Şimdi Ara

Canon 5d mark 2 mi ? Nikon D7100 mü ?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü1 Mobil
5 sn
29
Cevap
0
Favori
1.448
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Merhaba arkadaşlar bu iki fotoğraf makinesi arasında kararsız kaldım . 2-ci el mark 2 ve yeni nikon d7100 body arasında . mark 2-yi fotoğrafçı arkadaşım satıyor . şimdi durum şöyle 5D mark 2, 50mm f1.8 kitle, 196.000 shutter var yani böyle satıyor . şimdi siz ne önerirsiniz ? mark 2 almakmı yoksa birazdaha para biriktiripde güncel D7100 mü almak ? ne gibi artıları olur ? teşekkür ederim .

• az kullanılmış, çok kullanılmış açısından bakıyorum. nikon kullanıyorum, hiç canon kullanmadım. mk2'yi düğün fotoğrafçısı bir tanıdığımın verdiği referanstan biliyorum.

196.000 shutter.

perde hiç değişmiş mi? değişmemişse muhtemelen sen aldıktan iki gün sonra değişmesi gerekecektir. değişmişse makine açılmış kurcalanmıştır.

D7100 sıfır olacaksa, daha mantıklı gibi görünüyor.

D7100 de ikinci el ise, hangisi daha az kullanılmışsa onu tercih edebilirsin.

mark2 5-10bin shutter da olsa, onu seç derdim.
  • quote:

Orijinalden alıntı: xpug

az kullanılmış, çok kullanılmış açısından bakıyorum. nikon kullanıyorum, hiç canon kullanmadım. mk2'yi düğün fotoğrafçısı bir tanıdığımın verdiği referanstan biliyorum.

196.000 shutter.

perde hiç değişmiş mi? değişmemişse muhtemelen sen aldıktan iki gün sonra değişmesi gerekecektir. değişmişse makine açılmış kurcalanmıştır.

D7100 sıfır olacaksa, daha mantıklı gibi görünüyor.

D7100 de ikinci el ise, hangisi daha az kullanılmışsa onu tercih edebilirsin.

mark2 5-10bin shutter da olsa, onu seç derdim.

perde değişdirilmemiş . 1 yıl kullanılmamış bile evde kalmış sonrasında . şimdi bunumu almak mantıklımı yoksa 0 nikon d7100 mü ?
    ha bu arada 1 yıl kullanılmaması evde kalmasının ne gibi zararları olabilir ?

• Shutter ömrü çok fazla. 200.000 civarında bir mark ii lerin shutterı ölüyor. Makinenin shutterı yakında bitti bitecektir. Değiştirilebiliniyor fakat Shutter’la beraber kameranızın diğer parçaları da eskimeye, tükenmeye devam eder. Shutter değişimi yapılınca bir çok ayarlar yapılıyor bu nedenle gerekli aletleri olan yerlere yetkili servisten değiştirmek daha iyi olacaktır. Diğer türlü performans sorunları yaşama ihtimaliniz çok fazla. Alırım ömrü bitince değiştiririm diyor iseniz. Canon yetkili servisi ile konuşun böyle bir makine alacam şu şhutter da bitince kaç paraya değiştirirsiniz? Piyasada 250-30$ gibi bir fiyattan değiştiriyorlar. Buna göre kararını ver. Bunun dışında sadece fotoğraf mı çekildi video da çekildi mi? Eğer video da çekildiyse hiç almayı düşünmeyin bile. Sensör de ömrünü tüketiyordur.

Bunun dışında makineyi kaç paradan satıyorlar yanında lens verecek mi ve siz kaç paradan D7100 buldunuz? Buna göre de yorum yapmakta fayda var.

