Şimdi Ara

Canon 60D'yi duyurdu.. (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
50
Cevap
0
Favori
3.451
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Hey gidi 40D, daha 2 sene tercih sebebisin belli ki
  • 60D nin ozellikleriyle ilgili yorumlar yazsaniz da bizler de faydalansak
  • canon kullanan arkadaşlara bir sorum var 40d-50d gibi modellerin malzeme-plastik kalitesi 500d-550d ile karşılaştırıldığında durum nasıl..
  • c.james üslup olarak beğendiğim birisisiniz açıkcası buraya gelmesini istemezdim yazdıklarımda hatalarım var. Kapansın artık yoksa daha kötü yerlere gidecek. Sağlıcakla.

Şimdi konuya dönersek 60Dnin sample fotoları bana göre çok iyi değil. Iso olarak 7D daha iyi dolayısıyla da 550d de iyi gibi geldi bana ama daha erken. Tam d90 muadili de değil bu makina ondan af olarak da hızlı. aslında şu saptama çok doğru üreticilerin kurnazlığı. kurnazca birbirlerine direk rakip olabilecek ürün çıkarmıyorlar. hiç bir sınıftakiler kesinlikle birbirine denk değil bilhassa canon ve nikonda durum böyle.

40d-50d çok daha üstün tabiki 450dye 400dye kıyasla. magnezyum alaşım var. çok daha ergonomik.

• quote:

Orijinalden alıntı: Cromartie

c.james üslup olarak beğendiğim birisisiniz açıkcası buraya gelmesini istemezdim yazdıklarımda hatalarım var. Kapansın artık yoksa daha kötü yerlere gidecek. Sağlıcakla.

Şimdi konuya dönersek 60Dnin sample fotoları bana göre çok iyi değil. Iso olarak 7D daha iyi dolayısıyla da 550d de iyi gibi geldi bana ama daha erken. Tam d90 muadili de değil bu makina ondan af olarak da hızlı. aslında şu saptama çok doğru üreticilerin kurnazlığı. kurnazca birbirlerine direk rakip olabilecek ürün çıkarmıyorlar. hiç bir sınıftakiler kesinlikle birbirine denk değil bilhassa canon ve nikonda durum böyle.

40d-50d çok daha üstün tabiki 450dye 400dye kıyasla. magnezyum alaşım var. çok daha ergonomik.

Merhaba,
    Benim tartıştığım bir hususda,konu kolay kolay daha da kötüye gitmez.Çünkü ben her platformda,doğallığımdan ve yetişme tarzımdan gelen seviyeli üslubuma devam ederim.Sizin için demiyorum ama karşımdaki insan seviyesizlik yapmaya devam ederse de,gereken cevabı terbiye sınırlarımın dahilinde kendisine söylerim.Bence de gereksiz bir tartışmaydı ama sizin hatalı yorumlarınız konuyu gerdi.Ben 7d modeli için olumsuz bir şeyler söylemedim.Hatta geçen gün,ünlü bir dizi oyuncusu arkadaş 5d modelini almak istediğini söylemişti.Ben de ona,yeterli tecrüben yoksa ve mutlaka canon düşünüyorsan 550d falan al demiştim.Eğer 550d gövde olarak çok sağlam değil diyorsan,7d falan da düşünebilirsin diye öneride bulunmuştum.Her neyse,gereksiz bir tartışmaydı.
    İyi akşamlar hoşçakalın...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi c.james -- 27 Ağustos 2010; 0:41:19 >

