Şimdi Ara

Canon 5d Mark 2 VE Canon 550D arasında kaldım (Amaç video çekimi)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
66
Cevap
0
Favori
4.285
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Arkadaşlar iyi günler herkese sinema öğrencisiyim video çekimlerimi fotoğraf makinasına alacağım aparatlarla yapmak istiyorum 35mm ye yakın görüntü alabilmem buna bağlı günümüz Türkiyesinde :). herneyse video kameralar hakkında bilgim var ancak bu iki makina arasında aşırı bir fark göremedim sizce aradaki fiyat farkına değer mi ? ve alternatif sunacağınız bir model var mı. Tekrar hatırlatmak için söylüyorum amaç sadece FİLM çekmek

• SLR tecrübeniz ve maddi imkanınız varsa 5D MKII tek geçilir, ancak SLR sistemler konusundaki tecrübenizi göz önünde bulundurmak şartıyla..

Eğer SLR sistemleri yeni kullanacak biriyseniz 550D en uygun seçenek olacaktır.
  • aradaki fiyat farkına kaliteli lensler alın ve öyle çekin. 550d iyidir.
  • quote:

Orijinalden alıntı: .nevermind

aradaki fiyat farkına kaliteli lensler alın ve öyle çekin. 550d iyidir.

Katılıyorum,ama gönül 5D Mark 2'ye meyil etmektedir.
  • hocam bende seninle aynı durumdaydım,ben duygusal sebeplerden dolayı tercihimi 550d'Den yana kullandım

internette araştırdığım kadarıyla, hem dpreview sitesi olsun hemde diğer kaynaklar olsun,video kalitesi arasında bariz bir fark yok, 5d mark2 'de 35 mm sensör olduğu için depth of field daha güzel oluyormuş ama bu demek değilki apsc sensörlerde depth of field yok. bende 24-70mm f 2.8 lens var, 70mm f2.8 'De arka plan direk fluya düşüyor. zaten focusda zor oluyor f 2.8'de.

-eğer gün ışığında da çekim yapacaksan mutlaka karartıcı filtrelerden alman lazım, çünkü 1/1000 tarzı perde hızları verebiliyor gün ışığında.

-full manuel ayarlar 550d'de var f stopu, perde hızını,iso'yu her şeyi kendin manuel ayarlayabiliyorsun.

-bir geniş açı 17-85mm birde 70-200 tele tarzı bir lens aldın mı fıstık gibi olur,

-internette değişik aparatlarıda var kamera gibi omuza koyabiliyorsun, yada ne bileyim şaryoya koyabiliyorsun vs...
    ses için boom takabileceğin yeride var.

• Bu Audi R8 ile A3'ü karşılaştırmak gibi birşey.

Canon 5D Mark II fullframe bir makina ve DSLR sistemlerin en üst noktası.

Canon 550D ise fokal çarpanlı bir makina. 5D Mark II 'nin seviyesinde değil.

Ancak siz ViDEO çekmek için kullanacağınızı söylüyorsunuz; dolayısıyla işin rengi değişiyor. Ne gibi ve nasıl üstünlükleri olur bilemiyorum.

Birde meraktan soruyorum; piyasada çok çok başarılı Video Kameralar varken fotoğraf makinasıyla video çekme eğilimi neden? 35mm'ye en yakın sonuçları bu şekildemi alabiliyorsunuz yalnızca?
  • quote:

Orijinalden alıntı: NovariX

Bu Audi R8 ile A3'ü karşılaştırmak gibi birşey.

Ancak siz ViDEO çekmek için kullanacağınızı söylüyorsunuz; dolayısıyla işin rengi değişiyor. Ne gibi ve nasıl üstünlükleri olur bilemiyorum.

Birde meraktan soruyorum; piyasada çok çok başarılı Video Kameralar varken fotoğraf makinasıyla video çekme eğilimi neden? 35mm'ye en yakın sonuçları bu şekildemi alabiliyorsunuz yalnızca?

hocam dslr ile video çekme eğilimi sadece bizde yok

şu anda türkiye'De çekilen bir çok müzik klibi 5d mark2 ile çekiliyor. mesela en son Aslı'nın klibi 5d mark2 ile çekildi. sinema filmi bile var 5d mark2 kullanılan.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: Magnat_HiFi

quote:

şu anda türkiye'De çekilen bir çok müzik klibi 5d mark2 ile çekiliyor. mesela en son Aslı'nın klibi 5d mark2 ile çekildi. sinema filmi bile var 5d mark2 kullanılan.

Peki neden hocam? Bu konuda pek bilgim yok, aydınlatabilirmisiniz?

• quote:

quote:

quote:

Sanrım maliyet düşüyor
    Çünkü onbinlerce dolarlık profesyonel film kameralarını aşabilecek performansı olduğunu düşünmüyorum 5D Mark II'nin.