• dicaprio96 kullanıcısına yanıt
    D7100 sıfır ise, bu mk2'yi hiç düşünme D7100'ü al
  • Kulaktan dolma bilgiler ile yanıltmayalım. 5D nin ölüsü bile D7100den iyidir. 196binde olması arıza yapacağı anlamına gelmiyor. Elektronik tamamen şans işidir. 15-20bin de shutter arızası yapanda gördüm milyon çekenide. 500TL gibi bir masrafla shutter değişebiliyor. Şansın varsa onarımda yapılabilir. Cihazın fiyatına göre karar vermek daha doğru olacaktır.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi yimust -- 4 Şubat 2015; 23:44:58 >
  • Kulaktan dolma bilgiler değil bunlar malesef . elbette net olarak şu sayıda arıza yapar denilemez ancak 10 bindeki makineyle 196 bindeki makinenin perde sesi bile farklıdır . 5d mark II için canon verdiği garanti 150 bin , 1D serisinde geçince 200 binden başlıyor garanti . tabiki bu da , xxx sayıya ulaşınca değişmesi gerekir demek değil . kısacası kumar oynamaya gerek yok . 2500 lira civarına 20-25 binde D700 veya 5-6 binde D600 alınabilir .
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    CANON EOS 100D mi 1200D mi ??
    9 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • CavaLieR-G kullanıcısına yanıt
    Peki bu perde ömürleri hangi koşullarda test ediliyor? Sizin kullanımınız test koşulları ile aynı mı? Ayrıca D750 varken D600 ve D700 almak zararı baştan kabul etmek olur

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi yimust -- 5 Şubat 2015; 8:22:11 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • http://www.sahibinden.com/ilan/alisveris-fotograf-kamera-dijital-fotograf-makinesi-nikon-d750-body-sadece-3999tl-sifir-urun-197754980/detay

D750'yi en uygun bu arkadaş satıyor , bahsettiğim fiyatla arasında 1500 lira fark var , arkadaşın da bütçesi sanırım sıfır full frame alıp bir kaç da objektif almak için uygun değil ki 2. el mark II 'yi bi opsiyon olarak düşünmüş , bu ölçü de bir öneri benimki .

Hocam hangi koşullarda test ediliyor bilemiyorum , böyle bir detayı da son kullanıcıyla paylaşırlar mı onu da bilemiyorum ama 196 bin nasıl yapılırsa yapılsın çok yoğun şekilde kullanılmış demektir .

• CavaLieR-G kullanıcısına yanıt
    Tabiki burda arkadaşın bütçesi olayı belirliyor. Shutterlar sisteme bağlanıp ara vermeksizin farklı enstantanelerde çalıştırılıyor. Ve arıza sayısının ortalaması alınıp rakam belirleniyor. Yani cihazı alıp nefes almaksızın deklanşöre basılırsa 190binde bozulması muhtemel. Ama yine tekrar ediyorum tamamen şans.

• Canon

• 5d mark mihadını doldurmuş. Bu saatten sonra size masraf çıkarır. Ölü piksel sayısına bi bakın 196_k shutter daki makinede kim bilir ne kadar video çekilmiştir.

• bu çekim sayısını biz Türkler den başka acaba öteki milletlerde sorun ediyor mu? bence çoğu kişi perdenin neye benzediğini bile bilmiyordur. işte bilmeyenler için https://www.youtube.com/watch?v=fyqbIuTzRVI 1.18 saniyeden sonraki DSLR perdesi.
    video çekmekle perde bozulmaz. aşırı peşpeşe seri çekimler yaparsanız bozulur. o da sürtünmeden ve ısınmadan kaynaklı yıpranma olacağı için.
    yani bugün 5 tane yarın 10 tane fotoğraf çekip 200 bini doldurunca perdeye bi şey olmaz kolay kolay. perdenin ömrünü bitiren en önemli şeyler seri çekimler,sıcak ve aşırı nemli ortamlarda saklama ve kullanma.

• DSLR daki perde sayısını fazla kafaya takanlar için aynasız makineleri öneriyorum, çünkü aynasızlarda perde yok, çekim sayısı diye de bir dert yok.
  • Yahu d7100 ile 5D m2 kıyaslanılırmı ???

2 tane d7100 e değişmem m2 bodyi .
  • quote:

Orijinalden alıntı: CATBALCA

Yahu d7100 ile 5D m2 kıyaslanılırmı ???

2 tane d7100 e değişmem m2 bodyi .

İyide ara shutter ömrü ve yeni farkı var + neden ? Yani iyi demekle olmuyor iyi bi açıklama lazım

• dicaprio96 kullanıcısına yanıt
    En büyük etken sensör farkı. FF olması herşeyi değiştiriyor.

