Şimdi Ara

Canon 5d Mark 2 VE Canon 550D arasında kaldım (Amaç video çekimi) (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
66
Cevap
0
Favori
4.285
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: ardicli2000

quote:

Orijinalden alıntı: photo_canon1

quote:

Orijinalden alıntı: NovariX

quote:

forumda gördüğüm en saçma başlıklardan biri.. benim param var.. "RANGE ROVER" alabiliyorken, ben kalkıp "DACIA DUSTER" alıcam.. yada bu ikisini karşılaştırıcam.. saçmalıktan başka ne olabilir bu?

Yok hocam.. Markalar aynı!
    Ben yukarıda örneklendirdim! AUDI R8 ve yine AUDI A3 gibi olmuş..

oda olabilir tabi.. şimdi biri çıkıp da demesin "ben kesin a3 alırım r8'i napayım" diye

Ama öyle R8'i ne yapayım ki?

A3 alırım aradaki fiyat farkıyla sana da bir tane A3 alırım fena olmaz mı?

1 tane değil 3-4 tane alabilirsin..

quote:

Orijinalden alıntı: FatihKOC

Yakında iphone ile d3x arasında kalacağım ben de... Çok canım çekti bu başlıktan sonra böyle bir başlık açmayı

fatih bende "pc mi? hesap makinası mı?" diye açıcam

• ...

Yakında iphone ile d3x arasında kalacağım ben de... Çok canım çekti bu başlıktan sonra böyle bir başlık açmayı

Arkadaşım ne aldığın önemli değil nasıl kullandığın önemlidir, senin pc ile başaramadığını adam hesap makinesiyle daha güzelini yapar İş kullanıcıda bitiyor

• Plutosdady haklı tabiii
    Ama sanırım konuyu açan arkadaşda bizi 'hayırla Yad ediyordur'
  • Orijinalden alıntı: PlutosDaddy

...

Arkadaşım ne aldığın önemli değil nasıl kullandığın önemlidir, senin pc ile başaramadığını adam hesap makinesiyle daha güzelini yapar İş kullanıcıda bitiyor

aynen pcde oyun oynayamıyorum mesela.. ama hesap makinasında rakamlarla isim yazmaca oynuyorum yakında wifi de takıcam ona ben.. nete bile giricem.. yarım pc olucak.. belki ekran kartı da takarım ilerde

• video çekmeyi düşünüyosan video kamera alsan daha iyi olmaz mı?
  • quote:

1dsm3 mu alayim, hatunu mu bosayim?
  • quote:

Orijinalden alıntı: just sky

quote:

1dsm3 mu alayim, hatunu mu bosayim?

1dsm3 uygun fiyatliysa bir daha bulamazsin ama hatun cok
  • arkadasımız en basından soylemıs fotograf makınesınden anlamam dıye neden bukadar dalga gecılmıs anlamadım.belkı arastırsa aradakı farkın ucurum oldugunu anlardı o ayrı..bu tur tavırlar ınsanı buradan sogutuyor.

@camelot

eger butcen yeterlıyse 5d almanı onerırım.ff(full frame) bır makıne ıle ıstedıgın sonuca daha cok yaklasırsın.bır cok reklam fılmınde profosyonel kullanıldı.youtube tan ızleyebılırsın.
  • quote:

Orijinalden alıntı: ererden

arkadasımız en basından soylemıs fotograf makınesınden anlamam dıye neden bukadar dalga gecılmıs anlamadım.belkı arastırsa aradakı farkın ucurum oldugunu anlardı o ayrı..bu tur tavırlar ınsanı buradan sogutuyor.

@camelot

eger butcen yeterlıyse 5d almanı onerırım.ff(full frame) bır makıne ıle ıstedıgın sonuca daha cok yaklasırsın.bır cok reklam fılmınde profosyonel kullanıldı.youtube tan ızleyebılırsın.

evet ama şöyle bir sorun varki; 5d video değil, fotoğraf çekiyor.. video ve fotoğraf çeken 5d mark II modelidir
  • quote:

quote:

arkadasımız en basından soylemıs fotograf makınesınden anlamam dıye neden bukadar dalga gecılmıs anlamadım.belkı arastırsa aradakı farkın ucurum oldugunu anlardı o ayrı..bu tur tavırlar ınsanı buradan sogutuyor.

@camelot

evet ama şöyle bir sorun varki; 5d video değil, fotoğraf çekiyor.. video ve fotoğraf çeken 5d mark II modelidir

ozaman 5d mark 2 yazayım gonlunuz olsun.

umarım mulu olmussunuzdur.

yanı bunu yazmak kadar sacma bısey yok.sırf ınsanları kucuk dusurmeye cabalıyorsunuz.bu tur yazılarınızı okuyorum ve bunu cok sık yapıyorsunuz.zaten baslıkta yazılmıs 5d mark 2 dıye benım 5d olarak kısaca yazmam bu ıkı makıne arasındakı farkı bılmedıgım anlamına gelmez.
    lutfen bukadar sıg dusunmeyın....

