Şimdi Ara

Canon 5d mark 2 mi ? Nikon D7100 mü ? (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
29
Cevap
0
Favori
1.448
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş
    sıfır alıp kafası rahat olacak,ama ben adım gibi eminim 1-2 sene sonra çok daha iyi makineler çıkacak onların cazibesine kapılıp aldığı bu sıfır makineyi 2.el olarak satmaya kalkacak o zaman edeceği zarar ne kadar olacak? işin bir de bu tarafından bakmalı. mesela ben pentax k-5 i griple beraber 2.el olarak 1400tl almıştım. aldığım dönemde k-5 in sıfır fiyatı 2500-3000tl civarındaydı. şimdiki 2.el piyasası 1200tl ye düşmüş. şimdi ben o zaman sıfır olacak almış olsam ve şimdi satmaya kalksam nerden baksan en az 1500tl zarar etmiş olacaktım.

uzun vadeli makine alınacaksa bugün alıp yarın satmayacaksan sıfır,ama öteki türlü çabuk vazgeçenlerdense kesinlikle 2.el makine alınmalı.

nikon d600 = 2500tl bence gayet iyi fiyathttp://www.sahibinden.com/ilan/alisveris-fotograf-kamera-dijital-fotograf-makinesi-nikon-d600-body-sifir-temizlikte-garantili-198947870/detay

• bayılıyorum şu "shutterı düşük" ifadesine . kaç ise yaz kardeşim elin mi kırılacak
  • CavaLieR-G kullanıcısına yanıt
    o da bir şey mi, ''satılık canon'' yazıp dahada başka bir şey yazmadan ilan açanlar var. sanarsın canon şirketinin sahibi de canon u satıyor:) modelini bile yazmaya üşenen insanlar var bu ülkede.
  • arkadaşım elektronik işinde efsane falan olmaz. 2 sene geçti mi yeni modeller alıp götürür. biri 2008 diğeri 2013 model.. arada koskoca 5 sene var
    bak bu 5 senede neler değişmiş.. sensör kaliteleri nasıl arttırılmış..

bana deseler ki şu an için "0" 5dm2 mi "0" d7100 mü yine de teknolojisi, imaj kalitesi 10 kat önde d7100 seçerdim

ff ile apsc gövde arasında ne fark var? sensörden kaynaklanan iso, imaj kalitesi vs vs..

5dm2 ff olmasına rağmen bu açıdan d7100 ün artık gerisindedir.. ee ff avantajı gitti yani..

birinde 9 netleme noktası var.. 9... sadece 9.. cross noktalar değil tamamı 9, diğeri 51...
    netleme noktasını çok önemli olduğundan yazmadım kimine tek nokta bile yeter ama 5dm2 nin teknolojisinine sadece bir örnek olsun diye belirttim..

zamanının efsanesi diye hala çağın gerisinde kaldığını kabul etmeyenler olabilir..ama gerçek bu.

şimdi üstüne üstlük diyorsun ki 5dm2 200.000 shutter da.. hiiç yanına bile yaklaşma..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Pexo -- 11 Şubat 2015; 12:03:15 >

• Sıfır veya ikinci el düşünmeden d7100 alabilirsiniz

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • dicaprio96 kullanıcısına yanıt
    nikon d7100 kullanıcısıyım, diğer makinayida tanıyorum. her iki ürünede artı ve eksi yönlerine bakmak gerektiğine inanıyorum.

sıfır passatmı, 2.el mercedesmi sorusuna cevabı ancak siz verebilirsiniz.

iki makinede çok iyi.
    d7100 alırsanız lensleri ucuz olduğu içn hareket alalınınız geniş olur. satışıda kolay olur.
    canon da çok iyi. çok çok temiz ise alınıp. uzun yıllar kullanılabilir. ama tüm aşamaları 7100 den sıkıntılı olur. lensleri pahalıdır.

iki makinede masanın üzerinde ve sınırsız lensle olsa canonla fotoğraf çekmeye çıkardım.

ama fiyat performans açısından, her kuruş cebimden çıktığı için d7100 aldım.

d7100 kendi sınıfında fotoğraf açısından süperdir. bence şuan en iyisi. (gündüz ve gece fotoları süper)
    video açısından ise vasat olduğu söyleyeyim. bendeki vr siz lensler , dahili mic. ile video çekilecek ürün değildir. canon 70d video için daha uygun olur.
    not: çok iyi vr lens ve mic. ile d7100 belkide iyi video çekebilir. bunu deneme şansım olmadı. hakkını yemeyeyim.

• quote:

Orijinalden alıntı: recall

sıfır passatmı, 2.el mercedesmi sorusuna cevabı ancak siz verebilirsiniz.

örnek doğru olsa da eksik olmuş bence

"0" PASSAT mı 500.000km de 1990 model Mercedes mi diye sorarsak tam olur.

200bin shutter da 5DM2 için konuşmak yersiz.. karşısında da sıfır 70d, d7100 hangisi olsa değişmez..
    illa FF gövde istiyorsanız "0" D610 çok uygun fiyatlarda şu anda..
  • Eğer hem video hemde güzel fotoğraflar çekmek istiyorsanız kesinlikle canon 5d mark2, nikon video konusunda çok başarısız.

Kesinlikle canon 5d mark 2
  • canon ff ile crop makina arasinda imaj kalitesi acisindan cok fark var ff daima ondedir, ancak sifr ff diye turşu makina alinmaz, 6d spot alinir, ancak ff de adam gibi lens 2000 tlden baslar sifir olarak 24 105 bile alsan f4 te performans alamazsn ,24 70tamron 2500 tldir ff isi para kazanicaksan cok daha iyidir ama para kazanamicaksan 17-70 sigma c ve veya 16 85 vr ile d7000 bile yeter artar

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.