Şimdi Ara

Canon D60 için lens tavsiyesi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
15
Cevap
0
Favori
846
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • arkadaşlar ilk defa bir makine aldım canon d 60 sadece body acaba lens olarak ne tavsiye edersiniz 250-400 tl bütçem var sokak resimleri aile spor manzara vs yeni başlayan biri için ne tavsiye edersiniz... 18-55 IS II ile 50mm f1.8 f1.8 II aynımıdır farklımıdır ikisinide alsam gereksiz olurmu alırsam hangisini tavsiye edersiniz şimdiden teşekkür ediyorum...ama mümkünse acele....

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi petrolium -- 29 Aralık 2011; 1:18:25 >

• Merhaba,
    Güle güle kullanın. Bende de bu makina var ve kullanımı çok keyifli bir alettir. Yalnız bildiğim kadarıyla 18-55 lensler EF-S ve bu gövdelerle çalışmıyor. Makinanız 60D ise ve yazım hatası ise o başka tabii. Ben EF 24-85 USM lensi satıyorum. Ön camın iç çeperinde noktalar oluşmuş ama FF kullanmadığımız için görüntüyü etkilemiyor. O yüzden açtırmadım. Çpk temizdir. Kutusunda parasoleyi ile birlikte fiyatı 380 TL.'dir. Yine kutusunda 50mm EF 1.8 ise 195 TL. dir. Mutlu yıllar

Haldun
    0.555.995 81 82
  • Makine 60D arkadaş benzer bir model olduğunu bilmiyordum ama bildiğim 18-55 ler le uyumlu olduğu çünkü çoğu yerde beraber satılıyor.
  • hayırlı olsun makinanız öncelikle
    genellikle yeni başlıyanların ilk terciğ ettiği lens 50mm f1.8 olur
    herkezin elinde bulunması gereken bir lens bence ve herkezin elindede var
    benim tavsiyem 50mm f1.8 olacak.
    bütçenizin tamamını bitirmeyede gerek yok 50mm f1.8 i alın onla çekimlere başlayın hem bütçeniz biraz artsın hem hangi aralığı istiyorsunuz o kaanızda otursun kit lensten daha başarılı bir lense yönelin
  • quote:

Orijinalden alıntı: photo-pentax

hayırlı olsun makinanız öncelikle
    bütçenizin tamamını bitirmeyede gerek yok 50mm f1.8 i alın onla çekimlere başlayın hem bütçeniz biraz artsın hem hangi aralığı istiyorsunuz o kaanızda otursun kit lensten daha başarılı bir lense yönelin

cevabınız için teşekkür ederim peki bu lensin zoo özelii falan varmı yada diğer lensin
  • quote:

Orijinalden alıntı: petrolium

quote:

cevabınız için teşekkür ederim peki bu lensin zoo özelii falan varmı yada diğer lensin

50mm lerde zoom özelliği olmuyor yani sabit odaklı lensler
    sabit odaklı lensler daha az optik elemandan oluşuyor ve zoom lenslere göre kaliteleri bir hayli yüksek oluyor.lensin içinde ne kadar optik eleman varsa kalite bi oranda düşüyor çünkü
    şimdi 50mm lens alırsanız neler yapabilirsiniz onları sıralıyayım.öncelikle video da rahat edersiniz,açık diyafram olduğu için düşük ışık koşullarında sorununuz olmaz,arka planı açık diyafram sayesinde uçurabilirsiniz 50mm lens i ben genelde portre ve durağan cisim çekimlerinde kullanıyorum.

7-8 kişilik aile fotoları yada manzaralar için yetersiz kalır
    zoom özelliğide olmamasınıda hesaba katın

ama şunuda belirtmekte fayda var canonun herkezin elinde olan fiyat performans canavarı lensi
    kendi adıma konuşacak olursam elimde gayet güzel bi setim var ama 10 çekimimin 8ini 50mm le yapıyorum.
    sadece 50mm le bir ömür bile geçirebilirim

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: petrolium

quote:

50mm lerde zoom özelliği olmuyor yani sabit odaklı lensler
    sabit odaklı lensler daha az optik elemandan oluşuyor ve zoom lenslere göre kaliteleri bir hayli yüksek oluyor.lensin içinde ne kadar optik eleman varsa kalite bi oranda düşüyor çünkü
    şimdi 50mm lens alırsanız neler yapabilirsiniz onları sıralıyayım.öncelikle video da rahat edersiniz,açık diyafram olduğu için düşük ışık koşullarında sorununuz olmaz,arka planı açık diyafram sayesinde uçurabilirsiniz 50mm lens i ben genelde portre ve durağan cisim çekimlerinde kullanıyorum.