• quote:

quote:

quote:

@camelot

yanı bunu yazmak kadar sacma bısey yok.sırf ınsanları kucuk dusurmeye cabalıyorsunuz.bu tur yazılarınızı okuyorum ve bunu cok sık yapıyorsunuz.zaten baslıkta yazılmıs 5d mark 2 dıye benım 5d olarak kısaca yazmam bu ıkı makıne arasındakı farkı bılmedıgım anlamına gelmez.

arkadaşım adma fotoğraf makinasından anlamıyorum demiş.. senin de deidğin gibi.. sen kalkıp "5d" al diyorsun.. adam bilmez ki 5d.. 5d mark 2 arasındaki farkı.. sonra çıkıp diyorsunki öyleydi böyle.. "haklısın, hata yapmışım düzelteyim" diyeceğine söylediklerine bak..

nerde kimi küçük düşürmüşüm Allah aşkına.. gösterde, bende bileyim.. az önce seni de düşürmedim.. sadece yazdığın bir yanlışı düzeltme gereği duydum.... bunu küçük düşürmek olarak yorumluyorsan diyecek birşey bulamıyorum sana..

• photo_canon1 haklısın dostum.Kimseyi küçük düşürmeye çalıştığın falan yok ama konuyu açan arkadaş ta maalesef komik bir öneri istiyor.Abesle iştigal bence.
    Başlığı açan arkadaş makinalardan anlamıyorsa ona yapılacak en güzel tavsiye manuel ayarlara izin veren bi kompakt alması olacak.İlerleyener kadar yeter parası da cebinde kalır ve işi kaptığı zaman belkide çok daha özellikli makinalar piyasada olur ve parasıda olduğundan o yeni modelleri alabilir.Bahsettiği 2 makinada ona ağır gelir hatta belki bu hobi den onu soğutabilir.
  • "Tekrar hatırlatmak için söylüyorum amaç sadece FİLM çekmek"
    bunu okuduysaniz, komik oneri istemiyor. 550D ve 5DMarkII'nin video kaliteleri cok benzer o yuzden bircok kisinin kafasi karisiyor.
    su anda 5dmarkII icin cikmis video cekerken kullanilacak ekipman var, bu yuzden daha uygun gibi gorunuyor. bu ekipmanlar yayginlastikca film cekenler 5dmarkII'ye daha cok ilgi gostermeye basladi.
    para sorunsa agir bir tripod + iyi bir kafa + 550D alabilirsiniz belki. 500D'den farkli olarak 550D'ye disaridan stereo mikrofon da baglayabiliyor ve 24fps 1920x1080 film cekebiliyorsunuz.
  • quote:

quote:

quote:

quote:

@camelot

arkadaşım adma fotoğraf makinasından anlamıyorum demiş.. senin de deidğin gibi.. sen kalkıp "5d" al diyorsun.. adam bilmez ki 5d.. 5d mark 2 arasındaki farkı.. sonra çıkıp diyorsunki öyleydi böyle.. "haklısın, hata yapmışım düzelteyim" diyeceğine söylediklerine bak..

nerde kimi küçük düşürmüşüm Allah aşkına.. gösterde, bende bileyim.. az önce seni de düşürmedim.. sadece yazdığın bir yanlışı düzeltme gereği duydum.... bunu küçük düşürmek olarak yorumluyorsan diyecek birşey bulamıyorum sana..

baslıgı acan arkadasım suzum sana

benım 5d dememle 5d mark2 mı anladın yoksa sadece 5d den soz ettıgımı mı anladın.photo arkadasımızla aramızdakı mevzu bu sımdı.sen bır soyle de su olay kapansın

@photo

ben hala sıg dusundugun konusunda ısrar edıyorum.hangı baslık altında tartısıyoruz bunu?
    eger sen benım 5d yazdıgımdan 5d mark 2 demek ıstedıgımı anlamadıysan o senın sorunun.
    hata yaptıgımı dusunmuyorum.

sonuc hala aynı dusunuyorum(sıg dusunuyorsun) basıt konularda basıt tartısmalara gırdıgın konusunda.

• Tercihimin nedeni işin maddi boyutu. Bu gün o görüntüyü alabilecek bir kamera 20.000 TL Civarında ve yurt dışından format farkı(NTSC) yüzünden getiremiyorum. ancak Fotoğraf makinalarında böyle bir problem yok. bu gün omuz apartı LCD si Lensi Boom uyla birlikte bir fotoğraf makinasını 9.000 10.000 TL ye getirebiliyorum ancak bu ayarda bir kamera 20 .000 TL civarı olacağı için istemiyorum.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Magnat_HiFi

hocam ben dizi sektöründe çalışıyorum, montaj bölümünde.
    şimdi dizilerde kullanılan HD kameraların sensör boyutları dslr'lere göre küçüktür.
    mesela bizim dizide kullanılan sony 790 kameranın sensörü 2/3 inch, 2/3 inch nerde 35 mm sensör nerde. ve düşünki bu kameranın fiyatı lens hariç 60 bin euro. lenslerinin tanesi 5bin 10bin euro en az.

