TAKVIYE LENS OLARAK SIZCE NE ALMALAYIM.ASAGIDA LINKI OLAN LENS SIZCE NASIL?YADA BANA BASKA NASIL BIR LENS TAVSIYE EDERSINIZ BUTCEM KISITLI.
Portre resimlerde Canon 50 mm f1.8 II ikinci lensin olmali diye dusunuyorum
Cevaplarınız ıcın cok tesekkur ederım.buyuk harf kucuk harf ayrımına bundan sonra dıkkat ederım.canon 55 250 ıs lensın fıyatlarına bakıcam.bu lens le genıs acı manzara resımlerıde cekebılırım herhalde
quote:
Cevaplarınız ıcın cok tesekkur ederım.buyuk harf kucuk harf ayrımına bundan sonra dıkkat ederım.canon 55 250 ıs lensın fıyatlarına bakıcam.bu lens le genıs acı manzara resımlerıde cekebılırım herhalde
Malesef çekemezsiniz, elinizdeki makina 1.6 çarpanlı bir sensöre sahip bu da en geniş açınız olan (55 250 alırsanız) 55mm yi yaklaşık 90mm yapar. Mevcut 18 55 lensiniz 18mm ile manzara çekimlerinde yeterli olacaktır özellike f5 den sonra keskinliği artan bir lensdir. Daha iyisi için bütçenizi zorlayıp daha iyi bir objektif almanız gerekir. 50mm f1.8 II ise mükemmel ve bir o kadar ucuz bir lensdir. 200Tl gibi bi fiyata 1000Tl lik lenslerin performansını yakalarsınız bence değerlendirin.
@ahmetfettah, 2 lensin mm' lerine dikkat edin birinin bittiği nokta diğerinin başlangıcıdır yani bir birinin devamıdır. Elinizdeki kit lensin 55 mm sinin çerçevesi ne ise, 2. lensin başlangıç çerçeveside o çerçevedir. Kısaca 2. lens geniş açı lens değil zoom lenstir. 2 lensi bir arada tek lensmiş gibi düşündüğünüzde ~13.8X yakınlaştırma sağlar. Sizin düşündüğünüz lenste (70 mm) geniş açı lens değil zoom lenstir, ve bu lensin üstelik eksiği IS tamron için VC sisteminin olmayışıdır. Bu nedenle manzara vb çekimlerde tripod kullanmak çoğu durumda zorunludur.
quote:
Aksine, filtre kaliteyi düşürür kalitelisi olmadığı sürece. Kalitelileri de 110 TL civarı, bence gereksiz.
@ahmetfettah, UV Filtreler: Ultraviyole (mor ötesi) ışınları aşmak için kullanılırlar. Bu tür filtreler Ultraviyole ışınların fazla olduğu plaj, deniz ve dağ gibi yerlerde fotoğraf üzerinde keskinlik, netlik ve berraklığın en iyi düzeyde tutulması için kullanılırlar. Ayrıca Lens önüne koruyucu amaçla UV filtre kullanabilirsiniz. Ucuz 3-5 liralık filtrelerden kaçının görüntüyü bozar. Şahsen Ben 4 lensimde korucucu olarak kullanıyorum. Kenko-Hoya- Hama-Tieffen gibi marklardan ortalama 25-35 TL fiyatla temin edebilirsiniz. Polarize filtreler:(Canon Türk'ten Alıntıdır…) "Teknik ayrıntılara çok fazla girmeden Polarize filtrelerin nasıl çalıştığını anlatmak gerekirse: Işık dalgalar halinde ve her yönde (polarize olmayan şekilde) ilerler. Polarize filtre ise istenmeyen yönde hareket eden ışık dalgalarının filtreleyerek, ayarlanabilir olması sayesinde sadece belirli bir yönde ilerleyen dalgaların (polarize ışık) filme ya da sensöre ulaşmasını sağlar. Polarize filtrenin etkilerini dijital olarak taklit etmek mümkün değildir, çünkü sensörler üzerlerine düşen ışığın polarizasyonu ile ilgili bilgi kaydedemezler. Polarize filtrelerin gerçek hayattaki etkilerini şöyle sıralayabiliriz: Yansıtıcı Yüzeyler: Polarize filtreler metal olan yüzeyler dışında her türlü yansıtıcı yüzeyden gelen yansımaları filtreler. Bu sayede su ve cam gibi yüzeyler daha