Şimdi Ara

canon a610 anakart sorunu

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
16
Cevap
0
Favori
891
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
    3-4 sene once aldığım fakat çok az kullandığım makinam durup dururken açılmamaya başladı,dediğim gibi durup dururken ne bi düşme oldu ne bi darp
    hemen erkayalara(servis) yolladım,anakartın yandığını garantisi bittiğinden dolayıda 150 tl istediler bende geri yollattım makinayı
    acaba bu tip yedek parçaları nereden bulabilirim,yurtiçi yurtdışı sitelerde olabilir,birde daha once foto makinası açmadım ,bu parçarı değiştirmekte bi zorluk varmıdır
    teşekkürler

• Alkalin pillerle denediniz mi? Belki uzun süre kullanmadığınız zaman içinde şarjlı pillerinizde elden çıkmış olabilir. Bu nedenle bu gibi durumlarda kaliteli ve yeni alınmış Alkalin pillerlede denemektir. Erkayalar uzunca bir süre anakart yanmış teşhisini eline diken batan adamada koyuyor !
    Mesleğiniz dahi olsa bu gibi işleri servis mesuliyetine bırakmak en mantıklısıdır. Nedeni en azından sökmeye nereden başlıyacağınızı bilemez, makinede extra hasar yaratırsınız. Bu anakartlar PC' de ki gibi anakartlar değildir. Ve tek bir kartta değildir. Kısacası her ne kadar bu kartıda bulsanız ki imkansız, işin kursunu görmediğiniz için kalkışmayın. Bende bu makinanın A620 modelini kullanıyorum Noise konusu hariç çokta memnunum. Arızalansaydı 150 TL' yi gözden çıkartırdım tabi anakart arızasına İKNA olursam....

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi bipekkan -- 24 Mart 2010; 17:56:34 >

• hocam elimde servis dosyası olacaktı.. dilersen bakayım msnini pm'den ver göndereyim.. ona bakarak yapabilirsin.. tabi biraz yetenek ve tecrübe ister.. ama ben riske girmem diyosanda.. servise veya tamirciye vermek en iyisi(onlarda birçok makinayı bu tip dökümanlara bakarak onarır)
  • cevaplarınız için teşekkür ederim
    bipekkan arkadaşımın mesajı beni biraz kıllandırdı ,yukarıda makina düşmedi etmedi diyordumda pillerle ilgili bi durum oldu makina bozulmadan önce,fazla kullanmadığım için makinayı piller içinde akmıştı bu makinadaki artı eksi kutupların üstü kireçli gibiydi bende zaten bozulma olarak bi ondandır dedim fakat oda pek mantıklı gelmiodu,herneyse değiştirdim pilleri ama alkaline takmadım normal kalem pille açılıp açılmayacağına baktım fakat açılmamıştı sonrada malum servise yolladım(pillerde dandik değildi 1800lük vartaydı)
    makinayı tamir etme konusunda ise zaten nerdeyse sıfır makina fiyatlarına servise para vermem,ebaye baktım 25$ civarı anakart fiyatları,sizlerde bulabileceğim yerler konusunda yardımcı olursanız sevinirim
    photo_canon1 teşekkür ederim ,önce alkaline pil bulup yeniden deneyim diyorum de olmayacak gibime geliyor ,sonuçta servisteki adam pille denememişmidir herneyse o olmazsa anakart bulup senden isterim o dokümanları

• quote:

Orijinalden alıntı: ejderson

cevaplarınız için teşekkür ederim
    bipekkan arkadaşımın mesajı beni biraz kıllandırdı ,yukarıda makina düşmedi etmedi diyordumda pillerle ilgili bi durum oldu makina bozulmadan önce,fazla kullanmadığım için makinayı piller içinde akmıştı bu makinadaki artı eksi kutupların üstü kireçli gibiydi bende zaten bozulma olarak bi ondandır dedim fakat oda pek mantıklı gelmiodu,herneyse değiştirdim pilleri ama alkaline takmadım normal kalem pille açılıp açılmayacağına baktım fakat açılmamıştı sonrada malum servise yolladım(pillerde dandik değildi 1800lük vartaydı)
    makinayı tamir etme konusunda ise zaten nerdeyse sıfır makina fiyatlarına servise para vermem,ebaye baktım 25$ civarı anakart fiyatları,sizlerde bulabileceğim yerler konusunda yardımcı olursanız sevinirim
    photo_canon1 teşekkür ederim ,önce alkaline pil bulup yeniden deneyim diyorum de olmayacak gibime geliyor ,sonuçta servisteki adam pille denememişmidir herneyse o olmazsa anakart bulup senden isterim o dokümanları

rica ederim.. 25$ ise al burda özel bi tamircide taktır hocam.. alacağı 5-10 lira olur herhalde.. daha fazlasını zaten sen verme.. zaten e-bay'da en uygun şekilde bulabilirsin.. başka yerlerde biraz tuzlu olabilir..