* Daha fazla alan derinliği
    * Daha iyi iso başarımı
    * Gördüğün açıyı çekebiliyorsun vs vs.
  • quote:

Orijinalden alıntı: ozbey08

bu çekim sayısını biz Türkler den başka acaba öteki milletlerde sorun ediyor mu? bence çoğu kişi perdenin neye benzediğini bile bilmiyordur. işte bilmeyenler için https://www.youtube.com/watch?v=fyqbIuTzRVI 1.18 saniyeden sonraki DSLR perdesi.
    video çekmekle perde bozulmaz. aşırı peşpeşe seri çekimler yaparsanız bozulur. o da sürtünmeden ve ısınmadan kaynaklı yıpranma olacağı için.
    yani bugün 5 tane yarın 10 tane fotoğraf çekip 200 bini doldurunca perdeye bi şey olmaz kolay kolay. perdenin ömrünü bitiren en önemli şeyler seri çekimler,sıcak ve aşırı nemli ortamlarda saklama ve kullanma.

Avrupada tamir yaptırmak pahalı. Alım gücü de yüksek. Adamlar ikinci elini almıyor gidip sıfır alıyorlar. Haliyle onların böyle bir sorunu yok. Bizde alım gücü az olduğu için 2. el pazarı oldukça canlıdır. Almanya da 10 yaşından büyük araba tek tük görürsün onlarda klasik meraklılarıdır. 1500€ işsizlik maaşı alıyor 300-400€ kiraya veriyor. Biz 900 TL maaş alıp 500-600 TL kira veriyor. ^^ Aldıkları maaşla bir ayda bizden daha ucuza satılan kaç tane dslr alırlar biz o dslr leri kaç ayda alırız? 10 yaşından büyük araba sürülemese Türkiye de acaba kaç kişi araba kullanırdı?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi rocker_tr -- 8 Şubat 2015; 2:17:37 >

• rocker_tr R kullanıcısına yanıt
    iyi ya işte alım gücümüz düşük,ama sıfır makine al deniyor. şimdi 3-4 sene evvel canon 5d m2 yi bu fiyata alabilir miydik yok.peki 5d m2 çekim sayısı 196 bin yerine 10 bin falan olsaydı o kişi o makineyi bu fiyata satar mıydı? yok.
    valla benim büyüklük takıntım,ağırlık takıntım olmasa bu fiyata canon 5d m2 yi hiç düşünmem alırdım.
  • ozbey08 kullanıcısına yanıt
    Benim ilk makinem ikinci el D90 dı 750 TL ye bodyi almıştım. Şimdiki body'im D7100 spot sıfır aldım. Para miktarı aldıkça aldığım riski azaltıyorum. 190.000 lik bir makinede asıl sorunlardan biri shutter dışındaki parçalar ne kadar yıprandı. Bunu bilmek lazım. Sensör için bi 300$ daha verdin sonra 5000 de sensör gitti. Verdiğin bütün para çöpte. Yedek parça olarak kullan artık makineyi. Verdiğin miktar artıkça risk almak zorlaşıyor. O kadar güçlü bir makine şart mı? Şart ise video çekimi ne kadar yapılmış. İkinci elde en önemli husus bu sensr ne kadar yıpranmış. Sensör yıpranmamış ölü pikseli yoksa o kadar sorun değil. Ama öteki türlü kesinlikle alınmaz. Shutter dışındaki her sorun makine için çok kötü olacaktır ve paranı çöpe atmaktır. Shutter parasınıda içine koyup daha temiz makine bakabilir. Ama FF illaki lazım ise bence en güzeli sıfır spo ürünlere bakması. Basacak 3500 TL kadar parayı alacak sıfır ürün. Kafası rahat olacak.

32k - 2790 TLhttp://www.sahibinden.com/ilan/alisveris-fotograf-kamera-dijital-fotograf-makinesi-canon-5d-mark-ii-body-kusursuz-erindigitalde-200088542/detay
    6D - Sıfır -http://www.sahibinden.com/ilan/alisveris-fotograf-kamera-dijital-fotograf-makinesi-canon-6d-body-wg-modeli-sifir-kapali-kutu-erindigital-de-200129770/detay
    D600 - Sıfırhttp://www.sahibinden.com/ilan/alisveris-fotograf-kamera-dijital-fotograf-makinesi-nikon-d610-body-sifir-kapali-kutu-erindigital-de-196948010/detay

http://snapsort.com/compare/Canon-EOS-6D-vs-Canon_EOS_5D_Mark_II
    http://snapsort.com/compare/Canon_EOS_5D_Mark_II-vs-Nikon-D600

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi rocker_tr -- 8 Şubat 2015; 10:48:16 >

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.