transparan görünecektir. Filtreleme oranı, yüzeyle olan açınıza da bağlı olarak değişir. Örneğin denizi alçaktan çekerken yansımalar az filtrelenecek, yüksekten çekerken ise maksimum filtreleme sağlanacaktır. Polarize filtre ayrıca ağaç yaprakları gibi az yansıtıcı yüzeylerdeki yansımaları da filtreleyerek bunların renklerinin daha yoğun ve koyu görünmelerini sağlar, az ışık alan alanlar ise daha da karanlık görünür. Gökyüzü: Havada bulunan ufak su taneciklerinden yansıyan ışık gökyüzünün mavisini daha açık renkte ve donuk görünmesine neden olur. Polarize filtre ise bu yansımaları filtreleyerek daha canlı, doygun ve koyu bir gökyüzü mavisi oluşmasını sağlar. Ayrıca butlutlu havalarda gökyüzünün mavisi ile bulutlar güzel bir kontrast oluşturarak daha etkileyici fotoğraflar elde edebilirsiniz. Polarize filtre bu nedenlerden dolayı manzara fotoğrafçılığının vazgeçilmez ekipmanlarından biridir. Polarize filtrelerin iki çeşidi vardır: Linear (Doğrusal) ve Circular (Dairesel) polarize filtreler. İkisinin de etkileri aynıdır, ancak Auto Focus (Otomatik fokus) özellikli SLR ve DSLR’lerde Circular polarize filtreler gerekmektedir. Linear Polarize filtreler ise daha ucuzdur ve Manuel Fokus SLR’lerde kullanılırlar. Kompakt dijital kameraların çoğunluğu ise hem linear hem circular polarize filtrelerle çalışabilir. Polarize filtreler pozlama oranına doğrudan etki eder. Bu nedenle polarize filtrelerle birlikte çekim yapacağınız zaman pozlama ayarlarının yeniden ayarlanması gerekir. Bu tür filtreler fışkıran su gibi, hareketli ve yansıma oranı yüksek olan cisimler için de kullanılır."
Yine aynı markalardan birini tercih edebilirsiniz. Fiyatı marka ve filtre çapına göre 50-90 TL arasında değişir. Örneğin çok kaliteli markaya kayarsanız (B&W gibi) çapa göre 140-240 TL arası temin edilebilir ki bence gerek yok. Ayrıca ihtiyaç duyulduğunda güneşli açık havalarda yada farklı çekimlere olanak sağlamak ve uzun süreli çekim amacıyla YOĞUNLUK FİLTRELERİ (ND FİLTRELER- NEUTRAL DENSITY) filtreler kullanılabilir. Aynı zamanda fotoğrafı çekilen konudan çok fazla ışık makınemize yansır ve pozlama değeri (örtücü ve diyafram değerleri) gelen bu fazla ışık için yeterli olmayabilir. Fotoğraf makınasına gelen ışığın gücünü azaltmak içinde yoğunluk filtreleri (ND filtreler) kullanılır. Yoğunluk filtreleri gri renklidir ve gri renk her rengi aynı oranda azaltır. ND-1 , ND-2, ND-3, ND-4 ...... ND-64 olarak farklı grı tonlarda filtreler mevcuttur. ND filtreleri hem siyah beyazda hem de renkli çekimlerde kullanılabilir. Bu sıralamaya göre ND ve rakkamların anlamı: ND2 - 1 stop daha az ışık = 2 kat daha az ışık ND4 - 2 stop daha az ışık = 4 kat daha az ışık ............... ND64 - 6 stop daha az ışık = 64 kat daha az ışık demektir. İlginç bir örnek vermem gerekirse, Örneğin ND filtresiz f:11 diyaframda çektiğiniz bir portreyi, ND-8 ile 3 stop daha açık diyaframla f: 4' de çekerek, çekilen kişiyi arka plandan daha iyi ayırabilirsiniz, diyaframı daha çok açtığınız halde f:11' deki kadar ışık girer fakat f: 4 avantajı ile arka plan daha fluğ olur. ND filtreler tamamen kişisel tercihlere ve ihtiyaçlara göre gerekirse alınmalıdır.