Bildirim
Canon EF 50mm f/1.8 ve f/1.4
Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar:
Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü, 1 Mobil
Giriş
-
http://halkboyleistiyor.blogspot.com/2010/06/50mm-f12l-ve-50mm-f18-mii-objektif.html
bu incelemeyi bi okuyun derim. bu forumdan ozturert adlı arkadaşın emeği. doğru karar vermenizi sağlayacaktır.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ZEITGEIST -- 9 Aralık 2011; 0:31:14 > -
quote:
Orijinalden alıntı: ZEITGEIST
http://halkboyleistiyor.blogspot.com/2010/06/50mm-f12l-ve-50mm-f18-mii-objektif.html
bu incelemeyi bi okuyun derim. bu forumdan ozturert adlı arkadaşın emeği. doğru karar vermenizi sağlayacaktır.
Muazzam bir açıklama olmuş. -
Bende her iki lenside test etmiş birisi olarak söylüyorum, aynı ışık koşulları ve ayaralarda ikiside birbirinin aynısı. Ben 1.8 kullanıyorum çok çok iyi bi lens f4 ve sonrasında müthiş keskin. Ayrıca 1.8, 1.4den daha doğru odaklama yapıyor. Sadece 1.8in cazır cuzur bi sesi var ama bi süre sonra alışıyorsunuz.. Fakat 50 1.4 yerine 85mm 1.8 derseniz o başka. O lensin üstüne portre lensi yok, maddi imkan varsa ve amaç portre ise hiç düşünmeyin derimwww.flickriver.com da bütün lenslerle çekilmiş fotoğrafları bulabilirsiniz. -
bi kaç aydır gaza gelmiyim diyordum artık bu başlıkla beraber koptu film.Vatanbilgisayara 50mm 1.8 siarişi verdim. 227 TL 10 Taksit (World ve access e). şimdiye kadar daha uygununu görmedim.Alacaklar alsın Şimdiden heyecan bastı.Artık gece foto kabusuna son diye düşünüyorum.Umarm yanılmam -
Sigma 50mm f1.4 dende çok bahsediyorlar. -
quote:
Orijinalden alıntı: MMMacit
Sigma 50mm f1.4 dende çok bahsediyorlar.
Hepsini kullandim, suan elimde Sigma versiyonu var. Sigma bir tik onde, hatta f2.0'dan sonra gerek netleme hizi, gerek keskinligi ile 50mm f1.2L'den bile onde -
Peki bu lenslerin nikon versiyonunda kıyaslama yaparsak ne dersiniz ? -
quote:
Orijinalden alıntı: iqra
Peki bu lenslerin nikon versiyonunda kıyaslama yaparsak ne dersiniz ?
Üç kelime; Canon daha ucuz. -
quote:
Orijinalden alıntı: diffriend
quote:
Üç kelime; Canon daha ucuz.
Anladığım kadarıyla arkadaş Canon Nikon kıyaslaması değil de Nikon 50mm 1.8 ve 1.4 kıyaslamasını sormuş -
quote:
Orijinalden alıntı: PlutosDaddy
quote:
Orijinalden alıntı: diffriend
quote:
Üç kelime; Canon daha ucuz.
Anladığım kadarıyla arkadaş Canon Nikon kıyaslaması değil de Nikon 50mm 1.8 ve 1.4 kıyaslamasını sormuş
Derslerden kafa kalmamış evet Neyse söz sizde
-
Evet. Canon Nikon kıyaslaması yerine Nikon grubuna ait 50mm f1.4 ile f1.8 kıyaslamasını sormuştum.
Şuan 50mm f1.8d sahibiyim. Bazen şeytan dürtüyor f1.4 e geç diye. fakat çok memnunum 1.8den. f/p olarak en uygun. az ışıkta af biraz zorlanıyor, biraz sesli malzemeside plastik. Ama benim için bir kusur değil bunlar. her ikisi içinde 2.8 diyaframda keskin sonuçlar veriyor diyorlar. 1.4 de alsam az ışıkta af zorlanıcak. birinde en kısık diyafram f22 diğerinde 16.
Malum nikon lensler pahalı. Almak için ya uzun bir süre para biriktiriyoruz yada maaşın tamamını lense yatırıp ay başına kadar sefilleri oynuyoruz.
