Şimdi Ara

Canon 650D mi, Nikon D5100 mü? (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
46
Cevap
0
Favori
11.204
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • teşekkür ederim sebebini öğrenebilirmiyim ?
  • quote:

Orijinalden alıntı: eenn_eess

teşekkür ederim sebebini öğrenebilirmiyim ?

D5100 şu anda kullandığım makine, arkadaşım da 600D var o da oldukça iyi bir makine, ki zaten D5100 ile 600D aynı segment'te makineler olduğu için devamlı kıyaslanmakta, ikisinin de imaj kalitesi oldukça iyi, fakat bu tamamen kişisel bir şey D5100'ün renkleri daha pastelimsi ve benim gözüme daha hoş geliyor. Bu arada 650D'nin fotoğraflarını sadece net'te gördüm o da oldukça kaliteli bir imaj kalitesi sunuyor. Ama dediğim gibi Nikon'un renkleri beni daha çok çektiği için D5100 aldım. Belki siz Canon'u beğeneceksiniz, sonuçta beğeniler tamamen soyut şeyler. Ama her iki makinenin de sizi üzmeyeceğini bilin. Bu arada ergonomi olarak 650D daha iyi.
  • çok teşekkürler. dediğiniz gibi ya nasip deyip birini alacağım artık sanırım...
  • İkisi de denk makinalar. Önemli olan lens seçimi, bu iki gövde arasında fotoğrafa yansıyacak fark göremezsiniz.
  • hala karar veremedim.
  • quote:

Orijinalden alıntı: raver

hala karar veremedim.

http://www.dpreview.com/reviews/studio-compare
    http://www.pixel-peeper.com
    Bu iki linkten örnek fotoğraflara bakın, hangisinin renkleri daha çok hoşunuza gidiyorsa onu alın.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Nikon al o zaman, kararsızlık kötü. Tabi AF-S lens almak zorunda kalacaksın.
  • Kesinlikle 650D
  • quote:

Orijinalden alıntı: coxackie

Nikon al o zaman, kararsızlık kötü. Tabi AF-S lens almak zorunda kalacaksın.

5100 ü eledim,
    şimdi 5200 ile 650d arasında kaldım??
  • Şüphesiz 650D
  • quote:

Orijinalden alıntı: SkyLark12

Şüphesiz 650D

hocam ben bir müddet kitle devam edeceğim forumdan araştırdığım kadarı ile ustalar nikonun kit lensi daha iyi diyorlar ayrıca yine nikonun gövdede daha iyi imiş kararsızım açıkcası hala.
  • Hocam nacizane gorusum ne 650d ye ne de d5200 e cikmaniza gerek yok. Yani soyle ki kullanim amaciniz icin 600d ve 5100 zaten gani gani kafi gelecektir. Bu iki makinadan birinde tercih kilip daha sonra yine isterseniz gelistirmelerinizi ekipman konusunda yapmanizi tavsiye ederim. Kendim 5100 kullaniyorum ama 600d yi de bol bol kullandim. İkisiyle de gayet tatmin edici fotograflar cekilebiliyor. Boyut olarak d5100 belki de dslr lar arasinda en kucuklerden cok kompakt bi yapisi var elleriniz buyuk ise eger mutlaka almadan once bi deneyin derim. İleride ekipman eklemesi olacaksa Canon un lens konusunda ki fiyat artisi goz ardi edilmemeli bence. Tercihiniz ne olursa olsun bu seviyelerdeki makinalarin hicbiri sizi pisman etmez ama bence su asamada ozelliklere kagit ustundeki durumlara fazla takilmadan isinizi gorecek fazla yormayacak bi govdeye yonelin derim. Simdiden hayirli olsun

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi carking58 -- 7 Ağustos 2013; 7:10:34 >
  • carking58 kullanıcısına yanıt
    Mükemmel bir yorum çok mersi aynen yorumunuzda belirttiğiniz gibi dün bir mağazada 5100 ü şöyle bir elime aldım şaşırdım inanılmaz küçük geldi ama malesef başka ürün olmadığı için canon a bakamadım.
    Benim amacım kesinlikle fotoğraf çekmek asla video benim için önemli değil bu doğrultuda seçim konusunda sanırım işim biraz kolaylaşıyor beynimi kemiren nikonun daha kaliteli görünmesi plastik gövde v.s açısından üstelik çoğu kit lenside daha kaliteli diyor, bir arakadaş japonyadan 1100 tl ye kit lensli 5100 getiriyor sanırım bunda karar kılacağım.
    Bu arada dönen lcd hiç sevmiyorum keşke 5100 de sabit lcd ekran olsa sevmeye sevmeye kullanacağım

