Şimdi Ara

Canon’dan mega piksel savaşını kızıştıran iki yeni dev: EOS 5Ds ve EOS 5Ds R (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
61
Cevap
1
Favori
2.371
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: korayus

Umarım bu kez Canon bu makine ile Dynamic Range'i Nikon ile yarışır seviyeye getirmiştir. aksi taktirde Nikon D800 serisinin başarısını yakalayamaz. Giriş seviyesindeki kullanıcılar megapixel yarışına kapılıyorlar ama ileri seviye kullanıcılar çoktan yeterli megapixele ulaştılar, onların ihtiyacı dynamic range ve daha iyi iso performansı ki bu konuda son 3-4 yıldır Nikon açık ara önde.

Dikkat ederseniz sensör bu kerre Canon yapımı değil Sony, bu da Nikona yakın Dinamik Range vs verebileceğini düşündürüyor.Bakalım göreceğiz hep beraber de fiyat biraz uçuk sanki..
  • Sensör Sony üretimi ise... ki öyle olacağında dair söylentiler vardı. Yıllardır DxO Mark'ı beğenmeyen Canonist'lere armağanımız olsun !!! Bu bir bakıma Canon'un sensörlerinin dengi rakiplerinin gerisinde kaldığını kabul edişidir diye de okunabilir bu durumda. Tabi yine de bundan sonra bakalım ne diyecek gerçi DxO Mark :)
  • "Canonistler" canon kullanıcıları oluyor sanırım. Yani ben mesela. (Teröristi çağrıştırdı, çok hoşlanmadım.) Pekiyi "armağanımız" derken "sizler" kimsiniz ve Canon kullanıcılarına ne armağan ediyorsunuz, orasını pek kavrayamadım.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Canon yapmış algıayıcıyı. Öyle diyor DPReview'daki röportajda.

• quote:

Umuyorum ki 5DS ile Nikon'un en azından giriş seviyesi makinelerinin sensör kalitesini yakalarlar.

d800 önce mark ıı'yi yakalasın da gerisi gelir zaten.

d800 çok sattıysa yüksek megapikselden dolayı satmıştır. mark ıı ilk yüksek megapiksel ile girdiği gibi.

hocam yazının bundan sonrası size değil sahibi üstüne alır zaten.

bir de aynasız aps-c grup var. yok canonistler yok nikonistler diye bik bik yapıyor hala.
    fotoğrafçılık üzerine konuşmak, çekim teknikleri konu kadraj paylaşmak varken bik bik bik ötüyor.
    kendi funboyluk yaptığının farkında değil o kadar zavallı.
    kendisi zaten blokluydu baktım acaba doğru düzgün bir şey yazmış mıdır diye? yok nerede? "canon funboy bik bik bik .... "

canonun rakibi zaten nikon değil sony. pazarda canondan sonra en çok kazanan sony.
    zaten nikon sony sensörlerini kullanıyor. canon kendi sensörünü kendi üretiyor. azıcık saygı lazım adamlar hakkını veriyor. lensleri başarı.
    kullanımı kolay. zaten makinelerin genel çalışma prensibi aynı. geri kalan sadece konu kadraj ve teknik bilgi.

parası olan en iyi ekipmanı alsın. parası az olan daha az ekipmanla başarılı olabilir. önemli olan makinenin çaalışma prensibi fotoğrafçı gözü dedikleri şey..konu kadraj....

bak adam eos 40d ile neler çekmiş.
    https://500px.com/cnrbsr

bak adamlar çalışıyor sensör geliştiriyor.

• Dikkat ederseniz yukarıda video başarımı konusunda kimse karşılaştırma yapmadı. Konu fotoğraf kalitesi üzerine. Video başarımı konusunda 5D mk3, D800 ün video işleme açısından ötesinde bunu kabul etmeyen yok sanırım. Sapla samanı karıştırmayın...
  • -ken rockwell bunu ilk duyurmuştu .. daha kimsede inceleme fotoğrafı yokken sitesine fotoğraf koymuştu.. tam boy indirip inceledim ..100 iso da f5,6 da çekilmiş ..kadrajın altındaki ağaçlı kısıma tam boy da bakınca keskinlik, detay bana gerçekten çok zayıf geldi?? size nasıl görünüyor?

http://www.kenrockwell.com/canon/images/5ds/sample-images/canon-5ds-sample-image-2-full.jpg

-Canon gövdelerin iso başarısı nispeten düşük piyasadaki diğer üreticilere göre. bu sefer "ilk defa" max 6400 olarak belirtmesi bence,
    1) ayağı yere basmaya başladı
    2) iso başarısı falan beklemeyin

demek oluyor.. örnek 100 iso fotoğrafa bakınca bana 2. seçenek daha doğru geldi..

