Şimdi Ara

Canon 650D mi, Nikon D5100 mü? (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
46
Cevap
0
Favori
11.204
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
Giriş
    Baki bey ürün incelemelerini Türkçe kaynak olarak bulabileceğiniz web sitesi var link:http://fotografium.tv/

Fotoğraf makineleri ile ilgili kafanıza takılan sorulara rahatlıkla ulaşabilirsiniz.
  • quote:

Orijinalden alıntı: raver

http://www.the-digital-picture.com/Reviews/ISO-12233-Sample-Crops.aspx?Lens=662&Camera=614&Sample=0&FLI=1&API=1&LensComp=679&CameraComp=474&SampleComp=0&FLIComp=1&APIComp=0

Ne siteymiş - ne nikon muş be arkadaş 18-55 kiti tamron 17-50 den bile keskin

Amacım konuyu hortlatmak değil ama artık dayanamadım :D
    Tamron 17-50 nin test edildiği makine Canon 50D
    18-55 in test edildiği makine NikonD3x :D
    kimse bunu fark edememiş mi. Birisi audi birisi şahin kısaca :D
    Nikon D3x in fiyatları 20binden başlıyor. 50D ile bırak karşılaştırmayı adını yanında telafuz edemezsin :D
    Lütfen buna da dikkat edin :D
    Özet: lens karşılaştırmalarında makineler eş değer olmadığından objektif bir test olduğunu düşünmüyorum ve test sonuçlarına güvemiyorum

• quote:

Orijinalden alıntı: raver

quote:

Orijinalden alıntı: coxackie

Nikon al o zaman, kararsızlık kötü. Tabi AF-S lens almak zorunda kalacaksın.

5100 ü eledim,
    şimdi 5200 ile 650d arasında kaldım??

Selamlar, makina aldınız mı ?

Ben de şu aralar nikon d5200 ile eos60d / 650d arasında kaldım.
  • Ben de 2-3 aydır makina bakıyorum hatta konu da açmıştım ama hazır burada açılmışı varken ve daha canlıyken buradan devam edip sormak istiyorum,

Ben D5200 ve Eos 60D veya 650D arasında kaldım.

D5200 alırsam 18-105 ile, EOS 60D/650D alırsam 18-135 ile alcam.

snapsort ve dxomark sitelerinde yaptığım incelemelere göre nikonun renk derinliği görüntü kalitesi ve yüksek isoda daha düşük parazit (noise parazit diye çevirdim ama fotografçılıkta kullanılan farklı bir terim var mı? ) yönünden ve HDR özelliği olmasıyla nikon çok öne çıkıyor fark atıyor.

canon ise ayarlar için üstteki lcd ekranıyla, 50 mm f 1.8 lensinin çok daha ucuz olmasıyla daha büyük vizörüyle (0,59 a 0,51 bunun önemi nedir acaba) 2 kat daha hızlı max. shutter hızı ile öne çıkıyor.

Biri giriş seviyesi biri yarı profesyonel olmasına rağmen anladığım kadarıyla birbirinden çok da farklı olmayan makinalar.

Sizlerden birinci isteğim bu makinaların saydığım teknik özellikler bakımından birbirlerine bariz üstünlüklerinin olup olmaması,

İkinci yardım isteyeceğim konu da fiyat konusu. D5200 18-105 ile spot olarak 850 dolar fiyat aldım en düşük. canon 60d için fiyat alamadım. Garantililer çok pahalı, bütçemi aşıyor ama spot almaya da çekiniyorum. hayyam pasajında güvenilip spot makina alınır mı? Elinde güncel eos 60d fiyatı olan varsa benimle paylaşabilir mi?

Ayrıca, benim tanıdık var, fiyat alabilirim fiyatlarda yardımcı olabilirler diyebilecek kimse varsa özelden ulaşsın lütfen.

Şimdiden çok teşekkürler.

• Konuyu hortlatayim.
    Canon her şekilde üstün kâğıt üstünde.Aklım canon derken kalbim nikon dedi ve 5100 aldım memnunum.
    Bu bir yana çok da aman aman farklı makineler değil.Çok araştırıp makinesiz kalmayin.Alın birini gitsin...;)))

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Arkadaslar konu hakkında fazla düşünmeye gerek yok bence.
    Almanız gerek en kötü nikon d7100.çünkü gövdede af motoru bu modelden başlar.bunun altı bir nikon alırsanız yüksek lens fiyatlarıyla karşı karşıyasınız.canoncu 200 liraya 50 mm alırken siz neden 600 veriyorum dersiniz.
    650d gayet yeterli bir makina,hatta fiziksel güncellemesiyle 700d alınabilir.Üzmez.
    param az diyosanız 100d alın.aynı makina aşağı yukarı,sadece bikaç tuş,dönen ekran falan eksik,bide daha küçük boyu olarak:taşıması kolay olsun diye.
    60d orta segment bir makina ve son kullanımda düşük noise harici bir katkı sağlamaz.ha ben 650d fiyatına 60d getirtiyorum amerikadan,o şekilde tercih edilebilir,yoksa pek artısı yok.Artı istiyosanız 70d yada 7d ye bknz.
    Başlangıç sınıfı makinaları tam f/p olduğunu düşünüyorum,günceller ve daha pahalı makinaların yaptığı işlere daha ucuza erişebiliyolar,üst sınıf makinalar sd slot,magnezyum gövde gibi dayanıklılıklarından ötürü seviye atlıyor,tabi sensor büyüklüğü ayrı bi konu,makinadan makinaya fark var.

• 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.