Şimdi Ara

canon a510 garanti belgesi hakında (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
35
Cevap
0
Favori
1.216
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş
  • hafıza kartı için kingston 512 mb ==> tıkla

pil içinde uniross 2300 W'ı tavsiye ederim... benim kullandıklarım bunlar ve gerçekten çok iyi dayanıyor. pilleride hepsiburda.com dan almıştım tam 1 haftada gelmişti neyse bu başka konu...

harikalar....

quote:

Orjinalden alıntı: yarışçı

arkadaşlar önerileriniz için teşekür ederim birde hafıza kartı ve pil ne almalıyım ve fiyatları ne kadardır yardım ederseniz sevinirim.

• toyota corolla lar turkiyede uretiliyor ve uretim kalitesi cok iyi bir cok uluslararası odulde almıs durumdalar.

nerde uretildiginin cok onemi yok bence marka onemli.
  • arkadaşlar dün aldıgım canon a510 makina balkan elektronik garanti belgeli aldıgım erkayalar degil şimdi makina yoksa yasal degilmi ?
  • Benim A510 um malezya malı ama canon gibi bir firmanın yaptırdığı malları tekrar tekrar kontrol ettirdiğine inanıyorum ben bi sorun yaşamadım al bence
  • yarışcı benim bildiğim sadece erkayalar garantisi geçerli. yurt dışından getirenler onlar çünkü.
  • benim bildiğimde sadece erkayalar garantisi geçerli hatta erkayaların sitesinde de öyle yazıyor.
  • nerde üretildiği elektronik eşyalarda önemlidir çinde üretilen bir elektronik ile japonyada üretilen bir elektroniğin tüm parçaları aynı olabilir ama üretim bandında yapılan testler ve kontroller japonyada olmadığı kadar azdır bunun için herzaman japon malı tercih edilmeli

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi starway -- 29 Kasım 2005, 23:30:32 >
  • cin mali, japon mali tartismalari sadece hurafe. dunyanin en buyuk ureticileri tum uretimlerini cin'e tasidilar.

gecmisteki tamamen taklit dandik cin mallariyla bugunku buyuk elektronik devlerinin cindeki fabrikalarda urettiklerini karsilastirmayin artik.

ister amerikadan alin ister japonyadan hepsinin uzerinde cin mali yazisini goreceksiniz (tecrubelerle sabittir).... garantisiz, ve tamamen taklit bir mal almadiysaniz cin mallarinda problem yasamazsinis. zaten cinde olsa veya baska herhangi bir ulkede gidip bir digital makinayi taklidini birebir yapacak bir fabrika oldugunu sanmiyorum

ayni takinti bende de vardi amerikada buyuk elektronik magazalarini dolasip taiwan uretimi olmayan nikon bulamamistim. hatta adamlar en profesyonel makinalari olan d2x ve yuksek kaliteli objetiflerinin bile cogunu taiwan'da yapiyor her iki ulkede de uretilen ayni fiata satiliyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi polaris -- 30 Kasım 2005, 0:04:45 >
  • çinde kalifiye eleman çalıştırmıyorlar ama zaten ucuz montajın sebebi de bu. Hatta bazen işi abartıp yaşlıları ve çocukları çalıştırıyorlarmış bazı elektronik montajlar için ondan dolayıda kaliteli olmuyor her zaman en azından bence güvenilmez oluyorlar
  • en büyük üreticiler daha kaliteli die mi çine taşındılar ayrıca sadece daha fazla kar etmek içn. Örnek istersen ben geçen sene 2 tane dexter ayakkabı almıştım bir baktım ki çin malıymış dedimki önemli değil dexter dexterdir değişmez ama ne oldu? 3 ay sonra ikiside haşat oldu sorun sende diyeceks,n ama bundan önceki bir sürü ayakkabımda dexterdi ve hiç birine bir şey olammıştı üstelik benim ayağım büyüdüğü için annem ihtiyacı olan birine vermişti o gün gördüm çocuğun ayandaki benimkinden daha sağlam durumdaydı ve o 5 senelik bendeki 3 aylık. peki bu ne şimdi??? sence aynı kalite mi?
  • ben tekstildir ayakkabidir ondan bahsetmiyorum. 1500 dolarlik objektif hem cin de, hem de japonyada uretiliyor ve iki urunde ayni fiyattan ve nikon garantisiyle satiliyorsa bence burda problem yoktur.

cinde isciligin cok ucuz oldugu dogrudur, ama yasli ve cocuklarida hi-tech objektif fabrikalarinda calistiramazsiniz.

cin ekonomik basarisinin altinda ucuz isgucu oldugu kadar cok iyi yetismis ara elemanlarin oldugu bir ulkedir.

bizde elektronik ve optik malzeme montajinda calisabilecek egitimli insanlar olsaydi inanin birileri gelir burda acardi o fabrikalari. tabi uretim bantlarinda muhendisleride calistramayacaginiza gore, dusuk maas alan turk isci kesimininde ne yazik egitim seviyesinin dusuklugunu goz onune alirsaniz durumu anlarsiniz. yillardan beri turkiyenin tekstil urunlerinden otesine atlayamamasinin sebebide budur. benzer tekstile dayali uretim donemini kore ve cin 10 yil icinde astilar....

bu baglamda ben buyuk ureticilerin cinde uretilen mallarina karsi guven duyuyorum... dexter ayakkabi ornegide bence iyi bir ornek degil bu marka zaten bir nike, bir adidas degil. amwrikada satis yapan siradan bir ayakkabi ureticisi. zaten ben bu markanin turkiyede nicin kaliteli oldugunun zannedilmesinide bir turlu anlayabilmis degilimdir. bunlar amerikada 30-40 dolara ayyakkabi satarlarki buda zaten en ucuz fiyat sinirindadir....

cin de cok ucuza ve kalitesiz mallarin uretildigi dogrudur ama elmalarla armutlari karistirmayalim...

• peki işlemci hdd cdrom bu gibi ürünlerin hepsi çinde yapılıyor şimdi atıyorum 1000$ lık bir işlemci alacaksak illa ki amerikan malı olsun istiyorsak nerden bulacaz ?

Dahası çin malı olan canonlar çabuk bozulsa o zaman canon zarar etmezmi ? madem eder neden hala çinde üretim yapıyor demekki bir sorun yok ki çinde üretim yapıyor.
  • garanti belgesi için erkayaları aradım sistemde makinam kayıtlı degilmiş balkan elektronikte malımızı satıyor dediler balkan elektroniği aradım bu malı sadece erkayalar degil sanayi bakanlıgından belgesi olan herkez getirebilir dediler ve bizim makinamızda garantili cevabını verdiler.kafam karıştı iyice sizce dogrumu arkadaşlar

• erkaylar balkan elektronik de satıyor balkan elektronikde almış aldığınız ürün bizim malımızdır diyorsa bence sorun yok. Aslında dediğide doğru mesele sanayi bakanlığından izni çıkarabilmek herkes gerekli yasal şartları yerine geitirirse neden satamasın. Ama tabi erkaylar varken başka bir yer de çok cazpi gelmiyor doğrusu
  • Erkayalar Canon'un Türkiye temsilcisi ve garanti konusunda yetkili tek merci.

http://www.erkayalar.com

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi yuemrek -- 30 Kasım 2005, 21:00:42 >
  • 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.