d200 konusunda da yüksek iso değerlerinde noise yaptığı gece çekimlerinde başarılı sayılamayacağı gerçeğini de göz önünde bulunduralım. O yüzden d300s gibi bir makine hakkında da yorum yaparken canonculuğu bir kenara bırakmak gerek diye düşünüyorum. O yüzden sizden ricam konu ile ilgili bildiğiniz "bilimsel" veriler var ise onları paylaşmanız. Tartışmaya açık söylemlerde bulunmamanızı tercih ederim,teşekkürler.
quote:
Orijinalden alıntı: doomed
Ahmet Bey epey yardımcı olsun sağolsun.
d200 konusunda da yüksek iso değerlerinde noise yaptığı gece çekimlerinde başarılı sayılamayacağı gerçeğini de göz önünde bulunduralım. O yüzden d300s gibi bir makine hakkında da yorum yaparken canonculuğu bir kenara bırakmak gerek diye düşünüyorum. O yüzden sizden ricam konu ile ilgili bildiğiniz "bilimsel" veriler var ise onları paylaşmanız. Tartışmaya açık söylemlerde bulunmamanızı tercih ederim,teşekkürler.
Benim tavsiyem bence gidin ve dslr ların yaptıklarını iyice incelemeniz.Şu anda bu makineleri yazdınız ancak makine ayarları ve kullanımı tam olarak biliyormusunuz? Dememin sebebi istediğiniz bir makine full frame biride aspc sensör.Bu noktada sensörlerin yaptıkları işlere göre seçiminizi yönlendireceksiniz.Portre geniş açı çekerseni full frame candır. Para bulduğum anda 5d markII ye geçme düşüncem var. Ancak yeri geldiğinde ornito ve doğa fotoğrafları çekiyoruz. Bende 70-200 f4 is usm mevcut aspc sensör ile bu makinede çok güzel kareler çıkarken full frame ciler 200mm de kalırken ben 200*1.6=320mm avantajıyla güzel kareleri yakalıyorum.Aspc den vazgeçmemi bu karelerde engelliyor. Yüksek iso başarımı ff makinelerde daha yüksek ancak konser vb durumlarda yoksa inanın faydası pek yok. Nikon yok canon keskindir tamamen yalandır.Sizin elinizdeki lensin kalitesi ve sizin makine üstündeki ayarları verip ayarları tam yapabilmenizdir önemli olan. Ve son olarak full frame düşünürseniz o makineye her lensin olmicağını ve aynaya çarpma sorunu ile karşılaşabilirsiniz.FF için olan lensleri alıcaksınız.İyi bir lens olmadanda kaliteli fotoğraf alamazsınız
Yazılanlarla ilgili yorumlarım:
- Tam kare makineye takılan her lenste "aynaya çarpma sorunu" yaşanmıyor. Bazı eski lenslerde (örneğin bazı eski manuel Leica, Zeiss lenslerde) bu sorun var ama 100lerce lens tipi/modeli/markası arasında bunların sayısı 10'u geçmez. - "Nikon'un keskinliği ve renkleri" lafı yanlış. Özellikle 5D için konuşursak, algılayıcısındaki zayıf AA filtresi sayesinde, tüm Nikonlar'dan (ve Canonlar'dan) daha keskin sonuç alabiliyorsunuz. Renk konusunda artık söyleyecek laf kalmadı, dijital fotoğrafta istediğiniz renkleri bulmak zor değil. Canon'da renk doygunluğu varsayılan olarak düşüktür (hatta gerçeğe daha yakındır) (sonradan düzenlemeye uygun olması için), ama renk doygunluğunu 2 birim arttırarak canlı renkler elde etmek mümkün. - Tam kare her zaman avantaj değil. Örneğin kuş ve spor fotoğrafçıları için 1.3, 1.5 veya 1.6 kesme çarpanlı makineler daha uygun. D300/D700 serisi "hız açısından" da 5D serisinden daha üstün. - Makine seçiminden ziyade "sistem" seçimi yapmak daha iyi. İstediğiniz fotoğrafları hangi lenslerle çekeceğinize karar verin, sonra her iki markanın lens portföyüne bakın. Uygun fiyatlı ve yüksek performanslı lensleri hangi sistemde bulacaksan ona yönelmek en iyisi. Ben Canon kullanırken sırf elime iyi ve uygun fiyatlı f2.8 zoom lensler geçtiği için 5DMarkII'nin yanına D700 aldım. Şimdi gözüm Nikon 14-24mm f2.8'de. İki sistemin de avantajları-dezavantajları var.