bu sefer acaba ışığın kontrollü kullanılabildiği stüdyo ortamında abuk sabuk fiyatlara satılan orta format yerine kullanılmak üzere dizayn edilmiş herhalde diye düşündüm... .çünkü manzara, makro çeken insanlar bu gövdeyi ve 50MP li kırpabilmek için de tercih edecekler.. kırpma durumunda ise örnek fotoğrafa bakınca görülüyorki detaylar falan gidiyor.
    yani 50mp lik bu örnek fotoğraf normal bilgisayar ekranı boyutlarında iken iyi.. büyüttün mü bence fiyatının adının altında bir sonuç çıkıyor sanki .. o zaman 50mp nin esprisi ne?...

kontrollü ışık altında çekilen aşağıdaki örneğe bakınca orada durumun daha da kötü olduğunu görüyorsun.

http://www.kenrockwell.com/canon/images/5ds/sample-images/canon-5ds-sample-image-full.jpg

burada da fotoğrafı ekran boyutunda izlediğinizde gerçekten inanılmaz detaylı gibi görünüyor.. ama orjinal boyutuna büyüttüğünüz zaman özellikle karanlık alanlar akıl alır gibi değil??

-Bir diğer konu Nikon'un yaptığı hatayı tekrarlaması . adamlar da d800 ve d800e diye iki model çıkarttılar.. sonra ne oldu..tutmadı bu iş d810 la düzelttiler hatalarını arada d800 ve d800e alanlar badem oldu bana göre.... sen neden aynı hatayı yapıyorsun ki?
    pazarlama başarısı falan demesin kimse.. tamamen saçmalık.. önce Nikon yaptı hatasını gördü .. sen yaşanmış hatayı görmene rağmen neden yapıyorsun?? anlamıyorum

-@korayus bu işten ekmeğini kazanan profeyonel birinden şu dinamik aralığın gerçek hayatta ne olduğunu tam olarak öğrendik ya.. hepimizin klasik google dan öğrendiği gibi siyah beyaz, en aydınlık en karanlık arasındaki genişlik.. evet evet te gerçek hayatta ne anlama geliyor.. biz gözümüzle fark edemiyoruz bunu derken sen ne güzel anlatmışsın.. teşekkür ederim kendi adıma..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Pexo -- 9 Şubat 2015; 11:22:07 >

• Rica ederim.
    Ken Rockwell in yayınladığı fotoğraflara çabucak göz attım henüz yazılarını okuma fırsatım olmadı fakat fotoğraf ile ilgili şunu söyleyebilirim. Sanki post process aşamasında fotoğrafa çok fazla sharpening vermiş. Bu nedenle ham fotoğrafı veya başka kaynaklardaki fotoğrafları da incelemek lazım. Elindeki örnek makine daha final sürüm yazılımı kullanmıyor olabilir.
    İlk fırsatta konu ile ilgili detaylarını okuyacağım.
  • korayus kullanıcısına yanıt
    kesinlikle haklısın.. e photozine deki örneklere bakınca K. Rockwell deki örnekleri hiç kaale almamalı insanlar bence..
    ne yapmış ne etmişte fotoğrafı o hale getirmiş pes...

ephotozine de özellikle bir portre var ki tam 12 den vurmuş..

http://www.magezinepublishing.com/equipment/images/equipment/EOS-5DS-5716/highres/EOS-5DS-Sample-Image_Canon-Explorer_Quentin-Caffier-2-resized_1423146230.jpg

• quote:

Orijinalden alıntı: EmreFB1907

quote:

Orijinalden alıntı: filteke

fiyatlar alınabilir seviyede bir makina
    bakalım sony ve nikon ne yapacak bu makinaya karşı

Lens + gövde 6900$

Fiyatını beğenmişsin , en yakın sürede incelemeni bekliyoruz

arkadaş haklı profesyonel seri için normal bir fiyat.kısa zamanda iyi bir satış skalasına ulaşır
  • quote:

Orijinalden alıntı: serkanozg

tüm olayı dinamik aralığa bağlamışsınız ya bir şey demiyorum. 50 mp lik orta format olmayan ulaşılabilir ff bir makina yapılmış tebrik etmek lazım. lens setinide değiştirmek zorunda değiliz daha ne olsun.
    dynamic range gölgeler arasındaki farklardır doğru ama tek başına çokta bir şey ifade etmiyor.
    https://photographylife.com/nikon-vs-canon-dynamic-range bu linkte dinamik aralığın nasıl etki yaptığı gösteriliyor ama photoshopta 90 takla attırdığımız fotoğraflarda ne kadar önemli orası tartışılır. ayrıca kaçımızda nikonun 14 ev sini tam randımanlı kullanacak ekran ve yazıcı var ki. benim 5d m3 e kardeş gelmesi için biraz fiyatının düşmesini bekliyeceğim

fotoğraf için iyi bir ekran tavsiye edermisin

• Aboo uzman dolmuş ortalık ben kaçayım...