• hocam ben dizi sektöründe çalışıyorum, montaj bölümünde.
    şimdi dizilerde kullanılan HD kameraların sensör boyutları dslr'lere göre küçüktür.
    mesela bizim dizide kullanılan sony 790 kameranın sensörü 2/3 inch, 2/3 inch nerde 35 mm sensör nerde. ve düşünki bu kameranın fiyatı lens hariç 60 bin euro. lenslerinin tanesi 5bin 10bin euro en az.

özellikle 5d mark 2 ile aynı sinema filmlerinde kullanılan kameralar gibi depth of field efekti oluşturulabiliyor. mesela dr. house dizisinin sezon finali 5d mark2 ile çekildi.
    ama tabiki bazı kısıtlamaları mevcut, en fazla 4 dk lık bir plan çekebiliyorsunuz. sensör bu kadar yoğun çalışmaya göre dizayn edilmemiş, her ne kadar dosya boyutları büyük olsada yinede bir miktar videoda sıkıştırma mevcut(h.264).
    ama videonun geleceğinin böyle olacağı artık belli. sinema içinde dijital kameralar çıkıyor yavaş yavaş, bazı yönetmenler film yerine dijitali tercih etmeye başladı bile.

google'da redone diye aratırsan baya döküman var.

• Dünyada fotografçılar bildiği makinayı kullanmak için o şekilde çekiyor vede çok büyük reklam. En son House MD dizisinin gece çekimlerini yapmışlardı sırf reklam başka bişey değil. Aslı 'nın klibide çekenin kendi tercihi. Kamerayla fotograf makinasını karşılaştırmak mantıksız.

BU arada tüm çekilen videolara bakın kompozisyonlar sabit çünkü hareket olduğunda netlemek zor yada harici makina bağlanıyor. Onuda geçtim video çekerkenki kamera arkası görüntülerine bakın en az 1000$ lık ek ekipman var.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Shadow_catcher

quote:

quote:

quote:

Sanrım maliyet düşüyor
    Çünkü onbinlerce dolarlık profesyonel film kameralarını aşabilecek performansı olduğunu düşünmüyorum 5D Mark II'nin.

film kameralarını tabiki geçemez, zaten filmli kameraların kullanım alanları kısıtlıdır hele hele tr'deki haftalık dizilerde kim kullanacak o maliyeti kim karşılayacak. bir sinema filminde sadece film rulosuna verilen para 100bin doları rahat geçiyor. sadece film rulosunun fiyatı bu kameranın yada lenslerin fiyatı diil :)

• Anladım teşekkürler. Dediğiniz gibi fotoğraf makinesi olduğu için video kameralarından daha kuvvetli alan derinliği oluşturulabiliyor. Maliyet tahminim kısmende olsa isabetli olmuş sanırım
  • 5Dmk.2 35mm sensöre sahip bir makinedir.
    550D ise 24mm sensöre sahip bir makinedir.

Eğer olanak varsa, 5Dmk.2 alınmalıdır.
  • quote:

Orijinalden alıntı: photo_canon1

forumda gördüğüm en saçma başlıklardan biri.. benim param var.. "RANGE ROVER" alabiliyorken, ben kalkıp "DACIA DUSTER" alıcam.. yada bu ikisini karşılaştırıcam.. saçmalıktan başka ne olabilir bu?

Yok hocam.. Markalar aynı!
    Ben yukarıda örneklendirdim! AUDI R8 ve yine AUDI A3 gibi olmuş..
  • quote:

quote:

forumda gördüğüm en saçma başlıklardan biri.. benim param var.. "RANGE ROVER" alabiliyorken, ben kalkıp "DACIA DUSTER" alıcam.. yada bu ikisini karşılaştırıcam.. saçmalıktan başka ne olabilir bu?

oda olabilir tabi.. şimdi biri çıkıp da demesin "ben kesin a3 alırım r8'i napayım" diye

• quote:

quote:

quote:

oda olabilir tabi.. şimdi biri çıkıp da demesin "ben kesin a3 alırım r8'i napayım" diye

Ama öyle R8'i ne yapayım ki?

A3 alırım aradaki fiyat farkıyla sana da bir tane A3 alırım fena olmaz mı?

• amac sadece film cekmek -> 550D
  • Yakında iphone ile d3x arasında kalacağım ben de... Çok canım çekti bu başlıktan sonra böyle bir başlık açmayı
  • amaç video çekimi denmiş, yapılan saçma yorumlara bakar mısınız, yok a3 yok r8.

video kalitesi olarak aralarında 2 fark var, 5d mark 2'nin sensörü daha büyük olduğu için yüksek iso 'larda daha az noise yapıyor birde depth of field daha fazla oluyor, bunların dışında video formatı olsun kullanılan codec ve sıkıştırma yöntemi tamamen aynı.
  • 
Sayfa: 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.