Özetle, "hangi makine daha iyi" demektense amacınızı iyi belirleyip makine seçmek en sağlıklısı.
quote:
Orijinalden alıntı: synchro
5d eski bir makine fiyatı 1200 liraydı sorduğumda d300s ise böyle uygun değil madem d300s ye kadar çıkabiliyorsunuz 7d öneririm, lense bütçe ayırdınız mı?
Hocam 5d nerde 1200 lira (ya bozuktur ya da ömrünü tamamlamak üzeredir sanırım...)
quote:
Orijinalden alıntı: ozturert
Yazılanlarla ilgili yorumlarım:
- Tam kare makineye takılan her lenste "aynaya çarpma sorunu" yaşanmıyor. Bazı eski lenslerde (örneğin bazı eski manuel Leica, Zeiss lenslerde) bu sorun var ama 100lerce lens tipi/modeli/markası arasında bunların sayısı 10'u geçmez. - "Nikon'un keskinliği ve renkleri" lafı yanlış. Özellikle 5D için konuşursak, algılayıcısındaki zayıf AA filtresi sayesinde, tüm Nikonlar'dan (ve Canonlar'dan) daha keskin sonuç alabiliyorsunuz. Renk konusunda artık söyleyecek laf kalmadı, dijital fotoğrafta istediğiniz renkleri bulmak zor değil. Canon'da renk doygunluğu varsayılan olarak düşüktür (hatta gerçeğe daha yakındır) (sonradan düzenlemeye uygun olması için), ama renk doygunluğunu 2 birim arttırarak canlı renkler elde etmek mümkün. - Tam kare her zaman avantaj değil. Örneğin kuş ve spor fotoğrafçıları için 1.3, 1.5 veya 1.6 kesme çarpanlı makineler daha uygun. D300/D700 serisi "hız açısından" da 5D serisinden daha üstün. - Makine seçiminden ziyade "sistem" seçimi yapmak daha iyi. İstediğiniz fotoğrafları hangi lenslerle çekeceğinize karar verin, sonra her iki markanın lens portföyüne bakın. Uygun fiyatlı ve yüksek performanslı lensleri hangi sistemde bulacaksan ona yönelmek en iyisi. Ben Canon kullanırken sırf elime iyi ve uygun fiyatlı f2.8 zoom lensler geçtiği için 5DMarkII'nin yanına D700 aldım. Şimdi gözüm Nikon 14-24mm f2.8'de. İki sistemin de avantajları-dezavantajları var.
Özetle, "hangi makine daha iyi" demektense amacınızı iyi belirleyip makine seçmek en sağlıklısı.
Merhaba,
Söyledikleriniza aynen katılıyorum, çok haklısınız.
Çoğunlukla "hangi makine daha iyi" sorusu ile sık sık karşılaşılıyor, Özetiniz gerçekten çok doğru.
Selamlar...
Hocam yazdıklarımın herhangi bir yerinde "hangi makine daha iyi" diye bir şey yazmıyor. Onun dışında yazdıklarınız bilgi açısından iyi oldu teşekkür ederim.
doomed, hangi makinenin daha iyi olduğu sana göre değişir, o yüzden yazmadım. Benim kullanım tarzıma 5DMarkII daha çok uyuyor.
yeni mesaja git
Yeni mesajları sizin için sürekli kontrol ediyoruz, bir mesaj yazılırsa otomatik yükleyeceğiz.Bir Daha Gösterme