7-8 kişilik aile fotoları yada manzaralar için yetersiz kalır
    zoom özelliğide olmamasınıda hesaba katın

ama şunuda belirtmekte fayda var canonun herkezin elinde olan fiyat performans canavarı lensi
    kendi adıma konuşacak olursam elimde gayet güzel bi setim var ama 10 çekimimin 8ini 50mm le yapıyorum.
    sadece 50mm le bir ömür bile geçirebilirim

arkadaş gecenin bu satinde yardımın için teşekkür ederim. Ama bana 7-8 kişilik hatta futbol takımı çekimleri içinde gerek olacak belki bir köşede olması iyi olur ama işimi tam olarak görmeyecek galiba..bu durumda şimdilik kit lens almak gerekir yada şu 17-50 tamran falan diyorlar o nasıl olur saygılar..

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • hım o durumda tabi işler değişiyor geniş açıda sıkıntı yaşama ihtimalin var bu durumda.
    o halde
    kit lens
    sigma 17-70
    tamron17-50 gibi seçeneklere yönelmelisin

bütçen malesef sigma ile tamrona yetmiycek.
    kit lens ve 50mm f1.8 alırsan seni uzun süre idare eder.
    ilerde kiti elden çıkarıp tamrona yada gözüne kestirdiğin bir lense bakarsın
    kit lensi alırken is li lens alman menfaatine olur
  • quote:

hım o durumda tabi işler değişiyor geniş açıda sıkıntı yaşama ihtimalin var bu durumda.
    o halde
    kit lens
    sigma 17-70
    tamron17-50 gibi seçeneklere yönelmelisin

bütçen malesef sigma ile tamrona yetmiycek.
    kit lens ve 50mm f1.8 alırsan seni uzun süre idare eder.
    ilerde kiti elden çıkarıp tamrona yada gözüne kestirdiğin bir lense bakarsın
    kit lensi alırken is li lens alman menfaatine olur

arkadaş yardımın için teşekkür ederim galiba şimdilik itlens almak en iyisi yarın uygun bişey bulursam öle yapayım.
    yalnız bu sitede bu lenlerle ilgili açıklamalı öğretici bir link varmı bu değerler vs. neyi gösteriyor gibisinden yani .. saygılarımla....

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi petrolium -- 29 Aralık 2011; 3:59:16 >

• ben pentax kullandığım için %100 hakim değilim canon lenslere
    yarın canon kullanan arkadaşlar bütçene uygun farklı bi tavsiyede bulunabilirler
  • ikinci el 28 135 usm bakın derim, futbol çekimi yapacaksanız zoom lazım olur ayrıca titreşim önleme sistemide iş görür. 450-500e bulursunuz.
  • Alabiliyorsan Tamron 17-50 f2.8 VC, alamiyorsan 18-55 kit lens ile basla. 50mm sana dar gelecektir. 3-5 ay sonra bir tane 50mm alirsin zaten.
  • Tamron 17-50 mm (vc olmayan) şiddetle tavsiye ederi. VC özellikli olana göre daha uygun fiyatlı.
  • teşekkür ederim arkadaşlar şimdilik 1855 aldım 130 tl sıfır gibi ama bu tamron 17-60 alırsam bu boşa çıkarmı acaba...bu vc olayı nedir bilemedm...bu lenslerle alakalı bilgi sahibi olmam için önereceğiniz bir link yokmu acaba ...saygılar....

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi petrolium -- 30 Aralık 2011; 1:02:08 >
  • Zoom aralıkları hemen hemen aynı olduğu için boşa çıkar. Bir müddet kullanın memnun kalırsanız kullanmaya devam edersiniz. Yanına ef-s 60 mm macro alırsınız. Makro ve portre çekimleri için çok uygun bir lens.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.