özellikle 5d mark 2 ile aynı sinema filmlerinde kullanılan kameralar gibi depth of field efekti oluşturulabiliyor. mesela dr. house dizisinin sezon finali 5d mark2 ile çekildi.
    ama tabiki bazı kısıtlamaları mevcut, en fazla 4 dk lık bir plan çekebiliyorsunuz. sensör bu kadar yoğun çalışmaya göre dizayn edilmemiş, her ne kadar dosya boyutları büyük olsada yinede bir miktar videoda sıkıştırma mevcut(h.264).
    ama videonun geleceğinin böyle olacağı artık belli. sinema içinde dijital kameralar çıkıyor yavaş yavaş, bazı yönetmenler film yerine dijitali tercih etmeye başladı bile.

google'da redone diye aratırsan baya döküman var.

Size katılıyorum gönül ister RED le çalışmak :). ama ne yazıkki avrupanın 1920'lerde geçtiği 35mm sistemine biz ne yazık'ki daha geçemedik. Benim için görsellik çok önemli o yüzden işi zorlaştırıp Fotoğraf makinasıyla çekim yapmaya alışmak zorundayım en azından 5 sene için. Sektöre girdiğimde illaki maddi boyutu değişiceği için daha iyi imkanlarda çalışma olanağı bulurum

• quote:

forumda gördüğüm en saçma başlıklardan biri.. benim param var.. "RANGE ROVER" alabiliyorken, ben kalkıp "DACIA DUSTER" alıcam.. yada bu ikisini karşılaştırıcam.. saçmalıktan başka ne olabilir bu?

İnternette yaptığım özellik karşılaştırmalarında anormal bir fark göremedim body'e harcıyacağım parayla alternatif lens seçimi yapmak için açtım konuyu. işinde uzman arkadaşlardan duymak öğrenmek için. verdiğiniz iki arabada Range her konuda üstün ancak 550D nin üstün olduğu ve eşit olduğu özellikler var. kötü bir örnek oldu
  • quote:

@camelot

Arkadaşların zeka kapasitesi ve az buçuk olan bilgilerinin verdiği küstahlık şımarmalarına neden olmuş. Önemli değil ben gerekli kişilerden bilgimi aldım gereksiz insanlar o güzel espirilerine devam edebilir.
  • quote:

Orijinalden alıntı: doroşenko

photo_canon1 haklısın dostum.Kimseyi küçük düşürmeye çalıştığın falan yok ama konuyu açan arkadaş ta maalesef komik bir öneri istiyor.Abesle iştigal bence.
    Başlığı açan arkadaş makinalardan anlamıyorsa ona yapılacak en güzel tavsiye manuel ayarlara izin veren bi kompakt alması olacak.İlerleyener kadar yeter parası da cebinde kalır ve işi kaptığı zaman belkide çok daha özellikli makinalar piyasada olur ve parasıda olduğundan o yeni modelleri alabilir.Bahsettiği 2 makinada ona ağır gelir hatta belki bu hobi den onu soğutabilir.

Benim uzmanlık alanım video cameralar. Film çekecek düzeyde biliyorum merak etmeyin. Kulaktan dolma bilgisi olan insanlar değilde gerçekten sektörde çalışan insanlardan bilgi almak amacım kullanmak farklı duymak farklı.

• quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

@camelot

baslıgı acan arkadasım suzum sana

benım 5d dememle 5d mark2 mı anladın yoksa sadece 5d den soz ettıgımı mı anladın.photo arkadasımızla aramızdakı mevzu bu sımdı.sen bır soyle de su olay kapansın

@photo

ben hala sıg dusundugun konusunda ısrar edıyorum.hangı baslık altında tartısıyoruz bunu?
    eger sen benım 5d yazdıgımdan 5d mark 2 demek ıstedıgımı anlamadıysan o senın sorunun.
    hata yaptıgımı dusunmuyorum.

sonuc hala aynı dusunuyorum(sıg dusunuyorsun) basıt konularda basıt tartısmalara gırdıgın konusunda.

Siz merak etmeyin ben ne demek istediğinizi anladım arkadaşlar çok fazla şey bildikleri için 2 laf daha söyliyim hesabındalar konuyu uzatmaya gerek yok başlığı bilgisizliğimden değil daha fazla bilgisi olanlardan öğrenmek için açtım. Bilmemek ayıp değil öğrenmemek ayıp. sizin yaptığınızda ayıp bile dğl Terbiyesizlik, Kalitesizlik

• 
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.