• Ne mutlu o zaman bize

60D gelişmiş giriş seviyesi diye geçiyor ve de 40-50d-7D gibi magnezyum değil D90 gibi plastik body. canon resmen xd li sınıfı değiştirdi
  • 550D den teknik olarak ustun yanlarini yazabilir misiniz
  • 60d de heyecan verici hiç bir taraf bulamadım açıkcası 50 d den 3 megapiksel artmış hd video eklenmiş başkada göze çarpıcı bi şey yok ben ce bu da zaten artık giriş seviyesinde olan özellikler .
  • Merhaba,
    Bütün markaların yenilik diye öne çıkardığı farklar; ağırlıklı olarak mp arttırımı,biraz daha yüksek iso,hd video,tasarımda ve işlemcide küçük makyajlamalardan ibaret.
    Yanlış anlaşılmasın,makineleri beğenmiyorum manasında söylemedim.Bu sene için,yeni model adı altında pek fazla bir değişiklik olmadığını vurgulamaya çalıştım.
    İyi geceler hoşçakalın...
  • Aslında Canon çok tutulan modeli 550D' yi resmen baltalamış bu modelle. Bir çok özelliği sensör ve işlemci dahil 550D ve 7D ile aynı. Sadece gövde orta seviye gövdesi (3 mm küçük) ama gövde Aliminyum+ Reçineli ve cam elyaflı polikarbonat plastik gövde. Bunun dışında sürekli çekim hızı 3.7 den 5.3' e çıkmış. Bence Benim açımdan en büyük yenilik 3"' lik her yöne dönebilen LCD ekran ve dot sayısıda çok artmış. Kısaca 40-50 D ye göre gövde açısından geride gibi görünüyorsada plastik gövdeninde alışılmışın dışında bir gövde olduğu düşünceindeyim. Böylece gövde 120 gr. kadarda hafifletilmiş. Ayrıca Hafıza kartınında bu formatta artık SD' ye dönmeside olumlu bir gelişme. Başlangıç fiyatı 1100 $ olması bana makul geldi. Eğer fotograf ve Video çekim kaliteside en az 550D ve 7D kalitesinde ise bence 40 ve 50D ye sırf her yöne dönebilen LCD' si ve F/P oranı ile mükemmel bir alternatif gibi geldi. Bence F/P açısından D90 ile baş edemez, Hele hele fiyatlar bir süre sonra düşünce.....

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi bipekkan -- 27 Ağustos 2010; 12:51:47 >

• Bence bu model tam klasik bir 600D modeli olmalıydı.
    Ama malum 550D satışları iyiken Baltalamaya gerek yok dendi
    %0D de istnilen düzeyi yakalamayınca bari 60D diyelim de orta seviye tutkunlarına satarız diye düşündükleri kanaatini taşıyorum.
  • çok güzel ama bir o kadar da pahalı
  • Merhaba,
    Yeni çıkacak olan 60d modelinde,16:9 formatında çekim modu da bulunuyormuş.Bu sınıfdaki diğer canon modellerinde bu format bulunmuyor.Yanılıyorsam canon kullanan arkadaşlar düzeltebilirler.16:9 çekim formatının eklenmesi bence çok iyi olmuş.Çektiğimiz fotoğrafları bilgisayar üzerinde de istediğimiz formata çevirebiliyoruz ama makinenin çekim modlarında 16:9 formatı olması daha kullanışlı.Bazı kompakt makinelerde bile 16:9 formatı bulunurken,bir çok dslr modelinde olmaması biraz tuhafdı.
    Giriş ve giriş üstü gövdelerde canon'dan başka,bir de sony dslr gövdelerde aynı özellik bulunuyor.Başka markalarda henüz görmedim.Umarım yeni çıkacak diğer dslr modellerinde de bu özellik bulunur.
    İyi akşamlar hoşçakalın...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi c.james -- 27 Ağustos 2010; 22:10:22 >
  • D60 ın hayyama gelmesi ne zamanı bulur.Fiyat olarak iyi olursa arada kaldıgım 7D-550D karmaşasından kurtulup bu modeli alabilirim.Bipekkan 1100 dolar demişsiniz galiba fiyat sırf body için sanırsam.İşallah bunla beraber yeni modeller mevsimi olmaz.Arada çok kaldım bu model işallah bana ilaç olur.
  • Yakin zamanda Sony Alpha 750 yi cikartacak , onu da bir gorelim oyle karar veririz...
  • Canon 60D ile iyi bir hamle yaptı ve 1100 usd'den çıktı gövde BHphoto'da sipariş alıyor şu an soklarda olmasa da eylül ayı gibi gelecekmiş....

