Şimdi Ara

Canon EF 50mm f/1.8 ve f/1.4 (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
38
Cevap
0
Favori
12.963
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş

Orijinalden alıntı: 2_Times

Evet 5D. Teşekkürler. O zaman kötü. Ben m42 çipli adaptör + helios 44m-4 le sonsuza netliyorum ya. Bulutlara netliyor.

Bir de FD - To Eos adaptör alınıyormuş, m42 adaptörden farklı olarak. Onun da TR de fiyatları pahalı. Hiç gerek yok, m42 ile devam...

Aman aynaya temas etmesinde, benimde E-620'mimden kalma Takumar 50MM 1.4 vardı

Daha 28-135'i almamıştım ve bi çekimde sadece onu kullanmıştım, aşağı yukarı 200 fotograf çektikten sonra sonsuza netlemem icab etti ve ben daha ne olduğunu anlayamadan vizörden görüntü gitti.

Lensi çıkardığımda ayna yerinden çıkmıştı, mekanizma ve aynada herhangi bi zarar olmadığından ucuz yırttık

Genelde 100MM altındaki M42 lenslerde problem çıkıyor, alırken çok dikkat etmek lazım

• Evet. Ben de bilmiyordum, neyse ki sonsuza netlediğimde aynaya çarpmıyormuş. Yoksa aldığım ilk gün makineyi servise yollardım.

Aşağıdaki yazıya bakarak lens seçmenizi öneririm. Linke göre FD lensler uygun değil mesela.

http://www.pclabs.com.tr/2009/04/13/dslrda-mf-lens-kullanimi/3/

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi 2_Times -- 10 Aralık 2011; 22:38:29 >
  • Arkadaşlar bu vatandaki IS siz mi oluyor ? ISlilerin fiyatı ne kadar çünkü bu ucuz sayılır 225 lira.
  • 2. El IS lens alın. IS siz modelle aynı fiyata gelir.
  • quote:

Orijinalden alıntı: estefanik

Arkadaşlar bu vatandaki IS siz mi oluyor ? ISlilerin fiyatı ne kadar çünkü bu ucuz sayılır 225 lira.

50mm prime lenstir ve prime da is olmaz, yani evet vatanda satılan Is siz dir. Ne 1.4de ne de 1.8de Is vardır.
  • quote:

Orijinalden alıntı: 2_Times

2. El IS lens alın. IS siz modelle aynı fiyata gelir.

vatandaki 50mm neredeyse yurtdışı fiyatı ile aynı is de zaten yok.
  • vatandan 50mm f/2.5 compact makro aldım. 599 tl
  • Bazı prime lenslerde IS sistemi var ama bunu Canon sadece L serisi Prime lenslerde sunuyor malesef. (bkz. 100mm f2.8L Macro IS USM)

50mm serilerinin hiçbirinde IS sistemi yok ama. Olmazda gerçi, 50mm açısı gereği IS ihtiyacının olmayacağı bir lens.

Onun dışında vatandaki fiyat çok iyiydi ama ihtiyacım olmadığı için almadım. İçim gitti doğrusu.