• Sen çift Digic 6 koy, Full HD 30p'de kal; pes yani Canon Beyciğim

• quote:

Orijinalden alıntı: serseri sirin

quote:

Umuyorum ki 5DS ile Nikon'un en azından giriş seviyesi makinelerinin sensör kalitesini yakalarlar.

d800 önce mark ıı'yi yakalasın da gerisi gelir zaten.

d800 çok sattıysa yüksek megapikselden dolayı satmıştır. mark ıı ilk yüksek megapiksel ile girdiği gibi.

hocam yazının bundan sonrası size değil sahibi üstüne alır zaten.

bir de aynasız aps-c grup var. yok canonistler yok nikonistler diye bik bik yapıyor hala.
    fotoğrafçılık üzerine konuşmak, çekim teknikleri konu kadraj paylaşmak varken bik bik bik ötüyor.
    kendi funboyluk yaptığının farkında değil o kadar zavallı.
    kendisi zaten blokluydu baktım acaba doğru düzgün bir şey yazmış mıdır diye? yok nerede? "canon funboy bik bik bik .... "

canonun rakibi zaten nikon değil sony. pazarda canondan sonra en çok kazanan sony.
    zaten nikon sony sensörlerini kullanıyor. canon kendi sensörünü kendi üretiyor. azıcık saygı lazım adamlar hakkını veriyor. lensleri başarı.
    kullanımı kolay. zaten makinelerin genel çalışma prensibi aynı. geri kalan sadece konu kadraj ve teknik bilgi.

parası olan en iyi ekipmanı alsın. parası az olan daha az ekipmanla başarılı olabilir. önemli olan makinenin çaalışma prensibi fotoğrafçı gözü dedikleri şey..konu kadraj....

bak adam eos 40d ile neler çekmiş.
    https://500px.com/cnrbsr

bak adamlar çalışıyor sensör geliştiriyor.

Arkadaşın çekimleri iyimiş

• Siz dynamic range kavgası yapadurun, ben dün canon euroasia'dan toptancısına kadar aradım, malın rafa çıkması 2 ayı bulur diyorlar. Hadi bunu geçtim, tahmini de olsa fiyat ne olur söyler misiniz? sorusuna, adamların bana verdiği yanıt "6000-7000 dolar arası bir şey koyarız etikete"

yaaa... resmen herkese satmayacağız diyorlar. tamam vergiydi gümrüktü eyvallah ama 3000 dolar farka da oha derim yani. Amerikadaki adam da kazanıyor perakendesini 3700 ya da 3900 e satınca.

Umarım bana verdikleri fiyat sallamasyondur.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi rabitelli -- 12 Şubat 2015; 19:43:48 >
  • rabitelli kullanıcısına yanıt
    bizim esnaf öyle tok satıcıdır %100 kar etmediği malı kolay kolay satmaz
  • parmen P kullanıcısına yanıt
    Eee o zaman da benim gibiler gider hayyamdan çantacıların getirdiği makinayı alır. Nasılsa yurt dışı faturası olsa da pro ürün olduğu için global garanti var.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi rabitelli -- 12 Şubat 2015; 20:13:53 >
  • rabitelli kullanıcısına yanıt
    alır tabi neden almasın,mal aynı mal . garanti de varsa sorun yok.zaten bu kadar abuk sabuk kar ile ürün satmaya kalkıp sonra çantacıdan alana laf etmeleri aptalca.
  • 21MP'den 50'ye aynı sensörle çıkarsa Canon tam bir çılgınlık yapmış olur. SLR makinalarda sorun mega pixel değil. ISO kabiliyeti çok iyi olmalı. Öyle ki 50 ISO'da çekilen fotoda bile noise verebiliyor 5DM2. Arıca saniyedeki çekim adedi 10'un altında olmamalı. Sony,A6000'de rekor üstüne rekor kırıyor. Dünyanın en hızlı makinasını üretiyor, Canon Nikon seyrediyor. EF 11-24 her ne kadar iyi görünse bile Tamron 15-30 2.8 VC bu lensi çiğ çiğ yer. 61 nokta bana açıkçası yetersiz geldi. Bu rakam A6000'de 179!!

• quote:

Orijinalden alıntı: DH Misafiri

21MP'den 50'ye aynı sensörle çıkarsa Canon tam bir çılgınlık yapmış olur. SLR makinalarda sorun mega pixel değil. ISO kabiliyeti çok iyi olmalı. Öyle ki 50 ISO'da çekilen fotoda bile noise verebiliyor 5DM2. Arıca saniyedeki çekim adedi 10'un altında olmamalı. Sony,A6000'de rekor üstüne rekor kırıyor. Dünyanın en hızlı makinasını üretiyor, Canon Nikon seyrediyor. EF 11-24 her ne kadar iyi görünse bile Tamron 15-30 2.8 VC bu lensi çiğ çiğ yer. 61 nokta bana açıkçası yetersiz geldi. Bu rakam A6000'de 179!!

Tamam sen a6000 alıp önüne Tamron 15-30 tak işte

• 
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.