Canon 550D ile Nikon Dxxxx serisinden çok önde şimdi 60D çıktı özellik olarak özellikle pro özellik anlamda 7D'den çok aşşağıda yani görünürde pek bir şey yok gibi detay özelliklerde bu gövdenin altında... Yani Canon ne 7D'yi ne de 550D'yi etkilemez...Tam bu iki gövdenin arasına oturtulmuş bör gövde aslında şimdi 550D fiyatları düşerse daha fazla satmaya başlar bu gövde çünkü şu ana kadar ki sınıfındaki en iyi giriş seviyesi slr gövde..

60D'nin hoşuma giden özellikleri 550D serisine göre...

-Üst kısımda bulunan LCD'Yi bu seride korumuşlar şikayet edilen bir şeydi. Buradaki kısayol tuşlarıyla da İSO, AF modu, AF alanı gibi bir çok ayarı meniye girmeden yapabiliyorsnuz
    -Gövde malzemesi aynı ancak 60D daha ergonomik olacaktır.
    -Arkadaki diyafram-enstantane ringi hala duruyorı.
    -Yine 550D serisine göre daha seri saniyede 5.3 fps ile 58jpg 16 raw çekebiliyor 550D 3.7 fps 34jpg 6raw yapabiliyor.
    -Strobist bağlantısı kaldırılmış ama 7D de olduğu gibi Wireless olarka filash tetikleyebiliyor
    -Vizörü 7D'den küçük olsada 550D'den daha geniş
    -Hareketli ve 1040pixel lcd ekran

bipekkan video özelliğinin 550D aşşağı olacağını hiç sanmıyorum aynı sensör aynı işlemc:) Yani geriye gidiş olmaz ama fotoğraf kalitesinde gövdeden gövdeye default ayarlardan dolayı fark edebiliyor....
    Birde 60D mi fiyat olarak D90 ile baş edmez? Bence nikon d90'ı yenilese dahi bu seviyeye çıkaracağını sanmıyorum ben... Çünkü D90 550D ile karşılaştırılan bi gövdeydi...

EDİT:::: bu aradaa joystik kaldırıldı demiştim ama herhalde arkadaki ring'in içine yerleştirmişler tekrardan göz attım gövde fotoğraflarına

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Carmelo_Anthony -- 28 Ağustos 2010; 16:49:03 >

• marketlerin stoğuna ne zaman girer acaba bu ürün. tamda D90 almayı düşündüğüm arifede çıktı :D d90 etkilenirmi acaba bu ürünün girmesiyle
  • 40D sonrası 50D ile başarısız olunmuştu, 60D ise 550D'nin üst versiyonu gibi olmuş sanki orta seviyeden giriş seviyesine doğru kayılmış hafiften gibi geldi bana.
    Fiyat düşük tutulmak istenmiş bu nedenle body kalitesi düşürülmüş diye düşünüyorum ki bana göre yanlış bir hamledir.

Yeni makine alacaklar biraz daha beklemeliler bu dönemde, yeni modellerin performansları görülmeli önce diye düşünüyorum.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Dae-su Oh -- 30 Ağustos 2010; 12:15:42 >
  • Bu makina olayını noolur telefon olayına dönüştürmesinler yavv... Bu iş makinayla bitecek bi iş değil ki. Lensi var ışığı var tripotu var filtresi var varda var... Alırsın adam gibi bi makina 1000 dolar paran mı var al adam gibi paraflaş felan şemsie yada prime lens vs vs. keyfine bak. saniyede yok 5.3 çekiyormuş da 3.5 çekiyormuş da boş işler bunlar. hee çok önemliyse adamda zaten para vardır mark II almıştır d300 almıştır kuş çeker felan. para kazanmıyorsan adam gibi makinanın kıymetini bil, diğer ekipmanlara yatırım yap diyorum ve bitiriyorum :) Forever 500D
  • 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.