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi raver -- 7 Ağustos 2013; 10:28:39 >
  • Ne demek hocam amacimiz fikir alisverisidediginiz fiyat kesinlikle gayet guzel. D5100 gercekten hissiyat konusunda kaliteli oldugunu her yerinde gosteren bi makina ama bunu derken yanlis anlasilmak istemem ki 600d veya 650d de kesinlikle ayni kaliteye sahip. Donen ekran konusunda aslinda bende LCD ekran cok kullanmadigim icin once bi ekran koruyucu aldim Fotga marka ve onu uygulayip ekrani surekli acik halde biraktim belki aylardir da oyle. Yani inanin cok sorun olmayacagini dusunuyorum. Seciminiz ne olursa olsun ben simdiden hayirli olsun temennilerimi tekrarlayim kullanilmayacak ozellige fazla para sacmanin pek anlami yok bence cok dogru yoldasiniz. Simdiden de hayirli bayramlar dilerim

• Uzun arastirmalardan sonra 5100 aldim. 650d yide inceledim. body gorunusu ve malzeme kalitesi olarak kesinlikle 5100. 650d plastigi bana daha basit vgeldi. Ustelik 650d 1500 drn asagi yok. ben 5100 u n11 den puanla falan 1070 e aldim. Af s dx 18-55 lens var. vr siz olan yani. onceleri cok korktuydum vr siz sorin olurmu diye ama inanin gece gunduz her aralikta cok net fotolar cekiyorum. vr daha buyuk zumlarda sart. ustelik karfo karacasulu garantili cihaz. makinayi 1 haftadir kullaniyom ve cektigim resimlere hayran kaliyorrum.siddetle nikon 5100 derim. hem daha ucuz hemde daha asil duruyor

• Bende bu iki makine arasında kaldım. Daha doğrusu d5100 d5200 ve 650d. D5200 den fiyat dolayısıyla vazgeçtim. Şu an d5100 1200 650d 1400 d5200 1800 civarı bulunabiliyor 18-55 vr-ıs lens ile. d5100 kit lens ile daha kaliteli izlenim veriyor, 650d dahili af motoru ve dokunmatik ekranı ile ön planda. Dokunmatik ekranın ayarlama konusunda çok rahatlattığı belirtilmiş. Ayrıca 650d hatırladığım kadarıyla daha yeni bir cihaz. Fotoğraf ve fotoğrafçılık konusunda çok yeniyim. İleride lens ihtiyacım olacaktır, canon un lensleri daha hesaplı. Marka takıntısı olmadan; ki benim gönlüm nikondan yana. Aradaki 200 tl lik farkla hangisi daha mantıklı. Sizin d5100 ve 650d arasındaki tercihiniz ne olurdu güncel fiyatları hesaba katarak.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi baki2150 -- 2 Şubat 2014; 1:40:52 >
  • eenn_eess E kullanıcısına yanıt
    1 secenek daha avantajli lens bakimindan hem takgez hem tele hemde portre var.

18-200 lerden bence uzak durun.

• quote:

Orijinalden alıntı: Vendetta0

1 secenek daha avantajli lens bakimindan hem takgez hem tele hemde portre var.

18-200 lerden bence uzak durun.

Bu gün tekrar gittim inceledim de, satıcı d90 dan sonraki Nikonlarda karbon perde yapısı kullanıldığını ve bu durumun artık Nikonda çekim sınırı olmayacağını söyledi. İllaki bi ömür vardır ama böyle bi durumdan haberiniz var mı_?
  • baki2150 kullanıcısına yanıt
    Hayır makinelerin ömrü vardır fakat, bu fazla dert edilecek birşey değil.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • İlgilendiğiniz için Sağolun. d5200 hakkında bilginiz var mı_? Bu gün gittiğim yerde d5100 + 18-55 vr + 55-200 vr lens 1900 tl d5200 + 18-55 vr lens 2000 tl idi. Satıcı değmez dedi ama bir de sizin fikrinizi almak istiyorum. değer mi d5200 e aradaki fiyat farkı.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi baki2150 -- 3 Şubat 2014; 1:58:26 >
  • 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.