Tüm lens alan arkadaşlara hayırlı olsun
  • merhaba arkadaşlar, canon 14. ile 1.8 arasında anladığım kadarıyla pek fark yok. aralarındaki fiyat farkından dolayı 1.8 almanın daha mantıklı olduğu söyleniyor. ama 1.8in de gövdesinin plasntik olmasındna dolayı kalitesiz olduğundan bahsediliyor. bu durumda canon 50 1.8 mi canon 50mm 1.4 mü yoksa sigma 50mm 1.4 mü almalıyım. özellikle canon 50mm 1.4 ile sigma 50mm 1.4 seçeneklerinden hangisi daha kalitelidir.
  • Plastik govde cok dert degil. Lensi yerden yere atmadiginiz veya zor kosullarda calismadiginiz surece plastik lens sorun cikarmaz.
  • peki aralarındaki keskinlik kontrast farkları... hangisi öne çıkıyor bu bağlam da?
  • canonları bilmiyorum ama nikon 50 1.8D ile 50 1.4D arasında o açılardan pek fark yok. 50mm lensler genelde oldukça kalitelidir. 1.4'ün temel avantajları daha açık diyaframın yanında en keskin haline 1 stop önce ulaşması. yani 1.8 ile en iyi performansa f/4'te ulaşırken 1.4 ile en iyi performansa f/2.8'de ulaşmanız söz konusu. ancak bu kadar farkı %100 crop olmadan görmeniz zor. o yüzden 1.4 hastası değilseniz o kadar para vermek gereksiz.
  • Ben de yakın bir zamanda Canon 50mm F1.8 ya da F1.4 alacağım.

Aralarındaki para farkı büyük. Sizce bu farka değer mi? Otelde kullanacağım onu yazın. Gündüz ve gece restorant portresi için. Canon 580EX flash da alacağım.

Anlayacağınız üzere ortam ışığı böyle olacak. Gün ışığında ve gece ışıklı yemek restorantında.

Sizce f1.8 alsam, f.14 ü aratmamazlık yapar mı yoksa almalımıyım onu?
  • Canonlar arasinda ben cok fark gormedim ama Nikon f1.4 fiyat farkini hakediyor.
    Zaten Canon buyuk ihtimal f1.4'u yenileyecek 2012 icinde.
  • helios kullanan arkadasim bana ulasabilirmisin..multi coated olanlara iyi diyorlar gercekten oyle mi.bende manuel dusunuyorum

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 2. mesajdaki incelemeyi okuyup f1.8 olanını almıştım canon un. Şuan çok memnunum. Loş ortamlarda flaş patlatmadan güzel kareler çıkartabiliyo.
  • Makro lens istiyorsanız 60mm yerine daha klasik olan 100mm ye bakın derim. büyütme oranı benim için önemli derseniz, mp-e 65mm var ama bütçeyi zorlar. 1:5 gibi hayvansal büyütme oranını lens kendisi sağlıyor ve inanılmaz keskin. 1:7 gibi büyütme oranlarına çıkanları duymuştum.. 50mm f1.4 yerine f1.8 almak bence daha mantıklı ama bir stop kimi zaman hayat kurtarabilir belirteyim, bir stop ile daha fazla bokeh için değecek bir lens değil ama gece çekimlerinde önemli olbiliceğini düşünüyorum.50mm f1.4 yerine, canon 85mm. f1.8 düşünün, hatta sigma 85mm f1.4 de olabilir. mantıksız olucak ama 35mm f.2 yide inceleyin
  • M.Savas,
    Canon 50mm 1,4 aldım. Bunu alma sebebim 85mm croplu makineler için çok dar kalıyor, 2 haftadır kullanıyorum 50mm de bile iç ortamlarda alan sıkıntısı yaşadım. MM olarak ideal bir lens ilerde geniş açı alacam ama 12mm falan olur.
    neden 1,8 almadığıma gelirsek.
    1- malzeme kalitesi
    2- usm ile daha hızlı ve sessiz netleme, diğer lensimde de usm olduğundan ve usm olmayan lensleride bildiğimden usm olmasını özellikle istedim.
    3- 1,4 seviyesine inen 1000tl civarı başka lens yok (her MM'de), dolayısıyla 1,4 diyaframı ancak ve ancak bütçeme göre bu lenste görebilirim. Bazen 2 tık bile karanlık ortamda çok işe yarıyor.
    4- diyafram bıçağı açısından 8 bıçak bokehte gerçekten güzel yumuşak bi iş çıkarıyor.

Makro için ise, ilerde gerçek bir makro lens alacam bunların içinde MP-e 65 ilk sırada ama bütçem yetmezse duruma bakarım.
  • 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.