Şimdi Ara

Canon 70D mi 6D mi ?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
12
Cevap
0
Favori
593
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • İkisi arasında kaldım.Body olarak alıcağım.Hangisi daha kaliteli ve üst seviyedir? Özelliklerini karşılaştırdım ama ikisininde diğerine göre üstün yanları var.

• Renk,Dinamik aralık ve ıso performansı konusunda 6d daha iyi.
    http://216.18.212.226/PRODS/canon-6d/FULLRES/E6DhSLI012800NR2D.JPG
    http://216.18.212.226/PRODS/canon-70d/FULLRES/E70DhSLI12800NR2D.JPG
    %100 Crop olarak bakınız.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Arranger. -- 27 Ağustos 2015; 16:09:07 >

• 70D APS-C yani crop sensör diğeri ise FULL FRAME , önce ne istediğinizi ve lens ihtiyacınızı düşünüp tartmalısınız
  • Benim tercihim FF olduğu için 6D olurdu. Teknik olarak bile karşılaştırmaya girmem makineleri. FF olsun çamurdan olsun :))
  • 70D özellik olarak, 6d imaj kalitesi olarak üstün. Kararı ona göre verin.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: çekomastik

70D özellik olarak, 6d imaj kalitesi olarak üstün. Kararı ona göre verin.

Demek istediğim buydu.Teşekkürler hocam,6D pahalı geldi bugün bir mağazaya uğradım.Benim elimde suan D5100 18-55mm var.Onu takasta kullanıp üste 3.600lira verip 70D+24-105 f4 L ye geçmek güzel bir upgrade olur mu ?
  • D5100 ' e ihtiyacınız olan aralıkta ve nitelikte lens almak daha mantıklı böyle rahat bir bütçeniz var ise , bana göre .
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Nikon D7000 mi D5200 mü?
    12 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: CavaLieR-G

D5100 ' e ihtiyacınız olan aralıkta ve nitelikte lens almak daha mantıklı böyle rahat bir bütçeniz var ise , bana göre .

Önerebilceğiniz bir lens var mı? Üstüne yoğunlaştığım bir çekim tarzım yok 18-55 kullandım sadece. 24-70 ve zoom lens birde 50mm alsam nasıl olur ? hangi marka modelleri önerirsin?
  • quote:

Orijinalden alıntı: DH | equ*

quote:

Orijinalden alıntı: CavaLieR-G

D5100 ' e ihtiyacınız olan aralıkta ve nitelikte lens almak daha mantıklı böyle rahat bir bütçeniz var ise , bana göre .

Önerebilceğiniz bir lens var mı? Üstüne yoğunlaştığım bir çekim tarzım yok 18-55 kullandım sadece. 24-70 ve zoom lens birde 50mm alsam nasıl olur ? hangi marka modelleri önerirsin?

crop sensörlü gövdede 24-70 aralığı manzara çekimlerinde veya ihtiyaç duyduğunuzda geniş açılarda dar kalabilir . Eğer 18-55 açı olarak size yeterli geliyorsa nikon 17-55 dx 2.8 , sigma 17-50 ex os , tamron 17-50 vc , sigma 17-70 macro os hsm C serisi tarzında optik kalitesi daha iyi lensler alabilirsiniz . Ancak 18-24 arası ihtiyacım olmuyor derseniz tabiki 24-70 tarzında optik kalitesi daha yüksek bir lens alabilirsiniz . Bunun dışında bence çantanızda 35mm veya 50mm afs 1.8 bir prime lens de bulundurabilirsiniz .

Zoom olarak da nikon 70-300 VR veya tamron 70-300 VC alınabilir . Fiyatları da birbirine yakın sayılır 2. elde . Sıfır olarak tamron 1200 e kadar bulunabiliyor .

• D5100'den 70D'ye geçmek fotoğraf kalitesi konusunda sizi pek bi yere götürmez. emin olun d5100'den d7200'e, 600d'den 70d'ye kadar tüm gövdeler amatör kullanım için son derece yeterli. ek özellikler, bi kaç durak daha iyi iso başarımı falan iyi hoş da amaç fotoğraf çekmekse modern gövdelerin hepsi çok iyi gerçekten.

o yüzden bütçeniz varsa ve değiştirmeye niyetliyseniz full frame'e geçmek daha mantıklı. tabii ff lenslere de ödeyebilecek paranız varsa.
  • quote:

Orijinalden alıntı: DH | equ*

quote:

Orijinalden alıntı: çekomastik

70D özellik olarak, 6d imaj kalitesi olarak üstün. Kararı ona göre verin.

Demek istediğim buydu.Teşekkürler hocam,6D pahalı geldi bugün bir mağazaya uğradım.Benim elimde suan D5100 18-55mm var.Onu takasta kullanıp üste 3.600lira verip 70D+24-105 f4 L ye geçmek güzel bir upgrade olur mu ?

Böyle bir bütçeniz varsa ya full frame bir gövdeye geçin ya da elinizdeki makineye yeni lensler alın. Yukarıda bir arkadaşın dediği gibi crop gövdeler arasında imaj kalitesi açısından ciddi farklar yok. O bütçeyle kendinize D5100 ve kit lensine ek olarak oldukça iyi bir set kurabilirsiniz.

• Mevcutta 5100 sahibi iseniz yine bir başka crop sensör cihaza geçmek pek mantıklı durmaz. 24-105 6D ile beraber kullanılabilecek iyi bir seçim. Ancak L serisi lenslerle beraber oldukça pahalıya gelecektir. Elinizdeki makine eğer ihtiyaçlarınıza cevap vermiyor ise yani para kazanıyor veya çekim amaçlarınıza uygun size ciddi engeller çıkartıyor ise değiştirin. Aksi halde değiştirmenizi önermem.

Belki kendinizi rahatlatmak için 5100 ile yine temiz kullanılmış bir 7100 belki 7200 takası düşünebilirsiniz fakat ikinci el bir makine verip sıfır bir makine almak ciddi para kaybına yol açıyor.

Lensleri de ihtiyacınız üzere edinmenizi tavsiye ederim. Yani ne çekmek istiyorsunuz ona göre lens alın. Aksi durumda FF bir gövdede 24-105 gibi geniş sayılabilecek tek bir lens size oldukça uzun bir süre yeterli gelecektir.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.