Gönlüm f1.8 den yana. Fakat yinede geçmeye değermi ? -
quote:
Orijinalden alıntı: ZEITGEIST
Çok güzel bir kaşılaştırma olmuş, yanlız 50mm 1,4 almaya niyetlenmişken boşuna para vereceğimi düşünmeye başladım, 1,2 alamayacağıma göre ya 1,8 yada makro olan mantıklı geliyor.
Birde 60mm EF-s f/2.8 ama 1:1 büyütme yapan makro lens var, bu nasıldır acaba, tam 50mm alma arefesinde..
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Cem -- 9 Aralık 2011; 20:45:06 >
-
Nikon 50mm f1.4 kesinlikle Canon f1.4'ten daha iyi. Nikon'da f1.4 versiyonu parasini hakediyor ama Canon'un artik yeni bir 50mm f1.4 cikarmasi gerekiyor. Bende Nikon 50mmlerin ikisi de var. F1.8D olan ufak, hafif ve iyi (tabii ki tum zoom lenslerden daha keskin), ama ben f1.4'u tercih ediyorum cunku bokeh, keskinlik vs.. gibi konularda fark hissediliyor. Yeni f1.8G Turkiye'de en son f1.4'e yakin (yani fahis) fiyata satiliyordu, bu yuzden degmez.
Canon f1.8 Nikon f1.8D'ye gore biraz daha keskin ve CA/ic yansima konusunda daha basarili. Gerci farkli markalari karsilastirmak da garip :)
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
quote:
Orijinalden alıntı: ozturert
Nikon 50mm f1.4 kesinlikle Canon f1.4'ten daha iyi. Nikon'da f1.4 versiyonu parasini hakediyor ama Canon'un artik yeni bir 50mm f1.4 cikarmasi gerekiyor. Bende Nikon 50mmlerin ikisi de var. F1.8D olan ufak, hafif ve iyi (tabii ki tum zoom lenslerden daha keskin), ama ben f1.4'u tercih ediyorum cunku bokeh, keskinlik vs.. gibi konularda fark hissediliyor. Yeni f1.8G Turkiye'de en son f1.4'e yakin (yani fahis) fiyata satiliyordu, bu yuzden degmez.
Canon f1.8 Nikon f1.8D'ye gore biraz daha keskin ve CA/ic yansima konusunda daha basarili. Gerci farkli markalari karsilastirmak da garip :)
yanlış anlaşılmış.
nikon gurubunu baz alarak bu iki lens hakkında ne düşünürsünüz demiştim. -
Ben de yeni başlık açmadan aklımdaki soruyu sormak istiyorum... Elimde helios 44m-4 58mm f2 lens var. Bunu satıp Canon FD 50mm f/1.4 S.S.C almak mantıklı mıdır? -
peki 2.5 makro hakkında ne düşünüyorsunuz ? -
85mm f 1.8 ile 50mm 1.8 arasında netlik farkı var mı? 85mm'nin göze daha hoş gelmesinin sebei mercek kalitesi mi? yoksa açısı mı? eğer açısı ise 1.6 çarpanla 80mm ye denk geliyor ancak genede 85mm daha kaliteli...yok o full frame dersen aynı şey apsc'de de mevcut, neden 85mm daha güzel görünüyor........sanırım biraz karışık oldu.. -
quote:
Orijinalden alıntı: 2_Times
Ben de yeni başlık açmadan aklımdaki soruyu sormak istiyorum... Elimde helios 44m-4 58mm f2 lens var. Bunu satıp Canon FD 50mm f/1.4 S.S.C almak mantıklı mıdır?
Sanırım sizde 5D kullanıyordunuz, FD mount lensler Eos gövdelerde camsız adaptörler ile sonsuza netlemiyor, camlı adaptörler ise kalite kaybına neden oluyor
FD lensler yerine başka markalara yönelebilirsiniz, bildiğim kadarıyla Nikon F lensler ufak modifikasyonlarla fullframe gövdelerde kullanılabiliyor veya Olympus OM lensleride düşünebilirsiniz
-
Evet 5D. Teşekkürler. O zaman kötü. Ben m42 çipli adaptör + helios 44m-4 le sonsuza netliyorum ya. Bulutlara netliyor.
Bir de FD - To Eos adaptör alınıyormuş, m42 adaptörden farklı olarak. Onun da TR de fiyatları pahalı. Hiç gerek yok, m42 ile devam...
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi 2_Times -- 10 Aralık 2011; 22:01:17 >
Ip işlemleri
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X