• Neden mantıklı gelmedi ? En büyük neden bu. Pil yatakları biz korozyon deriz siz paslanma, yapmış ve pil akıntısı eğer pil kutup bağlantısınıda kemirmişse bağlantı telide kopmuş olabilir. Anakart ile ilgili bir sorun kesinlikle yok.Şarjlı pilleriniz akıntı yaptıktan sonra dandikliği filan mı kalmış? Ne şarj tuttar onlar neden işe yarar. Siz ilk önce makina içinde ki pil temas noktalarını güzelce temizleyin nemli bezle. İçin temas noktalarına (Yay- düz metal+) ışık tutun ve en azından pilin temas ettiği yerleri bir tornavida ucu ile temizleyin Metali çıksın. Bu durumda o kontaklar temizlenmezse alkalin pillede bir sonuç alamazsınız.
    quote:

• işten dönünce ilk işim dediğini yapmak olcak bipekkan,umarım dediğin çıkarda işte o zaman erkayaları arayıp küfürü basarım,zaten anladığım kadarıyla bunlar hiç makinayı açmadan teşhisi koyuyorlar yanınada 200tl servis
    bipekkan bu korozyon yapmış olan yerleri temizleyip pilleri taktıktan sonrada sonuç alamazsam herhalde bağlantı teli kopmuş demektir,bu sorunu nasıl çözerim,makinayı açıp bağlantı kablolarını kontrol edeyimmi,eğer kopuksa lehim felanda var zaten hallederim gibime geliyor ama sanada bir sorayım ,açtıktan sonra elimde kalmasın
    photo-canon1 ebayda bi satıcıdan buldum 20$a vercek bide 7$ kargo,anakartlık bir olayımız yokmuş gerçide yarın bigün birine lazım olur diye yazayım
  • quote:

Orijinalden alıntı: bipekkan

Neden mantıklı gelmedi ? En büyük neden bu. Pil yatakları biz korozyon deriz siz paslanma, yapmış ve pil akıntısı eğer pil kutup bağlantısınıda kemirmişse bağlantı telide kopmuş olabilir. Anakart ile ilgili bir sorun kesinlikle yok.Şarjlı pilleriniz akıntı yaptıktan sonra dandikliği filan mı kalmış? Ne şarj tuttar onlar neden işe yarar. Siz ilk önce makina içinde ki pil temas noktalarını güzelce temizleyin nemli bezle. İçin temas noktalarına (Yay- düz metal+) ışık tutun ve en azından pilin temas ettiği yerleri bir tornavida ucu ile temizleyin Metali çıksın. Bu durumda o kontaklar temizlenmezse alkalin pillede bir sonuç alamazsınız.
    quote:

bülent hocam bi bakıma haklı.. ama neden servis boşyere anakart değişmeli desin buda bana pek mantıklı gelmiyor(gerçi servisler de kimi zaman bilerek ama bilmeyerek parça değişimi isteyebiliyor) ama denemekte yarar var bence de.. sonuçta kaybedilecek 5-10 dakikadan öteye birşey yok

• Neden demesinler ? Nasıl para kazanacaklar ? 65 DM' ye yıllar önce aldığım bir SONY el radyosuna 12 Volt veren bir arkadaşım İçindeki IC' yi DEVE yapmıştı. Hala kodu aklımdaş. upC 1310G . Sony bir yere yaptırıp kendi stok kodunu vermiş. Mümkünatı yok piyasada yok bu kodla ararsan. Sonuçta Ankara eski Gençlik Cd deki servise götürdüm. Ve arızayıda söyledim Elinizde varsa yapın Yoksa beni oyalamayın dedim. Tam 10 gün sonra bana döndüler Masrafı 90 DM IC yanmış. Peki geliyorum dedim yanıma Noter arkadaşımıda aldım anında tespit yaptırdım Sanayi Bakanlığına şikayet ettik. Baya bir ağır para cezası verdiler ama o günün parasıylada bu ahlaksızlara 20 Milyon arıza tespit parası ödemek zorunda kaldım. Tabi olan radyoya oldu. Evde neredeyse 20 yıla yakındır ebedi istirahatgahında uyuyor. Bu nedenlede SONY markasını bu ve benzer nedenlerle pek sevemiyorum.
    quote:

Orijinalden alıntı: photo_canon1
    ......................
    bülent hocam bi bakıma haklı.. ama neden servis boşyere anakart değişmeli desin buda bana pek mantıklı gelmiyor(gerçi servisler de kimi zaman bilerek ama bilmeyerek parça değişimi isteyebiliyor) ama denemekte yarar var bence de.. sonuçta kaybedilecek 5-10 dakikadan öteye birşey yok

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi bipekkan -- 25 Mart 2010; 19:56:22 >

• quote:

Neden demesinler ? Nasıl para kazanacaklar ? 65 DM' ye yıllar önce aldığım bir SONY el radyosuna 12 Volt veren bir arkadaşım İçindeki IC' yi DEVE yapmıştı. Hala kodu aklımdaş. upC 1310G . Sony bir yere yaptırıp kendi stok kodunu vermiş. Mümkünatı yok piyasada yok bu kodla ararsan. Sonuçta Ankara eski Gençlik Cd deki servise götürdüm. Ve arızayıda söyledim Elinizde varsa yapın Yoksa beni oyalamayın dedim. Tam 10 gün sonra bana döndüler Masrafı 90 DM IC yanmış. Peki geliyorum dedim yanıma Noter arkadaşımıda aldım anında tespit yaptırdım Sanayi Bakanlığına şikayet ettik. Baya bir ağır para cezası verdiler ama o günün parasıylada bu ahlaksızlara 20 Milyon arıza tespit parası ödemek zorunda kaldım. Tabi olan radyoya oldu. Evde neredeyse 20 yıla yakındır ebedi istirahatgahında uyuyor. Bu nedenlede SONY markasını bu ve benzer nedenlerle pek sevemiyorum.
    quote:

......................

bülent hocam haklısın olmuyor demiyorum ama yani buda insanlığa sığmıyo.. bide bi dünya para istiyolar.. zaten mesajımda yazmıştım gerçi.. kimi zaman sevisler bilerek veya bilmeyerek de olsa parça değişimi isteyebiliyor.. orası da artık insaflı bir servis bulmaya kalmış

• ben servisin insaflısına rastlamadım ,o eskidenmiş diyecem ama hocamın dediğine göre eskidende farklı değilmiş
    "arıza tespit ücreti" şaka gibi
    bu arada akşam geç döndüğüm için bakamadım makinaya bugun bakıp yazıcam hemen olup olmadığını
  • quote:

Neden demesinler ? Nasıl para kazanacaklar ? 65 DM' ye yıllar önce aldığım bir SONY el radyosuna 12 Volt veren bir arkadaşım İçindeki IC' yi DEVE yapmıştı. Hala kodu aklımdaş. upC 1310G . Sony bir yere yaptırıp kendi stok kodunu vermiş. Mümkünatı yok piyasada yok bu kodla ararsan. Sonuçta Ankara eski Gençlik Cd deki servise götürdüm. Ve arızayıda söyledim Elinizde varsa yapın Yoksa beni oyalamayın dedim. Tam 10 gün sonra bana döndüler Masrafı 90 DM IC yanmış. Peki geliyorum dedim yanıma Noter arkadaşımıda aldım anında tespit yaptırdım Sanayi Bakanlığına şikayet ettik. Baya bir ağır para cezası verdiler ama o günün parasıylada bu ahlaksızlara 20 Milyon arıza tespit parası ödemek zorunda kaldım. Tabi olan radyoya oldu. Evde neredeyse 20 yıla yakındır ebedi istirahatgahında uyuyor. Bu nedenlede SONY markasını bu ve benzer nedenlerle pek sevemiyorum.
    quote:

......................

ben de A610 sahibi olarak sevdiğim bir kompaktır
    yeni çıkan cancanlı kasası değişmiş benzerlerinden de pek farkı yoktur..

20tl normal artık bu devirde,
    beğenip daha azına elini sürmezler bence...

• @caver,
    İşin komik tarafı arızasının nerede olduğunuda söyleyen bendim, Ve Sanayii Bakanlığı' na şikayet ettiğimiz dilekçe de de özellikle altını çizerek belirtmiştik. Zaten, o 20 Milyonuda müfettiş raporuna dayanarak ödedik. Valla burası TR ve akıl, mantık, yasa, yönetmelik dışı her türlü şey mümkün ve olabiliyor.
    quote:

Orijinalden alıntı: caver

ben de A610 sahibi olarak sevdiğim bir kompaktır
    yeni çıkan cancanlı kasası değişmiş benzerlerinden de pek farkı yoktur..

20tl normal artık bu devirde,
    beğenip daha azına elini sürmezler bence...
  • yuh yani, t.servisin haline bak..
  • hocam yanıtım baya bi geç olcak ama dediklerini yaptım başka pil taktım hatta dc girişinden adaptorde denedim çalışmadı makine şimdi ne yapmalıyım bilmiorum,fikir verirsen sevinirim
  • quote:

hocam elimde servis dosyası olacaktı.. dilersen bakayım msnini pm'den ver göndereyim.. ona bakarak yapabilirsin.. tabi biraz yetenek ve tecrübe ister.. ama ben riske girmem diyosanda.. servise veya tamirciye vermek en iyisi(onlarda birçok makinayı bu tip dökümanlara bakarak onarır)

Hocam elinizdeki servis dosyasını bana da gönderebilir misiniz. Bende de a610 var . Lazım olabilir.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.